Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Vzdrževanje smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 33, 34, 35  Naslednja
 Vzdrževanje smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
nakamichi
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 08, 2010 9:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 9:55

Se opravičujem za tujke, nisem vedel kako bi opisal zareze v podlagi, ki jih naredijo po voskanju, to ni brušenje robnikov ampak je dodajanje neke teksture v maso. Zato sem rekel teksturizacija. Ja, termoformiranje mislim, da je tudi nekako poslovenjen tuji izraz za termično prilagajanje. Bom bolj pazljiv naslednjič, hvala za opozorilo.

Ko pridem iz Čedada sporočim kako se zadeva obnese. Kakšne pa imate vi izkušnje z Zimicem?

L.P.,
Miha

P.S.: Sem tudi sam pristaš slovenskih izrazov a so nekateri tako specifični, da jih povprečen Janez(jaz) ne obvlada. Enako se pri meni dogaja, ko berem ali poslušam nekoga, ki govori o elektroniki in se jaz čudim izrazom,a je treba razumet, da ni vsak mojster in se pač trudi po svojih močeh zadevo kar se da jasno ponazorit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2010 10:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Imam eno vprašanje, nameravam dati smučke počasi na servis (ja za sezono... problemi z nogo pa tak dalje mi onemogočajo smučanje trenutno...) In odspredaj mi je na moji atomic sx smučki, odstopil plastični del, ter malo robnika ven vtrgalo. S tem je smučka postala neuporabna? Ali se da na kakšen način popraviti?
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 12:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Vse se da. Robnik zravnati, plastiko zalepiti. Najbrž ne bo povsem isto kot prej, ampak smučke bodo še uporabne. taka popravila so na servisu rutina.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 5:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Dobro, to se bo najverjetneje rešilo, sedaj pa rabim plastični sprednji rob, ki se mi je odlomil, in ga seveda nisem našel. Najbolje se oglasit pri zastopniku Atomica v Sloveniji, ali ga ima kdo doma slučajno? Smuči so iste kot prej
Atomic sx carbon.
Nazaj na vrh
kemi
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 19:06
Kraj: Podmežakla

Lep pozdrav vsem forumašem! Sem se odločil, da bom tudi sam poskusil s pripravo smuči. Veliko dobrih informacij sem dobil na tem forumu, hvala, zelo uporabni pa se mi zdijo tudi teli posnetki:

http://www.youtube.com/watch?v=_VfctKa_jS4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Bo5OiqMkU78&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wSPl7JxhWEo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Kkgiy0DiJlw&feature=related
Nazaj na vrh
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 10:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2011 22:37

štancar je napisal/a:
Zanima me če kdo priporoča kak dober ski servis v Celju.

če še rabiš, jaz vem za super fanta, ki dela vse ročno!
če te zanima, ga najdeš v utra servisu (v katerega prideš čez trgovino trgo avto). je tudi lastnik tega servisa in dela res dober!
Nazaj na vrh
ss02
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 11:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:12
Kraj: Ptuj

Zanima me kaj pomeni če ima dila že vrezano strukturo, kako to vidiš na novi dili?
Nazaj na vrh
H2o
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 10, 2011 11:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 22:18

Zgleda nekako takole:

Pogostejši sta srednji dve. Vsaj pri race smučah.
21/22: 49x
20/21: 11x
19/20: 36x (čista jeeeba)
18/19: 59x
17/18: 50x
16/17: 49x
15/16: 56x
14/15: 51x
13/14: 28x (žled)
12/13: 55x
11/12: 56x
10/11: 50x
09/10: 82x
08/09: 45x
Nazaj na vrh
ss02
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 1:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:12
Kraj: Ptuj

Torej sem v dilemi ali naj sam uredim robnike na smučeh ali ne?
Prebral in pogledal sem veliko vodičev, tako da zdaj vem zakaj se gre pri vsem tem, ne izgleda težko, ampak me je vseeno malo strah nekaj na pamet delat.

Vozim elan sl race 10/11 model, v mislih sem imel da bi nadrusil robnik na drsni površini na 0.5 in stranski robnik na 87. Zdaj me zanima ali naj se lotim tega "podviga", doma se ukvarjamo z cnc obdelovanjem kovin tako da mi pile in delo z njimi ni tuje.

Po drugi strani, pa če kdo pozna koga blizu ptuja oz. maribora, ki ročno brusi robnike po normalni ceni. Tako bi lahko za prvič samo malo naostril robnike vsakih nekaj dni smučanja z diamatno pilo, da bi čim dlje držali.

Lp, saš
Nazaj na vrh
Misfits
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 10:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30

lahko prideš k meni v Mb pa skupaj nardiva da boš vedu kak pa kaj...

javi se na ZS

LP
Misfits

sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach

green-heart
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 7:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 19:59

Živjo,

a mi lahko prosim nekdo razloži kakšna je razlika med piljenjem in poliranjem robnika?? Zakaj se naredi eno in drugo in katero opremo se uporablja??

Hvala
Nazaj na vrh
velenjčan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 8:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 0:58
Kraj: read my name

Piljenje pomeni obdelavo robnika s pilo, poliranje pomeni pobiranje igle po brušenju in to s keramičnim kamnom. Torej: nov robnik se odreže na določen kot na drsni in stranski ploskvi - večji posegi z grobo pilo, vzdrževanje in glajenje z različnimi finimi pilami, po obdelavi s fino pilo pa obvezno več potegov po robniku, najprej z diamantnim kamnom večje granulacije, za finiš pa nekaj potegov z keramičnim kamnom. Glavni namen je odstranitev "igle"- to so mikro opilki, ki se zavihajo preko roba robnika. Igla nastane kot posledica ali piljenja ali smučanja po trdi progi, ter posledično zmanjšuje oprijem robnika.

LP
green-heart
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 10:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 19:59

velenjčan je napisal/a:
Piljenje pomeni obdelavo robnika s pilo, poliranje pomeni pobiranje igle po brušenju in to s keramičnim kamnom. Torej: nov robnik se odreže na določen kot na drsni in stranski ploskvi - večji posegi z grobo pilo, vzdrževanje in glajenje z različnimi finimi pilami, po obdelavi s fino pilo pa obvezno več potegov po robniku, najprej z diamantnim kamnom večje granulacije, za finiš pa nekaj potegov z keramičnim kamnom. Glavni namen je odstranitev "igle"- to so mikro opilki, ki se zavihajo preko roba robnika. Igla nastane kot posledica ali piljenja ali smučanja po trdi progi, ter posledično zmanjšuje oprijem robnika.

LP

Kaj bi blo potem smiselno narest po 2-3 dneh smučanja, ko robnik izgubi oprijem, da mu vrnem ostrino (ob predpostavki, da robnik ni poškodovan)?
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 9:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

green-heart je napisal/a:
velenjčan je napisal/a:

LP

Kaj bi blo potem smiselno narest po 2-3 dneh smučanja, ko robnik izgubi oprijem, da mu vrnem ostrino (ob predpostavki, da robnik ni poškodovan)?

Še enkrat ponovit vajo...
Nazaj na vrh
velenjčan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 12:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 0:58
Kraj: read my name

Ponovi vajo, varianta je tudi kamen in keramika v žepu in po dopoldanski vožnji parkrat potegnat po robniku.

Lp
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 33, 34, 35  Naslednja Stran 28 od 35

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Vzdrževanje smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net