|
pancerji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
rokxy |
Objavljeno: Pet Jan 27, 2012 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42 Prispevkov: 383 Kraj: Zreče
|
@deep: doma imam ta model atomica b9. to je že kar star model, pri nas je že mislim da 6-7 let pri hiši. kolikor vem je to wide fit (piše gor sicer) model in je prirejen za tiste, ki imajo zelooo široko nogo spredaj. to je super zame in bo tudi zate, če si te sorte. če pa nisi, ti pa zna pancar malo "laufat" po nogi.
jaz sem izredno zadovoljen in do danes še nisem našel boljšega nadomestila. Edino notranjo oblogo bom pač moral menjat, če se še dobi sploh, ker se je pač po tolkih letih sesedla. _________________ 22/23: 6x Kronplatz, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sinko |
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2012 23:13 Prispevkov: 4
|
pozdravljeni. Zanima me vaše mnenje o pancarjih Rossignol Axium. Po spletui iščem in ne najdem nič koristnega. Glede na to da že cca 20 let nisem stal na smučkah vem da je tehnologija šla kar dosti naprej. Pancarje bi rad kupil za kar nekaj let ne za 14 dni, pa me zanima če so vredni svojega denarja, oziroma kaj priporočate, poznavalci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Če ti dobro pašejo na nogo, so vredni svojega denarja.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sinko |
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Amater:) lepo povedano, če pašejo ja , zdaj na spletu sem našel take kot jih jaz mislim vzet in piše da majo flex index 50, baje da višji je index boljši so pancarji. Zanima me, da mi nekdo ki ma več pojma kot jaz vsaj malo pove, kaj je ta flex index in če je to res da večji je boljše je |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misfits |
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30 Prispevkov: 68
|
Flex indeks je informacija o tem kako trdi so pancarji oz kako neposredno prenašajo sile na smučko...
od začetka je potrebno vedeti, da pancar ko je pripet v vezi, ni več obuvalo, pač pa del smučke s katerim smučamo, mi stiskamo na pancar, ki sile prenese, preko vezi in plate, na smučko...če je flex indeks nižji, je pancar sicer udobnejši kot obuvalo, ampak prenese manj sil na smučko (se bolj vda, zvije), če je flex indeks višji je pancar trdnejši in več sile prenese neposredno na smučko.
Flex indeks nima popolnoma nobene povezave z kvaliteto pancarja ali njegovo uporabnostjo (samoposebi). Lahko pa po njem približno uganemo ali je primeren za nas ali ne (navadno velja, boljši agresivnejši msučar potrebuje/zna izkoristiti trše pancarje)
Flex indeks ni standardizirana vrednost za vse pancarje oz znamke pancarjev, pač pa le rangiranje znotraj ene znamke pancarjev o njihovi trdoti (pomeni, da je lahko pancar s flex indeksom 100 ene znamke, mehkejši ali trši od pancarja s felx indeksom 100 neke druge znamke)
O trdnosti pancarja ne moremo soditi po testiranju v trgovini, na visokih temperaturah, saj so oznake, podatki o pancarjevi uporabnosti v delovnem prostoru-torej na snegu pri, predvidoma nižjih temperaturah.
LP
Misfits _________________ sezona 13/14: MtRuapehu Whakapapa NZ 93x, Lech/Zurs/St.Anton 59x, Davos 4x
sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach
|
 |
sinko |
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Vau, sploh nisem vedel, da obstajajo moški pancerji s flexom 50...
Načeloma je precej odvisno od smučarskega znanja (kolegica s 55 kilami obvezno smuča s flexom 100+; je pa U3... ). Glede na vprašanja imam občutek, da si bolj med začetniki, ampak jaz bi ti priporočal neko srednjo trdoto - okrog 80 recimo, ker 110 kil proizvede že kar lepo silo. Načeloma so vstopni moški modeli s flexom 60, potem pa gre navzgor...
Sicer pa se pancerjev ne kupuje preko interneta. Čeprav jih boš mogoče kupil poceni, boš verjetno toliko dražje plačeval muke na smučišču. Če že in če si tak tip človeka, greš lahko v specializirano trgovino in potem nabaviš isti model preko interneta. Jest sicer 'nimam srca', da bi prodajalcu, ki se je tri ure ukvarjal z mano in pomagal najti optimalen pancer, rekel hvala lepa in šel na internet prihranit par desetakov, kdo drug pa verjetno je...
Načeloma se pri kupovanju splača izogibati velikih trgovin, kot so Hervis, Intersport, Sport200, itn. iz precej enostavnega razloga - večinoma prodajalci ne znajo pravilno svetovati. Se seveda najdejo tudi svetle izjeme (predvsem v kakšnem Intersportu znajo biti kar sposobni), ni pa to pravilo. Se pa v tej celotni temi zelo velikokrat omeni ime ene specializirane trgovine, ki jo vsi hvalijo, pa je zato ne bom še enkrat pisal...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sinko |
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Amater:) saj pravim, da si po 20tih letih ponovno kupujem pancarje in vso ostalo opremo, ampak najprej hočem met pancarje, smuči si lahko tudi sposodim. 20 let nazaj mi je blo vseeno kaki so pancarji, samo da je bla prava velikost in takarat kot 14letnik nekih sil nisem proizvjal kot jih zdaj.
Definiitvno ne mislim kupovat preko neta, s tem sem samo pokazal kateri model pancarjev gledam. Glede na to da mam probleme z velikostjo 31.5 bo vse skupaj malo dlje trajalo. Vemo pa kako je z nabavo novih, da se cene dvigujejo v nebo. Zato se tudi obračam tu na vas, da pridem do nekih okvirjev, kaj bo neka dobra sredina. Ne rabim profi pancarjev, ker to nisem. Kot rekreativcu pa si želim nabavit nekaj kar ne bo za 2 leti v smeti. Se pravi če majo ti od rossigniola flex index 50 ne pridejo v poštev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iga10 |
Objavljeno: Ned Feb 12, 2012 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10 Prispevkov: 117
|
Ima slučajno kdo pancarje Tecnica Phoenix 100 Air shell - takšne, kot so na spodnji sliki?
Ali pa izkušnje s sistemom Air shell? Sem jih sprobal v Interšportu in se mi zdi, da so se mi kar ''vlegli'', pa tudi, da ta air kar deluje...Je pa seveda vprašanje, kako se obnese na terenu...
Ima kdo izkušnje s tem - Air shell mislim...?
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kenny |
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 16:35 Prispevkov: 12
|
Lep pozdrav.
Pisal sem že v temi za nakup smuči... ...pa potrebujem tudi nove pancerje za naslednjo sezono. Sedaj imam precej let stare Alpina ax Sport, ki so sicer udobni, vendar zaradi izrabljenosti mrzli, imam jih vedno preveč zapete in jih za na vlečnico odpenjam, ker če jih manj zapnem me ne "ubogajo".
Sem prebral cca zadnjih 10 strani te teme, sem zvedel par novih stvari, vendar še vedno ne vem, kaj bi bilo primerno zame.
Imam cca 170cm 70kg, drugo leto bom verjetno vozil na slx netekmovalni ali kakšni smučki v tem rangu. Gledam pa rabljene pod 100?, ker ne rabim nekih top notch in bom dal raje kak cekih več za smuči. Seveda jih bom pred nakupom probal. Gledal sem TECNICA DIABLO RACE 110 ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Meni se zdi, da so dobri pancerji skoraj pomembnejši od smuči. Dobiti dober pancer, s katerim boš lahko dobro čutil in vodil smučko, pa da bo zraven še udoben in topel je prava terna. Pa še ta ponavadi prvo leto tišči kot hudič, drugo leto je pravi, potem pa že pleše na nogi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misfits |
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30 Prispevkov: 68
|
x2
Vsekakor je bolj pomemben dober-optimalen pancar kakor vrsta smučke(znotraj istega razreda)...saj je to tista edina stvar preko katere prenašamo sile našega telesa na smuči...
Še primerjava z mano, oz opis moje neizmerne naivnosti in neumnosti - kljub temu, da vem marsikaj o smučanju in opremi in vsem ostalem, sem se letos prepustil stiski s pancarji in po dveh urah poskušanja v Hervisu, kupil Nordico speedmachine 130 -(cca 300?) po treh dneh na snegu sem sklenil, da so očitno vseeno preozki in jih dal narest po nogi (ker je to blo že nekje drugje v Avstriji - dodatnih cca 100?) ... vmes se mi je vnela kita na stopalu zaradi pretiranega stiskanja pancarja - strošek - neizmerno...
Sedaj pa, ker ni nič bolj pomembno kot to da se dobro počutim na snegu, na katerem bom letos verjetno med 150 in 200 dnevi, sem naročil Salomone x3 130 - spet strošek cca 300?...
malo jamram, tko da pričakujem najmanj razumevanje, če ne še kake tolažilne besede, ampak namen je prikazati, da je res bistveno bolje, če si človek enkrat vzame teden časa za nakup pancarjev kot, da jih kupimo neprimerne, in v končnem znesku bistveno predrage...
PS:
Nordica speedmachine 130 velikosti 29 + razširjeni, bodo najverjetneje naprodaj, takoj ko pridejo nazaj iz reklamacije(imbus nastavek za spreminjanje trdote "soft/hard" je plastičen in je postal malo okrogel-kar je po mojem skromnem mnenju neprimerno za pancar tega cenovnega razreda)
LP
Misfits _________________ sezona 13/14: MtRuapehu Whakapapa NZ 93x, Lech/Zurs/St.Anton 59x, Davos 4x
sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach
|
 |
Godfather20 |
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 1:16 Prispevkov: 26
|
marko je napisal/a: | Meni se zdi, da so dobri pancerji skoraj pomembnejši od smuči. Dobiti dober pancer, s katerim boš lahko dobro čutil in vodil smučko, pa da bo zraven še udoben in topel je prava terna. Pa še ta ponavadi prvo leto tišči kot hudič, drugo leto je pravi, potem pa že pleše na nogi. |
Tole bo kar držalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Misfits je napisal/a: | x2
Vsekakor je bolj pomemben dober-optimalen pancar kakor vrsta smučke(znotraj istega razreda)...saj je to tista edina stvar preko katere prenašamo sile našega telesa na smuči...
Še primerjava z mano, oz opis moje neizmerne naivnosti in neumnosti - kljub temu, da vem marsikaj o smučanju in opremi in vsem ostalem, sem se letos prepustil stiski s pancarji in po dveh urah poskušanja v Hervisu, kupil Nordico speedmachine 130 -(cca 300?) po treh dneh na snegu sem sklenil, da so očitno vseeno preozki in jih dal narest po nogi (ker je to blo že nekje drugje v Avstriji - dodatnih cca 100?) ... vmes se mi je vnela kita na stopalu zaradi pretiranega stiskanja pancarja - strošek - neizmerno...
Sedaj pa, ker ni nič bolj pomembno kot to da se dobro počutim na snegu, na katerem bom letos verjetno med 150 in 200 dnevi, sem naročil Salomone x3 130 - spet strošek cca 300?...
malo jamram, tko da pričakujem najmanj razumevanje, če ne še kake tolažilne besede, ampak namen je prikazati, da je res bistveno bolje, če si človek enkrat vzame teden časa za nakup pancarjev kot, da jih kupimo neprimerne, in v končnem znesku bistveno predrage...
PS:
Nordica speedmachine 130 velikosti 29 + razširjeni, bodo najverjetneje naprodaj, takoj ko pridejo nazaj iz reklamacije(imbus nastavek za spreminjanje trdote "soft/hard" je plastičen in je postal malo okrogel-kar je po mojem skromnem mnenju neprimerno za pancar tega cenovnega razreda)
LP
Misfits |
Se mi je zdelo da je to novodobni šnik- šnak (taka fina ITA stvar, skratka prefino za mene)...če že, zaupam samo šraufu...in kupujem pancarje po možnosti brez tega...kaj čemo, ča pa vse potrgamo.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Pon Mar 12, 2012 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
Kaj pa Lange?? a mate kaj izkušenj?? Plavi z 130 fleksa...sicer res ni tko univerzalno pa pancar, ampak me zanima , če ga kdo fura??
LP  _________________ 2015/2016 - 32x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|