Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Oprema

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Oprema « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
atlet1992
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 17, 2011 12:14 pm    Naslov sporočila: Oprema Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jul 2011 12:08

Pozdravljeni,

sem novi na forumu in imam eno vprašanje. Letos sem končal s svojo tekmovalno kariero v atletiki zaradi hude poškodbe kolena v fitnesu. Ker je smučanje moja velika ljubezen se bom malo bolj v letošnji sezoni posvečal in hodil smučat. Imam kar nekaj vprašanj.

1. Do sedaj sem smučal na fischer rc4 world cup 193cm, sedaj pa bi kupil nove in se ne vem odločiti za katero firmo in ali naj kupim slalomske ali veleslalomske. Visok sem 193. Kaj pravite?

2. Katera smučišča v tujini se vam zdijo zakon, da se res lahko nasmučaš in preživiš nekaj dni počitnic v tujini? Imam sicer letno karto rogla&krvavec ker jo dobim, toda to mi ni dovolj...

3. Katero firmo rokavic, čelade in smučarske jakne in hlač priporočate?

Hvala za pomoč in informacije
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pisten bully 300W
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 17, 2011 9:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 17:46

Ne vem če je smučanje ravno pravi šport za tebe če si si poškodoval koleno, saj pri smučanju najbolj trpijo kolena.
atlet1992
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 17, 2011 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

pisten bully 300W je napisal/a:
Ne vem če je smučanje ravno pravi šport za tebe če si si poškodoval koleno, saj pri smučanju najbolj trpijo kolena.

Ortoped pravi da lahko, tudi sam sem že po končani rehabilitaciji smučal enkrat in so bili občutki fajni. problem je, da sem opustil šport ker nisem zdržal težkih treningov pri ovirah in v fitnesu ter poskoke
Nazaj na vrh
pisten bully 300W
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 17, 2011 11:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Potem pa vso srečo z smučanjem! Sem vesel da lahko smučaš. Smučišče v tujini ti priporočam: quebec v kanadi. Jaz osebno grem občasno tudi na Jahorino, vendar tam proge niso pripravljene(steptane) tako kot bi morale biti. Je pa tudi res: Malo dnarja malo muzike, saj pride dnevna karta če se ne motim 14-16? za otroke pa okoli 10?. LP

atlet1992
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 8:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

pisten bully 300W je napisal/a:
Potem pa vso srečo z smučanjem! Sem vesel da lahko smučaš. Smučišče v tujini ti priporočam: quebec v kanadi. Jaz osebno grem občasno tudi na Jahorino, vendar tam proge niso pripravljene(steptane) tako kot bi morale biti. Je pa tudi res: Malo dnarja malo muzike, saj pride dnevna karta če se ne motim 14-16? za otroke pa okoli 10?. LP

hvala. Brez smucanja umrem... Katere smuci pa kaj priporocas?
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 8:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Jaz bi ti priporočil Elan Wave flex 14 . Imam ga od vsega začetka, ko so ga začeli razvijati in ta zadnji model je res odličen. Prej sem vedno vozil z Race variantami, pa sem ugotovil, da so primerne za tekmovanja za smučanje po vseh mogočih terenih pa je "14" veliko boljša izbira in tudi kolena me bolijo manj. Sicer pa kakor kdo ...
Nazaj na vrh
pisten bully 300W
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 11:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Jaz imam elanove waweflex 12, vendar so mi malo premehke. Definitivno ti pa priporočam ta najnovejše elan amphibio. Na njih imaš dva načina smučanja: rocker pa camber. To je v bistvu trda in mehka smuča če jas prav razumem. Drugače pa sem jih sprobal v Avstriji in ti povem da je vožnja z njo POEZIJA!
atlet1992
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 12:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Hvala obema. Trenutno smucam na fisher rc4 gs world cup. Pa mam kolega ki smucanie trenira in mi lahko elanke zrihta.. Eni mi jih odsvetujejo ker imajo baje slabe kante.. Jaz pa jih mam namen kupit ja. Samo ne vem ali naj slalomske ali veleslalomske. Sedaj sem 3leta vozil veleslalomske in ne vem kako bi se na krajso smuco navadil
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 1:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Glede tega bom rekel samo eno... ce si sposoben normalno peljati 193cm GS dilo, potem ves kaksne smuci rabis in je sprasevanje tukaj, kjer vecina prisotnih te smuci niti ni videla, kaj sele vozila (in potem imas priporocila za Waveflex 14 ali karkoli ze), malce brez veze. Ce pa vseeno rabis taksno mnenje, pa pomeni, da definitivno ne glej za tekmovalnimi smucmi.
Nazaj na vrh
atlet1992
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 2:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

pj je napisal/a:
Glede tega bom rekel samo eno... ce si sposoben normalno peljati 193cm GS dilo, potem ves kaksne smuci rabis in je sprasevanje tukaj, kjer vecina prisotnih te smuci niti ni videla, kaj sele vozila (in potem imas priporocila za Waveflex 14 ali karkoli ze), malce brez veze. Ce pa vseeno rabis taksno mnenje, pa pomeni, da definitivno ne glej za tekmovalnimi smucmi.

Mislil sem, da bom dobil kaksno informacijo glede Elanovih smuči
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 2:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Glede na to, da nisi nikoli treniral smucanja se ti ni treba obremenjevati s tem.... Razlike med recimo Fischerjem in Elanom (ce sedaj govorimo o race service GS smucmi) ne bos opazil. Seveda razlika je, ampak brez toliko in toliko kilometrov v nogah, teh malenkosti ne opazis. Ravno zato so mi naravnost smesne debate ljudi, ki presmucajo par dni na leto (ja tudi 50dni na leto v tem primeru steje pod "par dni") in se potem pregovarjajo ali so Atomic boljse kot Head itd. Ce vzames isti rang smuci, verjemi da ne bos opazil razlike... Verjel ali ne, se kar nekaj tekmovalcev v svetovnem pokalu jo ne, jo bo pa potem en nedeljski smucar
Nazaj na vrh
atlet1992
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 3:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

pj je napisal/a:
Glede na to, da nisi nikoli treniral smucanja se ti ni treba obremenjevati s tem.... Razlike med recimo Fischerjem in Elanom (ce sedaj govorimo o race service GS smucmi) ne bos opazil. Seveda razlika je, ampak brez toliko in toliko kilometrov v nogah, teh malenkosti ne opazis. Ravno zato so mi naravnost smesne debate ljudi, ki presmucajo par dni na leto (ja tudi 50dni na leto v tem primeru steje pod "par dni") in se potem pregovarjajo ali so Atomic boljse kot Head itd. Ce vzames isti rang smuci, verjemi da ne bos opazil razlike... Verjel ali ne, se kar nekaj tekmovalcev v svetovnem pokalu jo ne, jo bo pa potem en nedeljski smucar

Hvala
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 4:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Če se navežem na PJ jaz običajno občutim večjo razliko med istima smučema (če je drug serviser ali razlika v iztrošenosti), kot pa med smučmi različnih prozvajalcev.

Tisto s slabimi kantami pri Elanu so pa ene buče, me prav zanima, kdo to razširja. Mogoče so pred 50 leti vgrajevali kakšne kante iz "želzarne Zenica", jaz sem slišal, da vodilne tovarne vgrajujejo kante istega (oziroma dveh) proizvajalca.
Nazaj na vrh
Dejan_007
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 6:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 12:12

Najbolje je smuči probat, stestirat in se potem odločit. Pač daš na Krvavcu 20E in stestiraš vse možne željene modele od Elana, Fischerja, Atomica, Heada itd.

Tako na pamet kupovat dilo je loterija, lahko ti bo cool lahko pa ne.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Oprema
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net