Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lordbibi
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 5:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2011 21:57

Hvala za nasvete. Zdaj vem, da sem na pravi poti glede izbiri smučk. Bal sem se, da bi kupil mogoče predobre smuče za moje znanje. Zanima me še pomen enega izraza in sicer za katere smuči rečemo, da so agresivne? Kaj to sploh pomeni?

V intersportovem katalogu sem zasledil tudi Elan Waveflex 11 Fusion (cena: 370?) , katere je intersport priporoča kot nakup sezone (nisem jih našel v novem Elanovem katalogu).
V čem se razlikujejo od WF 10 in WF 12?

Amphibio so mi nekoliko predrage.

Sem pa našel ugodno ponudbo Progressor 8+ za cca 270?. Je to ponudba o kateri sploh ni za razpravljat in se jo splaca zagrabit?

Ali je bolje prispevat še dodatnih 100? za progressor 800 (370?)?

Vseeno je denar še kar velik faktor pri nakupu novih smučk.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
uros_
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 5:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37
Kraj: Maribor

Ne priporočam ti nakup teh Intersportovih smuči. V uradnem Elanovem katalogu jih ne boš našel, saj so ti modeli izdelani izključno za trgovine kot so Intersport, Hervis itn. in so slabše kvalitete kot tiste uradne Elanove.
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

uros_ je napisal/a:
Ne priporočam ti nakup teh Intersportovih smuči. V uradnem Elanovem katalogu jih ne boš našel, saj so ti modeli izdelani izključno za trgovine kot so Intersport, Hervis itn. in so slabše kvalitete kot tiste uradne Elanove.

Ah, spet ena teorija zarote... a črni helikopterji so tudi kje zraven?

WF11 je načeloma enaka WF10 z drugačno grafiko, so pa svoje čase dajali gor boljše okovje, to je vse.

Sicer pa je Progressor 8+ za 270 EUR kar best buy trenutno, ja.
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 8:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

amater kot si rekel je smuča zelo podobna WF10 in nikakor ne WF12. Razlika v materialih med tema dvema smučama je pa velika.Vsekakor ne bi dal nikoli 370? za smučo, ki titanala ni videla niti od daleč
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
kokekec
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2011 11:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48

wf10 ka ima not litij, ki je lažji in mehkejši od titana v wf12. Samo ni vse v trdoti, punco k ma 60 kil so letos blazno navdušile ženske insomnia s titanom, mene pa 10tka z litijem.
Intersportovih se ti nikakor ne splača kupovat, razen če si pripravljen dat 60? več za drugačno folijo. Vse kar je več kot "kataloška cena -30%", je močno preplačana smučka. Tudi pri -30% se vsem trgovcem še zelo lepo smeji ko jo prodajo.
Nazaj na vrh
lordbibi
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2011 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2011 21:57

Po pregledu world ski test-ov sem našel tudi smučko Völkl Sensor 3.
Spada ta smučka v enak razrez smučk po kakovosti kot Progressor 8+ in WF10 ali v razred 78?
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2011 10:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

po moje najboljša izbira med temi je Progressor 8
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 6:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Zdravo, imam eno vprašanje. Kakšna bi bila vaša ocena smuči Atomic race d2 gs letnik 2011? Verjetno morajo biti malo večje kot sem jaz sam verjetno? Ali se v primerljivem razredu da kaj boljšega kupiti?
Hvala.
Nazaj na vrh
Misfits
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 6:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30

Z Dravo
Ne vem koliko si visok in kak je namen uporabe ampak jaz bi, za rekreativno uporabo, vzel nekaj med 175 in 185 cm
Po mojem mnenju je to top smuča...

LP
Misfits

sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach

hrošč
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 4:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43

Hervis ima od ponedeljka veliko znizanje smuci. Malo sem preletel starejse poste in ne vem nic vec kot prej.

Skratka..na znizanju imajo Elan Race SX Fusion, Elan Waveflex Race SLR in Elan Speedwave 10.
Poleg tega pa se Fisher Progressor 8 in Fischer RX10 Race.

Elanovih ne najdem na njihovi strani, kar verjetno pomeni, da so delane za trgovine? Kaj to pomeni in s katerimi "original" so primerljive? Katera od teh treh naj bi bila "najboljsa"?
O Fischer nimam pojma.

Iscem pa za mamo, ki je dobra rekreativka, pogojno pa tudi zase (raje imam krajse zavoje, ob primerni progi pa je fino tudi kdaj pocarvat).

Kako mnenje?
Nazaj na vrh
Majcka
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 7:37 pm    Naslov sporočila: Elan ali Atomic Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 19:25

Sem rekreativna smučarka, smučam teden ali dva na leto, 161 cm visoka 68 kg težka.
Z družino gremo vsako leto na tedensko smučaje v Dolomite (Sella ronda), ali Avstrijo Flachau, Badhofgastain ... in v tem tednu aktivno smučamo od 9 do 3 popoldan največkrat z eno pavzo.
Smučanje po rdečih progah mi ne predstavlja nobenih težav, tudi črne se ne ustrašim, če ni prehuda strmina in da je ozka. Večje težave mi delajo ledene proge in na koncu dneva kuclji. Sicer pa nisem ljubiteljica hitrosti raje delam krajše zavoje, seveda pa je potrebno včasih tudi spustiti, da dohitiš moške in takrat smuča naj ne bi vibrirala.
Seveda najlepše je smučati zjutraj na svežih progah, si lahko kot baletka, popoldan pa moraš pokazati že več znanja. Moj pritisk na smuči ni ravno hvale vreden .
Leta 2008 sem si kupila žensko Elanovo smučko My spice dolžine 152 s Fusion vezmi. Z njo lahko rečem, da sem bila zadovoljna.
Sedaj bi se odločila za Atomic Cloud 8 151 cm dolžine, vendar ne vem ali so te dve smučki primerljive, da Atomicova ne bo pretrda ali premehka. Dolžina 144 bi verjetno bila prekratka.
Prosim za nasvete .
Nazaj na vrh
juremihamojca
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 9:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 14:19

Smučke Cloud 8 še nisem sprobal (logično ) ampak glede na opis na Atomicovi strani bi rekel, da gre za smučko za smučarke z malce nadpovprečnim znanjem, če je taka tudi My Spice in, če ti to ustreza potem bo verjetno že prava.

144 cm pa se mi res zdi prekratka zate.

Poglej še malo na strani od Atomica, da dobiš občutek v kateri nivo smuči spada Cloud 8.

http://www.atomicsnow.com/
edit:
Direkten link na Ženske smuči za na urejene terene za "advanced" smučarke: http://www.atomicsnow.com/en/Products/Alpine/Ski/Piste.aspx?filter=534%3a2%3b468%3a3

Aja, a zna kdo hrošču odgovorit ker mene tut tole zanima pa pojma nimam... :/
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 10:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

@hrošč: sigurno nakupa sta SW10 in Fischer Progressor 8+, s tem da je pomembno ali gre pri Elanu za Speedwave ali Waveflex 10. V osnovi je ista smučka, samo da se z WF označujejo modeli od sezone 09/10 naprej, s Speedwave pa starejši.

Progressor 8+ sem vozil in je trša od omenjene Elanove smučke, še vedno pa spada v razred all-round smučk in za ceno okrog 270 EUR, po kakršni se prodaja v večih trgovinah, sigurno med best buy modeli.

RX10 je serija, ki je Fischer že par let ne proizvaja več in bi kupil samo za kakšno zelo smešno ceno.

Za ostala dva Elanova modela pa ne vem iz glave. Skoraj sigurno gre za rebadgane SL(X), samo vprašanje iz katerega leta. Imam v spominu, da bi SLR znal biti dober nakup - če ima Waveflex, RST robnike in enojni titanal, je skoraj sigurno največ par sezon stara SL, torej zelo spodobna smučka.

Od naštetih je Elanova WF/SW10 najmehkejša, ampak vseeno mislim, da bi mama znala uživati na njej. Pojem dober rekreativec je pač verjetno najbolj pogosta oznaka v smučanju in imho je velik smučk, ki take smučarje zadovoljijo.
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Silver
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 11:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2006 0:18

Danes sem malo pošnjofal Elan Race SX Fusion smuči. Izgleda da so še najbolj podobne smučem E/Flex6, če niso še celo enake. Imajo Dual Woodcore, PST, Fiberglass in Xpress. Vse o E/Flex6 pa je na elanovi strani.
boštl
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 12:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41

Hrošč,nisem opazil nekih akcij v Hervisu,priporočam pa da pogledaš v Giga sport,če ti ni od rok.Imajo namreč popuste 40% za smuči iz prejšnjih sezon in 30% iz te sezone.Sem šel preverit Elan slx(ta me je zanimala)cena 450 eurov.Akcija se konča 14. 1.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 18 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net