Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Stari vrh » Stari vrh - aktualne informacije 2011/2012

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Naslednja
 Stari vrh - aktualne informacije 2011/2012 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
stenmark
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2012 3:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Mar 2008 0:53

Včeraj zvečer sem bil gor, vendar samo na Grebljici, brez smučk. Proga je bila na tem delu smučišča lepo pomrznjena. Mislim, da je tudi na nočni zdržala ok, ker ni bilo veliko ljudi.

No, danes pa končno nekaj snežink. Vendar kaže, da je bil tale snežni metež bolj kratkotrajen:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
deep impact
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2012 3:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 0:36

Se splača it danes na nočno?
Nazaj na vrh
stenmark
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2012 4:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Verjetno bodo danes dobre proge, saj kaže na jasno in suho vreme, temperatura pa naj bi se nekoliko spustila, v naslednjih dneh pa sploh računam na dobro smuko, saj gre temperaturna krivulja navzdol.

http://www.snow-forecast.com/resorts/StariVrh/6day/top
Nazaj na vrh
kokekec
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2012 1:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48

Sem malo pojamral že lansko leto, pa bom spet.

Včeraj je bila moja druga nočna na SV letos. Prvič sem bil enajstega januarja, takrat je bilo še precej kamnito, spodaj led in na vrhu nekaj dokaj suhega snega. Kamnov so se sedaj znebili, podlaga je debelejša (brez trave) in trda, ne ledena. Do 20h se je vse kar je bilo utrjenega mehkejšega snega razrilo v ogromne kupe cukra/mivke/grobo mlete soli. Sneg so streljali tako da ni bilo moteče. Motil me je le kup snega na mestu ko se združita zgornja dela proge, ker se je še dodatno zožalo smučišče. Nadzornik/i na smučišču so bili vidni in dejavni. Torej trud ljudi se opazi in če probam racionalno nekak razmislit o včerajšnjem smučanju ne morem bit popolnoma nezadovoljen s stanjem. Samo vseeno je bil filing včeraj popolnoma u ku...u.

Ljudi je bilo še za kako tretjino več kot enajstega, kar se avtov tiče je to zaseden ves parking ob cesti, tudi kakih 100m navzgor in ob robovih igrišča.
Na žičnici to še ne pomeni stanja v vrsti, ampak da se tam od čitalca razporejaš malo počasneje, kot naprimer enajstega, ko si peljal direkt do sedeža. Hitrost smučanja pa spet taka kot da bi bil vsak posebej na svojem zaprtem poligonu. Če je včasih občutiti to kot valove predrznih smučarjev je bil včeraj to več ali manj konstantni tok smučarjev z nekaj presledki, ki so bili bolj pogosti proti koncu smuke. Samo to takih presledkov, da narediš par zavojev in bum spet priletijo. Za moje pojme trikrat preveč smučarjev za tako smučišče in trikrat previsoka vertikalna hitrost glede na znanje in gostoto smučarjev. In ja, je veliko smučarjev, ki imajo popolnoam ustrezno hitrost glede na svoje znanje, samo v tej gostoti s tako hitrostjo prav tako ogrožajo ostale. In ko se jaz prilagodim nekako tej masi in si vzamem tista 2 horizontalna metra za vijuganje in grem s tokom se najde še večji idealist od mene, ki v izteku vijuga čez celo širino in mu nagazim čez smuče z desetkratno hitrostjo. In takih srečanj je polno, skoraj ni vožnje k ti ne bi nekdo priletel 2m od tvojega telesa, ne smuči, s tako hitrostjo da maš filing, da bi v primeru trka oba odšla s smučanja v kovinski škatli. Tudi razlimancev, ki ji vidiš pobirat se iz snega je polno in samo čudi me da ne vidiš ljudi, ki bi jih odvažali z akiji. Zelo verjetna se mi zdi razlaga, da se vsi že tako mehki od alkohola, da se jim nič ne zgodi.

Tukaj pa nekaj zamer do upravljalca. Nadzornik ustavlja/lovi najbolj izstopajoče primere hitrosti/neznanja, ampak če smuča vsaj polovica smučarjev z maksimalno hitrostjo, ki jo še zmorejo s takim pristopom ne naredi veliko. Nikjer ni videti kakega napisa o primerni hitrosti v povečani gostoti smučarjev, slabši vidljivosti ponoči, kaj šele slabših reakcijskih časih po enmu kuhančku. Ko so po osmi postale razmere zaradi še hitrejše podlage še slabše in je še nadzornik nekako izražal svojo nemoč, so po očitno zelo kvalitetnem ozvočenju sporočili, da se je na smučišču našel mobitel. Zgornji desni del smučišča je bil osvetljen od začetka in zaprt za par mulčkov, ki so v zelo kratkem odseku mlatili kole.
Malo čez osem so osvetlili spodnji levi del smučišča, ki pa je do konca ostal zaprt. Vsake toliko se je kdo spustil dol, tako da si lahko s sedežnice slišal da je podlaga perfektna. Če bi se prilagodili obisku, stisnili tist trening na kakšno manjšo površino in odprli spodaj in zgoraj obe smučišči, še tam pri položnih krogcih namestili 2 luči, bi imeli še enkrat večjo površino smučišča, ki bi mogoče zagotavljala malo bolj humane razmere za smuko, mogoče se motim in so to kdaj naredili in ugotovili da se hitrost potem še poveča. Lahko jaz sedaj modrujem, sam ko opaziš, da je kar večini smučarjev obisk ene izmed pijanskih postojank ob smučišču ključen del večera, potem lahko samo ugotovim, da sem sam proti svetu, če razmišljam, da se na nočno smuko pride smučat in je čas da neham jamrat in upat da bo še kdo spregledal moje idejo kot napredne in kaj spremenil.
Nazaj na vrh
zanm
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2012 2:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 0:44

kr nevarno smučajo gor ja

Nazadnje urejal/a zanm Sob Jan 28, 2012 3:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
dolenc
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2012 5:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29
Kraj: Stari vrh

Ne bi se mogel bolj ne strinjat. Kot prvo, pišeš kot da so vsi smučarji alkoholizirani. Sem bil letos že >20 gor in nisem še videl, da bi bil kdo tako pijan, da bi zaradi tega ogrožal druge. Strinjam se pa, da na Starem vrhu morda res smuča nadpovprečno število hitrejših smučarjev, in da jih od teh precej precenjuje svoje sposobnosti.

Citiram:
Nadzornik ustavlja/lovi najbolj izstopajoče primere hitrosti/neznanja, ampak če smuča vsaj polovica smučarjev z maksimalno hitrostjo, ki jo še zmorejo s takim pristopom ne naredi veliko. Nikjer ni videti kakega napisa o primerni hitrosti v povečani gostoti smučarjev, slabši vidljivosti ponoči, kaj šele slabših reakcijskih časih po enmu kuhančku.

Če nadzornik ne zaleže bodo pa napisi ja . Kar vidim tablo "Po enem kuhančku je vaš reakcijski čas 2x daljši"

Mimogrede, vidljivost je na nočni večinoma boljša kot podnevi.

Tole:
Citiram:
Ko so po osmi postale razmere zaradi še hitrejše podlage še slabše

in tole:
Citiram:
Do 20h se je vse kar je bilo utrjenega mehkejšega snega razrilo v ogromne kupe cukra/mivke/grobo mlete soli.

mi nikakor ne gre skupaj. Razrita podlaga je hitrejša podlaga?
Citiram:
so po očitno zelo kvalitetnem ozvočenju sporočili, da se je na smučišču našel mobitel.

Upravljalcu torej zameriš, ker je sporočil, da je nekdo izgubil mobitel? A je ozvočenje premalo kvalitetno za takšno novico?

Citiram:
Zgornji desni del smučišča je bil osvetljen od začetka in zaprt za par mulčkov, ki so v zelo kratkem odseku mlatili kole.
Malo čez osem so osvetlili spodnji levi del smučišča, ki pa je do konca ostal zaprt. Vsake toliko se je kdo spustil dol, tako da si lahko s sedežnice slišal da je podlaga perfektna. Če bi se prilagodili obisku, stisnili tist trening na kakšno manjšo površino in odprli spodaj in zgoraj obe smučišči, še tam pri položnih krogcih namestili 2 luči, bi imeli še enkrat večjo površino smučišča

Glede tega se strinjam, kdaj preprosto preveč šparajo vzporedne proge. Glede tega, da se je razrilo pa, proti naravi se pač ne da. Mimogrede, letos je če se ne motim(naj me nekdo popravi če se) samo na Starem vrhu mogoča smuka tako nizko v dolino.

Danes dopoldne je bila baje odlična smuka.
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2012 1:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Danes je bila odlična smuka cel dan. Ljudi je bilo pa v primerjavi z nedeljo kar precej (ne bistveno manj). V glavnem si prišel sicer že na prvi sedež, ampak pri vlečnici je bila občasno celo vrsta, kar pomeni, da je bilo le malo manj ljudi kot na sončen vikend, ko so za namečekimeli še eno dokaj množično rekreativno tekmo. Je bil pa danes gor en čuden folk. Najprej se mi je zdelo, da so sami upokojenci in šoe v naravi, ampak je bilo kar nekaj divjakov. Eden me je zadel (na srečo le oplazil, tako da sem se izognil padcu), pri hitrosti kakih 40 na uro, on je šel bistveno hitreje. Ko sem mu potem spodaj na žičnici rekel, da naj malo bolj pazi, se je izkazalo, da je bil ta divjak en starček, po moje kakih 70 let star. Namesto, da bi se opravičil, mi je zabrusil, da kaj pa vijugam, da ne znam smučati in začel nekaj zmerjati. Kaj boš naredil v takem primeru? Rekel sem mu samo, da bi se v njegovih letih že lahko naučil obnašati, pa je začela zmerjati še njegova žena (?).

Zaprt je bil Valentin in spodnji levi krak zaradi zasneževanja. Sem govoril z enim redarjem in mi je govoril, kako so delujoči topovi nevarni. Načeloma se sicer strinjam, ampak to je pa druga skrajnost tega, o čemer smo razpravljali v temi o Schladmingu. 3 žirafe ob robu 300 metrov dolge proge, namenjene dobrim smučarjem na sončni dan najbrž res ni nobena grožnja. Še bolj zanimivo je to, da se je po čudovito steptani (zaprti) progi v celem dnevu spustil samo en smučar zgodaj zjutraj,mogoče celo kakšen delavec smučišča.
Nazaj na vrh
kokekec
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2012 12:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48

Citiram:
Kot prvo, pišeš kot da so vsi smučarji alkoholizirani. Sem bil letos že >20 gor in nisem še videl, da bi bil kdo tako pijan, da bi zaradi tega ogrožal druge.

Tipična slovenska toleranca do alkohola.

Citiram:
Če nadzornik ne zaleže bodo pa napisi ja

Tipična slovenska primitivnost, ustavi me lahko le policaj. Kako pa misliš da se lahko stvari spremenijo na bolje (kjerkoli), če ne z ozaveščanjem in izobraževanjem?

Citiram:
Razrita podlaga je hitrejša podlaga?

To je realnost. Sprva utrjena mehka podlaga je bila počasnejša od spodnje trde podlage, dodatno je verjetno res tudi, da ko je še vsaj približno enakomerna podlaga uspe marsikomu narest kak zavoj več.

Citiram:
Mimogrede, vidljivost je na nočni večinoma boljša kot podnevi.

Od kje si potegnil ta argument? Si razumel da kritiziram osvetlitev? Če ti ni jasno da ob umetni svetlobi slabše vidiš in zaznavaš okolico, potem res najbolje da ne smučaš podnevi in verjetno je najbolje da ostaneš na SV, ker že poznaš ovinke.
Citiram:

A je ozvočenje premalo kvalitetno za takšno novico?

Če veš na kaj se je navezovala ta opazka, ti lahko razložim, predvidevam pa da le duhovičiš, ker nimaš argumentov.

In celoten tvoj nastop je tipično slovensko agresiven, če nisi z nami smo proti tebi, sem pohvalil kar je za pohvalit, ti pa na vse kriplje braniš upravljalce. Precej smučišč je uspelo zasnežiti tudi v dolinah, glede kvalitete tega snega pa tudi jaz ne morem primerjat zato tudi nisem topogledno kritiziral upravljalcev ampak sem probal podat čim bolj objektivno sliko stanja.

In upravljalec so bo moral odločiti kaj želi, imet neko vaško smučišče s temu primerno mentaliteto smučarjev (npr to kar piše marko o dedku, po mojih stikih z ljudmi na SV, to kar slišiš na sedežnici, v vrsti in na smučišču je vsaj 10% ljudi take miselnosti), ki smučajo z občinskimi kartami ali bodo v vseh pogledih uspel dvignit kvaliteto storitve in s tem tudi ceno, ki bo omogočala nadalnji razvoj.
Nazaj na vrh
dolenc
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2012 3:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29
Kraj: Stari vrh

1. Ne podpiram ne smučanja ne vožnje pod vplivom alkohola, pa čeprav je slednje v naših krajih že kar folklora. Napisal sem to zato, ker je iz tvojega posta razbrati, kako se ga vsi najprej po kočah napijejo nato pa hop na smuče.

2. Ali res verjameš, da napisi vozi počasi, ki so mimogrede na 5ih mestih vzdolž proge res učinkovali na nekega objestneža? Ne zagovarjam divjakov, želim povedati le, da opozorila in napisi ne zaležejo. Tipična slovenska mentaliteta, če ne bom kaznovan lahko delam kar hočem, pa naj gre za ceste, plačevanje davkov... Stvari na bolje lahko spremeni le boljši nadzor.

3. Se pogojno strinjam.

4. Na nočni je osvetlitev ves čas enakomerna. Reflektorji so postavljeni tako. da ti načeloma ne svetijo v oči in proga je osvetljena povsod. Pri dnevni svetlobi prehajaš iz sence na sonce, sonce sveti v oči, popoldne je moteča difuzna svetloba, sploh na severnih delih smučišča, ko je sonce že nizko. Zato trdim da je povprečna vidljivost na nočni boljša. To čisto mimogrede, ker si omenil, da bi bili primerni napisi za slabšo vidljivost na nočni.

5. Sem še enkrat prebral in mi ne potegne?

Da zaključim, ne branim kot trdiš ti upravljalcev. Celo strinjam se s teboj, da velikokrat preveč šparajo vzporedne proge. Večina stvari, ki si jih ti napisal z upravljalcem nima opraviti kaj veliko. Ne moreš namreč omejiti vstop na smučišče le ljudem, ki se lepo obnašajo. Zmeraj se bo našel nekdo, ki bo delal probleme.

Se pa splača na nočno iti ob nedeljah zvečer, pa tudi ponedeljki so precej manj obiskani. Je lahko ob istih razmerah precej drugačna izkušnja.
Jozze47
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 28, 2012 1:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Mar 2010 13:01

marko je napisal/a:
Danes je bila odlična smuka cel dan. Ljudi je bilo pa v primerjavi z nedeljo kar precej (ne bistveno manj). V glavnem si prišel sicer že na prvi sedež, ampak pri vlečnici je bila občasno celo vrsta, kar pomeni, da je bilo le malo manj ljudi kot na sončen vikend, ko so za namečekimeli še eno dokaj množično rekreativno tekmo. Je bil pa danes gor en čuden folk. Najprej se mi je zdelo, da so sami upokojenci in šoe v naravi, ampak je bilo kar nekaj divjakov. Eden me je zadel (na srečo le oplazil, tako da sem se izognil padcu), pri hitrosti kakih 40 na uro, on je šel bistveno hitreje. Ko sem mu potem spodaj na žičnici rekel, da naj malo bolj pazi, se je izkazalo, da je bil ta divjak en starček, po moje kakih 70 let star. Namesto, da bi se opravičil, mi je zabrusil, da kaj pa vijugam, da ne znam smučati in začel nekaj zmerjati. Kaj boš naredil v takem primeru? Rekel sem mu samo, da bi se v njegovih letih že lahko naučil obnašati, pa je začela zmerjati še njegova žena (?).

He, he, Marko, Gorenjci iz Selške doline ti ne bodo nikdar priznali, da smučaš bolje, kaj šele previdneje od njih. Kaj boš ti mulc, če se jaz tule podim že 30 let, je prevladujoča logika. Iz tega pa se je razvila mentaliteta, da ti nekdo niti slučajno ne bo priznal, da je kakorkoli kriv, če te bo od zadaj sklatil na smušiču. Tudi, če je otrok vmes. Kaj je 10 pravil FIS? Nikoli videl niti bral, ne zajebavaj se s tem.

Meni se je zadnjič na mojo veliko grozo zgodilo, da sem "pometel" kakih 13 let staro deklico in to kar pri visoki brzini. Malce sva se udarila v ustnici, jaz sicer zasluženo bolj kot ona, in moram reči, da sem bil njenemu očetu in njej zelo hvaležen, da smo se prijazno pogovorili, ker nobenemu ni bilo hudega. Sem bil kriv, ker sem bil hitrejši in sem prihajal od zadaj, kako sem punčko spregledal, mi pa še zdaj ni jasno. To se mi je zgodilo prvič v 20 letih in verjemite, da zdaj smučam še bistveno previdneje kot prej.
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 28, 2012 2:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08

Vceraj sem bil na nocni in sem bil presenecen nad odlicno pripravljeno progo sploh glede na prejsnje prispevke. Edino strmina spodaj je malo ledena.
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 11:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

gapi202 je napisal/a:
Vceraj sem bil na nocni in sem bil presenecen nad odlicno pripravljeno progo sploh glede na prejsnje prispevke. Edino strmina spodaj je malo ledena.

Stvar je logična. Sedaj je bistveno hladneje, kot je bilo takrat, ko so pisali tiste prispevke o slabi progi. Pa še nekaj malega dodatnega snega so napihali.
Nazaj na vrh
stenmark
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 12:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Nočna pravijo, da je bila danes odlična. Kaže da so precej pripomogle nizke temperature in nekaj cm novozapadlega snega. V nedeljo čez dan pa so se na nekaterih delih (predvsem v spodnjem delu sedežnice) pokazale ledene plošče, za razliko od sobote, ko je proga zelo dobro zdržala. Dobro pa drži tudi proga na Grebljici, kjer je lep suh sneg in ni kakšnega ledu.
Nazaj na vrh
Silver
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2012 2:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2006 0:18

Jap, res je bila odlična. To sezono na starcu še nisem naletel na tako dobro podlago. Super se je dalo karvat pa tudi kak ekstremni nagib se je dalo naredit. Smučarjev je bilo malo, je bilo pa kar mrzlo, ko sem odhajal se v avtu kazalo -10°.
Zasneževali so zgornji del. Če bo res kaj snega v naslednjih dneh, bo tudi sidro kmalu odprto
Klemen72
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2012 11:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:27
Kraj: Medvode

Stari vrh je zame pred Krvavcem. Nocna pa itak top pri nas, ne vem sicer kako je na Pohorju. Tu bi rekel da sem vecinoma kar zadovoljen, tudi ce ni vse tip top, ker se vidi, da se trudijo...

Kar se pa brzine tice...nekaj bo treba storiti, folk pretirava na polno, alkohol se tolerira. Smo še malo praskupnost.

Brzine so enake tistim na mopedu, verjetnost da nekoga zadanes na polno pa bi rekel da precej večja. Zakaj bi se torej to toleriralo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Naslednja Stran 6 od 13

Kazalo po Smucisca.net forumu » Stari vrh » Stari vrh - aktualne informacije 2011/2012
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net