|
Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
tjlw |
Objavljeno: Pet Dec 23, 2011 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 9:59 Prispevkov: 7
|
Sorty je napisal/a: | zakon smuča glede na kaj? da jo vozi 1/2 žensk v sv. pokalu in par moških dejmo prvo sprobat pa pol hvalmo |
Smuči, ki jih tekmovalci kažejo po nastopu so največkrat povsem nekaj drugega, kot tiste, s katerimi tekmujejo. Kateri model smuči kažejo, pa je odvisno od marketinške službe proizvajalca. Npr.: Head reklamira iSuperhape speed, Nordica Spitfire EDT, Tina pa SG smuči tudi po slalomskem nastopu... Vse le za to, da si zapomnemo grafiko, da je odločitev v trgovini lažja :-). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Pet Dec 23, 2011 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 22:34 Prispevkov: 41
|
tjlw je napisal/a: | Sorty je napisal/a: | zakon smuča glede na kaj? da jo vozi 1/2 žensk v sv. pokalu in par moških dejmo prvo sprobat pa pol hvalmo |
Smuči, ki jih tekmovalci kažejo po nastopu so največkrat povsem nekaj drugega, kot tiste, s katerimi tekmujejo. Kateri model smuči kažejo, pa je odvisno od marketinške službe proizvajalca. Npr.: Head reklamira iSuperhape speed, Nordica Spitfire EDT, Tina pa SG smuči tudi po slalomskem nastopu... Vse le za to, da si zapomnemo grafiko, da je odločitev v trgovini lažja :-). |
Saj to je očitno kar si napisal. Ampak, ker se to spet nanaša na moj post naj še 1x napišem, da sem stestiral veliko smuči letnika 2011/2012 in se na koncu odločil za head. Tak da izbira ni bila kr tak na pamet! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tjlw |
Objavljeno: Sob Dec 24, 2011 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 9:59 Prispevkov: 7
|
Najboljšo primerjavo med smučmi lahko dobiš le, če jih testiraš v enakih pogojih, kar pomeni na eni progi v enem dnevu. To pa je v praksi seveda zelo težko izvesti.
V višjem razredu so po mojih izkušnjah smuči vseh priznanih proizvajalcev zelo dobre. Potrebno je le izbrati tip smuči, ki je najbolj primeren za tvoj način smučanja in terene na katerih največkrat smučaš (če imaš seveda en par).
Želim ti veliko užitkov na zagotovo zelo dobrih smučeh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Sob Dec 24, 2011 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Hvala,komaj čakam, ker bom res užival.
Srugače pa si še 1x zadel!Vse smuči, ki sem jih stestiral, sem jih stestiral na isti progi in v enem dnevu,tak da mislim, da sem dobil prave občutke za meni najboljšo smučko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sob Dec 24, 2011 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Meni se pa zdi da "malce" pretiravate s temi "testiranji". Po mojih osebnih izkusnjah kar nekaj tekmovalcev v svetovnem pokalu nima feelinga za dilo, kaj sele da bi ga imel nek rekreativec. Zato so mi debate v stilu Elanova slalomka mi full bolj lezi kot Atomicova tekmovalna slalomka tako smesne da si misliti ne morete. Ja verjamem, da vecina vidi razliko med SL in GS dilo, na zalost pa me nihce od prisotnih (ajd mogoce se na celem forumu najde en ali max dva) ne bo preprical, da opazi razliko med dvema SL dilama (istega ranga) dveh razlicnih firm. Tako da se ti ni potrebno prevec izgovarjati na "testiranja", ampak lahko lepo poves, da si jih kupil zato, ker pol svetovnega pokala vozi na Headu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Sob Dec 24, 2011 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
pj je napisal/a: | Meni se pa zdi da "malce" pretiravate s temi "testiranji". Po mojih osebnih izkusnjah kar nekaj tekmovalcev v svetovnem pokalu nima feelinga za dilo, kaj sele da bi ga imel nek rekreativec. Zato so mi debate v stilu Elanova slalomka mi full bolj lezi kot Atomicova tekmovalna slalomka tako smesne da si misliti ne morete. Ja verjamem, da vecina vidi razliko med SL in GS dilo, na zalost pa me nihce od prisotnih (ajd mogoce se na celem forumu najde en ali max dva) ne bo preprical, da opazi razliko med dvema SL dilama (istega ranga) dveh razlicnih firm. Tako da se ti ni potrebno prevec izgovarjati na "testiranja", ampak lahko lepo poves, da si jih kupil zato, ker pol svetovnega pokala vozi na Headu  |
pj, se krepko motiš!!!!Zakaj?Ker sem jaz imel pod sabo te smučke konec lanske sezone, ko še ni imelo toliko tekmovalcev v svetovnem pokalu headove smuči! Sploh pa nisem jaz začel s tem, da sem kupil smučo zato, ker jih ima toliko profesionalcev!Jaz sem samo povedal svojo zgodbo, ker mi je Sorty to očital glede profi smučarjev, da jih pol smuča ne headu!
Jaz sem samo povedal svojo zgodbo, da sem se v enem dnevu vozil na veliko različnih smučkah in, da mi je ta headova pač bila najbolj všeč, ko sem se smučal!To je cela zgodba, ki jo je sorty in sedaj še ti napihnil brezveze! Poanta vsega je, da je bilo sporočilo za ostale uporabnike, da je fajn, da greš na kak tak test, ker da prideš v trgovino in ti tam trgovec začne bla bla o tej in oni smuči, da te sr.... prtisne in ti na koncu nič ne pomaga, ker ugotoviš na smučanju, da ti pač smuča ne ugaja ali pa je pretrda/premehka za tebe!
Smo si zaj na jasnem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sob Dec 24, 2011 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Peky verjemi, da se ne motim Sam sem 20 let dirkal (ceprav brez kaksnih posebnih rezultatov), pa na koncu bil se nekaj casa serviser v svetovnem pokalu, tako da vsaj priblizno vem o cem govorim. In zato se enkrat pravim... mocno dvomim, da je kdo na forumi, ki bo videl razliko med dvema paroma istega ranga in iste namembnosti, vendar razlicnih proizvajalcev. Vem koliko feelinga, predvsem pa koliko kilometrov moras imeti v nogah, ce zelis videti taksno razliko. In zato tudi vem, da ni niti najmanjse opcije, da bi nek nedeljski smucar bil sposoben videti to razliko.
PS: Od lani do letos se je Headov team malce zmanjsal, tako da jih je bilo lani v WC-ju vec na Headu, kot jih je letos  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Ok, pa saj jaz tukaj govorim o svojih občutkih in ne prodajam headovih smuči!Moji občutki so bili takšni in sem bolje 'čutil' pač headovo smučko. Saj sem v eni mojih tem opisal katere smučke sem vse vozil takrat.Ampak, da ponovim,upam, da se spomnim vse. Takrat sem smučal z progresor800,900,100, elan sl in slx, nordica, rc4, fida, head pa še nekaj sem pozabil ziher in sem pač najbolje začutil head in sploh nisem gledal kolko profijev takrat smuča na head, ker smučanja sploh ne gledam toliko. Če ti povem po pravici sem hotel sprobat še rossignol radical in salmon 24hours pa jih ni bilo pa kak volkl bi rad še probal, ampak je težko vse,ne. So pač to moji osebni občutki, ki so izbrali head in lahko rečem, da sem občutil razliko med vsemi temi, ko sem smučal!Zakaj bi po vsem tem potem izbral najdražjo?Saj ne 'serjem' gnara.
V glavnem, dosti je teh nateg...., jaz sem tu, da delim svoje izkušnje in, če komu kaj pomagajo moji komentarji,fajn!Nisem pa dealer in ne favoriziram nobenih znamk smuči!Do letos sem se skoz od malega vozil na elanu pa nisem rekel, da je zdaj kaj slab ali pa najboljši itd... Tudi ne rečem, da je head najboljša smučka, ampak trenutno je mene prepričala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
pj, morda spet gledaš z vidika tekmovalnih smuči? O čem se zdaj spet pogovarjamo, trgovinskih ali tekmovalnih? Kar se tiče trgovinskih smučk, lahko tudi sam rečem da se razliko sigurno občuti, če jih voziš eno za drugo iz istega ranga v istem dnevu. Greš na en ta velik test in voziš več firm isti dan, pa boš občutil, da imajo različen radij, širino, različno trdoto, različno geometrijo, sestavo, so različno brušene ... pa čeprav so "v istem rangu". Okej, nekatere zadeve se da spremenit (brušenje), ampak razlika na testu se občuti. Res pa ni nekaj drastična.. Meni osebno recimo igra na koncu še vedno velik faktor cena. Pri smučkah za FIS tekme je nekaj teh parametrov, ki imajo določen vpliv, standardiziranih, posledično pa je situacija takšna kot si napisal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Dec 28, 2011 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Matic zares to nima veze s tekmovalnimi ali netekmovalnimi smucmi. Mocno mocno dvomim, da je nek rekreativen smucar sposoben obcutiti razliko med smucmi istega ranga in istega namena. Seveda pa se obcuti razlika med recimo "trgovinsko" SL in GS smuco. Ali pa med (da ostanem pri Fischerju, ker ga pac boljse poznam) med Progressor in Worldcup RC. Razliko med recimo Fischer Worldcup RC in Atomic Race GS pa dvomim, da jo bo kdo opazil Ampak pustimo to... vazno je kaj si misli o svojih smuceh lastnik, ne pa jaz. In ce je lastnik preprican, da so boljse kot ostale je to vse kar je pomembno za njega  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lordbibi |
Objavljeno: Sre Dec 28, 2011 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2011 21:57 Prispevkov: 3
|
Najprej vsem skupaj en lep pozdrav!
Sam razmišljam o nakupu novih smuči (menim, da je nujen kot boste videli v nadaljevanju )
Na drugih straneh sem zasledil, da smo preveč samozavestni glede našega smučarskega znanja ko nas prodajalci sprašujejo glede našega smučarskega znanja za pomoč pri nakupu novih smuči. Zato bom poiskusil to karseda najbojše opisat tukaj.
Sam se imam za rekreativnega smučarja srednjega razreda. Na sezono smučam povprečno 10 dni, zdaj zaporedoma že 4 leta (začel sem že v otroštvu, vmes sem mel nekaj let pavze).
Najraje smučam tako, da delam kratke in hitre zavoje, tako da čim bolj stisnem robnike in se nagnem kar se da. Vendar opažam, da lahko take zavoje peljem le proti pobočju smučišča (zaradi tega, ker nimam več take hitrosti predpostavljam). Na strmini smučišča mi teh zavojev ne uspe izvesti, saj dobim prehitro na hitrosti in potem na koncu vse skupaj zgleda bolj kot smuk kot kaj druga. Vem, da je glavni krivec gravitacija, zanima pa me na kak način (s katerimi lastnostimi smuči) ji lahko kljubujem.
Naj še omenim, da mi je brez palic še kar problematično smučat po strmejših pobočjih.
Opažam pa tudi, da na razritih ter "peščenih" progah enim smučarjem uspeva vožnja kot, da tega ni.
Zanima me ali je gre to bolj za pomanjkanje mojega znanja, moči ali mogoče tudi izbira pravih smuči.
Občasno pa smučam tudi z daljšimi zavoji. Tako, da rabim nek kompromis med smučkami za krajše in daljše zavoje.
Velik sem 183 cm in imam cca 75 kg.
Omeniti pa velja, da nikoli nisem imel "modernih" smuči oz smuči, ki bi sledile trendom.
Trenutno imam Elanove smuči (168 cm), katere so bile priložene ob nakupu avta peugeot 206 (letnik 2002).
Te smuči sem lansko leto prvič uporabljal. Pred tem sem imel smuči Elan x carv 1,0 (dolžine 188 cm).
Moram reči, da je bila razlika, ko sem prešel na krajše smuči več kot očitna.
Lansko leto na smučanju v Franciji pa sem dobil na test smuči od kolega: Elan Waveflex 14 (168 cm).
Razlika spet zelo očitna, udobnejša vožnja, lažje zavijanje, manj tresljajev,...
Zdaj pa me zanima kake smuči bi mi po opisu priporočali vi.
Sam sem naredil malo raziskav in prebral nekaj testov, tako so mi v oči padle naslednje smuči:
- Fischer Progressor 8+ Powerrail
- Fischer Progressor 800
- Fischer Progressor 700
Zanima me še ali je razlika med lanskim modelom 8+ in letošnjim 800 velika.
Gledam pa smuči v cenovnem razredu od 300 - 350 ?
Upam, da se nisem predolg in da mi boste lahko pomagali.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Sre Dec 28, 2011 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Na dlani se ponuja rešitev - WF14.
Načeloma s kratkimi smuči lažje delaš zavoje v ozkem hodniku in če misliš tudi v prihodnje obdržati ta stil smučanja, bi mogoče razmislil o smuči s slalomskim lokom. Recimo Fischer RC4 SC ali pa Elan SL, ki sta mehkejši od svojih sestričen WC oziroma SLX, še vedno pa sta precej trdi in imata enako geometrijo. Seveda tudi ostali proizvajalci ponujajo takšne modele, zgornje primere sem omenil, Elan in Fischer najbolje poznam.
Progressor 8(00) je bolj all-round smučka, ampak jo še vseeno zelo priporočajo. Hec pa je, da za tako vožnjo kot ti želiš (če te prav razumem - da na zavoju prime robnik in zakarvaš po robniku) potrebuješ znanje in moč. Sem videl recimo tudi že peresno lahka dekleta delati izredno lepe slalomske zavoje na precej trdih veleslalomkah, tako da se da... če se zna. Je pa res, da ti slalomska geometrija to lažje omogoči kot veleslalomska...
Kompromis smučke med daljšimi in krajšimi zavoji so sicer ravno te allround smuči, vem pa da že precej ljudi tudi tu na forumu, ni hotelo več dol iz slalomk, ko so jih enkrat sprobali. Tako da bo končen odgovor spet enak kot vsakič v debatah o nakupu - pogledat na kakšen test, pa boš najbolje videl kaj ti leži. Imaš pa vsaj osnovno predstavo kaj bi rad, kar ti bo olajšalo testiranje...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
kupi allround smučo pa bo zadeva rešena.Smuči so mehkejše in ti bodo kljub večjemu radiju dopuščale krajše zavoje.Edino kar bi te mogoče odvrnilo od njih je to da bi znale bit bolj "lene" ker so širše od vseh race varjant. Pa srečno _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kokekec |
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48 Prispevkov: 37
|
Moj nasvet bi bil kupi kratko in/ali mehko smučko. Lani sem sam kupoval takole po teoriji o znanju, teži in moči, načinu smučanja in ksreči še ceni, ker sicer bi mi kao najbolj odgovarjala wf14 (110kg, 190cm, zelo dobro znanje). Ker mi kupljena wf12 odgovarja le v določenih razmerah, sem letos malo testiral elan praktično. Smučam zelo raznovrstno, če so široka, prazna smučišča hitro in čez celo širino, če je ožje in gužva rad kak slalom po spraskanem ali pa po kupih po robu. wf 12 (176cm) je super za prvo, medtem ko pri slalomu na trdem hitro zatrese, na mehkem pa pretirano utrudi. Letos sem sprobal amphibio 14 (168), 78Ti (168) slx race (160) in wf10 (176). Vse so bile po svoje zanimive, razen 14tke, to sem celo dvakrat testiral ampak se nikakor nisem spoprijateljil z njo, zelo je okorna in tudi tisto tresenje pri ekstremnih obremenitvah je bilo še vedno prisotno, lahko da je tukaj kaj narobe z mojo tehniko, ker v nasprotju z mojim pričakovanjem sem najmanjkrat uspel strest wf10, poleg tega da je seveda za vijuganje potrebovala najmanj energije. V razmerah v katerih sem testiral se je izkazala za daleč najbolj vsestransko in uživaško. 78Ti naj bi bila zelo podobna moji, le malo širša, pa se mi je zdela tudi bolj uživaška kot moja wf12, sem sklenil da verjetno zaradi dolžine (krajša). slx je seveda zelo zabavna za superkratke zavoje, samo koliko časa pa zmoreš to delat je pa drugo, jaz imam raje 7 ur uživanja in več prevoženih kilometrov po čimbolj raznovrstnih terenih. Po tem kar sedaj vem bi si letos, če bi kupoval en par, vzel wf10 176cm, sicer pa v resnici razmišljam kako bi se odpovedal lastništvu vse smučk in za nek smiselen strošek smučal na čim bolj različnih smučah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Čet Dec 29, 2011 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Letos sem kupil Dynastar Contact 4x4 (lanski model). Odlična smučka, ki omogoča dobremu smučarju vse oblike smučanja (hitri zavoji, počasni zavoji, slalom veleslalom, ...). Posebej se izkaže z lahkotnostjo vodenja in z odličnim oprijemom. V tem rangu je še kar nekaj smuči: Fischer Progressor, Salomon 24 hours, ... .
Zelo priporočam kot smučko za uživanje na snegu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|