|
Mölltal 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
elanko |
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 11:03 Prispevkov: 14
|
sem videl na bergfexu da za naslednjo soboto napovedujejo 45cm snega, nebi bilo slabo..
vendar so take napovedi bile tudi za sredo in četrtek sedaj pa kaže le še 5 cm snega sa sredo.. tako da vprašanje če bo kaj iz tega.. :/
Tomi: kako pa so kaj smuči? ni kakih kamenčkov na progah?
LP _________________ povprečno: 50x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1334 Kraj: Jesenice
|
Hvala, dobro . Kakšen kamenček se sicer prikotali na zgornjo potko, enega ali dva sem opazil tudi na delu, kjer je črn led.
Tole je včerajšnji začetni pogled na ledenik, ker sem pričakoval trdo podlago, sem šel gor šele z vlakcem ob 10h. Videti in slišati je bilo, da je precej trdo, a sem vseeno vprašal mlajšega tekmovalca, ki je prišel s smučišča, če je še trdo. Odgovor: še, odlično je. In je tudi bilo. Trdo, nikakor pa ne tudi odlično, vsaj zame. Pa tudi za marsikaterega drugega. Še tekmovalci so imeli težave, ker je bil ponekod led kot v hali Tivoli. Sicer bi moral kot zaveden Jeseničan napisati kot v dvorani Podmežakla, a ga tam letos ni. Tako kot tudi hokejistov ne .
A vrnimo se k smučanju, čeprav na ledu. Sem vprašal enega trenerja, če bi najboljši smučarji po takem ledu normalno zvozili, pa je rekel da je prav taka tudi normalna preparacija za tekme svetovnega pokala . Tele slike sem naredil četrt na dvanajst, prej sem raje skrbel za ravnotežje, ker je bilo ponekod tako ledeno, da sem imel težave že pri bočnem drsenju :
Daleč najboljše, pravzaprav odlično, pa je bilo smučanje po srenu na zgornjem delu druge proge:
Tudi zgoraj bi se dalo normalno smučati, če ne bi čez peljali s teptalnikom:
Po dobri uri je le začelo počasi popuščati, najprej na levem delu proge, slikano ob pol enih:
Spodnji del je bil dolgo časa trd, super je bil še tudi popoldne:
Pogled na Veliki Klek in Sonnblick ter ledenik Goldbergkeeses pod njim:
Lahko si ogledete filmček, kako se je ta ledenik tajal letos poleti in preberete prispevek o letošnjem, spet rekordnem, taljenju ledenikov:
http://www.youtube.com/watch?v=8SSrAa799AM&feature=youtu.be
http://www.zamg.ac.at/cms/de/klima/news/gletscher-wieder-stark-geschmolzen
Po 14. uri je pripekajoče sonce omogočilo pravo poletno smuko po potočkih in čofti:
Danes zjutraj sem šel na vlakec ob 8.30 in po eni uri !!! ''vožnje'' smo se pripeljali 25m v predor in nazaj. Malo naprej, malo nazaj, speljevanje na nekaj sekund, vsakič spremljano z melodijo. Din, din, don mi še zdajle zveni v ušesih . Malo po 10h je vlakec le normalno odpeljal, a brez mene, ker sem imel dovolj, pa tudi kamera je zgoraj kazala samo meglo. A težav s tehniko še ni bilo konec. Na Karavankah mi je avtomat požrl točkovno karto, pol ure sta se dva delavca trudila, da bi jo dobila ven, nato so mi dali novo. Seveda sva potem naletela še na pol ure čakanja zaradi nedela v predoru. Tudi včeraj zjutraj četrt na devet ni bilo videti prav nobenega delavca .
Ker pa so vse (dobre ali slabe) stvari vedno tri, smo na Jesenicah zaradi okvare še brez vode.
Lp, Tomi
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Pon Okt 08, 2012 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Pon Okt 08, 2012 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Pa naj ta presneta bergfexova napoved že enkrat vsaj približno zdrži, da se lahko kolikor toliko normalno začne, skrajni čas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Tor Okt 09, 2012 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dedi |
Objavljeno: Sob Okt 13, 2012 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42 Prispevkov: 204 Kraj: Ljubljana
|
Olajšan za nekaj več kot 500 evričev in spet lastnik nove koroške sezonske,ki jo začenjam na Meliju.V petek je bilo lepo vreme pa še nekaj malega novega snega,ki zdrži trdoto do opoldneva,nakar popušča.Nič novega,precej naših mladih tekmovalcev,odprti dve progi,vsi pa čakamo novih padavin.Prvič sem si ogledal tudi rudnik zlata ki je v bližini vlakca.Smuka nad pričakovanji.Slike se pa vsa leta ponavljajo in nima smisla.
1-12/13 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Ah, kakšna naj pa le bo :
Takole je bilo danes, kot sredi zime. Topovi so nažigali na polno, veter je nosil sneg tudi v obraze smučarjev, a mislim, da se tokrat ni nihče pritoževal, saj snega še vedno primanjkuje. Zjutraj je bilo še vse lepo belo, kasneje se je marsikje zdrsalo do ledene podlage. Temu je pripomoglo precejšnje število smučarjev, večkrat se je naenkrat privalilo nekaj skupin (spet je polno Holandcev) in je bilo treba na sedežnici počakati nekaj minut. Na zadnji sliki je že megla, ki je malo po 11. uri počasi postajala gostejša, tako da sem opoldne zaključil.
Napovedano močno torkovo sneženje bo zelo dobrodošlo, kajti potem spet prihaja otoplitev.
Lp, Tomi
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Pravkar z Melija, krasen zimski dan, super pršič.... Popoldne se je sneg le rahlo ojužil, tako da bo po mojem mnenju jutri zjutraj fantastična snežna podlaga. Samo ceuca pa ne bo več, s(m)o ga zvozili .
Kaj več pa še kakšna slikca mogoče jutri, zdaj se mi ne da . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nani |
Objavljeno: Sre Okt 17, 2012 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 19:16 Prispevkov: 9
|
tomi je napisal/a: | Pravkar z Melija, krasen zimski dan, super pršič.... Popoldne se je sneg le rahlo ojužil, tako da bo po mojem mnenju jutri zjutraj fantastična snežna podlaga. Samo ceuca pa ne bo več, s(m)o ga zvozili .
Kaj več pa še kakšna slikca mogoče jutri, zdaj se mi ne da . |
Sem vedel, da si ti. Sem te opazil ob dvosedi na malici.
Drugače še moja ocena. Pršiča je res nasulo 50 cm. Tako je bilo zjutraj kar prijetno na smučišču, morda za moj okus celo premehko. Vsaj v tistem delu kjer ni bilo čutiti vpliva umetnega snega. Gneča je bila v vrsti za dvosedežnico, ki pa je po 12 uri izginila. Popoldne pa se je novi sloj snega precej zmehčal, delno celo ojužil. V zgornjem delu so nastali kupi, med njimi pa celo trde ledene plošče.
Jutranji pogled proti Altecku, je dal celo upanje za skorajšnje odprtje druge strani, vendar se je popoldne videlo, da temu ne bo tako. Saj je snega na povezovalni progi v spodnjem delu zmanjkalo.
Zanimivo, popoldne so celo splužili cesto do restavracije.
Obeti za prihodnost ob napovedanih temperatura, super za ljubitelje južnega snega. _________________ Sezona 2011/12 25 dni smuke 16xMoelltal, 1xTurracher,1xOsojščica, 2xMokrine, 1xBjelašnica, 1xIgman, 1xJahorina, 1xPoden, 1xStariVrh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Nani, kaj pa nisi nič rekel, nisem te opazil.
Obljubljene slike, najprej sneg na spodnji postaji:
Najbolj pogumni (ali pa brezbrižni do smuči) so že smučali dol:
Precej zvožen ceuc ob skoraj opoldanskem prihodu:
A se je še našla kakšna manj zvožena flanka, tudi s slalomkami je šlo:
Pa tudi drugje se je še dalo:
Še nekaj opoldanskih slik:
Slika s počitka, kjer sem bil zaloten :
Ob dveh:
Malo pred četrto:
Tekmovalci so proge pospravili že precej proti koncu in za sabo pustili tudi polmetrske jarke:
Ob štirih, začeli so širiti proge, ta del je bil danes že odprt:
Na šestsedi so še nekaj delali, pognali naj bi jo v soboto:
Alteck je že kazal rebra, progi do Panoramabahna pa je manjkala le še kakšna hladna noč, da bi lahko zasnežili spodnji del. A je bila že današnja pretopla, naslednje bodo pa še bolj:
Tole je bil pravi zimski preblisk, do vikenda bo najbrž sneg že predelan in se obeta čisto pomladanska smuka. Verjetno pa tudi precejšen obisk, čeprav tale opening še ni tisti pravi.
Lp, Tomi
Nazaj na vrh |
|
 |
H2o |
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 22:18 Prispevkov: 411
|
Uff.. tole zadnje 'poslabšanje', bolje rečeno, poboljšanje vremena, je zelo dobro naredilo ledeniku. Danes sem pisal na info. Baje naj bi 6-seda obratovala že jutri. Težav z vetrom naj ne bi bilo. Tudi desno progo so, sodeč po kamerah, poratrakirali v celotni širini.
p.s.: po moje bo smuka za vikend prav prijetna. Toplo, vendar nizka vlaga -> nizko rosišče pomeni, da bo sneg popustil le na vrhnji plasti, spodaj pa bo pa dobro držal. Uživajte  _________________ 24/25: 37x
23/24: 19x
22/23: 9x
21/22: 49x
20/21: 11x
19/20: 36x (čista jeeeba)
18/19: 59x
17/18: 50x
16/17: 49x
15/16: 56x
14/15: 51x
13/14: 28x (žled)
12/13: 55x
11/12: 56x
10/11: 50x
09/10: 82x
08/09: 45x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Čet Okt 18, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Hvala za slike tomi, mi je kar malo žal za tistih par cevc zavojev...salzburška karta začne veljati šele 15.11. tako, da sem še na čakanju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Okt 20, 2012 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Pozno kot že dolgo ne, sva danes na meliju začela sezono, in to s perfektnim smučarskim dnevom . Danes je bilo idealno skoraj vse: čudovito vreme, tekmovalci so ob desetih pospravili svojo šaro, čakalne dobe komaj omembe vredne (med 10. in 11. uro do 2 minuti, nato nič).
Na smučišče sva prišla ob desetih, uro pozneje bi bilo idealno, saj je bilo do enajstih precej 'betonsko', nato pa je začelo prav rahlo spuščati, najprej na levi progi:
Prazna proga in odličen sneg ob pol dvanajstih:
Desna proga je začela spuščati šele po dvanajsti, pravi užitek pa je bila med drugo in tretjo:
Skratka, kljub pomladnim temperaturam je bila smuka v prvi polovici dneva povsem zimska, šele popoldan je tudi pod smučkami zadišalo po pomladi . Sicer pa toplo, skoraj brez vetra, z lahkoto sem smučal v softshellu in brez kape , na terasi pa je itak bilo kot v solariju.
Sneg sicer še vedno leži do spodnje postaje kabinske žičnice, sicer v precej simboličnih količinah. Na Panoramabahn je strmina na desni progi zgledala bolj ali manj uporabna, spodaj po ravninskem delu pa je snega zelo malo, bo treba počakat na sneg in/ali mraz ki se obeta prihodnji konec tedna. Topovi sicer še vedno na gosto stojijo po ledeniški progi, malo manj na gosto pa po desni progi Panoramabahn. Na Altecku in v dolino niso še nič zasneževali, so pa na Altecku nekoliko razširili in poravnali tisti del povezovalne proge ki je lani jeseni bil najbolj kritičen.
Lanska slika omenjenega odseka, začetni ravnini sledi ozka strmina:
In letošnja situacija, vidi se sveže poravnan in razširjen odsek:
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Ned Okt 21, 2012 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Tudi danes je bilo perfektno, a za kakšen procent manj . Sneg se je začel južiti kakšne pol ure prej in je popoldne postal bolj moker kot včeraj, čeprav je ozračje hladil severni veter.
Perfekten vikend torej, glede na visoke temperature nisem mislil, da bo tako dobro. Kar se mene tiče bi bilo lahko še nekaj časa tako, vendar pa kaže da bo čez en teden vsaj 20 stopinj manj.
Nazaj na vrh |
|
 |
flora1 |
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Sep 2010 11:21 Prispevkov: 33
|
Waw. Super tole gledat.
@tomi: Drgač je Mölltal/Moelltal, dva l-ja, v tvojem podpisu maš sam enega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|