Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Marvin
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 9:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28

Damjan-doc je napisal/a:
snega manj kot na Jamajki polna cena...

Bronco
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 1:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Kraj: Maribor

Včeraj na nočni - sami gris.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alioth
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 1:55 pm    Naslov sporočila: Re: obljubili so nove karte - dobimo pa popust Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02

maki84 je napisal/a:

10. Na blagajni teta podpisuje karte in obljublja da bomo dobili nove karte!
11. Danes mi na blagajni gospa reče: "Sigurno vam to ni rekla! Ne morete dobiti novih kart. Damo pa vam 10? popusta! "

Na srečo sem se pred izpadom že pobral z Areha, sem pa spremljal dogajanje na Branikovi radijski frekvenci. Dolgo je bila sama zmeda in nihče ni vedel, kaj naj sploh naredijo. Za take primere so povsem nepripravljeni - sicer pa pri pohorcih to ni nič novega. Do spodnjih postaj Ruške in Piskra ceste zaradi par cm snega niso normalno prevozne, tako da avtobus tja seveda ni mogel. Potem so iskali terence in kombije in nekaj voženj celo naredili (po dveh urah!!!), posameznike so vozili z motornimi sankami...
Glede kart: z "uprave" je prišlo obvestilo, da naj na blagajni podpišejo vozovnice. S tem bi kasneje priznali popust, ki še ni bil dogovorjen. O kakršnemkoli povračilu ali menjavi za nove vozovnice res ni bilo govora.
Se mi pa je nekaj podobnega zgodilo pred par leti (9.2.2008), tudi na Ruški. Crknila varovalka, ključa od omarice niso našli, zato se je nekdo odpeljal nekam daleč iskat rezervnega. Večina čakajočih je takrat peš odšla proti Arehu. Za dnevne vozovnice so priznali povračilo oz. menjavo, za nas, lastnike letnih, pa prst v rit.
Boom počitnice, ni kaj. Da dol padeš!
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 2:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Nam je bilo rečeno, vozovnico podpisat, po pošti poslat na Pohorsko 60, pa bodo po pošti poslali nove dnevne vozovnice.
Evo, jaz sem jo spakiral in jo nesem danes na pošto, bom poročal o uspehu.
Nazaj na vrh
alioth
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 4:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Upam, da dobite nove dnevne, spodobilo pa bi se, da poleg dodajo še kakšno kopanje na Bolfenku. Poročaj, kaj bo.

Sicer pa je dvakrat zmanjkalo elektrike tudi na sektorju Bolfenk, tako da je kar nekaj časa stala tudi vzpenjača in vse ostalo. Krivec za vse težave je verjetno kar Elektro MB.
Ni pa to še vse. Zjutraj pa do poldneva je bila povsem poledenela cesta med Belvijem in Arehom, dokler je ni policija zaprla in sterala cestarje na delo.
Na Piskru pa sem doživel nekaj, kar me je prepričalo, da delovanje sedežnice v primeru direktnega vetra ni varno. Sicer ni močno pihalo, vem pa, da so prej že pri manjšen vetru zapirali Pisker. Na spodnji postaji so opozarjali, da je treba pokrov zapreti (kdor je pač razumel), vendar se je en model 2 sedeža pred mano sam peljal z odprtim pokrovom. Nekje na sredini Cojzarice je začel naš sedež zelo poskakovati, zato sem postal pozoren in videl tistega modela, kako mu sedež opleta močno levo in desno - na desno vsaj za pol metra čez linijo stebra, ki se mu je približeval. Samo fazi nihanja sem hvaležen, da je steber obšel takrat, ko je bil nagnjen v levo, siicer bi močno treščilo in mogoče celo iztirilo zajlo. Vsi, ki smo to videli, smo nato za nekaj časa pobegnili na vlečnico.

Sneg pa je na Arehu odličen. Ni primerjave s polento na drugi strani hriba.
Nazaj na vrh
alioth
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 5:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Vir: http://24ur.com/novice/slovenija/sina-sem-nasel-samega-v-hotelu-napol-objokanega.html

'Sina sem našel samega v hotelu, napol objokanega'

Po izpadu elektrike na Pohorju so organizirali prevoz za smučarje. Najprej za otroke, zatem za starše. Medtem ko na smučišču trdijo, da so za malčke poskrbeli, eden od staršev trdi ravno nasprotno.

V nedeljo, 20. februarja, je na Mariborskem Pohorju zmanjkalo elektrike. "Takrat se je zgodil neljubi dogodek," je sporočil oče, ki je bil ob izpadu električne energije z ženo in sinom na vlečnici Ruška. Uslužbenec smučišča jim je svetoval, naj se raje spustijo na začetno postajo.

Njegov nasvet so upoštevali. Na dnu smučišča so kmalu ugotovili, da elektrike še ne bo tako kmalu. Zato so na smučišču organizirali prevoz do hotela Areh. Z motornimi sanmi so najprej peljali otroke na vrh, ''tako so zahtevali, zato sva midva na njih dala tudi našega petletnega sina, v upanju, da bo zanj na vrhu poskrbljeno. Starejši smo šli peš, ker je bilo rečeno, da drugega prevoza ne bo. No, po kakšne pol ure pešačenja s smučarsko opremo so prispeli po nas še s teptalci snega, s katerimi so nas prepeljali na vrh.''

Na Pohorju trdijo, da so poskrbeli za otroke, starš pa se ne strinja (simbolična fotografija). (Foto: Damjan Žibert)Po prihodu na vrh je takoj poiskal sina. ''Našel sem ga. Samega v hotelu, napol objokanega. Ob njem je bila državljanka Hrvaške. Povedala je, da je otrok žalosten stal pred vrati hotela. Zato ga je peljala v hotelsko restavracijo." Noče pomisliti, "kaj bi se zgodilo, če prijazne gospe ne bi bilo tam. Otrok bi več kot uro čakal starše, jokal ? na kaj drugega si ne upam pomisliti. Ne vem, kaj naj rečem. Kljub res požrtvovalnemu delu ljudi, ki so nas prevažali, je zadeva povsem pokvarila mnenje o dogodku.'' Sicer je srečen, ker se je dobro končalo. Meni pa, da bi bilo treba poskrbeti za otroke, ''ki ste jih prevzeli v prevoz kot prve in brez staršev zaradi situacije, ki je bila opravičljiva, poskrbeti tako, da bodo nekje v varnem varstvu''.

Jesenšek: Za otroke smo poskrbeli

Po besedah direktorja Pohorske vzpenjače Srečka Jesenška je okoli 14. ure zaradi napake na viskokonapetostnem omrežju izpadla elektrika na večjem območju Pohorja. ''Delavci Elektra Maribor so odpravili napako v najkrajšem možnem času, območje Areha pa je zaradi okvare podzemnega kabla ostalo brez električne energije.''

V Športnem centru Pohorje so z vsemi razpoložljivimi sredstvi poskrbeli, da so smučarje prepeljali do hotela Areh. ''Z vednostjo staršev smo s teptalnimi stroji in snežnimi sanmi najprej prepeljali otroke, ki smo jih takoj namestili na toplo v hotel Areh in jih oskrbeli s toplimi napitki. Tam so pod nadzorom hotelskega osebja počakali na prihod staršev,'' je zatrdil.

Delavci Elektra Maribor so takoj začeli sanirati poškodovan kabel in v ponedeljek so tudi odpravili napako. Poskrbeli so za ustrezen mobilni agregat za najnujnejšo oskrbo z elektriko na območju Areha. Danes vse naprave na Arehu že nemoteno obratujejo, je dodal.

Brez elektrike 552 odjemalcev

Iz Elektra Maribor so sporočili, da je bil ob 14.06 izpad po zemljestični zaščiti. Vzrok je bila okvara kablovoda med transformacijskima postajama Areh črpališče in Areh hotel Pohorje. Do 17.21 so priklopili večino odjemalcev, ob 20.17 so odjemalci na transformacijskih postajah Areh hotel Pohorje dobili napajanje, s pomočjo dizelskega agregata, transformatorski postaji Žigartov vrh in Pisker 2 pa sta bili priklopljeni včeraj ob 13.19 po popravilu okvarjenega kablovoda. Skupno je bilo brez napetosti 552 odjemalcev.
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 5:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Zdaj se bo spet začelo prepucavanje.
Žičkoti so naredili, kar so lahko. Tudi če bi ta ata rekel, da 5 letnika ne more pustiti samega, ne bi bil problem (tako kot ni bil problem mame dveh otrok, starih po moje eni 8 pa 10 let, ki se je peljala skupaj s svojo deco na sankah).
Samo ljudje so kot ovce, naenkrat so se vsipali gor pod vlečnico, kot da bi bil sodni dan, čeprav bi lahko vsi počakali doli pa bi nas v eni uri vse zvozili.
Nazaj na vrh
simo
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 10:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45
Kraj: Prlekija

Zanima me kakšna smuka se pričakuje nocoj na nočni? Bodo proge počasi postale trdnejše? kaj pa gužva, včeraj se mi ni zdelo da bi zaradi počitnic bilo kaj več ljudi kot običajno...

lp
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x
Nazaj na vrh
Damjan-doc
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31

nikolaj je napisal/a:
Zdaj se bo spet začelo prepucavanje.
Žičkoti so naredili, kar so lahko. Tudi če bi ta ata rekel, da 5 letnika ne more pustiti samega, ne bi bil problem (tako kot ni bil problem mame dveh otrok, starih po moje eni 8 pa 10 let, ki se je peljala skupaj s svojo deco na sankah).
Samo ljudje so kot ovce, naenkrat so se vsipali gor pod vlečnico, kot da bi bil sodni dan, čeprav bi lahko vsi počakali doli pa bi nas v eni uri vse zvozili.

Točno tako, nobeden mi ne bo rekel, da mi prvo peljejo otroka nato pa še mene, halooo.
Nazaj na vrh
taurus
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 7:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54

Danes bil na Pohorju. Na Pohorju je bilo zelo mrzlo, sneg pa zelo dober, ratranje pa malce slabše. Ljudi je za čas počitnic katastrofalno malo. Čakati je bilo potrebno le na vlečnici Belevue.

Na smučišču so delovali 3 topovi(2 nad kočo Luka ter en zjutraj ob zgornji postaji Poštele, popoldne pa eden ob spodnji postaji Poštele. Popoldne se je na Pošteli pokazal led. našlo se je tudi nekaj kamenčkov. Ob progi je veliko nezasneženega, ampak prevoznega.

Na Habakuku in naprej do Trikotne jase se najdejo kamenčki, drugače je v redu. Včasih se je prikazala megla

Na Čopki je nad S-jem nekaj trdega snega-ledu, S pa je razriti.
Najboljše pa je bilo na stadijonu

PS:.Amater:), v temi Trbiž - Višarje si omenil, da je učitelj učence peljal po celcu, tudi na Pohorju je učitelj spustil učence izven urejenih prog.

PSS:.Na podvozu sem videl Geminija power +, ali morda kdo ve ali je na testiranju, ali pa so ga kupili?

PSSS:. slike so iz spletne strani bergfex.si, saj je bilo za slikanje premrzlo
junche
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 8:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

škoda , da ni več obiskovalcev , da bi malo razrili progo
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 8:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Je morda komu jasno, zakaj Pohorci že dva dni kot besni zasnežujejo prehod levo od vlečnice Habakuk?

Mislim, zelo sem vesel da so sploh še vklopili kak top, konec februarja to ni več samoumevno. Ampak glede izkušnje z moje zadnje smuke na Pohorju in poročanje Taurusa ('Na Habakuku in naprej do Trikotne jase se najdejo kamenčki') bi kak kup snega bil bolj potreben kje drugje .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
taurus
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 9:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54

Saj, z zgornjim topom danes ob celodnevnem delovanju na kupu ni bilo nič snega(ga je odneslo v gozd)Meni ni jasno nič. Nekaj konkretnih kupov snega bi bilo potrebno na desni strani proge mimo Habakuka proti trikotni; pod podvozom, za zmanjšanje strmine ter nad in pod S na Čopki, saj se tudi tam najdejo kamenčki.
Sicer pa me je danes Vzpenjača nekako razočarala, ne vem zakaj pa vendar to ni bilo pravo delovanje s polno močjo.
Vantage
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 9:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 12:28

Bil danes na Arehu, vreme odlicno, pravtako smuka. Guzve niti malo, na koncu je bila malo razrita strmina na Piskru.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 11:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Kolikor je meni jasno, je tista proga edini dostop od zg. postaje poštele, pa na habakuk. To vse skupaj pa je bilo že kar rjavo.
Taurus, mi lahko razložiš, zakaj bi delali 10000 kubikov snega, za to da bi zmanjšali strmino?

Pa tudi me zanima, kdaj si prišel gor, da je "ratranje", kot sam razumem ratrakiranje, bilo tako zelo slabo.

Edit:

Če koga zanima slučajno gostinski objekt na progi sleme:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=9&nep=5&posr=1&detail=5468152&pic=1400433.jpg
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Naslednja Stran 29 od 33

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net