Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 41, 42, 43  Naslednja
 Trbiž - Višarje « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
slowinter
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 2:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 3:56
Kraj: Kamnik

včeraj totalno brez gužve, proge urejene, umetnega snega je dovolj, na nekaterih mestih so motile zmrznjene grude, po katerih še ne znam smučati proge so zdržale vse do bridkega konca

od 12h naprej šajba in slovenska postrežba na vrhu, tudi kavk je bilo dovolj
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 11:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

Evo včeraj na Trbižu precej gužve (nedelja). Na Višarjih proga dobro pripravljena (snega dovolj) le podlaga je bila dosti trda in pa motile so me neravnine na progi (luknje) in pa nekaj zmrznjenih grud.. Glede na gužvo se je najprej zdrsala zgornja strmina in naslednje do srednje postaje..pod spodnjo spostajo se je dalo smučati do konca sploh zadnja strmina je zdržala do konca in z svojo prijetno mehkobo očarala nasmeh na lica mnogim carverjem. Na drugi strani gužva še večja..Na zgornji rdeči progi celo tako, da nisi našel prostora za kakšen kvaliteten zavoj.Črna proga pod 4 sedo je bila katastrofalna.Na zgornjem oskem delu ledena in kupasta, spodaj bolje a z nekaj ledenimi ploščami (ki so me stale čelade) Vsekakor dobro pripravljeno in zasneženo za kak dan med tednom, včeraj je pač gužva terjala davek
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dardo
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 9:53 pm    Naslov sporočila: j Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:15

a kdo ve kje so potekala ta sidra na višarjah
Nazaj na vrh
cviček
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 10:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Okt 2009 15:50

Po sliki sodeč, mislim da gre za traso sedanje proge v dolino. Tudi postaja gondole je približno na istem mestu, kot ta z sidri.
Nazaj na vrh
Dardo
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 11:13 pm    Naslov sporočila: h Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:15

tnx
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

Bil včeraj na Višarjah. Spodaj megla in ledena proga, na vrhu pa RAJ - sonce in suh, ne preveč hiter sneg, ki je očitno izviral iz padavin dan nazaj. Rdečo progo od vrha do postaje štirisede (Monte Priesnig) se je dalo z užitkom prekarvati od vrha do konca, tudi s srednjim znanjem karvanja, čeprav je par kar solidnih strmin. No, na žalost je bila že okrog 11.30 precej razrita zaradi parih šol in kakšnih 50 vojakov italijanske alpske enote vojske, ki pa so bili tako štorasti, da bi jih v vojni v snežnih razmerah razmontiralo 5 povprečnih slovenskih rekreativcev... Če bi bil jaz poveljnik, bi jim prepovedal pojavljanje v uniformah na javnih smučiščih, dokler se ne naučijo smučati...

Bil sem prvič na italijanskem smučišču in sem prvič opazil, da je prisotnih tako veliko predstavnikov policije (polizia, carabinieri...). V Franciji jih sploh še nisem videl, v Sloveniji in Avstriji pa samo parkrat. No, kolega je eden ustavil in mu izrekel opomin pred odvzemom karte zaradi prehitre vožnje, čeprav ni noben divjak in dobro smuča. Očitno mu je šlo v nos, da je malo preblizu zavil ZA eno skupino smučarjev... Če ima enaka merila za vse, je tisti dan moralo ostati brez kart vsaj par smučarjev.

Sicer pa simpatično smučišče, v Florianci se je dalo naročiti v slovenščini, edino naprave so obupne. Ozke in počasne 2 in 3 sedežnice spodaj, s čudnimi izteki (če ne dvigneš smuč, se zatakneš v lesenokonstrukcijo ), pa tudi štirisedežnica na vrh se mi je zdela nekaj najbolj ozkega na čemer sem se peljal. No, če bo priložnost, se sigurno še oglasim zaradi simpatične konfiguracije prog, čeprav jim naprave ne morejo biti v ponos.
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2011 3:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

ima kdo kakšno informacijo do kdaj bo obratovala Višarska proga? Koliko sem razbral na internetu je 5-6 marca tekma in baje, da progo zaprejo kakšen teden prej, da jo poštimajo? Kako bo letos?
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Citiram:
Bil sem prvič na italijanskem smučišču in sem prvič opazil, da je prisotnih tako veliko predstavnikov policije (polizia, carabinieri...). V Franciji jih sploh še nisem videl, v Sloveniji in Avstriji pa samo parkrat. No, kolega je eden ustavil in mu izrekel opomin pred odvzemom karte zaradi prehitre vožnje, čeprav ni noben divjak in dobro smuča. Očitno mu je šlo v nos, da je malo preblizu zavil ZA eno skupino smučarjev... Če ima enaka merila za vse, je tisti dan moralo ostati brez kart vsaj par smučarjev.

V Italiji ima policija na smučišču zakonsko podlago za opominjanje in kaznovanje smučarjev, za katere meni, da s svojim ravnanjem ogrožajo varnost na smučišču. Te kazni se gibljejo od opomina, odvzema karte do kazni 300 EUR. Z njimi se kaj posebej tudi ne da pogajati, hitro se zgodi, da te poberejo in na policijsko postajo, kjer te primerno oglobijo. Prav tako ne dovoljujejo vzpenjanje po smučišču ali ob robu smučišča (turni smučarji) v času obratovanja smučišča, pa tudi smučanje off-piste, kjer po njihovem mnenju ogrožaš sebe ali druge.

Sam tega na srečo še nisem doživel, se pa precej o teh izkušnjah da prebrati z drugih forumov, kjer pišejo o tem.
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 1:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

No, saj načeloma ni nič narobe, če se poskrbi za varnost na smučišče.

Samo glede na to:

stubai je napisal/a:
pa tudi smučanje off-piste, kjer po njihovem mnenju ogrožaš sebe ali druge.

Bi morali karabinjerji odpeljati direktno v zapor enega italijanskega učitelja smučanja, ki je po celcu in kar precejšnji strmini peljal celo skupino (cca. 20) približno 6-letnih otrok (niso bili tekmovalci), ki tisti strmini niti približno niso bili dorasli. Sem samo čakal kdaj se bo moral aki pripeljati tja...
13/14: 12x
Nazaj na vrh
19.marko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 5:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Veliko smučam v Trbižu-Višarjah, pa nimam nobene slabe izkušnje s policaji. Nasprotno, prav lepo je videti, kako umirijo nevarne smučarje (skakanje čez nepregledne prelomnice... ).
Nazaj na vrh
cviček
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 12:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Okt 2009 15:50

Mogoče ve kdo, če obstaja kaj podobnega kot npr. skiline za to smučišče ? Na skiline imajo, samo eno italjansko smučišče, za kakšno drugo stran pa ne vem.
Nazaj na vrh
buca
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 4:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Mar 2011 16:05

Zanima me kako je z več-urno dnevno karto ?
Na spletni strani sem opazil, da, če greš npr. na kosilo, da ti lahko čas ne teče !?
Kaj moraš narediti ?
Enako vprašanje za več-urno karto ( npr 10 ur ), ki jih izkoristiš v več dnevih. Kako čas ustaviš, ko nehaš smučati ?

l.p. Buča
Nazaj na vrh
niko
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 4:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 16:47

Čas se sproži ko prvič štampiraš karto in ko jo zadnjič štampiraš se ustavi!
Nazaj na vrh
buca
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 4:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Mar 2011 16:05

Oprosti, vendar ne zastopim. Prosim, če malo bolj natančno poveš
Prvič jo štampiram, ko grem zjutraj na gondolo na Višarje na spodnji postaji. Ali je tako.

Kdaj jo zadnjiš štampiram in kje oziroma, kako in kje ustavim čas, ko grem na pir ali na kosilo na Višarjah.

Na spletni strani piše, če v primeru premora ( pir, kosilo ) urne karte ne ustavim, čas teče naprej kot da bi smučal

Hvala in l.p.
Nazaj na vrh
Kimi007
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 10:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Mar 2011 22:09

Pozdravljeni!

Zanima me, kako izgleda nočna smuka na Višarjah in katere proge so odprte? Je odprta tudi proga, kjer poteka svetovni pokal za ženske (Monte Lussari)?

Hvala za informacijo, lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 41, 42, 43  Naslednja Stran 19 od 43

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net