Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
user
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 4:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53

matjaz je napisal/a:
Pa tudi iz Col Pradat (nad Colfoscom) sta zvečer dva ratraka osvetljevala progo, ko so se apres ski smučarji vračali v dolino.

kolikor sem uspel opazit decembra, imajo na tisti progi že postavljene reflektorje, ki razsvetljujejo progo do 10h zvečer ko se žur konča .. zelo všečna zadeva

sem bil lani v Ortisei-u, letos pa v Colfoscu .. pa recimo da mi je slednji za kanček bolj všeč .. sicer je Val Gardena mogoče malce boljše smučišče, je pa Colfosco zelo simpatičen, super lokacija ob smučišču direktno na Rondi, malce višje po gorami .. pa tudi Corvara je zelo blizu in kar simpatična zvečer ..

je pa tudi Ortisei super, sploh pivo na Secedi ob sončnem zahodu in potem dooolg spust proti dolini ( s postankom ali dvema )
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
markxx
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 4:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29

To je pa res, da Colfosco ima dobro pozicijo za Sella Rondo. Je pa na v decembru na njegovih smuciscih malo sonca. Ampak verjetno grem naslednjo sezono v decembru zopet tja. Sem bil letos prvic prav v Colfoscu in bil super zadovoljen.
mikica
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 9:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 22:59

Uf, ste se razpisali, zahvaljujem

Ampak v bistvu sem razbrala to, da je skoraj povsod super in da je najbolje, da gremo vsako zimo drugam in vse sprobamo
Nazaj na vrh
damjan
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 17:53

jaz svetujem Selva Gardeno ali pa St. Christino, ki spadata v področje Val Gardene. V obeh mestih (vaseh) je dosti zabave, veliki trgovini in super smučišča.
Nazaj na vrh
pelican
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 6:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 8:00

Zanima me ali kdo ve za kak apartma, ki je v bližini teh apres ski-jev v Ortiseu (omenjeni Apres ski Igloo). Glede na to, da pravite, da so tut boljše proge tam, kot drugod, bi letos mogoče tam poskusili...
Bi rezervirali tudi v Corvari za Prešerna, ma je že vse zasedeno, poleg tega pa oddajajo večinoma samo za cel teden...

Kakšni predlogi glede app v Alpe di Siuisi?

Sezona 2010/2011 - 2x Krvavec, 1xKranjska Gora, 1xNassfeld, 3xStari vrh, 4xIschgl, 1xGerlitzen

Sezona 2011/2012 - 1x Mölltal
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 2:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

matjaz je napisal/a:
ker je dostop v sosednji dolini enostaven, ker nista tako temačni (sploh v decembru) kot Selva....

Enostaven?!!! Jaz vedno zgrešim tisti mostiček za v Val gardeno. Se mi je že zgodilo, da sem šel 3x nazaj na kabinko, preden sem končno prav zavil. Je pa res, da sem tam enkrat na par let.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 3:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

markxx je napisal/a:
To je pa res, da Colfosco ima dobro pozicijo za Sella Rondo. Je pa na v decembru na njegovih smuciscih malo sonca. Ampak verjetno grem naslednjo sezono v decembru zopet tja. Sem bil letos prvic prav v Colfoscu in bil super zadovoljen.
Še vedno bistveno več sonca kot v Gardeni.
Nazaj na vrh
ennija
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:57 pm    Naslov sporočila: oj Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 20:58

Jaz pa sem se danes vrnila iz Val Gardene (Ortisej)...super proge...vreme sončno, skoraj brez oblačka..presmučala alpe di Siusi, Secedo...Selarondo v obeh smereh in večkrat prevozila najdaljšo progo v Arabbi...res lepo..
Do sedaj sem bila 2x v Falkadah, pa Chiveti, pa Val Zoldani, pa mislim, da se bom z veseljem vrnila v Orisej
...no, mal sem se pohvalila,naj mi bo, ker sem ravno nova tu...

...pozdrav...
Nazaj na vrh
coldman
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 06, 2011 11:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 20:04

Ali kdo hodi na smučišča okrog Sella ronde konec marca? Zanima me, če je takrat še dovolj snega. Gneče predvidevam da ni?

lp
Nazaj na vrh
damjan
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 8:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 17:53

jaz sem v Val Gardeni tudi v začetku aprila.
Snega (na progi) je bilo vsako leto dovolj (garantirajo sneg do konca sezone, do okoli 11.4.).
Včasih znajo temperature malo ponagajati in je okoli 1500m nm v že ob 12h vse južno. Drugače je OK.

Brez prevelikega tveganja greš lahko smučati v tem obdobju.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2011 3:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

V torek nas je v Alta Badii presenetilo 20 cm svežega snega. Pri našem hotelu ali na Kronplatzu ni bilo novega snega, ker pa nam je uspelo najti hotel brez interneta in vremenskih TV kanalov...Rezultat so bile razrite proge že ob devetih recimo Gardenazza:

Ker je bilo o smučišči okoli Sella Ronde na tej temi že vse povedano, le poročilo in slike iz Lagazuoia, o katerem ni še nihče pisal. Kar je v bistvu čudno. Iz Lagazuoia poteka smučarska proga Armentarola, ki je zame najlepše smučišče, ki sem ga do sedaj videl (in ni jih bilo malo). Lahko samo rečem, da tisti, ki se dričajo po smučiščih okoli Sella Ronde in ne gredo na Lagazuoi so idioti in to sem bil do letos tudi jaz.

Lagazuoi je gora, ki leži med Alta badio in Cortino. Pravzaprav je bliže Cortini.

Do spodnje postaje gondole pridemo s kombijem iz Armentarole (lahko pa tudi iz Cortine). To je pri spodnji postaji tiste vlečnice, kamor pridemo iz Sorege ali Pralonge, če se držimo povsem desno. Vožnja stane 5 eurov in traja 10 minut. Za nihalko velja karta Alta Badie (seveda tudi Superski, za karto Cortine pa ne vem).

Iz vrha je lep razgled na masiv Sella, Marmolado, spredaj je monte Civetta, levo dolina Cortine.

To očitno ni bila prava slika. Z vrha pelje (ne posebno zahtevna, tokrat razrita) črna proga proti spodnji postaji nihalke, od katere se odcepi proga proti žičnicam 5Torri. To je enih 5 naprav, ki spadajo pod Cortino.

Na drugo stran gre proga nazaj proti Badii:

Proga sama sicer ni nič posebnega, narava pa je čudovita. Zgoraj je poleg proge kraljestvo celca.

Potem gre proga po dolini, iz obeh strani pa so mogočne skale:

Če bi imel boljši aparat, bi bili teli ledeni slapovi v vseh mogočih turkiznih odtenkih.

Ravnino do Armentarole se premaga s pomočjo konjev (2 EUR)

Priporočam obisk, tudi poleti.

Nazadnje urejal/a marko Pon Feb 28, 2011 10:42 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2011 3:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51

@marko, lepe spomine obujaš, sicer sem jaz šel tole turo s kombijem na Lagazuoi samo enkrat in to 1998/99, samo da je bil sneg v bistveno boljšem stanju kot pri tebi, pa še eno razliko sem uočio, namesto špage smo se mi vlekli še na usnjene jermene, hehe. Mislim pa, da so nas vlekli do San Cassiana, ampak nisem ziher.

LP

p.s.: lepo poročilo tvoje smukarije
Nazaj na vrh
moped
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2011 6:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09

@Marko: Ker grem naslednji vikend za en teden v Dolomite (Alba) in bi mogoče ob ugodnem vremenu obiskal tudi Laguazoi (o katerem sem že veliko slišal) me zanima, kje točno so ti kombiji, ki peljejo do spodnje postaje gondole za Lagauazoi? Če se spustim iz Pralongie proti San Cassianu...bi to moralo biti tam nekje. So mogoče kakšne table kje na smučišču Pralongie, ki te usmerijo proti Armentaroli? Hvala
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 27, 2011 2:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Na Piz Soregi je zanesljivo tudi tabla za Armentarolo, na Pralongi pa ne vem. Pa saj je vseeno. Vse proge, ki peljejo iz Pralonge, Bioka, Piz Sorege (modre) proti San Casianu so OK, saj se nekje na polovici združijo, kmalu zatem pa se desno odcepi gozdna pot proti Armentaroli. Se mi zdi, da je tam tudi že oznaka za Lagazuoi. Pot in oznake niso posebno vpadljive, jaz sem jih prvič mirno zgrešil in pristal v San Casianu. Ko prideš do spodnje postaje vlečnice Armentarole, moraš čez en mostiček in v nasproten breg enih 20 metrov do ceste, kjer vedno čaka več kombijev.
Nazaj na vrh
moped
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 27, 2011 5:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09

Hvala za info...še to; koliko časa cca porabiš za to pot s kombiji na prelaz in potem po dolini nazaj do San Cassiana, ko greš spet nazaj na jajčka in proti Corvari\Arrabi?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 21 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net