Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
migaj
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 8:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 22:35

Amater:) je napisal/a:
Po mojih izkušnjah je lepo vodljiva in se bo tudi na strmini v stari tehniki obnašala bolje kot stara integra. Je pa zanimiva cena in model, očitno lanski, ker se letošnji imenuje waveflex10. Zanimivo predvsem, ker se najdejo optimisti na bolhi, ki za tak denar prodajajo par let stare, 30x vožene smuči...

A se da dobit delujoč elan link do lanskega modela Speedwave 10?
npr: link do letošnjega modela Waveflex 10 - ali pa jeseni tudi link do letošnjega modela ne bo več delal?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
migaj
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 12:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Linka do opisa modelov smuči 2009/2010 zgleda ni.
Očitno so v Elanu mnenja: >> Koga brigajo lastnosti lanskih modelov.<<
Normalne firme imajo na spletni strani link do produktov preteklih sezon.

PS:
Našel tuj link do Elan smuči sezone 2009/2010:
Elan smuči 2009/2010 , ki je pa bolj generalen.
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 1:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

09/10 in 10/11 naj bi bile enake v vsem, razen v potisku...
13/14: 12x
Nazaj na vrh
migaj
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 9:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Končno našel opisa (identična, samo ime in poslikava je drugačna):
Smuči Elan Speedwave 10 red Fusion (2009/2010):
Speedwave 10 uživa vse prednosti, ki jih ponuja nova generacija WaveFlex? tehnologije. Ta vsestranski model je bil letos pomembno nadgrajen z uvedbo PST tehnologije, ki smučarju omogoča dodatni nadzor nad smučmi, oprijem robnikov in dinamične zavoje pri smučanju na poledenelih progah. Power lesena sredica in lahka Lithium ojačitev zagotavlja, da se bo smučka izvrstno obnesla na vseh terenih in v vseh snežnih razmerah.
Konstrukcija: WaveFlex?, PST Sidewall, Power Woodcore, Lithium technology
Dolžina (radij): 152 (10-16), 160 (10-16), 168 (10-16), 176 (10-16)
Geometrija: 122/72/102
Vezi: EL 10.0 Fusion red
+Tech: WaveFlex

Smuči Elan WaveFlex 10 Red Fusion(2010/2011)
WaveFlex 10 uživa vse prednosti, ki jih ponuja nova generacija WaveFlex? tehnologije. Ta vsestranski model je bil pomembno nadgrajen z uvedbo PST tehnologije, ki smučarju omogoča dodatni nadzor nad smučmi, oprijem robnikov in dinamične zavoje pri smučanju na poledenelih progah. Power lesena sredica in lahka Lithium ojačitev zagotavlja, da se bo smučka izvrstno obnesla na vseh terenih in v vseh snežnih razmerah.
Konstrukcija: WaveFlex?, PST Sidewall, Power Woodcore, Lithium technology
Dolžina (radij): 152 (10-16), 160 (10-16), 168 (10-16), 176 (10-16)
Geometrija: 122/72/102
Vezi: EL 10.0 Fusion red
+Tech: WaveFlex

V Elanu zgleda dela najbolj marketing.
Nazaj na vrh
wooosai
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 12:45

pozdrav

kupujem smuči elan pa se ne morem odločiti ali waveflex 12 ali sl.
Smučam od malih nog in mi smučanje gre zelo dobro. 5 let že imam atomic t:7 ampak so mi premehke, zato potrebujem nove.
imam 174cm in tehtam 65kg.

prosim za pomoč!
Nazaj na vrh
Dejan_007
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 12:12

Ne vem zakaj se omejuješ samo na enega proizvajalca. Sprobaš podobno smučko večih proizvajalcev in se odločiš za tisto, katera ti bo najbolje ustrezala.

Na Krvavcu si lahko izposojaš smučke in jih lahko stestiraš. Imajo pa v večini vse proizvajalce.

Razen če si lokal patriot in si zato želiš Elan-ke.
Nazaj na vrh
wooosai
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Elanovke se mi zdijo čisto ok, tako da sploh ne gledam drugih proizvajalcev.
Nazaj na vrh
andro#33
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 6:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 17:39

čist prav ima, treba je podpirati slovensko industrijo, kolikor je pač še je

sicer pa -> kako pa smučaš? v kakšnih zavojih uživaš ... ? to bi precej pomagalo

pa da ne težim spet z magfire serijo
Nazaj na vrh
wooosai
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

po kakšni rdeči progi delam srednje dolge zavoje če je pa kakšna res strma pa kratke zavoje
Nazaj na vrh
andro#33
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2011 10:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

potem bi bile waweflex 12 verjetno kar pravšnje -> če se le da jih pred nakupom probaj; so pa to odlične smučke za uživanje na snegu v vseh vrstah zavojev, je pa res, da se jih da prignati do neke meje, ko začnejo popuščati, ampak to je pri res močnih pritiskih pri veliki hitrosti, tako da, kot rečeno za uživanje pa mislim, da ni boljših
Nazaj na vrh
wooosai
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2011 10:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

slx mislite da bi bila pretrda?
zanima pa me še dolžina, naj vzamem 165cm ali 160
velik sem 175cm
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2011 10:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Ponavad se vzame 160 cm za tvojo velikost, če pa hočeš mal daljše zavoje , pol pa 165...
Stvar vožnje...
andro#33
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2011 5:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

slx in ostale stvari z dvojnim titanom -> ni boljšega, v zavoju izjemen občutek ampak ne mislit, da boš s tem smučal cel dan na polno, razen če si res res izjemno telesno pripravljen - so pa to smuči ki ne dopuščajo lagodne vožnje in počivanja
tako da -> če hodiš smučat za cele dneve in smučaš malo hitro malo pa počasi in brez razmišljanja potem odpade -> če pa hodiš smučat za 3, 4 urce in takrat na polno potem pač
Nazaj na vrh
andrejg
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2011 7:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46
Kraj: ljubljana

Še moje mnenje iz prve roke, letos sem več dni vozil vsako od omenjenih elank.Razlika je po mojem mnenju precej očitna, saj slx res čvrsto drži v zavojih zarad svoje trdosti, ampak tud Sl je super.
Z sl mi ni bilo problema peljati cel dan, pri slx je pa po 4-5h velika utrujenost, noge pečejo proti koncu vsake fure.Sem pa zelo dobro pripravljen(kolo,tek,gorništvo) in imam 83kg kar je seveda tudi treba upoštevati.
Tako je moj nasvet glede na to da si napisal da imaš 65kg, da se odločiš za Sl, razen če imaš znanje,željo in kondicijo da voziš trdo dilo, pa čeprav samo okoli 3-4h

LP
Nazaj na vrh
wooosai
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2011 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

drugače cel dan jaz ne mislim da smučam neprekinjeno apmak da 2uri smučam pa pol ure pavze in tako dalje...
če smučaš tako se da potem celi dan z slx?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 12 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net