|
Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
9515G |
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2012 23:34 Prispevkov: 4
|
@cviček cena smučk je bila 350 eur so meli vip dan -30% na smučarske sete, drugače mislim da majo -20% |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
Dobro, zelo dobro znam kupovati smuči zase. Sedaj pa se mi je primerilo, da jih moram kupiti za 6 let staro vnukinjo. Visoka je 127 cm, težka okoli 20 kg. Lani je že bila na 1. tečaju, pa tudi sama sva že malo vozila. A moram reči, da je še bolj na začetku in da se gre še bolj plužne zavoje. Ne morem se odločiti za dolžino smuči . Nekateri pravijo, da bi naj bi bile dolge toliko, da bi segle do njene brade, drugi pa imajo spet druge ideje. Mi kdo z izkušnjami lahko pomaga? _________________ 2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
2024/2025 24x: 16x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Jaz bi ji vsekakor kupi smučke, da bodo vsaj za 2 leti. Pri plužnih zavojih ni nobena ovira, če so smuči malo daljše (recimo do čela), če vsaj približno obvlada pluženje. Šestletnici jaz tudi ne bi kupil nekih čigumi smuči, ampak smuči, ki bodo že omogočale tudi zarezno tehniko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amadeuss |
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2012 8:38 Prispevkov: 1
|
Pozdravljeni. Sem rekreativni smučar, recimo da malo boljši začetnik in sem se spravil kupovati nove smuči. Zanima me kaj menite o modelu Völkl Sensor 1, ki sem jih našel v akciji za 190 EUR in ali mogoče priporočate katere druge smuči? Cena naj bi bila tam do 250 EUR. Težak pa sem 70 kg, tako da pretirano trde ne rabijo biti, no to ne rabijo biti niti ne glede, na nivo mojega znanja
Hvala za odgovore
http://www.voelkl.com/skis/alpine/carving-sensor/sensor-1.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
voluharka |
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 11:41 Prispevkov: 30
|
Pozdravljeni,
mene pa zanima, če je smučka Fischer Progressor 900 dovolj trda za mojih 105 kg.
Hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kra |
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 17:46 Prispevkov: 39
|
Da! Jih imam in nimaš kaj zgrešit,vrhunska smučka! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fastic |
Objavljeno: Sre Nov 21, 2012 8:32 pm Naslov sporočila: UPS - Snowmaster in Bazooka |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Nov 2012 20:24 Prispevkov: 4
|
Pozdravljeni!
Potreboval, bi eno informacijo. Sem iskal po temah, ampak nisem zasledil nikjer kar iscem.
Namrec odlocam se za nakup smuci, pa me zanima ce je ze kdo testiral oziroma slisau kakrsno koli informacijo glede novih smuci Ups - Snowmaster ter Bazooka od Sandija Murovca.
Prosil, bi ce mi lahko posredujeste cim vec informacij kar se tice smuci.
Hvala za nadaljni odgovor!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Volgemut |
Objavljeno: Tor Dec 04, 2012 12:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2012 0:10 Prispevkov: 1
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
adrianono7 |
Objavljeno: Sob Dec 08, 2012 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 17:36 Prispevkov: 5
|
Zdravo.
Kupujem nove smuči, sem dober rekreativec, velik 184, 80kg, smučam po urejenih progah. Sedaj me pa zanima, katere smuči priporočate in zakaj. Finančne zmožnosti so do 600 eur .
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eric_ |
Objavljeno: Ned Dec 09, 2012 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Dec 2012 11:37 Prispevkov: 1
|
Pozdravljeni
Jaz tud kupujem nove/rabljene smuči. Sedaj imam Elan HCX Hyper, dolžine 170cm, radij 12.9m. Te smučke so mi zelo všeč, vendar zaradi slabše smučarske kondicije sem po nekaj vožnjah kar utrujen. Visok sem 178cm/ 83kg.
Slika smuči:
Ostal pa bi na Elankah, zato me zanima katere smuči mi priporočate ? Rad imam kratke zavoje, kot tudi malo daljše karv zavoje.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tinna |
Objavljeno: Ned Feb 17, 2013 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Feb 2013 9:51 Prispevkov: 1
|
zdravo
letos kopujem nove smuči in se odločam med fischerjem in elanom in sicer bi rada veleslalomske kajti imam že elan waflex 11 dolžine 152 velika pa sem 165. Imam se za dobro rekreativno smučarko na leto smučam okoli 10 do 15 dni edino kar je problem so črne ledene proge tam me je strah spustiti smučko. Ne želim si vzeti pretrdo smučko in preceniti svoje znanje. Odločam se med elan gs wavleks fusion zanima pa me razlika med gsx in gs koliko je gsx trša. Moja druga izbira je bila fischer rc4 superior rt. Rabim smučko ki bi bila stabilna tudi pi večjih hitrostih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jozze47 |
Objavljeno: Ned Feb 17, 2013 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Mar 2010 13:01 Prispevkov: 100 Kraj: Ljubljana
|
Če veliko smučaš po trdih oz. ledenih terenih, ti bo z GSX lažje, a smuča terja več moči in posledično kondicije kot malce mehkejša GS. GSX je z dvojnim titanom občutno stabilnejša pri večjih hitrostih (denimo preko 60 km), kar na običajnih smučiščih sicer ne prihaja preveč v poštev. GS je primerljivejša s tvojim WF 11 (to je Intersportova oznaka za siceršnjo WF 10, ki je nekaj mehkejša od GS, ki ima trdoto 12).
Jaz bi glede na to, kar si napisala, vzel GS (ker je tudi cenejša). Kar zadeva Fischerice (nisem vozil), so verjetno primerljive z GSX (vidim, da so okrepljene z dvojnim titanom), na lanskih testih (letošnjih nisem našel) pa so bile ocenjene neznatno slabše od GSX. So pa verjetno cene lanskega modela - če ga kje najdeš zelo ugodne (ca. 320 ?). _________________ Za smučanje poleg smuči in nog potrebuješ tudi glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yoichi |
Objavljeno: Ned Feb 17, 2013 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Maj 2012 22:38 Prispevkov: 87 Kraj: Ljubljana
|
Pozdravljeni mene pa zanima, kje bi se dalo dobiti smuči Elan freeline dolžine 135cm. Nikjer jih nisem našel, niti na njihovi spletni strani. Lahko tudi primerljivo smučko druge znamke Hvala in Lp. _________________ Sezona 2012/13: 1x Višarje, 1x Krvavec, 2x Stari Vrh, 1x BKK, 1x Rogla, 6x Les Sybelles,1x Mb. Pohorje
13/14 1x Vogel 1x Grosseck-Speiereck 6x Les Sybelles 1x Krvavec |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anzx |
Objavljeno: Ned Feb 17, 2013 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 0:25 Prispevkov: 12 Kraj: Kranj
|
Eric_ je napisal/a: | Pozdravljeni
Jaz tud kupujem nove/rabljene smuči. Sedaj imam Elan HCX Hyper, dolžine 170cm, radij 12.9m. Te smučke so mi zelo všeč, vendar zaradi slabše smučarske kondicije sem po nekaj vožnjah kar utrujen. Visok sem 178cm/ 83kg.
Slika smuči:
Ostal pa bi na Elankah, zato me zanima katere smuči mi priporočate ? Rad imam kratke zavoje, kot tudi malo daljše karv zavoje.
Lep pozdrav |
Hja, nevem zakaj bi menjal smuči samo zato ker te preveč utrudijo, utrudi te vsaka smučka, sploh pa če rad voziš kratke zavoje se tako najbolj zmatraš, sicer sam te smučke ne poznam in niti nevem kaka trdota je, ampak, jaz mislim da če boš kupoval nekaj kar te manj utrudi kupi kaj mehkejšega npr. glej za mono titanium ali pa še mehkejše odvisno je kaka trdota je ta HCX (ampak spet je odvisno potem tudi od tvoje teže), torej od elana dobiš zelo dobre rekreativne smučke waweflex in amphibio če pa želiš kaj bolj "race" pa vzameš Race SL, vse te smuči majo pri 160 cm približno enake radije... ampak to morš vedt da bolj ko bo mehka smučka manj bo držala, jaz sem začel karving leta 2008 na speewave 9 in sem bil stalno na riti, ko sem zamenjal za SLX sem pa vedel zakaj tako da vse za sabo potegne, je pa vse pogojeno s tem kako dober smučar si.
Aja če si pa v dilemi maš pa skoraj vsak vikend nekje test smuči in se tam pozanimaj pa preizkusi kar ti je všeč.
vse informacije o smučkah maš pa tu:
http://www.elanskis.com/sl/home.html _________________ I have no idols. I admire work, dedication and competence.
topraceadrenaline.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doman92 |
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:39 Prispevkov: 1
|
Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede nakupa smuči.
Trenutno vozim Elan RaceSL, prejšno generacijo
S tem da so smuče SL, 165cm, R12
Smučam kar odlično, najraje kratke zavoje iz robnika na robnik, sedaj pa bi po 2,3 sezonah mogoče zamenjal smuči. Gledal sem že ta wintertest, ki je bil objavljen, malce sem že razmišljal o Fischerjevih slalomskih dilah, kajti mogoče bi po tolikih letih prestopil z Elana. Tako da štručkoti prosim s predlogi na plano  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|