|
Krvavec - aktualne informacije 2011/2012 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
polh |
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
Res je, podlaga zmrznjeno trda, saj je proti koncu nedavnega sneženja padal moker sneg in je vseskup zmrznilo. Malo boljše je na zvohu, ki pa je bil danes zaprt, jutri ga bodo odprli, ko se bo megla razkadila.
Šel sem peš na zvoh in nato dol po, od zg. gledano, desni neteptani 'progi'. Tam ga je res zapadlo nekje do 20 cm, do tal nisem prišel nikjer, tako, da je ta ceuc linija naredila moj dan. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Slaba svetloba in najverjetneje tudi fotograf...skratka, spodnji del parka, ki se nahaja v kotanji pod začetnim delom žičnice Zvoh
Park poteka po celotni spodnji polovici skrajno desne (gledan na dol) proge 15. Na vrhu se začne z ravnim širokim railom oz. rail-boxom, sledi down rail, nato pa imaš na skrajno levi manjši kiker ali pa na desni nekakšen manjši step-down rob-jump, sledi začetek ožine in ovinek v levo, kjer se na skrajno desnem robu nahaja manjši sod za preskočit ali preskočit z dotikom, nato je od danes postavljen, mislim, da 8m (tam nekje) dolg raven box, sledi kink box nato pa se spustiš do slikanega dela.
Nazadnje urejal/a polh Čet Jan 05, 2012 11:34 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
kr uredu je ja! a so landinge za večje kikerje naredili iz zemlje ali so toliko nastreljali? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Izključno nastreljan in narinjen sneg. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Pet Jan 06, 2012 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Citiram: | ZARADI MOČNEGA VETRA V PETEK, 6.1.20012 NAPRAVE NE OBRATUJEJO! V primeru, da veter preseže zakonsko dopuščenih 18 m/s, smo po zakonu dolžni zaradi zagotavljanja varnosti naprave zaustaviti. Hvala za razumevanje. |
So resno vzeli napoved, pametno. In pravilno, sunki trenutno do 90 km/h. Se lepo vidi na webcamih kako pometa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Jan 06, 2012 10:33 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Že spet sem izvedel nekaj novega - namreč da je pri nas zakonsko določena maksimalna hitrost vetra nad katero obratovanje ni dovoljeno . A je res treba za vsako stvar napisati predpis? Po moje je taka toga regulacija neumnost, saj ima vsaka naprave svoje karakteristike. Dvosedežnice niso enako občutljive kot osemsedežnice, pomina jajčka se v vetru zagotovo obnašajo drugače kot sodobne osemsedežne kabinke itd. A ne bi bilo bolj smiselno, da bi proizvajalec določil maksimalno hitrost vetra pri kateri 'njegova' žičnica še lahko varno obratuje? Zanimivo bi bilo tudi vedeti, če ta predpis (18 m/s) upošteva smer vetra glede na potek žičnice (znano je da veter v osi žičnice mnogo manj moti obratovanje kot veter pod pravim kotom). Karkoli ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Pet Jan 06, 2012 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
miki je napisal/a: | Že spet sem izvedel nekaj novega - namreč da je pri nas zakonsko določena maksimalna hitrost vetra nad katero obratovanje ni dovoljeno . A je res treba za vsako stvar napisati predpis? Po moje je taka toga regulacija neumnost, saj ima vsaka naprave svoje karakteristike. Dvosedežnice niso enako občutljive kot osemsedežnice, pomina jajčka se v vetru zagotovo obnašajo drugače kot sodobne osemsedežne kabinke itd. A ne bi bilo bolj smiselno, da bi proizvajalec določil maksimalno hitrost vetra pri kateri 'njegova' žičnica še lahko varno obratuje? Zanimivo bi bilo tudi vedeti, če ta predpis (18 m/s) upošteva smer vetra glede na potek žičnice (znano je da veter v osi žičnice mnogo manj moti obratovanje kot veter pod pravim kotom). Karkoli ... |
Uf Miki, malo preveč siciraš...saj veš, da je pri nas v SLO najlažje pač vse vreči v en koš in pika.
Popravek....sem šel gledat kamere http://www.rtc-krvavec.si/si/zima/snezne-razmere/snezne-razmere-v-zivo/ in poglejte si kako piha...v takem sploh ni mogoče obratovat in smučat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Pet Jan 06, 2012 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Mi je pa zanimivo, da niso pospravili sedezev na 6sedi. Ko jim bo pa spet kaj okoli zajle zarolalo bo pa ojoj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Pet Jan 06, 2012 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
Sedaj pospravljajo sedeže na šestsedi.  _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
2012/13 25x dnevna 20x nočna
2011/12 23x dnevna 18x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Pet Jan 06, 2012 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
kakšno vreme pa je napovedano za jutri (vetrovne razmere)?
ker na nassfeldu park še ni odprt bi šel jutri na krvavec, ampak samo če bo veter v mejah normale. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juremihamojca |
Objavljeno: Sob Jan 07, 2012 2:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 14:19 Prispevkov: 128
|
miki je napisal/a: | A ne bi bilo bolj smiselno, da bi proizvajalec določil maksimalno hitrost vetra pri kateri 'njegova' žičnica še lahko varno obratuje? |
Ko bo pa kaj narobe bodo pa ljudje spet jamral kje je bil nadzor v tem primeru in kako gnilo ter neuporabno državo imamo?
Ja seveda... naj bo lepo omejeno pa je. 18m/s pa tudi ni tako zelo malo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Jan 07, 2012 8:21 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Vem da smo že OT, ampak: moja ideja je bila v tem, da naj recimo Doppelmayr določi, kakšna je maksimalna hitrost varnega obratovanja za njegove (recimo) šestsedežnice, in da potem to velja neodvisno ali žičnica stoji v Sloveniji, Avstriji ali zaradi mene v Kazahstanu. Saj vem da v praksi ni tako, niti znotraj EU ne - znano je da recimo Italijani ob vetru prej ustavijo žičnice kot Francozi - ampak smiselno se mi pa to ne zdi. V letalstvu tudi proizvajalec določi maksimalno hitrost, maksimalno vzletno maso, g-obrementitev in drugih milijon parametrov za svoja letala, in ne vsaka država posebej.
Citiram: | Ko bo pa kaj narobe bodo pa ljudje spet jamral kje je bil nadzor v tem primeru in kako gnilo ter neuporabno državo imamo? | Ja, tu ti dam pa prav - ljudsko mnenje kar kliče po omejitvah, represiji in državnem nadzoru na vsakem koraku ... kje je bila država? Zakaj to in ono ni prepovedano / omejeno / regulirano z zakonodajo / sankcionirano? Ovce, lemingi ... . Zato pa imamo iz dneva v dan manj svobode, namesto več, zato imamo vedno več nesmiselnih omejitev hitrosti po cestah, policaje na smučiščih, zato bomo počasi dobili pravilnik o varni uporabi sekreta - pa niti slučajno nimam zdaj v mislih samo Slovenije. Je pa res da je ta obsedenost z varnostjo pri nas še posebej izražena, včeraj sem po naključju ulovil prispevek iz Kranjske Gore kjer so govorili izključno o varnosti na smučiščih. Ne o snežnih razmerah, ne o ponudbi, nič o novih žičnicah, zgolj in samo varnost. Ampak folk to očitno hoče, tipi z libertarnimi pogledi smo definitivno v izumiranju ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Sob Jan 07, 2012 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
miki je napisal/a: | Vem da smo že OT, ampak: moja ideja je bila v tem, da naj recimo Doppelmayr določi, kakšna je maksimalna hitrost varnega obratovanja za njegove (recimo) šestsedežnice, in da potem to velja neodvisno ali žičnica stoji v Sloveniji, Avstriji ali zaradi mene v Kazahstanu. Saj vem da v praksi ni tako, niti znotraj EU ne - znano je da recimo Italijani ob vetru prej ustavijo žičnice kot Francozi - ampak smiselno se mi pa to ne zdi. V letalstvu tudi proizvajalec določi maksimalno hitrost, maksimalno vzletno maso, g-obrementitev in drugih milijon parametrov za svoja letala, in ne vsaka država posebej.
|
18m/s = 65km/h
OT, zanima me kako pa se (bo) obravnaval Funitel, ko bo enkrat postavljen, saj ta tip naprave zdrži bočni veter do 100km/h.
Strinjam se z mikijem, saj tukaj ne moremo mešati sedežnic in vlečnic, saj ima vsaka naprava svoje obratovalne karakteristike.  _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
2012/13 25x dnevna 20x nočna
2011/12 23x dnevna 18x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mustang |
Objavljeno: Sob Jan 07, 2012 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Dec 2011 23:22 Prispevkov: 9
|
Vsaka naprava ima predpise, do kakšne hitrosti vetra sme delovati, to je jasno zapisano v tehnični dokumentaciji.
Postavite se v vlogo upravljalca smučišča, in ko boš videl, da ti na sedežnico lezejo 5 letni otroci; piha pa kot noro; boš pustil napravo prižgano? Če bo kakšnega frocka odpihnilo, in bog ne daj, da se konča tragično, te bodo starši zagotovo vlekli po sodiščih.
Stvar je samo v tem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo |
Objavljeno: Sob Jan 07, 2012 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2007 0:06 Prispevkov: 144
|
pa kter bedak bo šel smučat v takem vremenu???????? Se sploh po strmini ne moreš spustiti ker te veter zadržuje. Potem sneg nosi tako, da nič ne vidiš.Da o pozibavanju na sedežnici ne govorim. Ko bo koga okrog obrnilo pol bo pa super. Najmanjša napaka je lahko iztir vrvi, potem bi pa rad videl kako boš bingljal 3 ure na sunkih vetra do 3 ure kolikor je čas, ko je potrebno sprazniti sedežnico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|