|
Kronplatz |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
marko |
Objavljeno: Sre Jan 26, 2011 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Polde, ti si neverjeten, je vse prav, jaz se ne bi spomnil niti tega, katerega leta sem bil tam, če ne bi imel prospekta. Bom glede na prospekt iz leta 1981 dopisal samo tisto, kar je drugače. Oziroma si moral biti tam že pred letom 81, ker pišeš ponekod še o vlečnicah, ko so bile l. 81 že sedežnice:
3. Piz de Plaies je označena sedežnica (tam l. 91 nisem smučal,ni bilo snega na povezavi, ne vem pa tudi, po prospektu sodeč tudi Bronte ni bilo, je bila sploh kakšna povezava???)
4. Pedaga je še vlečnica
6. Miara je še vlečnica
9. Pre da Peres je še vlečnica
12. Ruis je že KK6
13. Furcia vlečnica izgleda krožnički
24. Ochsenalpe, dvosedežnica
28. Kora (KK8) prej vlečnica
V bistvu, kot gledam sedaj, je smučišče (razen Piculina) precej enako kot pred 30 leti, čeprav je večina prog bistveno širših in bolj zglajenih. Zares nove proge so spodnji del Hernegga, proge od Prackna (spodnje postaje Alpen) ni več, ostalo pa je bolj ali manj podobno. Še tega niso uredili, da se ne bi bilo treba iz Gipfla ali pa iz Kronplatza proti Plateauju in drugim napravam porivati čez ravnino, kar bi se dalo morda narediti celo brez buldožerja samo pozimi z ratracom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Sre Jan 26, 2011 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Kronplatz je imel štiri razvojne cikluse:
1. od 1965 - 1972....... postavitev osnovnega smučišča, gondola iz Brunecka, na smučišču v glavnem vlečnice
2. od 1977 - 1981...... menjava večine vlečnic v sedežnice, predvsem v glavnih smereh, prva kabinska žičnica (Ruis)
3. od 1986 - 1996 ..... menjava vseh dostopnih žičnic v kabinske žičnice, menjava stranskih vlečnic v sedežnice
4. od 2000 - 2012 (?) .... menjava starejših kabinskih žičnic z novejšimi, nove povezave (Pikulin, Kronplatz2000, Ried, ....)
5. ????????? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
No ja, kar lepo sta se razgovorila o preteklosti smučišča. Z Markom se ne morem strinjati le glede prehodov med napravami čez vrh Kronplatza. Z malo premisleka je možno povezati vse naprave, če pa je kje treba "potegniti" kakšno "smrekco" pa tud nič ne de . Mislim, da na smučarijo hodimo zaradi rekreacije in nam par korakov v "smrekci" ne more škoditi.
Sam sem se včeraj vrnil s tedenske smučarije na Kronplatzu in o vsem lahko rečem le pohvale. Proge so zelo lepo urejene, Piculin je bil tokrat kar precej trd, a plošč ni bilo. Herneg je bil lepši kot kdaj koli v preteklih 8 letih-strmine so bile posebno v dopoldanskem času kakor "putr". Še žena, ki sicer ni rada vozila po njem je to leto čisto "notr" padla in sem jo včasih komaj spravil kam drugam. Vreme je bilo primerno hladno od -6°C pa tja do -12°C. Odlično! Sva se že prijavila za naslednje leto!
2010/2011 3x Moeltal, 4x Rogla, 1x Straža, 1x Gerlitzen (Osojščica), 6x Kronplatz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Davor |
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 14:05 Prispevkov: 53
|
mogoče vprašanje za poznavalce, ampak kolegi so našli nek apartma v Bruneck in sicer me zanima, koliko je to oddaljeno od smučišča? Ker po karti (google maps) je kar nekaj razdalje, kar pomeni, da bi bilo potrebno z avtom vsakič tja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
ja vsekakor z avtom..Center mesta je od spodnje postaje oddaljen cca 3km _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Malo sem se pozabaval z dolžinami prog na Kronplatzu. Na njihovi spletni strani piše, da je 107 km prog in vseh 107 urejenih. Potem sem pa pogledal še tabelo s poimensko navedenimi progami. Ko sem seštel dolžino prog sem prišel do podatka 60,4 km. Sem jim poslal po pošti vprašanje, kako se to računa, da dobijo 107. Mislite, da mi bodo odgovorili? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz |
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 19:29 Prispevkov: 63
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Marko, če dobiš odgovor ga posim objavi tu (mislim, da to še marsikoga zanima)
Čeprav res pa je, da so nekatere proge na Kronplatzu tako široke, da bi jih lahko šteli dvojno
Je pa tudi res, da pretiravajo vsi, pred kratkim je bila na tem forumu objavljeno, da je Kronplatz 66. na svetu po velikosti (dolžini prog) Mokrine so na isti lestvici 50. pa zagotovo niso kaj dosti večje smučišče (površina (ne dolžina) prog je na Mokrinah pomoje še manjša). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
vsi pozabljate, da smučarji na progah povečini vijugajo. Cik - cak. sem in tja. Na Kronplatzu smučajo bolj naravnot, pa nastane iz 67 celih 107km, na Mokrinah pa bolj naokoli, pa nastane iz 60 kar 120 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29 Prispevkov: 125
|
Kar se tice ponudbe placas 3 smucas 4 dni sem to decembra preizkusil v Alta Badii. Imajo pa isti nacin promocije povsod v dolomitih. Stvar funkcionira tako, da ce rezerviras pri ponudniki nocitev, ki se prijavi v to promocijo, dobis ob prihodu neko vlogo (izjavo), da imas pri njemu namestitev in na podlagi tega dobis karto za 4 dni za ceno 3 dnevne. Tako, da ne mores racunat s tem, da bos kar en apartma nasel in ti bodo dali karto ceneje.
Sicer v dolomitih marca se nisem smucal, ampak glede na to, da se da tudi pri nas kar dobro smucat ob normalni zimi sredi marca, se bi moralo tam dat se bolj  _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Feb 09, 2011 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
kotulc je napisal/a: | Marko, če dobiš odgovor ga posim objavi tu (mislim, da to še marsikoga zanima)
|
Evo odgovor:
there is a special formula for calculating the length of a slope. How large is the slope, how steep is it, how curved.....
best regards from Kronplatz
Zdaj moram samo še izvedeti, kakšna je tako imenovana švigelformula. Ker tu gre za formulo za seštevanje od njih objavljenih dolžin posamičnih prog, ker pri seštevku dolžina naraste za dobrih 50%. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihi |
Objavljeno: Čet Feb 10, 2011 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 7:46 Prispevkov: 1
|
Živjo!
Jutri se odpravljmo v Kronplatz, pa me zanima, če ima kdo kakšno informacijo neposredno iz terena o stanju snežne podlage, do kdaj zdržijo proge itd....
Hvala,
Mihi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane10 |
Objavljeno: Čet Feb 10, 2011 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 11:04 Prispevkov: 31
|
Mihi, na to vprašanje boš težko dobil enak odgovor. Sem zračunal, da sem do sedaj na Kronplatzu v zadnjih letih smučal 51 dni , pa se mi še ni zgodilo, da ne bi bil zadovoljen. Imam pa kolege, ki stokajo že ob 5 cm nepoteptanega novega snega. Velja pa, da se na tem smučišču preko cele sezone odlično da smučati tudi zadnjo vožnjo ob 16.30. Sneg je predvsem mešanica naravnega in umetnega in mu tudi odjuga zlepa ne pride do živega. Le poskusi - jaz bi tudi, pa moram tudi malo delat...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Feb 10, 2011 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Imam sicer precej manj izkušenj s Kronplatzem kot Stane, ampak vseeno dovolj in ker je bil on bolj diplomatski, jaz malo bolj konkretno. Bi rekel, da ni dosti drugače kot na kateremkoli drugem smučišču. Ne glede na dokaj visoke dnevne temperature je sneg na splošno dober, dokler je zjutraj pod ničlo in to vsekakor bo. Najbolj obljudene proge (npr. tista proti Olangu) in najbolj osončene (Sonne) so lahko razrite okrog enih, najbolj senčne in manj obljudene (proti Reisachu) so dobre do konca, precej lepa ostane tudi Plateau, ker je pač proga zelo široka in relativno položna. Da bi bila kakšna čofta, pa se nimaš kaj bati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|