|
Tignes |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Frenk |
Objavljeno: Ned Apr 29, 2012 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Seveda, čakam na sinovo dobro voljo,da to uredi....
LP Frenk _________________ 2019/2020
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Ned Apr 29, 2012 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
 _________________ 2019/2020
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
molichnik |
Objavljeno: Tor Jul 24, 2012 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jul 2012 14:55 Prispevkov: 9 Kraj: luče
|
lp...
mam eno vprašanje...januarja sem bil prvič u Tignes preko agencije skifun in z avtobusom...letos zopet nameravamo iti tja vendar razmišljamo o lastnem prevozu..bilo bi nas 6..ima kdorkoli kakršnekoli izkušnje?...al se splača al ne?..kok bi ke cenovno naneslo(cestnine, predori, itd..) _________________ have fun... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Tor Jul 24, 2012 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Tor Jul 24, 2012 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Zdravo!
Za 6 oseb itak rabiš kombi-oprema in hrana-cestnina, bencin, predor in parkirišče cca 5oo?-(malo manj).
Moje mnenje- za 6 oseb, brez najemnine za kombi se ta način splača. Če pa najemeš še kombi, preračunaj..ali pa dve vozili...... Agencija ti računa okoli 8o? za prevoz na osebo.
Sam pa vedno uporabljam lastni prevoz- smo pa trije.
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
Da malo presekam z drugačnim kontrastom...
Od 16.7. do 21.7. me je moja draga presenetila in za "okrogli" RD popeljala na poletno smučanje v Tignes.
Po dolgih letih sem se ponovno vrnil v ta kraj, kjer se lahko naužiješ vseh možnih adrenalinskih in manj adrenalinskih športov.
Poleg smučanja še množica drugih aktivnosti, ki jih ne bi našteval..poglejte na link http://www.tignes.net/en/summer-sports-7.html
Malo sva se smučala...moram povedat, da je za ta letni čas delovalo kar dosti naprav in da je bil zjutraj sneg cca 2 uri kar lepo pomrznjen, nato pa se je ojužilo, vendar je sneg naraven in tudi po takem se da zelo lepo smučat. Vreme sva imela cel teden zelo lepo, tako da je presenečenje uspelo na celi črti. Malo slik iz ledenika....
s takšnim vlakcem se popeljete na ledenik iz 2100 m na...
3032 m, kjer izstopite na razgledno teraso....
in zagledate prelep pogled na Grande Motte...
in velik snežni park...
popoldan pa sva se potepala po okoliških hribih in občudovala prelepe razglede na ledenik....
in Mont Blanc...
malo pa sva tudi uživala v kolesarjenju ob jezeru, vožnjo s pedolinom in tenisu....
in seveda v kofetkanju na terasi, ob prečudovitem razgledu na jezero in ledenik...
še video... http://youtu.be/6-dHNiHLW3Y
Še več slik pa najdete na https://picasaweb.google.com/106442358012860016870/Tignes2012
pa še en adrenalinski vložek iz Tignes-a http://youtu.be/JOeCQvJSaY8
Nazadnje urejal/a Ski_Fanatic Sre Jul 25, 2012 2:07 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
Odlična poletna destinacija!
Če ne bi bilo tako daleč (beri: draga pot za dva), bi se tudi midva poleti večkrat vračala tja. Vzela sva apartma za štiri osebe, sicer pa je cena v tem času praktično ista kot za studio. V jezeru se sicer nisem kopal, pa tudi videl nisem nobenega plavalca, res pa je, da sva imela precej hladno vreme....vem kam bi se odpravil, če bi imel jurja odveč...bravo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Tudi sam sem že razmišljal o takem poletnem dopustu. Pa vse tanartaboljše!!!!
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Vprašal bi še, kje natančno je bila narejena slika št. 15 (iz albuma na google+), se mi zdi, da ta del ni bil več odprt, ko sva bila midva gor, datum je bil precej podoben drugače, konec julija. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Frenk je napisal/a: | Tudi sam sem že razmišljal o takem poletnem dopustu. Pa vse tanartaboljše!!!!
LP Frenk |
Se zelo splača tudi poleti, kot sem napisal imaš na izbiro obilico športov.
Aja, pa hvala za čestitke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
polh je napisal/a: | Vprašal bi še, kje natančno je bila narejena slika št. 15 (iz albuma na google+), se mi zdi, da ta del ni bil več odprt, ko sva bila midva gor, datum je bil precej podoben drugače, konec julija. |
Če mislim pravo sliko (tisti ozki pas snega) potem je to povezava od razgledne terase do proge pri sedežnici Vanoise, ki se konča na tem platoju,
Jaz sem tam smučal v letih 95,96,97,98 v podobnih terminih, pa ta sedežnica sploh ni delala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Noro lepo, me kar ima da bi se vsedel v avto in se zapeljal v Tignes, žal sva se tja nazadnje spravila pred 6 leti v skoraj istem času. Nekaj fotk za primerjavo se najde na Alpinforumu. Če jih primerjam z letošnjimi, se mi ne zdi da bi se stanje ledenika v teh letih bistveno poslabšalo, celo obratno, zdi se mi da je letos snega za spoznanje več kot 2006.
Vidim da sta peljala čez Pt. St. Bernard, vsaj to je prednost poletne vožnje, da se izogneš dragim tunelom. Midva sva na poti tja peljela čez Mt. Cenis in Col Izeran, nazaj pa čez Pt. St. Bernard. Imam pa še dve vprašanji:
- je parkiranje v Tignesu poleti še vedno brezplačno ali so začeli tudi 'kasirati'?
- je Leisse v omenjenem tednu obratovala?
Ja, če bi bil bencin malo cenejši in če ne bi Italijani imeli tako nesramno dragih cestnin (ko enkrat prevoziš enih 1000 km po Italiji šele vidiš kako ugodna je vožnja z vinjeto po AC v Sloveniji ali Avstriji), bi se vsako poletje spravil za en teden kam v Francijo, apartmaji so poleti kar ugodni. Sanje ...  _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Sre Jul 25, 2012 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Ski_Fanatic je napisal/a: | polh je napisal/a: | Vprašal bi še, kje natančno je bila narejena slika št. 15 (iz albuma na google+), se mi zdi, da ta del ni bil več odprt, ko sva bila midva gor, datum je bil precej podoben drugače, konec julija. |
Če mislim pravo sliko (tisti ozki pas snega) potem je to povezava od razgledne terase do proge pri sedežnici Vanoise, ki se konča na tem platoju,
Jaz sem tam smučal v letih 95,96,97,98 v podobnih terminih, pa ta sedežnica sploh ni delala. |
Se mi je kar zdelo, da gre za Vanoise, dve leti nazaj ni bila odprta....tudi midva sva prišla čez Col d'Iseran, spektakularna vožnja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Čet Jul 26, 2012 7:02 am Naslov sporočila: |
|
|

|
miki je napisal/a: | Noro lepo, me kar ima da bi se vsedel v avto in se zapeljal v Tignes, žal sva se tja nazadnje spravila pred 6 leti v skoraj istem času. Nekaj fotk za primerjavo se najde na Alpinforumu. Če jih primerjam z letošnjimi, se mi ne zdi da bi se stanje ledenika v teh letih bistveno poslabšalo, celo obratno, zdi se mi da je letos snega za spoznanje več kot 2006.
Vidim da sta peljala čez Pt. St. Bernard, vsaj to je prednost poletne vožnje, da se izogneš dragim tunelom. Midva sva na poti tja peljela čez Mt. Cenis in Col Izeran, nazaj pa čez Pt. St. Bernard. Imam pa še dve vprašanji:
- je parkiranje v Tignesu poleti še vedno brezplačno ali so začeli tudi 'kasirati'?
- je Leisse v omenjenem tednu obratovala?
Ja, če bi bil bencin malo cenejši in če ne bi Italijani imeli tako nesramno dragih cestnin (ko enkrat prevoziš enih 1000 km po Italiji šele vidiš kako ugodna je vožnja z vinjeto po AC v Sloveniji ali Avstriji), bi se vsako poletje spravil za en teden kam v Francijo, apartmaji so poleti kar ugodni. Sanje ...  |
Parkiranje je še vedno "Gratuit" , še zanimivost da so vse parkirne hiše zastonj, prav tako tudi v Val d'isereju.
Leisse še vedno obratuje in če primerjam s tvojo sliko iz alpinforuma je letos stanje bistveno boljše.
Sploh se ni videlo "črnega" ledu. Proga je bila lepo cela v naravnem snegu. Če najdem sliko jo prilepim za primerjavo.
Zadevo bomo še ponovili vsi trije, vendar bo treba nekaj let počakati, ker je pot res draga, pa tudi tamala še mora malo zrasti.
Za primerjavo, cena nafte na področju Milana je cca 1,8 ?, v Tignesu pa recimo 1,47 ?. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Čet Jul 26, 2012 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Tudi Leisse? No, potem je pa to že kar konkretno smučišče, sploh za poletne čase....se spomnim, da sva bila tako navdušena, da sem ob odhodu domov vprašal gospo, ki sedi v hišici, kjer se pozimi plača parkiranje, če ima mogoče kakšno nalepko 'TIGNADDICT', pa mi jih je navrgla enih 50...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|