Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 42, 43, 44  Naslednja
 Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
podpohorc
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 10:25 pm    Naslov sporočila: Povezava Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 19:32

Mene zanima, če imajo naši vrli upravitelji in načrtovalci smučišč v planu smučarsko povezavo med spodnjo poseko (snežni stadion) in novo spodnjo postajo vzpenjače torej, da bi se lahko iz snežnega stadiona prismučal do vzpenjače. Ali ve kdo kaj? lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 10:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Ja, kolikor mi je znano imajo pohorci to povezavo že nekaj let v mislih, koliko je stvar konkretna pa je drugo vprašanje. Dokler je bila še stara Vzpenjača, jim niti ni bilo v interesu da bi smučarje s Stadiona preusmerjali na kronično preobremenjeno gondolo, letos pa bi to prišlo zelo prav. Šlo bi za razmeroma majhen poseg, v bistvu cesto dolžine 250 - 300m in širine ene do dveh ratrakovih 'špur', ob takih dimenzijah (upam) niti naši vrli okoljevarstveniki ne bi doživeli živčnega zloma .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
taurus
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 7:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54

Ja Miki tale povezolvalna pot bi prišla še kako prav, saj zadnje dni na nočni ne obratuje sedežnica Radvanje(šparanje?), v tem primeru bi lahko napolnili vsaj nekoliko bolj Vzpenječo.
miki je napisal/a:
Res je, stara FIS-ka je črna 7 in Jonatanka črna 8, Čopka pa modra 1. Ni pa vse tako kot zgleda na planu prog. Najprej: Jonatanka (št. 8 ) je izsekana do 4. stebra Vzpenjače, tisti odsek na panorami ni vrisan. Jaz sem ga obarval črno in označil kot 'slepo črevo', saj od njegovega konca ne moreš brez pešačenja priti nikamor. Del Jonatanke ki sem ga dal v rdeč krog in poimenoval 'cesta' je v bistvu improviziran prehod iz Jonatanke na Čopko, to ni nobena črna proga ampak cesta širine 5 m in z minimalnim naklonom, če je sneg južen se je treba tam včasih tudi potiskati s palicami.

Z vijolično barvo sem zelo približno označil projekt izteka Jonatanke iz 60-ih, ne me prosim loviti na detajle. Problem tega projekta je med drugim zadnjih 500 metrov, prehod do Vzpenjače bi spet bil zelo položen.

Zeleno sem obarval trenutno aktualen projekt sedežnice Bolfenk, ki bi zamenjala vlečnico, omogočila pa bi še smuko na zgornjem delu Jonatanke. Po informacijah iz avgusta je v postopku pridobivanja soglasij, ki pa so težavni, saj bi šla po novi trasi in bi padlo nekaj drevja. To pa je v naši državi (v kateri delež gozdov iz leta v leto narašča) hud problem, zato je realizacija še zelo vprašljiva.

Upam da je zdaj situacija bolj jasna ?

(oprostite za dolg citat)
Jaz bi iztek Jonatanke izpeljal tako, da bi se proga pri načrtovani vmesni postaji zavila pod vzpenjačo, nato pa bi se po 200 metrih malce zožila in se v obliki položnejše ceste (približno enkrat strmejaša kot zdajšnja cesta) proti zahodu priključila na ovinek na čopki.
Sem pa absolutna za sedežnico Bolfenk
bade25
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 11:16 pm    Naslov sporočila: Re: Povezava Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

podpohorc je napisal/a:
Mene zanima, če imajo naši vrli upravitelji in načrtovalci smučišč v planu smučarsko povezavo med spodnjo poseko (snežni stadion) in novo spodnjo postajo vzpenjače torej, da bi se lahko iz snežnega stadiona prismučal do vzpenjače. Ali ve kdo kaj? lp

To je najboljša ideja, kar sem jih kdaj koli slišal na tem forumu......

Dejansko je stvar 200m, brez investicije, pridobijo pa sodobno smučarsko progo, povezano z gondolo. O tem dejansko razmišljamo s prijatelji že več let, pa še vedno drsamo pancarje po asfaltu mimo hotela Habakuk do gondole....Ker roko na srce loterije ne igram rad, torej se tudi ne rad vozim z obstoječo sedežnico, če temu skrpucalu lahko tako rečemo.......
imamo pa dvesto metrov od vrhunske proge vrhunsko novo gondolo, ki pa je neizkoriščena.......
Sam sem poleti prepešačil traso skozi gozd, dejansko bi se iz poseke (zadnji del stadiona) zavilo nekje 20-30m nad ciljem stadiona v gozd (cilj lisice) in skozi gozd direkt na spodnjo postajo gondole. Podiranja dreves ne bi bilo, samo nekaj neomembe vrednega šavja, dve uri dela za bager, da splanira določene jame, pozimi pa eno noč en top in pol ure ratraka, pa je povezava rešena za celo sezono. Ker je v senci dreves in položna bi bila zelo neobremenjena......
Mislim, da če bi pokazali Pohorci interes, da tudi ne bi bilo problemov to izvest. Seveda proga je po moje lahko široka samo za širino ratraka.....povsem dovolj......

Upam, da bo to nova "investicija" na Pohorju.......za mali denar - VELIKA pridobitev.....
Nazaj na vrh
podpohorc
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 8:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 19:32

Me veseli, da je še kdo podobnega mnenja. Z minimalnimi stroški in dovoljenji bi dobili eno izmed najboljših prog v Sloveniji (podnevi in ponoči). Za primerjavo bi podal še čas vožnje z gondolo in sedežnicami: gondola 6,57min (novo, varno); sedežnice: Radvanje 5,1min; Poštela 7,6min; Sleme 7,2min-skupaj 19,9min + prestopanje + mraz + strah, sploh ni za primerjavo. Upam in si želim, da bo tudi kdo od odgovornih o tem razmislil. lp
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 7:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Spet sem malo brskal po dobro urejeni spletni strani Občine Ruše in našel marsikaj zanimivega. Najprej Sklep o nadaljevanju postopkov sprejemanja prostorskih aktov, obravnavan na decembrski seji Občinskega Sveta. Zanimive so strani 2 - 4:

Citiram:
V južnem delu Občine Ruše je v sklopu turizma na Pohorju (Areh, kamor prištevamo tudi žičnice Žigart, Cojzarica in Pisker II s smučišči) že danes relativno dobro razvita turistična ponudba. Občina Ruše si v skladu z dolgoročno razvojno strategijo prizadeva povezati vrh Pohorja z Rušami z izgradnjo večsedežnic oz. gondolskih žičnic.
Izgradnja večsedežnic oz. žičnice v Ruše s smučišči poteka zaradi potrebe po predhodni uskladitvi s pristojnimi sektorji (predvsem sektor ohranjanja narave in gozdarstva) postopno oz. v treh fazah.

Prva faza je zajemala pripravo in sprejem Odloka o ureditvenem načrtu za gradnjo večsedežnice s smučiščem Uršankovo I (nadaljevanje smučarske proge Cojzarica), objavljen v MUV št. 12/04, v nadaljevanju: URN. Na podlagi URN je bila pripravljena projektna dokumentacija in pridobljeno gradbeno dovoljenje za gradnjo večsedežnice Pisker II.
Druga faza je načrtovana z Odlokom o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za gradnjo žičnic s smučiščem Uršankovo II (sprejet na 22. redni seji OSOR, dne 27.9.2010 in objavljen v MUV št. 25/10). V pripravi je projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja za izvedbo predvidene prostorske ureditve, ki se zaključi z žičnico (Pisker I) s smučiščem do Uršankovega, od koder je do stare ceste na Glažuto (v bližino kamnoloma) speljana žičnica brez smučišča.
Po prvotnih načrtih je bilo parkirišče ob spodnji postaji omenjene žičnice načrtovano na parcelah št. 288 in 289/1 v k.o Smolnik (travnik med Lobnico in staro cesto na Glažuto), ki pa je bil s strani države s Pravilnikom o določitvi in varstvu naravnih vrednot (Ur.l. RS, št. 111/2004 Spremembe: Ur.l. RS, št. 70/2006, 58/2009) opredeljen kot naravna vrednota z EŠD 7506 Smolnik ? habitat črnega apolona 3: lokalni Habitat črnega apolona (Parnassius mnemosyne) jugozahodno od gostišča Muc, južno od Ruš.
V letu 2008 smo s strani Športnega centra Pohorje prejeli pobudo za načrtovanje žičniške povezave od Uršankovega do Ruš, saj naj bi s tem omogočili boljšo dostopnost do spodnje postaje žičnice.
Na podlagi proučitev terena in geodetskega posnetka terena je bila kot optimalna predlagana varianta povezave v zaledje Knifičeve ulice (spodnja postaja gondole naj bi bila umeščena na parcelo št. 1520 oz 1521 v K.o. Ruše in je razvidna iz grafične priloge (št. 1/1, 1/2, 1/3).
Z OPPN, ki je pod št. 1 predmet obravnave tega gradiva je načrtovana tretja faza povezave Ruš z Arehom.

(...)

Postopek priprave OPPN je v fazi pripravljenega osnutka, h kateremu so bile pridobljene smernice nosilcev urejanja prostora in odločba Ministrstva za okolje in prostor, iz katere izhaja, da je v skladu z določili 3. odstavka 40. člena Zakona o varstvu okolja, zaradi verjetno pomembnega vpliva na zdravje ljudi in oskrbo s pitno vodo, za predmetni OPPN treba izvesti celovito presojo vplivov na okolje.
Z izborom izdelovalca okoljskega poročila kot podlage za izvedbo CPVO v občinski upravi še nismo pričeli, saj mora o nadaljevanju priprave OPPN odločiti občinski svet.

Tu je torej vsaj približen odgovor na pogosto zastavljena vprašanja, kako bo s progo do Ruš: obstoječ Pisker je 1. faza, proga do Uršanka z žičnico bo 2. faza - kot lahko preberemo je 'v pripravi projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja', 3. faza pa je žičnica iz zaledje Knifičeve do Uršanka.

Potem sem brskal dalje in odkril pravo 'zlato jamo' v obliki gradiv za 1. redno sejo Odbora za komunalno gospodarstvo in prostor. Gre za priloge od 1-1 do 1-9, najbolj zanimiva je priloga 5, osnutek predloga odloka OPPN za uršankovo III:

Citiram:

(...)
7. člen
Opis žičniške naprave s pogoji in usmeritvami za gradnjo
Načrtovana naprava je nadaljevanje žičniške povezave iz smučišča Uršankovo II in se navezuje na njegovo spodnjo (vmesno) postajo. Predmet tega OPPN je izgradnja nove trase žičniške naprave ? od zgornje postaje (vključena v OPPN za gradnjo žičnice s smučiščem Uršankovo II) do spodnje postaje, ki je umeščena južno od Knifičeve ulice.
Žičniška naprava se začne na nadmorski višini približno 485 m in poteka v osi med zgornjo in spodnjo postajo, ki je na nadmorski višini približno 310 m, njena dolžina je približno 770 metrov. Konstrukcija, ki je predmet tega OPPN, je sestavljena iz spodnje postaje in nosilnih stebrov. Velikost, dimenzije in mikrolokacija stebrov se natančno opredelijo v projektni dokumentaciji. Spodnja postaja se izgradi v skladu s pogoji podanimi v 13. členu ? objekt A.
V sklopu ureditve trase se predvidi sanacija gozdnih robov in ureditev brežin. Ob ureditvi se morajo sproti izvajati tudi vsi ukrepi za odvajanje zalednih vod, zadrževanje odtoka voda in preprečevanje vodne erozije.
Pot za dostop v dolino s smučmi se uredi delno pod traso žičniške naprave, oziroma zahodno in vzhodno od nje. Namenjena je smučarjem za dostop v dolino do spodnje postaje gondole, vendar je širine cca. 10 metrov in ni klasificirana kot smučišče.

To zadnje pa je nekaj novega, vsaj zame ! Torej je vendar načrtovana smučarska pot v dolino, ki 'ni klasificirana kot smučišče'? Zanimivo!

(tudi pri severnih sosedih poznam nekaj primerov smučarskih 'prog', ki iz tega ali onega razloga niso označene kot proge, ampak kot variante oz. 'skirute', čeprav se redno teptajo in tudi zasnežujejo ... morda bodo Pohorci poskusili izsiliti kaj podobnega?)

V grafičnih prilogah je potek načrtovane poti dobro viden, zraven pa lega načrtovane spodnje postaje in spremljevalnih hotelskih objektov:
http://www.ruse.si/dokumenti/Priloga_1-2_2021.pdf
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Še dalje brskam, v Uradnem Listu se najde tudi oktobra sprejet OPPN za Uršankovo 2:
http://www.izit.si/muv/index.php?action=showPredpis&predpisID=7991

Madona, kaj vse se tu najde - drugo vprašanje pa je, kako se zadeve uresničujejo v praksi :
Citiram:
Po osnovnem zasneževanju debeline snega 30 cm se zasneževanje ne izvaja v nočnem času med 22. in 01. uro

WTF? Zakaj ravno med 22. in 01. uro?
Citiram:
Na vsakih 100 m naj se na robu senčnega območja pusti
eno bukovo drevo, prsnega premera vsaj 40 cm, podrto pravokotno
v novi gozdni rob.

Da se ne bomo čudili, zakaj niso odstranili vseh podrtih dreves ...
Citiram:
Sečnja se izvaja zunaj vegetacijske dobe oziroma v času, ko se najmanj vznemirja prosto živeče živali. Spravilo se opravi v zimskem
času, ko so tla suha ali zmrznjena.

Kot nepopravljiv optimist torej upam, da se sečnja prične prihodnjo zimo?
Citiram:
Na gibajoče žične napeljave vlečnih vrvi žičniških naprav
se namesti in vzdržuje opozorilne krogle ali nanese kemijsko stabilno
in neagresivno vidno izstopajočo barvo, ki preprečuje trke
gozdnih kur.
Krogle na 'zajli'? To si nekako težko predstavljam ...
Citiram:
Mravljišča se ohranja. Okoli smučišča se namesti po 15
gnezdilnic za koconogega čuka in malega skovika.

Citiram:
ureditvena dela s hrupnejšo mehanizacijo naj se izvajajo izven gnezditvenega obdobja ranljivejših vrst ptic, torej ne od
sredine marca do sredine junija

No, s tem členom pa Pohorci ne bi smeli imeti težav: pred sredino junija se na Pohorju le redkokdaj kaj gradi .
Citiram:
površina se po opravljenih delih poravna in zatravi

Aha, zatravi. Kot na Piskru ?
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 10:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Miki, totih 5 kur kar jih je glih na pohorju, pa ene par ptičev, ki so ravno na piskru, moramo paziti, da se slučajno nebi kam zaleteli, saj od navala narovarstvenikov malo bogo vidijo =)

Vsekakor se mi zdi, da nekdo ta pohorska dela, nekdo zlonamerno uporablja, v svoje namene zaščite živali... Kaj pa šele bo, ko bodo letos gradili jezero na vidcu? Nekaj dreves že podrtih, in tam je ravno kar nekaj mravljišč... Kaj bomo z njimi? Plavat mravljice ravno ne znajo...
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 7:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Zelo zanimive stvari se dogajajo na občinskem svetu v Rušah.....trentuno je celoten projekt zablokiran zaradi neodobravnaja občanov za spodnjo postajo gondole....zanimivo, sila zanimivo še bo...
Nazaj na vrh
PohorskaVzpenjača
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2011 12:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46

moja sanjarjenja za poletje na Arehu
malo sem skiciral "bike park Areh"

legenda:

modra - lahka proga
rdeča - srednje težka proga
rjava - težka proga

žičnice

1-O6S Faleževo
2-O4S Ruška
3-O6S Pisker 2
4-O8K Pisker 1

prosim za komentarje

Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI
Nazaj na vrh
priško
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 10:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2012 23:28

upam, da nisem spet falil teme, ampak me je nekaj presenetlo letos, ko pogovor nanese na Zlato lisico - in sicer to, da noben ne jamra, da ni vode. Vsi se hvalijo kak je vode dovolj. Vem, da je bla zelo mokra jesen, vem, da je bla odjuga, ampak to se zgodi praktično vsako leto, pa je vedno problem voda.

Zdaj pa vprašanje za lokalne znalce @miki in @fischerpro - a je slučajno čisto na tiho bil zgrajen tisti cevovod iz Drave? Spet naveza Kangler - Rataj? No, končno nekaj pametnega.

p.s. neke cevi so lani zgodaj jeseni polagali od HE MB otok, mimo lesarske šole in naprej čez pekrsko polje proti Pekrski gorci. Kje se pa zadeva zaključi pa ne vem. Resnici na ljubo pa takrat nisem kaj dosti polagal pažnje na to, ker se mi je zdelo, da tako ali tako ne bo nič iz tega...
Nazaj na vrh
svfilip
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 10:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25

priško je napisal/a:
upam, da nisem spet falil teme, ampak me je nekaj presenetlo letos, ko pogovor nanese na Zlato lisico - in sicer to, da noben ne jamra, da ni vode. Vsi se hvalijo kak je vode dovolj. Vem, da je bla zelo mokra jesen, vem, da je bla odjuga, ampak to se zgodi praktično vsako leto, pa je vedno problem voda.

Zdaj pa vprašanje za lokalne znalce @miki in @fischerpro - a je slučajno čisto na tiho bil zgrajen tisti cevovod iz Drave? Spet naveza Kangler - Rataj? No, končno nekaj pametnega.

p.s. neke cevi so lani zgodaj jeseni polagali od HE MB otok, mimo lesarske šole in naprej čez pekrsko polje proti Pekrski gorci. Kje se pa zadeva zaključi pa ne vem. Resnici na ljubo pa takrat nisem kaj dosti polagal pažnje na to, ker se mi je zdelo, da tako ali tako ne bo nič iz tega...

Ta povezava iz drave do pohorja ni narjena.Ata pa mi je rekel da so imeli res v planu pa bi naj ze neke ponudbe izsle amapk ze pred letom dni.Tiste cevi ko si videl da so polagali pa je bila elektrika ki so jo vlekli v melje.
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 10:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Problem z vodo je na Pohorju nastal v času sibirskega mraza, ko je povprečna temperatura skozi cel teden znašala okoli -10 stopinj. Pri tej temperaturi se lahko topove "laufa" na polno, se pravi na štirih ringih šob namesto na enem pri mejnih pogojih, pretok se pri tem seveda ustrezno poveča in zajetja se pri takem zasneževanju z vsemi topovi dejansko po parih dneh izpraznijo. Letošnjo sezono je bila situacija v začetku decembra taka, da se je jezero na Arehu že povsem izpraznilo, enako je bilo tudi z jezerom na Trikotni jasi, v katerega so pa v času zasneževanja vodo sproti prečrpavali iz spodnje akumulacije pri Areni. Akumulacije se napaja iz bližnjih potokov, katerih pretok pa je seveda zanemraljiv v primerjavi s porabo vode v času intenzivnega zasneževanja. Akumulacije so sedaj polne in ni skrbi da bi se izpraznile, bo moral nastopiti res velik mraz, katerega pa si vsi želimo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
priško
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 10:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2012 23:28

svfilip je napisal/a:

Ta povezava iz drave do pohorja ni narjena.Ata pa mi je rekel da so imeli res v planu pa bi naj ze neke ponudbe izsle amapk ze pred letom dni.Tiste cevi ko si videl da so polagali pa je bila elektrika ki so jo vlekli v melje.

dragi svfilip, zaenkrat sem dovolj star, da še vedno ločim cevovod od električnega kabla. Tudi na gradbiščnih tablah je pisalo cevovod (trase pa nisem več ujel, ker sem bil vedno v avtu). Ne vem no, kaj se zadnje čase tu dogaja na tem forumu... Kvaliteta je drastično padla, očitno tudi povprečna starost.

aja, pa Melje definitivno ni v tisti smeri... verjemi, preveč let življenja v tem koncu imam za sabo...

drugače pa hvala @technoalpin56 za tehnično razlago.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 11:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Pa še eno prednost imamo letos, leto je na obstoječi tekmovalni progi že nekaj snega, lani tega ni bilo. Tako da gre manj vode za to. Pa tudi obstoječe proge bodo potrebovale manj vode kot pa lani.
Drugače pa, okoli arene se letos ni nič dogajalo, nobenega priključka k zajetju ni, malce močnejši pretok ima le oranžna cev ki prihaja v zajetje. Od kod torej letos toliko vode, je morda edin odgovor, da deluje črpališče na lobničici.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 42, 43, 44  Naslednja Stran 10 od 44

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Načrti na Pohorju, naše želje in predvidevanja
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net