|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
NKMARIBOR |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 1:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 18:09 Prispevkov: 33
|
zakaj ne delajo snega na stadionu???????????????????????????????? prevroče? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simo |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 4:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45 Prispevkov: 195 Kraj: Prlekija
|
Lansko leto smo smučali na nočni v takem času za 12? oz. 15?...vozila je pač samo gondola in je bilo kul. Na nočni sem smučal kar 10x....če bodo letos karte tako drage me na žalost gor ne bodo videli....21? je namreč preveč za 3 ure...
Je na 10 dneh smuke skoraj 100? razilike.
zdaj pa me lahko popljuvate domačini če hočete.............
Lp _________________ 2023/24: 2x Mb. Pohorje, 3x Jahorina
2022/23: 2x Mb. Pohorje, 1x Rogla, 1x Stuhleck
2021/22: 2x Kranjska Gora, 1x Rogla, 6x Jahorina, 1x Mb. Pohorje, 1x Golte
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
NKMARIBOR je napisal/a: | zakaj ne delajo snega na stadionu???????????????????????????????? prevroče? |
Lisica je ze bila. Vprasanje, ce imajo dovolj vode; naj raje zasnezijo vse variante do Trikotne jase. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kunta |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45 Prispevkov: 34
|
simo je napisal/a: | Lansko leto smo smučali na nočni v takem času za 12? oz. 15?...vozila je pač samo gondola in je bilo kul. Na nočni sem smučal kar 10x....če bodo letos karte tako drage me na žalost gor ne bodo videli....21? je namreč preveč za 3 ure...
Je na 10 dneh smuke skoraj 100? razilike.
zdaj pa me lahko popljuvate domačini če hočete.............
Lp |
No no, zakaj bi te popljuvali - misliš da domačini ne rabimo plačevat kart? Seveda se strinjam, da je drago - sploh ker ne obratuje stadion niti proga pod poštelo. Mogoče bodo sčasoma le uvideli, da lahko z nižjo ceno zaslužijo več - npr lani je bila po znižanju že kar gužva na nočni.
Apropo nočna - ve kdo zakaj pohorci vztrajajo na terminu nočne že od 18ih? Saj v tisti uri in pol komaj "zglancajo" najnujnejše, sneg se sploh nima časa sprijet... pa je potem spet hitro razrito. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Če pa bi začeli ob 17, pa bi bila proga kot na dnevni, pa bi spet bil halo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alioth |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02 Prispevkov: 131
|
Ratrakirajo, kot se jim zazdi. Po balkansko. Na teren naj se spravijo takoj po 16. uri. Pa par redarjev na progo, da se ne bo takrat pijana drhal od šankov kotalila v dolino. Če so ratraki na progi do začetka nočne, je taka proga uničena v 10 minutah. Če jim ne znese, naj vse skupaj prestavijo za eno uro. Če prodajajo karte za nočno smuko, mora biti tudi smučišče pripravljeno v nulo. Primerjava: 7 ur dnevne smuke 29,5 euro, 3 ure nočne, ki ni ratrakirana v celoti, pa 21 euro??? Včeraj npr. ni bila ratrakirana cela širina do trikotne, čopka pa sploh ne!
Slučajno sem bil prejšnji vikend v Kranjski. Nočna užitek do konca. Začnejo ob 19h, končajo ob 22h. Cena 20 euro, ratrakirano med Kekcem in Dol. rutom, sneg je po ratrakiranju eno uro "miroval", reflektorji vrhunski. Kaj naj rečem, Evropa!
Uf, moral sem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kunta |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45 Prispevkov: 34
|
@Lenko - sem bolj mislil, da bi bil poznejši termin primernejši, npr ob 19ih. Tudi meni se je sama po sebi ponujala primerjava s K.Goro - dejansko tam še nisem bil razočaran (letos sicer še nisem bil).
Je pa verjetno sama izvedba priprave nočne na Pohorju sigurno zahtevnejša v smislu prisotnosti smučarjev na progi tudi po 16ti uri. Takih problemov v Kranjski pač ni. Poleg vsega je seveda območje v nočnem obratovanju na Pohorju precej večje...
Kakorkoli, prestavitev odprtja nočne za eno uro bi bila vsekakor smiselna. No, če je 10 plusa, potem je itak vseeno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
Bil v soboto po sili razmer...razen piskra, kjer so komunalci poleg imeli štant, je bolj žalost. Na štantu smučarija pa tole ni. Enkrat na leto mam pohorja dost. Sicer svaka čast za tako nadmorsko višino, ne vem pa, če jim tole sploh kdaj znese, pa ne vem, če ne bi blo bolj ta denar kam drugam vložit  _________________ 2015/2016 - 32x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 29, 2012 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
S1, zgleda da ne govoriva o istem smučišču . Ali pa so letos moji kriteriji postavljeni že zelo nizko, saj tudi na avstrijskem Koroškem sezona ni ravno bleščeča. Torej, moji vtisi z današnje prve smuke na Pohorju v tej sezoni so definitivno pozitivni. Zjutraj sem smučal v dolino, ob pol dvanajstih pa z busom na Areh.
Pod Poštelo; na prečnici proti Luki se je pokazalo nekaj kamenčkov. Pozitivno je, da so kritično mesto ogradili s prekrižanimi palicami, bolje pa bi bilo da bi tam vklopili top. Bistveno boljša je bila direktna proga ob vlečnici Habakuk:
Nad Trikotno jaso nas je za pol minute pozdravilo sonce:
Čopka je bila predvsem na področju S-a še precej grudasta, kamenja pa ni bilo:
Skratka, na mariborskem delu zelo solidna smuka, seveda je precej trdo, kamenja pa ni. Saj na Peci, v Badu, na Mokrinah ali Osojščici se popoldan tudi ne da karvat po celi širini, ampak se plazim po kupih narinjenega mehkega snega nekje ob robu proge. Ne zdi se mi da bi na Pohorju bilo kaj slabše ...
Na Piskru odlična proga (čeprav sem prišel šele opoldne!), samo na prelomnici je bilo nekaj ledenih plošč in tu in tam kak droben kamenček. Ocena prav dobro, presenetilo me je da je smučišče zasneženo skoraj v celi širini, celo leva Cojzarica (ki je široka skoraj 100 m):
Za konec še nekaj fur po Ruški, tudi tukaj solidna proga, nobenega kamenja ali kopnin, trda ampak niti ne ledena proga, na vrhu pa 2 - 3 cm puha ki je padel danes:
Skratka: Pohorje me danes ni razočaralo (OK, vreme je druga zgodba), kar je odprto je dobro porihtano. Zelo me veseli da je tudi zanimanje smučarjev ustrezno: na Vzpenjači smo cel dopoldan čakali minuto ali dve, na Piskru ob dvanajstih tudi še minuto in celo na Ruški je bila malo do treh kratka vrsta (dela samo leva vlečnica, čeprav sta obe trasi zasneženi). Celo 'nepotrebni' Habakuk je bil dobro zaseden in Sleme prav tako, edino Poštela je v glavnem vozila precej prazna.
Zdaj pa k vprašanju zakaj ne zasnežujejo Stadiona, Mariborskega slaloma, parka in kajjazvem kaj še: vse akumulacije so že dodobra izpraznjene. Nobena še ni povsem suha, prav dosti vode pa žal ni več. Ne vem če so v stanju s preostalo vodo zasnežiti ali Stadion ali Mariborski Slalom v celoti, zagotovo pa ne obeh. Teh prog se žal ne da zasnežiti na pol (tako kot Stolp ali včasih Čopko), torej en ozek sneženi pas z malo zemlje in kamenja vmes , ampak jih je treba narediti konkretno, torej vsaj 40m v širino in primerno na debelo (40 - 50 cm ?), to pa požre ogrimno vode. Ki je letos žal ni, ne v akumulacijah ne v vodotokih ki ta zajetja napajajo ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
s1 je napisal/a: | Bil v soboto po sili razmer...razen piskra, kjer so komunalci poleg imeli štant, je bolj žalost. Na štantu smučarija pa tole ni. Enkrat na leto mam pohorja dost. Sicer svaka čast za tako nadmorsko višino, ne vem pa, če jim tole sploh kdaj znese, pa ne vem, če ne bi blo bolj ta denar kam drugam vložit  |
In? Kako kaj v Kranjski Gori?? Imamo kaj več rezen Podkorena?? Ostalo je ena sama žalost......enkrat letno na Podkoren in to je to....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
He he...dobr, no
Sej sem vedu, da bom preveč zakuru...Ni bilo glih tako mišljeno...Kranjska je kljub vsemu za odtenek( ampak res za milimeter ) boljša...Letos je povsod res bolj en kurc Se pa strinjam z Mikijem, ne samo on, vsi imamo letos zeeelo nizke kriterije, pa ne po svoji krivdi. Mati narava vrača udarec
Saj pravim, kapo dol, glede na razmere se potrudijo bolje kot marsikateri na Koroškem, kaj šele v Sloveniji Ampak, dobra smučarija pa to vseeno ni...
Ssnneeeeeg??? ...morda zdaj z desno vlado, bo morda bolje k majo veze tam zgoraj,hehehe  _________________ 2015/2016 - 32x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
s1 je napisal/a: | He he...dobr, no
Sej sem vedu, da bom preveč zakuru...Ni bilo glih tako mišljeno...Kranjska je kljub vsemu za odtenek( ampak res za milimeter ) boljša...Letos je povsod res bolj en kurc Se pa strinjam z Mikijem, ne samo on, vsi imamo letos zeeelo nizke kriterije, pa ne po svoji krivdi. Mati narava vrača udarec
Saj pravim, kapo dol, glede na razmere se potrudijo bolje kot marsikateri na Koroškem, kaj šele v Sloveniji Ampak, dobra smučarija pa to vseeno ni...
Ssnneeeeeg??? ...morda zdaj z desno vlado, bo morda bolje k majo veze tam zgoraj,hehehe  |
Nič nisi zakuril.....tako mnenje imam o Kranjski Gori pa če ima 3 m al pa 30 cm-razen seveda Podkorena....Drugače pa je zame letos na Pohorju še posebej žalostno ker ni (in tudi ne bo) stadiona in MB Slaloma (razen seveda če bo vrglo ustrezno količino naravnega snega). Ampak bom preživel...dela namreč Ribnica in pa Kaštivnik, tako da se bomo pač malo vozili, ker sem se Cojzarice in Piskra naveličal....Aja pa tudi Alta Badia je vse bliže, tako da bom svoje število dni na snegu dobil v žilo.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mraz |
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 22:08 Prispevkov: 72
|
Jaz se grem jutri smučat na Areh.
Tisti ki ste bili v zadnjem času kaj gor, zanima me v kakšnem stanju so proge? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucisce Janina |
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Dec 2011 16:26 Prispevkov: 118 Kraj: Rog. Slatina
|
Zakaj pa ne zasnežujejo proge pod poštelo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Mraz je napisal/a: | Jaz se grem jutri smučat na Areh.
Tisti ki ste bili v zadnjem času kaj gor, zanima me v kakšnem stanju so proge? |
Na Arehu snega skoraj ni.....na Piskru rastejo zvončki in ven gledajo skale, drugače so pa proge komaj prevozne ....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|