Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Fischer RC4 - Super race SC 10/11 Zlom na pol in garancija

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Fischer RC4 - Super race SC 10/11 Zlom na pol in garancija « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
kaawac
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 8:30 pm    Naslov sporočila: Fischer RC4 - Super race SC 10/11 Zlom na pol in garancija Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:46

Pozdravljeni zanima me kako je z uveljavljanjem garancije če se nova smučka zlomi na pol pod zadnjo vezjo.Smučka FISCHER RC4-SUPERRACE SC kupljena v Hervisu ki vsekakor ni smučka nižjega ranga se je na grbinah prelomila.Smuči so romale v trgovino iz trgovine v VITA Trebnje kjer so po pregledu smučke preprosto potegnili zaključek.Po naših izkušnjah za tako stvar ne priznamo garancije in smučko pošlejo nazaj.V Hervisu so bili vljudni in prijazni za ta čas so mi posodili nadomestne smuči svaka čast.Klic v VITO Trebnje po pogovoru z zastopnikom je jasno da me hoče prepričati da je moja napaka za lom,ker veste gospod mi mamo iskušnje- ni kaj pač stvar ni rešliva .Prosim vsaj za eno smučko,smuči so pač 4xvožene nemogoče nimamo da mi mail serviserja pa naj si sam probam to uredit pa očitno serviser ne bere mailu.Dragi moji povejte preprosto rešitev za to modrost .Hvala lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tim
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 8:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

Pokliči direktno v Fischer - na sedež korporacije.
Nazaj na vrh
kaawac
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 9:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

tim je napisal/a:
Pokliči direktno v Fischer - na sedež korporacije.
ja direkt Austrio verjetno ni druge
Nazaj na vrh
tim
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 9:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pred kratkim se nam je pokvaril hladilnik - en mesec iz garancije. Pokvaril se je pa kompresor, torej glavni del hladilnika. Slovenci niso hoteli menjati in so hoteli zaračunati pol cene novega hladilnika. Očka je bil pa vztrajen in je težil tudi na sedežu. Čez teden dni so popravili brez problema. Malo jim moraš zagroziti, da boš naredil slabo reklamo ipd.
Nazaj na vrh
kaawac
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 11:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

tim je napisal/a:
Pred kratkim se nam je pokvaril hladilnik - en mesec iz garancije. Pokvaril se je pa kompresor, torej glavni del hladilnika. Slovenci niso hoteli menjati in so hoteli zaračunati pol cene novega hladilnika. Očka je bil pa vztrajen in je težil tudi na sedežu. Čez teden dni so popravili brez problema. Malo jim moraš zagroziti, da boš naredil slabo reklamo ipd.
sej verjetno bi blo zanimivo vedet kolk ljudi obupa pri uveljavljanju garancije predusem koliko je takih ki prevzamejo krivdo na sebe nism prav smučal nism prav padu to je totalno brez veze smučka je narejena zato da zrži in če je vožena po snegu nevem kaj je problem.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 11:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Ponavadi na lome ni garancije. Smuci so narejene za dolocene stvari, ne prenesejo pa vsega in vsakrsne uporabe. Ne vem kaj in kako je bilo v tvojem primeru, ampak ce pogledam realno, se mi zdi tak odgovor povsem normalen, tako da mocno dvomim, da bos s klicem v Ried prisel kam dlje. Seveda pa lahko poizkusis.
Meni so v 20 letih dirkanja zamenjali vecino smuci, ampak to je bil racing service, ne pa trgovina in/ali uvoznik, tako da v mojem primeru nikoli ni slo za garancijo. Ce pa pogledam ostale stvari, pa ti vecinoma prav tako ne menjajo stvari, ki se ti polomijo med uporabo.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 1:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Če gledaš strogo po garancijskih pogojih, ni nobenega pravno-formalnega razloga, da bi ti bili dolžni priznati garancijo. Zlomljena smučka se lahko tretira kot nepravilno uporabljena, tu jim ne bo težko dokazati, da imajo oni prav in ti narobe. Kar je po svoje tudi logično, saj bi potem vsaka zlomljena smučka bila predmet garancije, pa tudi če je čez njo zapeljal kamion... Razliko med tem in tvojim primerom je pa praktično nemogoče dokazati.

Po drugi strani pa recimo vem tudi za primer (ne sicer iz smučarskega sveta), ko so stranki na Volvotu XC-90 priznali garancijo, ko je na nekem travniku odtrgal polosovino na PL gumi. Stvar presoje reklamacijskega oddelka, ali je več vredno popravilo ali dobra reklama, ki si jo s tem naredijo. Tu pa je seveda ogromno (oz. kar vse) odvisno od tega kdo je stranka ter koliko koristi si firma posredno ali neposredno še obeta od nje. Kot (oprosti izrazu) nepomemben kupec smučke po znižani ceni v enem od XY trgovskih centrov tu nimaš prav dobrih možnosti. Žal...
Nazaj na vrh
kaawac
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 4:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

bobo je napisal/a:
Če gledaš strogo po garancijskih pogojih, ni nobenega pravno-formalnega razloga, da bi ti bili dolžni priznati garancijo. Zlomljena smučka se lahko tretira kot nepravilno uporabljena, tu jim ne bo težko dokazati, da imajo oni prav in ti narobe. Kar je po svoje tudi logično, saj bi potem vsaka zlomljena smučka bila predmet garancije, pa tudi če je čez njo zapeljal kamion... Razliko med tem in tvojim primerom je pa praktično nemogoče dokazati.

Po drugi strani pa recimo vem tudi za primer (ne sicer iz smučarskega sveta), ko so stranki na Volvotu XC-90 priznali garancijo, ko je na nekem travniku odtrgal polosovino na PL gumi. Stvar presoje reklamacijskega oddelka, ali je več vredno popravilo ali dobra reklama, ki si jo s tem naredijo. Tu pa je seveda ogromno (oz. kar vse) odvisno od tega kdo je stranka ter koliko koristi si firma posredno ali neposredno še obeta od nje. Kot (oprosti izrazu) nepomemben kupec smučke po znižani ceni v enem od XY trgovskih centrov tu nimaš prav dobrih možnosti. Žal...
Ma zanimivo res Bravo pričakoval sem tak odgovor ker takšno mišljenje velja lahko samo pri nas.Debata je o smučki po znižani ceni z garancijo ki jo ni in to je to.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 4:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

kaawac je napisal/a:
bobo je napisal/a:

Ma zanimivo res Bravo pričakoval sem tak odgovor ker takšno mišljenje velja lahko samo pri nas.Debata je o smučki po znižani ceni z garancijo ki jo ni in to je to.

In zdaj nisi zadovoljen z odgovorom?? Ja nič, drugič ne obešaj stvari na veliki zvon.... In ti res misliš, da bi ti v tujini smučke zamenjali??
Nazaj na vrh
tim
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 4:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

kaawac je napisal/a:
bobo je napisal/a:

Bom še tukaj pameten. Si zraven smučk dobil navodila? Je kje pisalo, da se ne smeš voziti po grbinah? NE NI.

Torej TEŽI, TEŽI, TEŽI. Če pa nimaš problema z globino denarnice, pa kupi nove, tako kot so ti svetovali kolegi iz foruma.

Verjemi, v Fischerju se ne bodo ukvarjali s testiranjem in ugotavljanjem, kdo ima prav. Če boš vztrajen, ti bodo to menjali. Meni so pri Macu ohišje menjali po 3,5 letih, kljub temu, da garancija seže le 1 leto daleč.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 4:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

In potem se je takoj potrebno zgražati v kakšni državi živimo in kakšno mišljenje je pri nas... Eh ja...

Če si smučko prelomil na pol in če ne dokažeš napake v materialu, ti praktično nikjer ne bodo priznali garancije. V Sloveniji, Avstriji, Nemčiji ali Ameriki. . Če misliš, da lahko dokažeš, da krivda ni na tvoji strani - izvoli. Če ne moreš - kupi nove dile. Simple as that
Nazaj na vrh
kux
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 5:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 0:31

kaawac..daj me kontaktiraj na ZS morda ti lahko pomagam, sem v povezavi z Fischer...
cresh
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 6:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

Ja hudiča, sem mel isti problem z Rossignol, samo da moje nikoli vožene po grbinah. In nism nič dosegu pri uvozniku, pa sm mu dosti strank prpelu. Potlej sm kupil iste Fischer kot maš ti. Matr upam, da si mi ne bodo zdej še te zlomile :S:S.
Nazaj na vrh
kaawac
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 10:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

cresh je napisal/a:
Ja hudiča, sem mel isti problem z Rossignol, samo da moje nikoli vožene po grbinah. In nism nič dosegu pri uvozniku, pa sm mu dosti strank prpelu. Potlej sm kupil iste Fischer kot maš ti. Matr upam, da si mi ne bodo zdej še te zlomile :S:S.
Ja lepa stvar ta smučarija in stalno se človek nekaj uči res neomejene možnosti.
Nazaj na vrh
drobizek
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 10:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:00

Hmm, pred nekaj leti sem zlomil atomicove 10 11, takoj za ploščo. Brez problemov sem dobil nove smuči. Res pa je, da sem jih kupil v Avstriji.Sem pa vsaj lahko pogledal njihovo zgradbo.Na njih je na veliko pisalo CARBON... V notranjosti ni bilo ne duha ne sluha o kakem karbonu, samo steklena vlakna in pena ... Pa vseeno je bila tista smučka ena boljših kratkih smuči, ki sem jih kdaj vozil.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Fischer RC4 - Super race SC 10/11 Zlom na pol in garancija
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net