Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
udi
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2012 10:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 11:49

marko je napisal/a:
Udi, malo prej si napisal, da je Ortisei najbolj sončen, zdaj, da je Gardena najbolj senčna. Marca je sicer drugače, ampak jaz sem bil tam vedno januarja ali februarja in Gardena je bila takrat vsekakor najbolj senčen predel od vseh smučišč v tem sistemu.

Ja, to sem napisal, ker sicer področje Gardene ločim na 2-3 dele.
Seceda in Seiser Alm sta mi sončna (oba dostopna direktno iz Ortisea), Ciampinoi in potem proti prelazu SelliJoch pa senčna.
Torej prva dva izrazito sončna, drugi pa kot si tud sam že reku pa izrazito senčen. No zdaj marca je tudi tukaj veliko več sonca, ampak še vedno pa ne pribija pravokotno na podlago. Kakšna izjema se sicer tud najde (začetek spusta iz Ciampinoi proti Plan de Gralbi recimo).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2012 11:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Tudi moje izkušnje so enake. Z dodatkom, da tudi na sončnem Seser Almu sneg dolgo ostane.
Nazaj na vrh
Kunta
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2012 1:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45

Ja žena je paniko zagnala, za tistih 15-30 je gledala SeiserAlm, ker je pač najbližje Ortiseu. Btw danes je še samo 5-30. Na drugo stran (Seceda) bi moralo bit kaj več, no izgleda da se bomo morali vozit malo naprej.
Kot običajno so prvotne optimistične vremenske napovedi o novih 20 do 30cm čez vikend propadle - zdaj kaže samo še par cm
Nazaj na vrh
PPMM
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Mar 2012 23:02

Kunta je napisal/a:
fischerpro3 je napisal/a:
No, prevozil Laguzoi na povratku iz Cortine v petek 24.2.2012......še najbolj mi je bilo všeč, da je tam sneg še okrog enih držal in ni bil gnil (ob 11 je bilo na Tofani Olimpica na 2303 m +14)....drugače pa nič posebnega, razen lepe narave, katero je bilo vredno posnet.....Po progi več ali manj začetniki oz. družine z malimi otroki (ma cele procesije), tako da se ni dalo konkretno peljat, ampak glede na to da je bil to moj zadnji dan in v bistvu zadnji spust se nisem kaj dosti sekiral.....Midva z ženo sva gužvo na konjskih vpregah rešila tako, da sem se pač tistih 200-300 m poganjal na roke in šel peš do mosta, kjer me je čakala z avtom......Drugače pa zopet prišel nasmučan iz Alta Badie (filmček pa bo ko bo, zdaj se mi še ne da montirat celotne zadev, ker je je preveč).... PS: enih 10 dni imam zdaj pavzo od smučarije....

Malo gledam po netu kak je kaj s snegom na tem koncu. Ni ga glih dosti, pa še odjuga kar traja So izgleda kurenti preveč cinglali... Gremo dol sredi marca (spimo v Ortiseiu), pa me skrbi, da bo že preveč bogo. Kake so kaj izkušnje, glede na trenutno zalogo snega in relativno tople dni - se bo dalo čez 2-3 tedne še vsaj do poldneva nasmučat? Kaj pravite majstri, kam (v bližini) naj pokaže kompas, da bo dnevna smuka trajala najdlje?

Ravno danes smo se vrnili iz Val Gardene in moram reči, da je bilo zadnje 3 dni zelo vroče. Ob 11.00 zjutraj je temperatura dosegla že tudi 14 stopinj. Sneg je bil po nekaj vožnjah čisto moker in težek, tako da je bilo zelo težko smučati. Pri povezavah domov pa je potrebno nekajkrat sezuti smuče ter jih nesti čez cesto, saj ne krpajo lukenj, ki nastanejo od avtomobilov oz. vpreženih konjev. Na nekaterih delih tudi ni bilo več snega, ven so gledali koščki zemlje. Če bo vreme hladneje, pa ni strahu, da ne bi bilo vse super.
Nazaj na vrh
moped
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 10, 2012 8:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09

Danes smo se vrnili iz Alta Badie. Tole bi bilo kratko poročilo za vse, še posebej za Kunto, ki ga skrbi, kako bo tam čez en teden .
V nedeljo smo imeli vse, kar lahko vreme ponudi; od sonca dopoldne, prek dežja do sneženja na koncu dneva. V ponedeljek je cel dan snežilo, zvečer pa se je zjasnilo. Zapadlo je od 15 do 30cm suhega snega, saj so se temperature tudi precej spustile iz sobotnih +14 na ponedeljkovih -4 na nekje 2000m. Naslednje dni je bilo vreme zelo primerno za smuko (sreda in petek povsem brez oblačka).
Priznati je treba, da je v nedeljo pred sneženjem vse zgledalo zelo bogo; beri zeleno z belimi črtami, ki so predstavljale proge. Bile so tudi že zaplate trave in zemlje na izpostavljenih mestih, prav tako so se pojavljala "jezerca" na sredini položnih prog.
Gibali smo se predvsem po območju Alta Badie s štartom 2x na Gardenazzi (nastanjeni smo bili v Sotgherdeni nad dolino) in 2x v Corvari. Pralongia je bila po sneženju zelo dobro prevozna, Colfosco kot vedno odličen. V Arrabi na progah dovolj snega, vendar se je poznalo, da po sneženju niso mogli dobro utrditi prog, zato je bilo na Porta Vescovu že okrog 13 ure pravo pokopališče z ogromnimi kupi in ledenimi ploščami. Belvedere prav tako dober, kot pa Colfosco...z njim še nikol nisem imel slabih izkušenj. Območje Gardena pa senčna območja ki so dobro utrejna OK, prisojne strani pa užitne v dopoldanskem času, dokler se niso preveč zvozile.

Odvozili smo tudi La Longio (to je za Kunto) iz Secede proti Ortiseu. Bila je super, sploh zgornji del, spodaj je bilo pa tudi že zelo južno okrog 13. Ni se pa bati, da bi bilo snega zmanjkalo v naslednjih 14 dnevih, saj ga ponoči na streljajo na kritičnih mestih. Problem bi bila lahko le kakšn dolgotrajna odjuga s +10 stopinjami in nad ničlo ponoči. Drugače pa snega na progah je bilo dovolj.

Smo pa skočili dva dni še pogledati na Kronplatz. Štartali na Piculinu (krasna proga, sploh zjutraj ob 8:30). Prevozili smo več al manj vse naprave in večino zanimivih prog. Herrneg in Sylvester sta odlični da malo zapečeje noge . Moram pa povedati, da sem ga imel 2 dni (sreda in petek) z eno dnevno pavzo vmes, povsem dovolj. Nič ne rečem....super moderno in urejeno smučišče z enkratnimi napravami...samo osebno mi še vedno veliko bolj pri srcu območje osrednjih Dolomitov.

Drugo leto pa po vsej verjetnosti v Val di Fasso (Tre Valli, Predazzo, Carezza, Buffare in pa seveda spet območje Selle).
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2012 1:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Pred 14 dnevi sem se s kolesom potikal po Alta Badii in ko sem delal klasično Sella Rondo sem nad golf igriščem Corvara pri krogcih vlečnice Crep de Mont (tam ko moramo it peš preko ceste, če hočemo na trosedežnico Pralongia I) opazil zložene nove stebre neke naprave. Se obeta kak obvod za Piz Boe oz. povezava z katero nam ne bo treba več prečkat cesto Corvara-Arabba? Slikal nisem, ker sem se šel Armstronga.... Dobro vem da se obnavlja gondola Boe, samo ni mi jasno, da bi tu imeli plac za stebre?? Ve kdo kaj več??
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2012 11:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

New at Alta Badia
2012/2013Corvara-Piz Boé
8pers. Gondola lift (monocable circulating ropeway)
Length: 2634 m ? Carrying capacity/hour: 3000
Replacement lift: 12pers. Gondola lift (monocable circulating ropeway)
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2012 4:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25

Žal so letos v Dolomitih skromni, vsaj kar se tiče žičniških novosti:
Novi sta samo dve napravi in sicer že zgoraj omenjena nova kabinka na Piz Boe (upam, da bo kaj udobnejša od Col Alta) in pa odlična noviteta - izklopljiva šestsedežnica Carpazza v Arabbi - postavljena je na območju Porta Vescova in sicer nekje na zgornjih dveh tretjinah, s tem, da je zgornja postaja na platoju pod vrhom, s čimer se izogne gneči, ki je običajno na zgorni strmini, odlično pa pokriva eno lepših prog v Dolomitih - Fodomo.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2012 5:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Svetovna novica polde....čeprav sem spodaj vozil po cesti na Pordoi, mi je sedaj jasno zakaj nisem nič videl novega v Arabbi....se nahaja zadeva na planoti in je malo tažko vidna od spodaj iz ceste.....nič zato...drugače moj priljubljen del smučišč v Arabbi...se pa zdaj bojim gužve na njih, ker je do sedaj ni bilo zaradi stare dvosedežnice...upam da ga bodo ljudje še naprej žgali mimo (čaprav dvomim, ker je le nova naprava) na Pordoi po fami imenovana Sella Ronda....srčno upam... Aja še slike https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151004806865259.485590.161712915258&type=1#!/media/set/?set=a.10151004806865259.485590.161712915258&type=1
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 10:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 23:14

Tudi v Alta Badii so se nekaj začeli trudit, vsaj na enem delu zaenkrat.

Nazadnje urejal/a kregar Pet Nov 16, 2012 9:42 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
brneboy
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 11:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Okt 2012 23:54

Priporoča kdo kak dober apartma, mogoče celo hotel po ugodni ceni. Za 4 mlade smučarje. Zanima me pa predvsem Alta Badia.

Hvala
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 9:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

brneboy je napisal/a:
Priporoča kdo kak dober apartma, mogoče celo hotel po ugodni ceni. Za 4 mlade smučarje. Zanima me pa predvsem Alta Badia.

Hvala

Alta Badia je , kako naj rečem, draga......tako da boste težko našli kak ugoden apartma, kajšele hotel....če boste iskali, potem iščite apartmaje čim dalje od Sella Ronde (vendar boste potem vezani na prevoz).....Če vam ni problem vožnja, potem iščite apartmaje v naselju La Val, ki je kakšnih 10 km pred Alta Badio...tam bi se verjetno našlo kaj ugodnega...več pa na www.altabadia.org, pošljite povpraševanje, mogoče bo kaj....
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 9:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

kregar je napisal/a:
Tudi v Alta Badii so se nekaj začeli trudit, vsaj na enem delu zaenkrat.

Na prvi sliki zasenžujejo tekaške steze v Armentaroli, se jim splača, ker je kr visoko, pa še kar hladno je zmeraj ....že vedo zakaj....
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 11:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Ja, na drugi sliki pa je šlo samo za preizkus, se mi je sicer zdelo čudno da so tako hitro začeli, kajti nikoli niso tako hitro začeli. Ponavadi proti koncu novembra, zadnji teden novembra.
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 11:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Začeli tudi v Alta Badii, počasi se pripravlja sezona.
Corvara - Piz Arlara

Badia - Santa Croce

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 30 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net