Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » velik problem izbire smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 velik problem izbire smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
spaca157
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 8:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 20:59

Pozdrav:
Za nakup novih smuči se meni zdi sedaj najprimernejši čas, saj so cene padle zelo nizko. Tudi sam sem nabavil letošni model elan race sl za 385? v begunjah.
V primerjavi s elan speedwave 10, je razlika zelo odčitna smuči so v vseh pogledih bolj mirne in lepše vodljive in tudi pri višjih hitrostih dajejo občutek varnosti in zaneslivosti. Je pa res da za takšne smuči potrebno obvladati vožnjo po robnikih, če jo ne voziš po robnikih je smučanje ena sama matrarija in na koncu nezadovolstvo. Glede kondicije ni tako zahtevna kot nekateri govorijo ampak tehnika smučanja. Na agresivno vožnjo se zelo dobro odziva in tudi trde ledene proge dobro zdrži (z dobrimi robniki) v elanu baje priporočajo 87˙-88˙.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 8:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

87 je že kar konkreten kot... Stvar posameznika sicer, a ne pretiravat s tem, ker ne bo kaj preveč koristi

Drugače pa... Tudi SW10 ni dila za vozit po ploskvah. Če ne gre po robniku, potem nobena dila pod radijem cca. 20m ni kaj preveč uporabna
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 11:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 22:34

Bom kr v tej moji temi nadaljeval, da ne odpiram nove teme.

Odločil sem se, da letos kupim smučko Head i.speed supershape! Letošnji model pride 630?, jaz pa se zaradi te cene bolj orientiram na lanski model, ki bo sedaj cenejši. Zdaj me pa zanima ali kdo pozna katero trgovino ali pa prodajalca, ki prodaja head smuči? Ali pa, da ve, če se kje še prodajajo lanski modeli po ugodnejši ceni?

lepo prosim za vsakršno informacijo.

Hvala

lp
Nazaj na vrh
Dejan_007
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 7:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 12:12

Head prodaja http://www.skiservis-strel.si/
Nazaj na vrh
volki
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 8:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54
Kraj: Maribor

Priporočam nakup preko ebay.de. Že več let kupujem smuči na omenjeni spletni strani od nemških trgovcev z smučarsko opremo. Cena pred začetkom nove sezone za lanske modele je praviloma okoli 50% nižja.
Tudi letos v septembru sem kupil lanski model smuči za ceno 393 EUR z poštnino (redna cena je 799 EUR).
Nazaj na vrh
masterm
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 9:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Mar 2011 19:39
Kraj: okolica Maribora

volki je napisal/a:
Priporočam nakup preko ebay.de. Že več let kupujem smuči na omenjeni spletni strani od nemških trgovcev z smučarsko opremo. Cena pred začetkom nove sezone za lanske modele je praviloma okoli 50% nižja.
Tudi letos v septembru sem kupil lanski model smuči za ceno 393 EUR z poštnino (redna cena je 799 EUR).

Podpišem. Tudi sam sem kupil Elan SL. Prišparal tam 200-250 ?. LP
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 10:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

volki je napisal/a:

Hvala za info. Mi lahko pošlješ kakšen direkten link od prodajalca?
Nazaj na vrh
otiv
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 8:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2011 19:04

Pozdravljeni!

Sem malo prelistal oz. prebral vaše komentarje..Posebej me je razočaral Peky08 rekel si, da imač narejen tečaj za učitelja 1 stopnje ali vas niso ničesar naučili o smuči oz. kako izbrati smučo.? Nas so, kr dost naučili na teh tečajih..Poglej malo v knjigo naše smučine piše par uporabnih stvari glede smuče...

Drugače je pa najboljša smuča po mojem okusu Fischer RC4 WC
-Hitra
-Vodljiva
-Lepo se vodi iz robnika na robnik
- dobro so drži tudi v daljših in hitrejših zavojih
-z njo se urng na delaš, kar je prav pri smučanju
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 10:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

In to mislis katero? Fischer RC4 Worldcup GS? Fischer RC4 Worldcup SL? Fischer RC4 Worldcup RC ali mogoce Fischer RC4 Worldcup SC? Ker med temi stirimi obstaja ena majckena razlika... ce nic drugega tudi 15+m v loku, pa se namembnosti dile se kar dobro razlikuje med posameznimi modeli.
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 12:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

otiv je napisal/a:
Pozdravljeni!

Sem malo prelistal oz. prebral vaše komentarje..Posebej me je razočaral Peky08 rekel si, da imač narejen tečaj za učitelja 1 stopnje ali vas niso ničesar naučili o smuči oz. kako izbrati smučo.? Nas so, kr dost naučili na teh tečajih..Poglej malo v knjigo naše smučine piše par uporabnih stvari glede smuče...

Drugače je pa najboljša smuča po mojem okusu Fischer RC4 WC
-Hitra
-Vodljiva
-Lepo se vodi iz robnika na robnik
- dobro so drži tudi v daljših in hitrejših zavojih
-z njo se urng na delaš, kar je prav pri smučanju

Otiv, jaz v teoriji vem veliiiiiiiiiiiiiko! Spraševal sem pa, če ima kdo izkušnje s kakšno smučko in, če mi lahko kako svetuje. Brez da smučako probaš ali pa ti nekdo pove iz prakse, kako se smučka obnaša, ne moreš kr tak v temo brcat. Sicer pa sem po objavi mojih prvih postov šel lansko sezono stestirat veliko smuči, ki jih omenjam in sem se že odločil, da letos nabavim Head isupershape speed, ker so mi najbolj ležale. Tak, da je tvoj komentar malo odveč oz. ga sploh ne upoštevam.
Nazaj na vrh
otiv
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 8:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

PJ!

sem res pozabu napisat:) gre za smučo Fischer RC4 Worldcup SL

ZAKON smuča!

Sam da si zbral smučo ,ko to leži.. Moj nasvet nerabiš upoštevat..Pa prijetno smuko z novimi dilami!
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

No ja... pri SL je stvar posameznika kaj pomeni "dobro so drži tudi v daljših in hitrejših zavojih". Jaz se z njo ne pocutim pretirano varnega v "daljsih in hitrejsih zavojih", ker spica zacne hudo vibrirat, ko stvari postanejo hitrejse (ampak ce smo posteni, se to dogaja pri vseh SL dilah). Pa recimo, da je dovolj trda, glede na to, da je to dila, ki jo vozi eden izmed top 15 slalomistov (po WCSL) in ki ponavadi vozi trse smuci kot vecina tekmovalcev. Je pa res, da je spet odvisno kaj za koga pomeni hitrejse
Nazaj na vrh
Frenk
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 11:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Kraj: Šoštanj

Zdravo!

Ne vozim več slalomskih (tekmovalnih) smuči ( do lanske sezone Nordica Dobermann).
Sedaj imam Ficher Progressor 9 +.
Udobna smuča za vse terene in moja leta.

LP Frenk
Nazaj na vrh
otiv
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 12:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Vsekakor je res , da vse slalomske smuče ob določeni hitrosti oz. pri veleslalomskih zavojih postanejo nemirne ampak jst imam občutek , da Fischer smuči najmanj trese od ostalih.. To je moje videnje seveda to ne pomeni, da drži
Nazaj na vrh
uros_
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 1:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37
Kraj: Maribor

Meni je Elanova SLX ostala dosti bolj mirna pri hitrejših zavojih in tudi lažje sem jo vodil kot Fischerovo Worldcup SL. Je pa tako kot si rekel, vsak ima pač svoje mnenje
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja Stran 3 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » velik problem izbire smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net