Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 65, 66, 67  Naslednja
 Kronplatz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Griha
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 10:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 17:04

A great compliment goes to our snowmakers who are working hard to make this possible.

The following slopes will open on Saturday, 24 November 2012:

Seewiese nr. 2
Pramstall
Olang 2
Furcia 9
Pre da Peres (only for training)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 4:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Ker sem nabavil za predbožično smučanje en tak čuden paket, ki ima vsebovano tudi smučarsko karto za Kronplatz, me zanima, če kdo ve, ali se to da na licu mesta zamenjati za Dolomite Superski. Z doplačilom seveda, ker se ne bi vseh 5 dni dričal samo tam.
Nazaj na vrh
Pryks666
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2012 1:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 22:19

počakaj 2 tedna in boš imel vse odprto, tako da se boš imel kje za smučat...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 10:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Kronplatz meni v 5 dneh postane dolgočasen, zato bi šel vsaj za 2 dni drugam. Ampak če se ne bo dalo apgrejdati karte, se bom pač sprijaznil s tem. Kriza pač.
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 7:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Glej, glej Marko, če ti Kronplatz v 5 dneh zdi predolgočasen je ali ne smučaš na vseh progah, ki jih v 1 dnevu komaj vse prevoziš več kot enkrat, ali pa ti ni všeč kaj drugega. Kako pa potem lahko smučaš na domačih smučiščih ?
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

Človek je prosil za informacijo glede zamenjave kart, vi pa ga zdaj gnjavite, kako mu je lahko dolgčas na Kronplatzu v petih dneh...
Naj mu nekdo, ki zadevo pozna konkretno odgovori na vprašanje, pa je to to. Marko jaz bi ti, pa žal zadeve ne poznam dovolj dobro... Predlagam, da pokličeš (ali mailaš) agencijo oz. info Dolomiti superski - bo najbolj ziher.
Drugače pa podobno kot ti tudi sam ne vidim pretiranega smisla v obdelovanju ves čas enega hriba z različnih zornih kotov... Raje potujem iz doline v dolino...
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 10:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No Igra, sedaj si me pa "zakurblal". Ravno Kronplatz je smučišče, ki se spušča v štiri doline, med drugim je ena tudi tista v dolino Alta Badia.
No, čeprav sem reden obiskovalec Kronplatza, pa na vprašanje o menjavi kart težko odgovorim. Običajno je tako, da ob nakupu večdnevne vozovnice poveš ali bi imel le karto za Kronplatz, ali pa Dolomiti superski. Menim pa, da je edina možnost zamenjave na kasi. Saj verjetno nima karte, ki bi se glasila na ime. Če ima vavčer bo z doplačilom verjetno lahko dobil zaželeno karto. Doplačilo pa tako ali tako ni prav veliko. Tudi sam kdaj vzamem Dolomiti superski, četudi ga potem ne porabim zmeraj .
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 12:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Ja imam vavčer. In ja, poslal sem tudi mail na Dolomite, pa sem dobil en zelo zmuzljiv odgovor, potem sem še govoril s tipom po telefonu, pa me je prepričeval, da moja 4-dnevna karta ni 4 dnevna ampak 3-dnevna, ker sem v napačnem hotelu in 3 za 4 velja samo za nekatere hotele. (Takrat vavčerja sicer še nisem imel, na njem piše da je za 4 dni, ampak datumsko je pa navedenih 5 dni.) Izgleda, da je napako naredila agencija, kjer pa so mi zagotovili, da ponudba zame vseeno velja (so jo pa drugače umaknili) Šlo naj bi za ponudbo Dolomiti Super premiere, ki velja le za Kronplatz, bi me pa čudilo, da se ne da doplačati bodisi za posamezen dan ali pa celotno karto.

Stane, glede dolgočasenja na Kronplatzu je pa takole. V resnici me smučanje ne bi dolgočasilo, pa če bi 14 dni smučal na eni kratki položni vlečnici. Na Kronplatzu sem bil že kar nekajkrat in vse proge dokaj dobro poznam. Ne verjamem, da sem jih kdaj prevozil vse v enem dnevu, ker ne grem na drugo stran do Piculina zato, da se bom samo enkrat tam spustil. Smučišče je čisto solidno in bi se dalo smučati tam več dni (zdaj govoriti o 4 dolinah se mi zdi malo pretirano, v principu gre za en hrib z izrastkom proti St vigiliu), ampak če imam to možnost, grem pa rad še kam drugam. Recimo ene dvakrat do Alta badia, od koder je veliko več možnosti. (marmolada, Porta vescovo, Laguzoi...) Že v osnovi bi šel raje v Badio, ali kam, kjer še nisem bil, pa mi je not padla ena ugodna ponudba.

Kako smučam v Sloveniji? Lani sem doma kar veliko smučal, celo več kot v tujini in v glavnem zelo užival. Že leta pa doma nisem bil kje skupaj več dni. V resnici jaz ločim dve vrsti smučanja. Eno je običajno smučanje, kjer najdem eno dobro progo (oziroma par prog) in jo drsam do onemoglosti (jaz imam rad razgibane), drugo pa je smučarsko izletništvo, kjer po možnosti na še neznanem smučišču na smučeh potuješ iz hriba na hrib, iz doline v dolino z zemljevidom v roki, se vmes malo zgubiš, razgleduješ... Kronplatz je za koga, ki tam še ni bil mogoče celo v drugi skupini, zame je vrhunsko, ampak v prvi skupini.

To je tako kot pri teku oziroma hoji. Enkrat greš na izlet na en hrib, ki je lep in zanimiv, drugič pa samo tekaš okoli bloka, mogoče celo po štadionu ali tekaški stezi v fitnesu. Pri obojem lahko uživaš.
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 2:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

tudi sam te podpiram in popolnoma zastopim.Meni osebno se na Kronplatzu dopadejo mogoče 4 proge in jih imam po 4 dneh dovolj za nekaj časa in vmes prav pride skok do Gran rise ipd. Načeloma pa imam z menjanjem kart dokaj slabe izkušnje.vsaj v sloveniji te gladko odje.. Lp pa ostre robnike
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 7:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, no, hvala Bogu, da je tako kot pravita Marko in Sorty. Sicer bi vsi smučali na isti progi . Malo čudno je, da je Marku odveč smučati do Piculina-no, saj je res, da za pot nazaj res porabiš kar nekaj časa na napravah. Jaz sem si prvo leto, ko so 2006 Piculin odprli, dva dni privoščil tudi vožnjo z dna Piculina in potem z avtobusom do San Martina v Badii in naprej. Je pa nerodno paziti na zadnje vožnje nazaj na vrh pa preko San Vigilia in Pre da Peresa do vrha Kronplatza-do tja namreč moram priti, če se hočem spustiti do Gassla, saj vedno stanujem v Olangu. Sem pa tudi sam v prejšnjih letih več begal po ostalih smučiščih v Južni Tirolski, sedaj pa sva se z ženo ustalila na Kronplatzu, pa vendar mi kar nekaj manjka, če v tednu dni ne naredim vsaj 30 voženj na Piculinu . No vsekakor pa je tam več zanimivih prog kot 4, to bo Sorty moral priznati. Tudi jaz bi shiral, če bi moral voziti le proge na vrhu-če kje, tam me zagotovo ni. Srečno smučarsko sezono !
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 5:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Ne ne, Stane, narobe si me razumel. Ko grem v Piculin, tam naredim vsaj enih par voženj, pa tudi na Pedagi enih par, tako da tudi približno v enem dnevu ne prevozim vseh prog.

Jaz sem šel doslej še vedno iz Kronplatza v Badio s svojim avtom, saj je drugače vse skupaj eno samo norenje, oziroma greš potem tja samo zato, da lahko rečeš, da si bil tam. Mislim, da bom tako naredil tudi letos(če mi bo uspelo zamenjati karte), čeprav sem nastanjen v St. Vigiliu, kar je skoraj ura prednosti pred tabo Stane. Je tako lepo biti med prvimi na smučišču, če mi le uspe naterati družinske člane.
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 7:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

ajde ene 6 bi se jih pa našlo
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2012 11:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Jaz sem dobrih prog naštel precej več, najbrž nisem tako izbirčen.
Nazaj na vrh
koli99
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 2:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2012 14:07

Živjo vsem!

V sredo gremo na Kronplatz pa me zanima kaj priporočate za nakup karte:

Štartamo ob 6:30 tako da bomo okrog 12.00 gor. Zdaj, ali se nam izplača kupiti 4 dnevno karto od četrtka do nedelje(smučamo do 13.00-14.00) in še popoldansko za sredo. To bi prišlo 177 Eur.
Druga varianta je, da kupimo 3 dnevno karto (četr-sob) in koristimo karto s točkami (40 Eur 460 točk) kar znese 148 Eur. Tu se bojim da tiste točke hitro pokurimo in potem ne smučamo kaj dosti v sredo in nedeljo...

Zanima me tudi, ali je karta s točkami prenosljiva (da bi kupili 4 dnevno + 1 karto s točkami katero bi koristila isti dan s punco oba)?

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 2:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

a apartma že imata? do božiča je akcija, kupiš 3 dobiš 4; velja za apartma in smučarsko karto. se res splača izbrat apartma/hotel ki je vključen v to akcijo.

iz kje pa štartaš? recimo iz lj je normalne vožnje 4ure. lahko tudi manj.
štartajta ob 5.00 pa bosta ob 9.00 na smučišču
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 65, 66, 67  Naslednja Stran 34 od 67

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net