|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
NKMARIBOR |
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 18:09 Prispevkov: 33
|
ma j***š mariborski slalom...stadion naj naredijo dokler je minuuuuuuuuuuus  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Bo za počitnice bolj pomemben Mb. slalom, ker ga bo uporabljala večja masa ljudi kot pa stadion... Žal. Žal pa je tudi malce naravnega sfalilo za povezave. 20cm še prosim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Iz današnjega večera:
Citiram: | Potem ko je bilo zaradi visokih temperatur na Mariborskem Pohorju smučanje okrnjeno vso dosedanjo zimsko sezono, je bilo pričakovati, da bodo obilica padavin in visoki temperaturni minusi v zadnjem tednu snežni primanjkljaj popolnoma odpravili. Pa očitno ni čisto tako, saj Športni center (ŠC) Pohorje še zmeraj ni odprl kar nekaj prog, med njimi ni uredil tudi svojega paradnega konja - Snežnega stadiona. Slednje razburja precej smučarjev, zlasti tiste z letnimi vozovnicami, ki pričakujejo, da pri ŠC Pohorje zagotovljenih sto dni smučanja pomeni več kot urejenost otroške proge ob vlečnici Bellevue. Precej pripomb je bilo zadnje dni tudi na urejenost prog. Zlasti minulo sredo, za kulturni praznik, naj bi bile razmere na pohorskih smučiščih slabe. |
Dragi ljudje, javno naznanjam da živim med idioti.
Nekega eseja pa si ne zaslužite.
Pa lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
časopis Večer je napisal/a: | Iz današnjega večera:
Potem ko je bilo zaradi visokih temperatur na Mariborskem Pohorju smučanje okrnjeno vso dosedanjo zimsko sezono, je bilo pričakovati, da bodo obilica padavin in visoki temperaturni minusi v zadnjem tednu snežni primanjkljaj popolnoma odpravili. Pa očitno ni čisto tako, saj Športni center (ŠC) Pohorje še zmeraj ni odprl kar nekaj prog, med njimi ni uredil tudi svojega paradnega konja - Snežnega stadiona. Slednje razburja precej smučarjev, zlasti tiste z letnimi vozovnicami, ki pričakujejo, da pri ŠC Pohorje zagotovljenih sto dni smučanja pomeni več kot urejenost otroške proge ob vlečnici Bellevue. Precej pripomb je bilo zadnje dni tudi na urejenost prog. Zlasti minulo sredo, za kulturni praznik, naj bi bile razmere na pohorskih smučiščih slabe. |
Dragi večer, pa ki te vi živite???
To sredo je bila ena najlepših smuk v sezoni (vsaj zame), tako da prosim, da ne črnite našega Pohorja.  _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
2012/13 25x dnevna 20x nočna
2011/12 23x dnevna 18x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
V sredo,po 13. uri so bile proge na MB delu zelo razjahane. Kupi snega in led. Čisto normalna posledica novozapadlega snega in mase ljudi pač...
Mene osebno to ne moti preveč, verjamem pa, da je nekdo, ki pride smučat samo na praznike, in ki ni preveč vešč smučanja, nad tem razočaran. In slednji potem vzganjajo paniko... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skandinavec |
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 22:27 Prispevkov: 9
|
Bronco je napisal/a: | V sredo,po 13. uri so bile proge na MB delu zelo razjahane. Kupi snega in led. Čisto normalna posledica novozapadlega snega in mase ljudi pač... |
Se popolnoma strinjam
Citiram: | Dragi večer, pa ki te vi živite???
To sredo je bila ena najlepših smuk v sezoni (vsaj zame), tako da prosim, da ne črnite našega Pohorja. |
Me veseli, da si užival ampak še to ne pomeni,da so proge v dobrem stanju..daleč od tega. Za mene, ki vozim alpin board so bile proge po 12. uri čista muka.
Članek v Večeru je po mojem mišljenju povsem na mestu vendar se tukaj gre za različne standarde in pričakovanja o pripravi in stanju prog.
Kar je za nekoga solidno stanje prog je lahko za drugega katastrofa! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Aja?? Spet sem nekaj novega zvedel....BTW na Piskru v sredo je bilo popolnoma OK....pač novi nesprijeti sneg (puhec) na kupčkih (ki se jih je dalo z lahkoto prebit)...zdaj če pa ljudje pridejo z neurejenimi smučmi, brez kondicije in nevešči smuke (pa še prvič v sezoni, ker je bil pač lep dan), pa zato ni kriv upravljalec .......kaj več se po sneženju ne da naredit...sneg se pač mora premešat, kar traja kak dan ali dva....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
vtis iz nočne: super!. meni idealne razmere. dosti snega in nizke temperature.
oklevam ali naj grem ju3 na areh ali zvečer na nočno. pozdrav vsem! lp, d. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
Ja,ja fantje saj smo razumeli,da ste dobri smučarji!
Sam brez zamere,tisti,ki trdijo,da je bilo smučanje v sredo na Mariborskem Pohorju normalno,ste vsaj pri meni zgubili vso kredibilnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Pohorci se naj odločijo, kaj jim je prioriteta:
- prodati čimveč sezonskih
- privabiti čim več odličnih rekreativcev
- privabiti čim več športnih dnevov
- čim več družin
- čim več dnevnih gostov
- ...
In potem naj imajo sezono, urejanje prog, količino odprtih prog, ..., prilagojeno ciljni skupini.
Temu se reče strategija.
To, kar počnejo sedaj, pa je svaštarjenje in saj bo če bo, če pa ne bo pa bo občina dala. Ali pa država.
Smučarija je biznis, če ne verjamejo, naj pogledajo čez mejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
KINDERWAGEN je napisal/a: | Ja,ja fantje saj smo razumeli,da ste dobri smučarji!
Sam brez zamere,tisti,ki trdijo,da je bilo smučanje v sredo na Mariborskem Pohorju normalno,ste vsaj pri meni zgubili vso kredibilnost. |
Sandokan....na Piskru je bilo normalno.....nisem govoril o MB Pohorju, tak da...glede prvega stavka, pa ne bi.....ker sam dobro veš kam sodiš.... Sem se hitro našel notri, anede??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
nikolaj je napisal/a: | Pohorci se naj odločijo, kaj jim je prioriteta:
- prodati čimveč sezonskih
- privabiti čim več odličnih rekreativcev
- privabiti čim več športnih dnevov
- čim več družin
- čim več dnevnih gostov
- ...
In potem naj imajo sezono, urejanje prog, količino odprtih prog, ..., prilagojeno ciljni skupini.
Temu se reče strategija.
To, kar počnejo sedaj, pa je svaštarjenje in saj bo če bo, če pa ne bo pa bo občina dala. Ali pa država.
Smučarija je biznis, če ne verjamejo, naj pogledajo čez mejo. |
No, poglejte kako izgleda Gardenazza (podobno je bilo na Sponati) v Alta Badii po čez noč zapadlem (20 cm) snegu na trdo podlago (razmere zelo podobne, kot jih imamo v teh dneh na Pohorju, le da so bile temp. v Italiji bistveno višje-tam okoli -4)....toliko o urejanju čez noč... zjutraj ko smo začeli smučat po tej progi je bilo nov sneg na večerno trdo podlago, tak da ne kr nekaj na pamet o tem kako pa to v tujini rihtajo in kako je tam vse oh in sploh....(prva slika je pomembna) Da ne bo pomote: nisem njihov odvetnik, zašimfam če je potrebno, ampak zdaj v teh minusih ga ni boga da bi stisnil puhca v trdo podlago, da ne bio nastali kupi in ledene plošče, ko spustiš hordo smučarjev na progo....
http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=47&postdays=0&postorder=asc&start=315 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Meni je jasno, da po sneženju ne more biti proga speglana do 16.00. Zato jutri ne grem gor :-).
Samo marsikomu drugemu ni jasno, ker na Pohorje še vedno gledajo kot na neko neodtuljivo pravico iz komunističnih časov. Pohorci pa ne naredijo kaj dosti v smeri, da bi začeli izgledati kot resno podjetje.
Imajo vse predispozicije, da bi lahko bili veliko uspešno, odlično, porihtano smučišče.
Čigavi interesi vse pa se prepletajo, da temu ni tako, pa več ni moja stvar. Poznam razmere, poznam ceno karte, odločitev je moja.
Z njimi se ukvarjam zato, ker mi je to najbližje smučišče in je pač največkart v igri za enodnevno ali pa nočno.
In bi bil najbolj srečen, če bi vsako leto med 20.11 in 1.12. zapadlo 2 metra snega, proge bi se porihtale, pa bi se veselo dričali do velike noči :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
fischerpro3 je napisal/a: | KINDERWAGEN je napisal/a: | Ja,ja fantje saj smo razumeli,da ste dobri smučarji!
Sandokan....na Piskru je bilo normalno.....nisem govoril o MB Pohorju, tak da...glede prvega stavka, pa ne bi.....ker sam dobro veš kam sodiš.... Sem se hitro našel notri, anede??  |
[quote]Vem,da si ti govoril o Piskru,prav zaradi tega je obstajala nevarnost,da bodo tisti,ki se jih tiče tvojo izjavo, obrnili sebi v prid.Zato sem te mal dregno.
Znanje smučanja in urejenost smučišča pa res ne gre skupaj.Smučišče je urejeno ali pa" ne" .Naj lažje je je reč proga je super sam ti se smučat ne znaš.To gre samo voda na upravljalčev mlin.S tem jih samo razvajamo.
Pa saj se sploh ni šlo samo za urejenost prog,daleč od tega.
Ma ne ljubi se mi,daj bova ob priliki kako rekla .
P.S.Sam si pa trzno ha ??
Pa še to,daj se malo razpizdi,da vsaj povezavo zrihtajo če že kulturno zasčitenih VIDECA IN PARTIZANSKE ne morejo(kolk snega te rabijo,pred 30 leti je pri 30cm vse delalo,mehanizacija pa je bila dost slabša )  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Sob Feb 11, 2012 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
Danes hladen dan na Pohorju. Temperature med -14°C/-18°C + hladen veter in sneg.
Zjutraj na mariborskem delu precejšnja gneča. Proge so bile zjutraj še vredu glede na to da je zapadlo kar nekaj novega snega.
Zdi se mi pa totalno nefer od Pohorcev da kasirajo polno ceno kart, kljub temu da kar nekaj prog ni odprtih (mb. slalom, stadion, povezave ipd.); poleg tega je bil danes zaprt še Habakuk ker so imeli tekmo.
Opoldne se odpravim na Areh. Proge na Arehu pa so me danes zelo razočarale. Razumem da se novozapadli sneg ne more takoj sprijeti z podlago ampak malo boljše pa bi moralo biti.
Ob izteku Cojzarice proti Piskru so se skoraj vsi smučarji ustavljali saj smuči enostavno niso šle ker je bilo ogromno novozapadlega snega. Zgledalo je kot da sploh niso teptali. _________________ Work less, CLIMB more! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|