Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gore
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 2:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 7:06

SeekK je napisal/a:
Sella Rondo bodo odprli v soboto.

Ravno prejle sem dobil nek SMS na to temo - pojma nimam od koga
Mogoče sem se kdaj prijavil ampak se ne spomnim.

Sicer pa vprašanje - je Sella Ronda dobro označena? Se v soboto pričakuje gneča - glede na to, da je odprtje.

Čeprav sklepam, da bo sedajle vseeno malo manj ljudi na smučanju, ker razmere niso idealne. Je pa tudi res, da vse proge niso odprte in je posledično gneča lahko večja.
kregar
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 3:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 23:14

Sella Ronda je dobro označena, imaš Zelene in Oranžne table, ki te usmerjajo po smučiščih in sedežnicah, kjer piše katera je za katero pot. Drugače pa imajo tudi karto namenjeno samo Sella Rondi, tako da nimaš kaj zgrešiti. Vreme bo pa v soboto predvsem megleno ter oblačno, tako da bi bilo boljše iti v nedeljo, saj bo lepo ter proge bodo po mojem mnenju zelo dobre saj bo mrzlo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjaz
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 4:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 19:29

gorenc2 je napisal/a:
Evo ravno iz alta badije! Nasmučal smo se do sitega in še čez! je pa res da obratuje bol malo prog! V Petek ko sem smučal v colfoscu še ni bila odprta gondola proti prelazu gardena! gran riso pa zapirajo jutri! Danes zjutraj naredil 7 voženj in je bila perfektna!

Ko Gran riso zaradi tekme zaprejo, zaprejo samo črno, ali tudi rdečo progo? Ali se takrat npr. iz Corvare v La Villo pride samo z gondolo Piz La Ila navzdol?
Nazaj na vrh
gore
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 4:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super - se bom odločil glede na družino in razmere.
Glede na zadnjo napoved, bo sobota kar v redu:
http://www.ilmeteo.it/pdf/meteo-arabba.pdf
kregar
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 5:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Ko zaprejo, zaprejo samo črno progo, tako da je rdeča proga nemotena. Saj če greš nazaj v La Villo iz Corvare se moreš mislim da v vsakem primeru peljat po rdeči, samo zgornji del lahko izpustiš. Če se ne motim seveda.
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 10:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Ravno iz Dolomitov, povezava iz Alta badie v Val Gardeno je bila narejena bolj na silo (malo je bilo potrebno poštamfati mimo Val Setusa), rdeča Gran Risa odprta, Saslong brez obvoza, dosti prog zaprtih tudi zaradi treningov. V ponedeljek je zapadlo ene 7cm snega, tako da je vsaj zgledalo zimsko, Arabba v celoti zaprta, odprejo 17. Več o tem pa slike pa verjetno jutri.
gore
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 7:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kratko poročilo podaljšanega vikenda ... v petek je padlo nekaj snega, vendar ga je večino odpihnil močan veter. V soboto so zagnali tudi Arabbo in hkrati Sella Rondo. Naredil sem krog, ki je na Passo Sella zelo spihan - praktično do ničle. Ampak se pride nekako Poleg tega je močno spihano tudi na Passo Pordoi.
V Alta Badiji deluje nekaj prog, precej pa je še zaprtih. Se pa trudijo, tako da bodo v teh zagotovo odprli še kaj. Pomanjkanje snega je kritično, saj ni bilo tistih sneženj, ki pridejo skupaj z dežjem. Sedaj sicer občasno sneži, vendar veter odnese suh sneg.
Vseeno se lahko kar nasmučaš. Ledenih ploskev še ni tako veliko, gneča še sprejemljiva - praktično ni čakanja v vrstah, le na nekaterih progah se malo nabaše.
Imam pa pikro pripombo za gostince - sunce jim žarko - prideš v soboto ob treh v Corvaro in ne najdemo odprte picerije. Ok, gremo še gor na Boe, pa so nekaj čez tri tudi že vse ustavili (to bi še delno razumel, ker so na vrhu hriba). No, pa gremo sestradani v Arabbo. Ko smo ravno na parkirišču, je tip na vrata nabil "Geschlossen". Ok, gremo še na drug konec - odprto je, vendar pice šele po 19h. Ma naj gredo v rit smo rekli in naročili neke toaste in juhe. Saj odrasli še nekako potrpimo, ampak z majhnimi otroci pa res ni prijetno letati sem in tja.
Aja - podoben štos včeraj (nedelja) v Corvari - turistov veliko, zraven poteka tekma svetovnega pokala, mi pa pridemo v picerijo, kjer nam povedo, da naj hitro naročimo, ker bodo zaprli ... no, ja ...
Leopold
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 12:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Slike iz Ski openinga 11-14 v Arabbi. 11 in 14 smo smučali v Kronplatzu, 12 v Alta Badiji in 13 v Val Gardeni. Žal je zaradi pomanjkanja snega bila zaprta Arabba, Alta Badia pa je bila odprta toliko, da so bile povezane vse vasi med seboj. Val Gardena pa je imela odprto večino prog. Žal ej bilo kar nekaj prog zaprtih zaradi treningov. 12 je snežilo, zapadlo je 7 cm snega, tako da je bila vsaj kulisa zimska. Ljudi malo, brez čakanja, Arabba pa sploh mesto duhov.

Torej Alta Badia, štart iz Corvare, kamor smo se pripreljali z avtom.

Najprej na Boe, kjer nas je pričakala perfektno zrihtana rdeča proga

Potem pa na prelaz Gardena, preverit situcijo s povezavo, ki je bila narejena zelo na silo..

Še skok na Colfosco, Col Pradat je imel odprto modro progo

In potem skok na planoto, snega v "izobilju"

Spust po modri progi v San Cassiano

Nova 6seda Bamby, žal brez naslonjal za noge...

Še skok do Sponate, proga zelo lepo urejena

Ker je bila Gran Risa zaradi prihajajočih tekem SV pokala zaprta, se je bilo potrebno zadovoljiti z rdečim obvozom. Tega so šele odprli in posledično je bilo veliko ledenih grud

Dober smučarski dan, proge ravno prav trde in urejene.

Drugi dan je sledil obisk Val Gardene, okolico pa je bila vsaj zimska. Žal se je sneženje pozanlo an progah, saj so bile kmalu polne kupov naritega snega.
Zjutraj po zasneženi cesti v Corvaro

Boe, sedežnica iz prelaza gor zaprta zaradi treningov Hrvatov

Proti Prelazu Gardena

Trening smukaške poze

Na koncu se je priakzalo tudi sonce

Prelaz Sella, kjer je bilo ves sneg spihan

Letošnja novost, 6seda Sasso Levante

Saslong

Col Raiser - Secada

Na vrhu - ura 14:50, avto v Corvari, začela se je bitka s časom

Ciljna arena

Nazadnje urejal/a Leopold Tor Dec 20, 2011 7:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Frenk
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 7:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Kraj: Šoštanj

Bravo!!!!!!
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 8:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

Tudi samo preživel soboto v Alta Badiji. Dva lepa dneva, pnedeljek še poosebaj, ker je bilo manj ljudi.

Sneg delajo, obstoječe proge so solidne, kjer je bil narejen sneg se malo pojavljajo grude. Naravni sneg pa je bolj za kulčiso.
iga10
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2011 8:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

Predvčerajšnjim smo zaključili s 5 dnevnim ski-openingom v Corvari - od srede 14.12 do nedelje 18.12.2011.
Prvi dan Kronplatz, drugi Val Gardena s Secedo, tretji dan Alta Badia, ki je doslej še nisem uspel obdelati, četrti dan zelena Selaronda s poudarkom na predelu Canazei - Belvedere, peti dan področje od Corvare do Arabbe. Skupaj prevoženih 207 km in okoli 42 višinskih kilometrov.

Splošni vtisi so z moje strani precej boljši, kot jih je opisal ''gore'', je pa res, da meni ni toliko pomembno ali so koče odprte ali ne. Če pa upoštevam snežne razmere in vremensko napoved 4 dni pred dopustom, ki je obetala pravo malo katastrofo, pa sem pravzaprav izjemno zadovoljen. Prog je bilo po moji oceni odprtih okoli polovica. Araba in področje do Marmolade sta bili do nedelje v celoti zaprti, v Alta Badiji pa je bila po moji oceni odprta dobra tretjina prog. V Val Gardeni večina glavnih prog odprtih.
Ponovno me je najbolj navdušila Gardena s fenomenalno Secedo.
Dva dni smo imeli slabše vreme s sneženjem, dva lepa dneva in en dan nekje vmes.

Proge so bile zelo dobro pripravljene, seveda glede na snežne razmere, ki vladajo v tem delu Evrope. Smo pa seveda smučali tudi že po boljših...
Nekoliko me je razočarala, tudi od marsikaterega forumaša, opevana Alta Badija. Dejstvo je, da je večina prog kratkih, naprav pa počasnih. Opevana Gran Risa je bila zaradi tekme sicer zaprta, sem pa dobro obdelal desno rdečo progo Piz La Ila, ki je verjetno precej podobna Gran Risi (le da je malce položnejša). Proga sicer zelo v redu, a za tamkajšnje razmere nič posebnega. S Secedo in področjem Arabbe se po mojem mnenju ne more primerjati.

V glavnem, dopust uspel, prilagam še nekaj slik, nato pa v kruto realnost...

Jutranji poged iz apartmaja:

Prelaz med Colfoscom in Selvo na poti v Val Gardeno:

Obvezna ''gasilska'' v cilju ''valgardenškega'' smuka:

In zadetek v polno, področje Secede v soncu:

Pa malo razgibavanja

V nekoliko slabšem vremenu proti La Villi:

V petek je ''aprešič'' trajal do okoli enih zjutraj, prilagam pa sliko z okoli 19 ure, ki je še dokaj primerna za javnost...

Zelena smer sellaronde, večina slik na področju Canazei - Belvedere:

Gondola na Pordoi, do nadaljnega zaprta:

Sončni zahod malo pred spustom ''domov'' v Corvaro:

Še zadnji dan v najlepšem vremenu med Corvaro in Arabbo:
Naš Darkec v akciji

LP!
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 12:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pozdravljeni!

Prišli smo iz 5 dnevnega potepanja po Alta Badia, Val Gardene...
Torej, da povzamem, bilo je super, snega je bilo 25cm+ tako da je bila idila proge pa povečini odprte, razen kakih izjem je vse odprto. Odprte so tudi 4 nove sedežnice(govorim za Alta Badio in sicer Bamby(dvigne na Piz la Ilo, v Corvari ko dvigne od Boe v mesto višje in še dve drugi). Notranje informacije sem dobil tudi da pride drugo leto nova gondola na Boe(ta, ki je zdaj siva) vrednost je 18 mio eurov.
Prvi dan smo prišli okoli 11, pa smo šli malo na potep okoli na kratko, štartali smo vedno iz La Ville, pa smo malo šli proti Santa Croce in ta vrhnja ni bila odprta, smo pa lahko oči napasli na akrobatu v letalu, ki je bil za svetovni pokal, lupinge in vse je delal 20 minut. Smučišča speglana v nulo, bilo je hladno -15.

Nato smo šli drugi tek pogledat, bilo je čudovito.

Drugi dan smo šli na Boe, ter preko na Arabbo, kjer je bilo snega skoraj nič, bilo ga je dosti manj kot v Alta Badia, ampak nekaj prog je bilo odprtih. Hladno bilo isto kot dan poprej.

Tretji dan, smo ponovno odšli na Santa Croce, eno zmolit za varno smuko, vreme prečudovito, mrzlo a ne preveč. Nato pa v Corvaro in v Colfosco in v Selvo na meni zelo priljubljeno progo(pod starimi rdečimi gondolami). Tako da sem dodobra sprobal mojo novo smučko, ki se odlično obnese. Rdeča proga v La Villi je tudi odlično pripravljena, tako da se nasmučaš da noge kar pečejo ko prideš do konca.

Lepo je vidat ko toliko žiraf deluje.

Zadnji dan je bilo zjutraj do kakšne 13 ure zelo lepo nato pa je začel sneg po malem naletavat. Nato se je proti 15-16 uri tudi nekoliko zjasnilo, Gran Risa se je tudi ta dan odprla tako da smo tudi to sprobali, je trda ko beton, čeprav so jo s snegom prekrili.

Takšen je moj spomin na ski-opening.
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 3:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

v začetku februarja se odpravljamo v okolico Alta badie pa me zanima, če ima kdo kakšen kontakt od apartmaja po ugodni ceni. Lokacija ni tako pomembna (la villa, badia, san cassiano)
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
mwapuleni
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 5:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2011 12:51

Sorty je napisal/a:
v začetku februarja se odpravljamo v okolico Alta badie pa me zanima, če ima kdo kakšen kontakt od apartmaja po ugodni ceni. Lokacija ni tako pomembna (la villa, badia, san cassiano)

Mi smo bili večkrat pri teh v La Villi: http://www.bercia.com/
Cena je bila nekje v povprečju, s ponujenim pa zelo zadovoljni. Imajo tudi svoj prevoz do Gran rise (pa tudi peš ni daleč).
So pa verjetno ze polni.
Nazaj na vrh
dragec
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 12:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 23:43
Kraj: Ljubljana

Evo preživel 6 krasnih smučarskih dni v Val Gardeni, apartma smo imeli v Ortiseu, tko da smo do Secede imeli samo tekoče stopnice...odsmučal turo selaronda (Val Gardena, Val di fasa, alta badia, araba), najraje sem smučal na saslongu, zadnji dan pa smo si ogledali in presmučali še Alpe di suise.
Neki slikc prilagam;
meni ena boljših prog seceda:

meni najljubša proga saslong:

Selva:

in še araba:

tud tekma je bila:

alpe di siusi:

in takole so izgledale proge okol 14ih:

posebne gneče ni bilo, najdlje sem čakal kakih 5 minut, toplo priporočam vsem ki se želijo res dobro nasmučat!
Mölltaler Gletscher 3x, Krvavec 3x, Nassfeld 2x, Katschberg 1x, San martino di castrozza 3x, Vogel 1x
sezona 2011/2012
Val Gardena 6x, Krvavec 5x, Stari vrh 2x, Vogel 1x
sezona 2012/2013
Krvavec 1x, Stari vrh 3x, nato poškodba kolena.
sezona 2013/2014
Krvavec 6x, Bormio 7x, Vogel 4x.
sezona 2014/2015
Krvavec 1x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 26 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net