Avtor |
Sporočilo
|
medo |
Objavljeno: Sre Nov 23, 2011 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2007 0:06 Prispevkov: 144
|
kratek video o novi koči. Vse razen skeleta in strehe sem pa jaz gor zvozil. Je blo treba tut po 5 metrov snega stran zmetat, da sem lahko okna dostavil sredi junija. Škoda ker je župan omenil le turno smuko. Smučišča pa ne, ker ko je vsaj pol metra snega se lahko ornk nasmučaš. Upam da bo izpolnil predvolilno obljubo izpred let in kaj novega postavil. Ker drugače se bomo pridružili Zatrniku. Mogoče bi pa boljš služili s prevozi z muzejsko žičnico.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Sre Nov 23, 2011 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Kratkega videa o novi koči ni?
A če bo dovolj snega, bo Zelenica obratovala letos? Saj v kakšne investicije jest niti ne upam več, zasneževanja se pa tako ali tako ne da urediti ane? Meni je eno najljubših smučišč v Sloveniji in mi ni problem potrpeti na počasnih enosedah, ker dobim za nagrado prazne proge in odličen sneg, za kar gre pohvala izključno naravnim sestavinam in seveda - ratrakistu.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spicek |
Objavljeno: Sre Nov 23, 2011 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 15:29 Prispevkov: 146 Kraj: Krim
|
Amater:) je napisal/a: | Kratkega videa o novi koči ni? |
Poglej na prejšno stran  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo |
Objavljeno: Čet Nov 24, 2011 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Video je na strani 7, je link do rtv. Vse se da urediti ampak le če je volja. Vode je na vrhu dovolj, sedežnici laufata na maximum za to vrsto sedežnic (fiksne sedežnice smejo obratovati do 2.5 m/s) , pa še to se včasih zdi da gredo prehitro ker se ljudje ne usedejo na vsak sedež. Pripravljamo za sezono, le na sneg ne moremo vplivati. Itak je pa treba uveljaviti direktivo EU ter prilagoditi naprave evropskim standardom. Le tistega ne poznam, ki bi take naprave šel urejat na te standarde ker se pod nobenim pogojem ne splača. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Pogledal video, fino. Zgleda zelo spodobna koča.
Kako je bilo že s prejšnjo kočo - imam v spominu eno zgodbico, da je oskrbnik zaspal malo preveč 'dobre volje', potem je pa zagorelo. A ti verjetno zaradi poklicne zavezanosti ne smeš komentirati, medo?  _________________ 10/11: 21x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
so dimnikarji saje požigali pa so napačnega pustili za požarno stražo. Baje je bil tram za ostrešje skozi dimnik. Baje!.
Kaj bi komentiral. Pomagam kot lahko, finančno pa ne morem sponzorirati. Jaz morm tut račune plačat, pa državo podpirat. Me pa zanima kaj bo čas prinesel, prvi sneg, smučarska sezona, kakšno bo sodelovanje. Včasih so bili oskrbnik in žičničarji skregani. Kako so kočo oskrbovali ne vem.
Bi blo treba eno novo 4sedo iz parkirišča direktno do koče na Zelenici postaviti, eno na Triangelj, eno pa do Smokuške planine, da se lahko celo sezono po sončku smuča. Za tazmrznjene. Te naprave pa reciklirat. Od a - ž. Pa turne smučarje naučiti reda , da se ne smuča za teptalcem. Imajo CELO Begunjščico, en košček naj majo pa smučarji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Sladke sanje, ja...
Če bo odprto letos, jest sigurno priletim na kakšno furo ali dve!
Glede turnih - tisti plaz, ki je nekoga pokopal pod sabo na 'obvozni cesti' od vrtače do plaza - tisto sta bila dva turna smučarja, če se ne motim? Obstajajo drugače kakšne enosmerne karte, da bi šli recimo turni smučarji samo do vrha z žičnico... meni se recimo kakšnih 5 EUR ne bi zdela prevelika cena, pa še vsi bi nekaj imeli od tega. Smučišče, navadni smučarji in zaposleni.  _________________ 10/11: 21x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majchy |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2011 21:09 Prispevkov: 10
|
Mislim, da se da kupit karto samo za sedežnico - vsaj poleti se je dalo (5 ? za odrasle, 4 ? za študente).
Na Zelenici sem se pa v otroštvu večkrat smučala (domačinka), zdaj pa že kakšnih 12 let ne - malo ker sem zmrznjena, malo pa ker se mi je plaz zameril in se potem smučanja od Vrtače do izhodišča prehitro naveličam Mogoče pa letos, kakšno nedeljo pred kosilom  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Seveda obstajajo karte za eno vožnjo. Nič nimamo proti tistim, ki se peljejo s sedežnico do Zelenice- nasprotno- priporočamo, da se izognete smučarjem in drugim nevarnostim. Če greste dopoldne gor ste do zaključka obratovanja že nazaj. Problemi so, ko se tepta in je nevarnost, da se zaletiš v jekleno vrv od teptalca- lani bi ženska kmal brez nog ostala. Dobro, da sem jo videl in vrv ustavil meter pred njenimi nogami. Največji problem je ker hočete turni biti turni in se vzpenjate po smučišču ob robu dokler gre. Potem pa cik cak. In je kar naenkrat celo smučišče samo vaše. Škoda ker nisem posnel kako sta se dva zakonca vzpenjala po progi Triangelj. Je tko zgledal kot pešec na avtocesti. Po 15 minutah mučenja ženske tik pod vrhom ker se ni znala obrnt je padla in se zaletela v soproga nakar sta se skupaj pridričala do ravnine. Pol pa še reče da gospod veliko turno smuča v tujini. Tam ti najprej smuči vzamejo pol ti pa še kazen nabijejo, da si zapomniš.
Cene pa ostajajo enake lanskim. Tudi poleti smo vozili in je bilo kar nekaj obiska.
Ne boste verjeli, je prišel človek do blagajne pa je rekel, da ne gre še enkrat peš gor. So ga eni faloti nategnili in poslali na Robleka po napačni poti in je prišel v dolino.
Je pa urnik res samo od 7ih do pol 11ih. Največ zanimanja je zjutraj do 8ih, pol pa samo še tu pa tam kakšen.
Baje se obeta sneg, še tehnične preglede opravimo in smo pripravljeni za sezono. Upam, da ga pade vsaj meter pol pa suhe praznike kot so bili leta 2008-2009. Kako je bilo fajn videti vsak dan polno ljudi, večinoma stalnih smučarjev. Se pa najde kakšen, ki pogreša tiste ogromne kuclje kot so bili včasih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Če ne bo čudeža, letos spet ne bo nič, kaj?  _________________ 10/11: 21x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo |
Objavljeno: Tor Jan 24, 2012 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
narava nas ne mara.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Tor Jan 24, 2012 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
medo je napisal/a: | narava nas ne mara.  |
ne samo vas tudi drugih ne mara  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo |
Objavljeno: Tor Jan 24, 2012 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
drugi majo kompakten sneg pa nočno smuko pa nove sedežnice. Mi smo še v letu 1966
No le smučišče je pa speglan ko je dovolj snega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Tor Jan 24, 2012 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
kompakten sneg že, ampak, kompaktnega tudi ni ravno lahko narediti 1 ali 2 metra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 1:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
medo je napisal/a: | drugi majo kompakten sneg pa nočno smuko pa nove sedežnice. Mi smo še v letu 1966
No le smučišče je pa speglan ko je dovolj snega |
Ko bi le bilo še tudi vreme v 60-ih. Še v 80-ih je bilo nekaj najbolj običajnega, da se je na zelenici smučalo cel april, ko nikjer drugje več ni bilo snega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|