Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 43, 44, 45  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
NKMARIBOR
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 18:09

Luka -3.2 ___ nevem kaj čakajo? niso nekaj dni nazaj tut na belviju delali pri 96% vlage sneg in celo pri -1.5 stopinjah?? Očitno gre res tukaj samo za štetje dnevov ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
uros_
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37
Kraj: Maribor

Zlata lisica bo potekala tam kot vsako leto do zdaj. Je še dovolj časa da se tja postavijo topovi in se začne zasneževat.
jerman
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06

Tako je kot pravijo predhodniki. Do vikenda naj se bi naredil večji del prog na Areškem koncu z povezavami vred(nekje 80% vse skupaj) in nekje 30% na Mariborski strani torej proga Sleme. Vsaj tako so povedali po televiziji. Malo me moti, da ne delajo snega vsaj do trikotne. Tej temperaturi na trikotni pa ne verjamem samo zaradi tega, ker sem sam v nedeljo ob 13.30 šel tam mimo in najvišja temperatura na topovih je kazala +0.3°C. Ko pa sem prišel domov pa je pisalo +1.2°C. Če boste pogledali je tudi zjutraj po njihovih podatkih glih na trikotni jasi najbolj toplo(še topleje kot v dolini). Nevem no malo čudno se mi zdi....
Presodite sami
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Do jutra se bo po napovedih zelo shladilo, mogoče še čakajo da pade kaka stopinja in potem začnejo še po Pošteli in Habahuku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NKMARIBOR
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 18:09

če pa danes ne začnejo strelat.. te pa takoj metek v čelo
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

NKMARIBOR je napisal/a:
če pa danes ne začnejo strelat.. te pa takoj metek v čelo

Ja, pohorje ima pogodbo z mariborskimi smučarji. Če ne zasnežujejo ob temparaturah ki niso nič kaj prida, dobijo vodilni šus v glavo... Res bravo, na forumu ste glasni kaj naj, potem pa vas tak pol leta na pohorju ni.
V soboto ni bilo 98% vlage, bila je dokaj nizka, nekje 65%, le ob termometru se je nabral sneg, in seveda se je vlagomer navlekel vlage iz snega. Zato pa imajo vremenarji vremenske hiške, da kažejo realne podatke.
Že dovolj je teklo od kupov na slemenu, ne da bi še kaj nižje.
Nazaj na vrh
jerman
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 11:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06

Ni šanse, da se ohladi do -7°C(v dolini) vsaj to noč ne! Nevem kaj je zadnje dni narobe z tem ohlajanjem pod Pohorjem. Včeraj so rekli, da bo danes zjutraj -3°C bilo pa je 0°C. Največ do -3°C bo šlo pa še to težko. Vetra ni, da bi zaviral ohlajanje pa tudi sneg je zapadel(sicer bolj malo), ki bi moral še bolj pomagat pri ohlajanju vendar temperatura se ne premakne. Posledično bo zaradi tega jutri čez dan bolj toplo. No bomo videli
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 12:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Glede na to, da se je komaj sedaj začelo jasniti, posledično tudi sedaj vedno bolj hitro pada temparatura!
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 7:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

miki je napisal/a:
OK, zdaj ko vemo kje in kako kdo počiva/ne počiva, se prosim vrnimo k temi. Da spomnim: gre za aktualne razmere na Pohorju .

Danes zvečer tudi sam občasno pogledam skozi okno, če bi se kaj svetilo proti Luki, ampak zaenkrat še vedno streljajo samo do konca Slemena. Vreme nas malo nateguje, na trikotni se nikakor noče ohladiti (trenutno -0.9) na temperature primerne za zagon topov. Ima kdo novice z Areha - predvsem kako zgleda na Piskru? Fischerpro, kaj pravi pogled skozi okno ?

Trenutno nič, ker nisem pogledal....popoldne povem več....ampak mislim, da ni bojazni da ga nebi pihali....
Nazaj na vrh
PohorskaVzpenjača
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 8:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46

jerman je napisal/a:
Tako je kot pravijo predhodniki. Do vikenda naj se bi naredil večji del prog na Areškem koncu z povezavami vred(nekje 80% vse skupaj) in nekje 30% na Mariborski strani torej proga Sleme. Vsaj tako so povedali po televiziji. Malo me moti, da ne delajo snega vsaj do trikotne. Tej temperaturi na trikotni pa ne verjamem samo zaradi tega, ker sem sam v nedeljo ob 13.30 šel tam mimo in najvišja temperatura na topovih je kazala +0.3°C. Ko pa sem prišel domov pa je pisalo +1.2°C. Če boste pogledali je tudi zjutraj po njihovih podatkih glih na trikotni jasi najbolj toplo(še topleje kot v dolini). Nevem no malo čudno se mi zdi....
Presodite sami

Na kateri televiziji in kdaj?

Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 10:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13

Pa ste vi ziher da jim ni zatajil sistem? Malo čudno se mi zdi, da na stadionu nad zasneževalno linijo bager koplje luknjo=/?
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 10:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Tisti bager mi je že včeraj padel v oči in sem pomislil isto kot ti, Windy . Tudi danes kopljejo:

Sicer pa glede na vremenske napovedi o Stadionu niti ne sanjam preveč, trenutno držim pesti da jim uspe pripraviti vsaj progo do Trikotne jase.

Mimogrede, a kdo ve kdaj so začeli zasneževati do Luke? Danes zjutraj, še v temi, z domačega okna nisem videl nobene lučke, in sem jih že krepko nekam pošiljal. Trenutno pa se na Webcamih (in skozi okno) lepo vidi da se pri Luki kadi . So morda topove zagnali šele proti jutru?
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 10:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Ob 8.15 zagotovo še niso delovali, torej so jih vklopili šele pred kratkim. Očitno res imajo kakšne težave.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 12:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

PohorskaVzpenjača je napisal/a:
@fischerpro3

miki je napisal/a:
gornji izračun je krepko poenostavljen: ni čakalnih vrst na žičnici, sedežnica se nikoli ne ustavi, moj idealni smučar ne gre na čaj / čikpavzo / WC itd.

Jaz sem mikijev idealni smučar, ker se mi zdi škoda karte, če počivam (malicam in pijem čaj samo in izključno na žičnici),
potem pa ko ob 21. uri pridem domov (ker grem še na nočno) sem celi "kripl".
Včeraj sem smučal cel dan brez počitka (počival sem na žičnici)

Moji idealni smučarji so pa tisti, ki pridejo na smučišče malo pred 11. uro, smučajo kakšno urco, potem se gredo pa sončit ali pa za šank. Da le plačajo karto in ne delajo drena na žičnicah in smučišču. Na Krvavcu so že pogruntali, da so ležalniki cenejši kot sedežnice in imaš zastonj čuda ležalnikov, pa zadovoljne "smučarje", ki podpirajo tudi lokalne gostince.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 12:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Z hruškami vlivajo beton v Areni.

Tudi mene je presenetilo, da zjutraj ob pogledu na webcam ni bilo nobenega dogajanja na Habahuku, glavno da so zdaj težave rešili in lahko zasnežujejo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 43, 44, 45  Naslednja Stran 18 od 45

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2011/12
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net