Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 43, 44, 45  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 5:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Spomnim se enega dneva predlani, na piskru sem čakal več kot 5 minut, sleme bilo zabasano, grem pogledat na stolp, in glej ga zlomka, bil sem na sedežnici skorajda sam, na progi pa ne žive duše. Le na poligonu je bil en deček z svojo mamo. Seveda se mi je to zelo vtisnilo v spomin, kot dober primer nerentabilnega obratovanja proge! Me zanima koliko smučarjev več je prišlo na Pohorje, kot posledica odprtega stolpa!
Če bi bilo tak da se ne zasnežuje prog na število smučarjev, se proge pod piskrom oz. leve strani cojzerice sploh nebi zasneževalo, pisker bi ostal zasnežen na polovice širine, ruška samo do prelomnice itd... Res bravo, še bi tujce spravli v Slovenijo, pa tuj kapital, upam da nas kupijo avstrijci, da bomo končno pod Avstrijo!
Kaj pa ti druga slovenska smučišča ponujajo za takšne cene sedaj?
Golte, danes pobrano iz snežnega telefona:
dvosedežnica SMREKOVEC obratuje od 09:00 do 16:00, trisedežnica MEDVEDJAK obratuje od 09:00 do 16:00
Cena za 30% nižja, torej malo pod 20?. Res ogromno ponujenega.
Rogla nekje 8 prog, 26?, podobno kot pohorje.
Vogel:
štirisedežnica ORLOVE GLAVE od 09:00 do 16:00, štirisedežnica BRUNARICA od 09:00 do 16:00, vlečnica STOREČ.
Očitno polna cena karte za to.
Cerkno:
Danes, obratujejo naslednje naprave in proge:

- 6 sedežnica Počivalo in proga Počivalo 5

- 4 sedežnica Brdo

- 2 sedežnica Grič in proga Grič 1

- 6sedežnica Lom in proga Lom 3

- Vlečnica Dolina in proga Dolina 2
Polna cena za te 4 proge!
Največ še seveda ponudi krvavec, kjer ne obratuje samo zvoh in kržišče.
Torej, Pohorje ima čisto logično ceno karte za ponudbo konkurence.
Zdaj pa nehaj jamrat, in nevem kaj so letos tako zelo narobe naredili da so se ti tako zelo zamerili da si neboš več kupil karte.
Letos se kaže da se več kot izjemno trudijo. Vsi vaši joki glede zasneževanja pa so za brezveze, in pričakujete da bodo topovi delali tudi v +.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mraz
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 5:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 22:08

To noč bodo temperature ugodne za izdelovanje snega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matjazst
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 5:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2011 12:44
Kraj: Maribor

Jaz sem predstavil moje videnje procentualno. Na Rogli obratuje 8 od 10 naprav to je 80% in za to lahko imaš tudi 100% ceno karte. Kaj ti tu iz ekonomskega vidika ni jasno. Sem skoraj vsak dan na Pohorju in se tudi pogovarjam kaj z gosti. Zanimivo bi bilo narediti kakšno anketo o zadovoljstvu uporabnikov.
No pa ti jaz povem nekaj iz mojih pogovorov.

Sleme: Edina proga na belviju (gužva) , dobra minuta smučanja in nato 6 minut na sedežnici, će se ne ustavi (jaz se še letos nisem peljal, da se vsaj 1x nismo ustavili)

Areh (pred piskrom, čeprav dela samo 3 dni): Ni se prijetno cel dan smučat samo na sidrih. Mene osebno bolijo noge na koncu dneva bolj od vlečnice, kot od smučanja.

Ne mislim se kregat po forumu, vsak ima pač svojo videnje. Pohorje je pač moj hrib od malega in mi pač ta politika vodenja ni všeč. Upam, da bo v petek padlo kaj snega in bo bolje.
Nazaj na vrh
Misfits
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 6:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30

cene kart so visoke...če so previsoke ve vsak sam zase..
Zase vem da je mesec pričakovane sezone mimo inletne karte ne bom mogel povrniti...

Glede športno turistično vidikov:
Zagotovo bi/bo mnogo bolje če uspe komu Pohorje kupit...prevetrit politiko in kadre v HQ in zastavit novo zgodbo...Ampak kaj ko zima pravi zemlji NE

LP
Misfits

sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach

miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 7:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Mraz je napisal/a:
To noč bodo temperature ugodne za izdelovanje snega.

Res? No, pa se malo pozabavajva s tem stavkom. Kje bodo temperature ugodne za izdelavo snega? V dolini? Na Trikotni Jasi? Na vrhu Cojzarice? Na Zvohu (ups, verjetno ni tako mišljeno, če je že naslov teme Mariborsko Pohorje ). Vir za to trditev? Snowforecast napoveduje ponoči 0 stopinj na 800m, torej bi morda lahko videli kako lučko na Cojzarici: http://www.snow-forecast.com/resorts/Mariborsko-Pohorje/6day/mid

ARSO ima mejo še višjo, na 1000m: http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/visinske_vrednosti.html

Bojim se, da pohorskega topništva še lep čas ne bomo videli v polni akciji. Nekaj mraza se obeta s petka na soboto, pa morda z nedelje na ponedeljek, ampak vse to bo komaj dovolj za vzdrževanje že zasneženih prog (Pisker, Ruška, Sleme), že Trikotna jasa je trenutno znanstvena fantastika .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 9:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Zasneževanja res ni na vidiku v prihodnjih dneh.

Glede snow forecasta: za pohorje (in tudi ostala smučišča, ki sem jih opazoval) je napoved najpogosteje precej "off".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
donpale
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 9:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 1:05

za roglo so dans zadeli+veter+temperature
Nazaj na vrh
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 11:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29

Če se že toliko kregate okrog cen vozovnic.
Letos sem izkoristil priliko in kupil slovensko karto in obiskal nekaj smučišč. Stanje res ni rožnato, nikjer. vendar menim, da so se povsod potrudili in napravili, kar so lahko in mi se lahko vsaj smučamo.
Pa še za primerjavo. med prazniki sem bil tudi na obisku v Avstriji in skočili smo na Weinebene. Smučišče po moji oceni 1/3 Rogle, pa cena dnevne vozovnice 26E. Res, ne želimo si, da bi nas kupili Avstrijci. Mogoče bi bilo več denarja za nove žičnice, a tudi cene gotovo višje.
Jaz tudi v tujini še nisem doživel, da bi znižali cene vozovnic, če niso obratovale vse naprave.
Nazaj na vrh
modri mislec
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 3:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14
Kraj: slovenska bistrica

MIKI kak se ti zdi letos zasneževanje na Pohorju.Moje mnenje letos ni zasneževanje na nivoju.Dobro na Arehu imajo odprte skoraj vse proge in te so tudi kr ( dobro) zasnežene na belviju pa obratuje samo sleme.Vem da je na mariborskem delu vse podrejeno lisici ampak če bi topove postavli po habakuku bi ta verjetno tudi obratoval.Miki če ti le je napiši kakšno mišlenje imaš ti o tem.[/b]
Nazaj na vrh
lenko topovi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 3:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 18:08

modri mislec je napisal/a:
MIKI kak se ti zdi letos zasneževanje na Pohorju.Moje mnenje letos ni zasneževanje na nivoju.Dobro na Arehu imajo odprte skoraj vse proge in te so tudi kr ( dobro) zasnežene na belviju pa obratuje samo sleme.Vem da je na mariborskem delu vse podrejeno lisici ampak če bi topove postavli po habakuku bi ta verjetno tudi obratoval.Miki če ti le je napiši kakšno mišlenje imaš ti o tem.[/b]

Me pa zanima zakaj prejšno noč niso zasneževali vsaj na Arehu.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 3:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Ne vem...mogoče previsoka vlaga...kaj pa vem....imam občutek, da je tu kar nekaj "poznavalcev" zasneževanja...sam namreč nimam občutka, da nekaj ne bi hoteli.....če bi le bili ustrezni pogoji, bi verjetno zasneževali, tako pa....bluzimo nekaj v tri dni....
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Letos je zasneževanje odlično, zasnežujejo ob vseh danih pogojih, za takšne razmere kot so jih imeli je odlično zasneženo, habakuk pa se je zasneževal ob vseh dobrih pogojih, tako da če bi se lahko smučali po habakuku, si se potem takem po tvojem lahko tudi po sedajšni progi ki jo zasnežuejo. Pa se lahko? Je pa res da je že skorajda zasnežena do polovice. Seveda pa bo ob tej progi delovala vlečnica habakuk, ker je možna povezava med zg. in spodnjo postajo, le malce snega potrebujejo na trasi vlečnice.
Torej za te pogoje kot so letos je odlično poskrbljeno za turiste. Kot vidite za lisico ni namenjeno ničasar. Pod poštelo se načeloma ni nič zasneževali, stadion tudi ne. Pa se jočete da je vse namenjeno lisici, lepo vas prosim.
Kot je fischerpro napisal, bluzite nekaj v 3 dni. Ob pogojih -2,6 in nekje 85% vlage, je morda res bilo mogoče pognati kakšen top. Pa bi se potem vozili po ledenih ploščah? Meni so sicer trše proge všeč, vam pa so očitno bolj všeč kupi narinjenega snega.
Nazaj na vrh
Smucisce Janina
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 4:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Dec 2011 16:26
Kraj: Rog. Slatina

Ta vikend pa kaže na minus
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 5:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Torej boste zasneževali??
Nazaj na vrh
Smucisce Janina
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 5:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Dec 2011 16:26
Kraj: Rog. Slatina

Če nebo prevlke vlage bomo probal,ker če do dvajstega ne bomo bomo robo pospravl

p.s.to velja za smučišče janina
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 43, 44, 45  Naslednja Stran 25 od 45

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net