Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
bade25
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 8:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

NKMARIBOR je napisal/a:
vsi pametni ko ....., poglejte si prvo neki krvavec, kak tam ratraikrajo, o kranjski gori pa niti nebi raje debatiral

Zakaj bi primerjal s slabšim, vedno poskušam z boljšim, ali?

O pameti pa ne-bi.

(...prvo, krvavec, kranjska gora, nebi, kak.... - pet v enem stavku, ja ni slabo!)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snowboarder
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 8:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20
Kraj: Domžale

sicer nisem veliko na pohorju, ampak kadar sem bil je bilo slabše kot na krvavcu!
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 9:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

snowboarder je napisal/a:
sicer nisem veliko na pohorju, ampak kadar sem bil je bilo slabše kot na krvavcu!

Ne vem kako je na Krvavcu, ker letos še nisem bil gori, ampak primerjava "slabše" je bila mišljena, ker je NKMB primerjal s tem kako je nekje slabše, ne pa kako je nekje bolje.....
Kot pa sem že rekel, je tudi na Pohorju zadovoljivo in če bi bilo samo to narobe, pol bi bilo Pohorje "top" smučišče))
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 9:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Okusi so seveda različni, ampak meni je bilo danes na Pohorju zelo všeč. Zjutraj sem začel na Vzpenjači:

Splošni vtis: proge zjutraj dobro porihtane, seveda pa je nemogoče pričakovati da bodo pri takšnem zanimanju 'zdržale' ves dan. Na Vzpenjači je bila zjutraj kar poštena vrsta, ampak z uporabo vstopa za posameznike (čisto levo) se je dalo v 3 minutah priti do kabine. Na splošno pohvala smučarjem in žičkotu za vzorno polnjeje, prvo uro ni bilo kabine v kateri bi sedelo manj kot 8 komadov!

Po 5 furah v dolino sem se z busom prestavil na Pisker:

Povprečna vrsta (mimogrede, takšna ali še daljša je bila tudi na obeh Cojzaricah). Tukaj pa sledi kritika: pa kaj je folk res zabit, asocialen ali čisto preprosto ne zna štet do 6?! Nobena redkost ni bila, kjub vrsti, videti sedeža na katerem so sedele samo 3 ali 4 osebe :

Ko je okoli poldneva dokončno posijalo sonce (ki je tudi že prej občasno kukalo skozi redke oblake), je bila uživancija popolna:

Snežne razmere na Piskru so bile zame idealne: kar je bilo tršega, ni bil led, ampak samo lepo stisnjen trd sneg. Na njem pa malo mehkega naravnega snega, ki je bil po Cojzarici in še na strmini Piskra pršič, na spodnji ravnini pa je malo spustil. Sem pa slišal komentarje folka kako jim je premehko , tako da ... vsak po svoje!

Nato pa prvič po skoraj 2 letih na Partizanko:

90% proge je odlične, na prelomnici pa žal standardnih 100 metrov z zemljo in nekaj kamni. Ampak če si previden, se da obvoziti.

Pa še Videc:

Proga je slabša kot Partizanka, praktično po celi strmini se najde kaj črnega (trava, zemlja, tudi kak kamen) - malo boljša je bila leva obvoznica ('rokav'). Priporočam samo s starejšimi smučkami - čeprav je res, da verjetno zgleda slabše kot je v resnici. Večinoma je tisto, kar vidimo kot 'kamne', samo zmrznjena zemlja - čeprav mi je nekajkrat škrtnilo pod (starimi) smučkami, nisem pridelel nobene sveže praske.

Pod črto: zelo dober smučarski dan na Pohorju, se pa bojim da Videc, Partizanka in povezave ne bodo zdržali daljše odjuge. A niso Pohorci nekaj sanjali, da na omenjenih smučiščih ne bo zasneževanja, ampak samo 'dosneževanje' kritičnih mest? No, Videca zagotovo letos niso nič 'dosneževali' . BTW, vode je spet nekaj nateklo, tako na vrhu Areha kot na Trikotni Jasi, ampak nikjer ni bilo videti da bi zadnje dni še kaj 'streljali' ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 10:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja tako nekako Miki bi se strinjal s teboj - lepo je bilo ) In to vse skupaj pičlih 7 minut vožnje z avtom od doma (center). Na to mnogokrat pozabljamo ko "šimfamo" Pohorce.....

Samo info: žičko na gondoli mi je dejal da so danes vsekali rekord: od 9 do 11 ure so prepeljali 2500 ljudi z gondolo.

Zanima me kako se bo sedaj držala podlaga ko bo čez vikend 10-15 stopinj. Če ne bo preveč vlage, bi znalo bit še kar ok drug teden.
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2012 4:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Danes je bilo slišati:

- da zasenževanja ni, ker so topovi zaradi od lani neplačane vode pod plombami
- da ratrakirajo samo najnujnejše, ker ratrakisti že dva meseca niso dobili plačano

To je sicer vse bolj v stilu baba rekla baba čula. Glede na stanje, obnašanje in predvsem organizacijo obratovanja pa bi rekel, da zrno resnice le je v vseh teh govoricah.
Škoda. Očitno še ena tajkunska zgodba, kjer se je bolj ukvarjalo z grabljenjem v žepe kot z opravljanjem osnovne dejavnosti.
Nazaj na vrh
lenko topovi
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2012 4:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 18:08

nikolaj je napisal/a:
Danes je bilo slišati:

- da zasenževanja ni, ker so topovi zaradi od lani neplačane vode pod plombami
- da ratrakirajo samo najnujnejše, ker ratrakisti že dva meseca niso dobili plačano

To je sicer vse bolj v stilu baba rekla baba čula. Glede na stanje, obnašanje in predvsem organizacijo obratovanja pa bi rekel, da zrno resnice le je v vseh teh govoricah.
Škoda. Očitno še ena tajkunska zgodba, kjer se je bolj ukvarjalo z grabljenjem v žepe kot z opravljanjem osnovne dejavnosti.

Samo kak naj bi bli topovi pod plombami če še jih pa pohorci imajo kr po progah,pa katera voda ni bla plačana voda za zasneževanje?
Nazaj na vrh
PohorskaVzpenjača
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2012 6:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46

Nikolaj, kaj s tem misliš??

Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2012 7:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Jaz nič ne mislim. Žena je danes na sedežnici Pisker med vožnjo klepetala z gospodom, ki je znal povedati zgoraj napisano.

Jaz pa sem dodal, da glede na to, kako vse skupaj na Pohorju teče, ne bom trdil, da se je gospod zlagal.

In glede na to, kako so se nekatera podjetja v naši državi izčrpala do bridkega konca, bi se lahko enaka zgodba ponovila tudi na Pohorju.

Vesel bom, če se motim.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2012 8:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Po Mariboru se glede zasneževanja govori vse mogoče, mi slovenske ovčke pa vse verjamemo...
Slišal sem že 1001 vezijo glede nezasneževanja prog. Itak pa še evrov ni ravno na pretek. Vendar da pa ne ratrakirali? Lepo vas prosim. Na povezavah glede na maso ljudi ki tam smuča, sploh ni bilo takrat, ko je bilo kritizirano, potrebno ratrakirati.
Nazaj na vrh
pyrexia
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 7:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 9:58

nikolaj je napisal/a:
Jaz nič ne mislim. Žena je danes na sedežnici Pisker med vožnjo klepetala z gospodom, ki je znal povedati zgoraj napisano.

Jaz pa sem dodal, da glede na to, kako vse skupaj na Pohorju teče, ne bom trdil, da se je gospod zlagal.

In glede na to, kako so se nekatera podjetja v naši državi izčrpala do bridkega konca, bi se lahko enaka zgodba ponovila tudi na Pohorju.

Vesel bom, če se motim.

Resnica je kar blizu. Sicer ne vem, kaj se trenutno dogaja, ker nisem več v neposredni bližini informacij iz prve roke, vendar lahko povem to, da sem tudi sam žrtev odpuščanja zaradi pomanjkanja denarja na ŠCP in da so plače "zamujale".
Nazaj na vrh
matjazst
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 11:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2011 12:44

Tudi jaz sem to slišal, od ljudi zelo blizu ŠC. Spet smo priča klasičnemu izčrpavanju podjetja. Mariborska občina je dala 470000 evrov mislim da konec leta, a to je samo kaplja v morje dolga. Bomo videli, kaj bo naprej. Upam, da vse skupaj prevzame normalni upravljalec (npr. Unior), ki ima drugačno lastniško strukturo kot ŠČc (Viler 1 in 2, Gerič, Rataj, Vogrinec ......)
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 12:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Tudi s tem, ko izklopijo termometre, ki kažejo "nesmučarske" temperature, kažejo svoj odnos do strank.
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 4:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nikolaj je napisal/a:
Tudi s tem, ko izklopijo termometre, ki kažejo "nesmučarske" temperature, kažejo svoj odnos do strank.

Saj jih ne pogosto ...samo sedaj ko so višje kot +10 in takrat ko so bile nižje od -15. vmes pa normalno prikazujejo
Drugo leto bodo baje izklapljali kamere ko bo oblačno

Drugače pa Pisker je danes solidno zdržal do 14 ure, razen običajnega "štopanja" na ravnini.....
Nazaj na vrh
volki
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 7:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54

Pisker danes zelo soliden glede na temperature in obisk. Temperatura zjutraj ob prihodu (08.50) +5, ob odhodu (15.40) +11. Proge zjutraj trde, po enajsti uri začele popuščati, vendar v dokaj solidnem stanju vzdržale do konca. Ljudi precej med deseto in enajsto, vendar je bila čakalna doba na sedežnici do 5 minut. Po enajsti uri brez čakalnih dob.
Pa še nekaj o ratrakiranju in ustavljanju sedežnice: Sedežnica se je samo trikrat ustavila v celem dnevu in proge so bile več kot dobro zratrakirane (malo slabše pod zadnjo prelomnico).
Glede na temperature in obilo sonca je bil danes na Piskru čudovit smučarski dan.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45  Naslednja Stran 41 od 45

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net