Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ozi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2011 10:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 20:36
Kraj: Ljubljana

moped je napisal/a:
Zdravo
Eno vprašanje za strokovnjake glede sm. čevljev. Kupil se nove pancarej...ni važen model in firma. Problem je v moji nogi. Namreč leva noga ima v gležnju na notranji strani malo bolj izpostavljeno kost (sklep), kot desna. Po 2 do 3 urah smučanja je to zelo moteč, ker se pojavi bolečina v sklepu...čevelj preveč pritiska na kost, desni čevelj je pa kot ulit in se ne čuti prav nobenih bolečin. Zanima me, če je že kdo imel podobne izkušnje z izpostavljenim sklepom (bunkico) gležnja. Kako bi se dalo rešiti težavo? Mogoče z gretjem notranjega čevlja, da se uleže po nogi? Kakšen drug način? Mogoče kdo ve za koga, ki bi izvajal boot fitting...ker sam si jih ravno ne bu upal pečti v pečici, kot berem na te forumu od nekega uporabnika.
Vsaka informacija dobrodošla.
Hvala

tkole pravijo; če imaš veliko smučarskih dni (da se cenovno izplača) oziroma si to mimogrede lahko privoščiš potem pojdi in si naredi notranji čevelj po meri. nekaj postov višje sem pisal o mojstru iz ivančne, ki izvaja reč.

sem imel priložnost videt na lastne oči razliko med "uležanim" tovarniških čevljem in čevljem, ki je narejen po meri. tip za katerega je zadevo delal sicer ni omenjal kakšnih defektov na gležnju ampak naravna asimetrija dela svoje. men so skor oči padle ven, ko sem otipal (in videl) razliko v širini čevlja (na ulitku je nastala izboklina) okoli gležnja za dober centimeter!

tako da... če noga res trpi, zlasti zaradi poškodb, potem osebno ne bi nikoli več odlašal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
agi_m
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 2:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2011 1:56

Pozdravljeni,

kupujem nove pancerje in mi je v oči padel Fischer. A je kakšna trgovina na štajerskem, kjer bi se dalo probat kakšen model tega proizvajalca?

Že vnaprej hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 5:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

Za štajersko ne vem je pa Vita Trebnje uvoznik za Fisher in pri njih lahko nabaviš robo
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
StarGazer
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 10:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43

agi_m je napisal/a:
Pozdravljeni,

kupujem nove pancerje in mi je v oči padel Fischer. A je kakšna trgovina na štajerskem, kjer bi se dalo probat kakšen model tega proizvajalca?

Že vnaprej hvala za odgovor.

rajši pazi da ti bo noga padla v pancer, ne pa pancer v oči.
Nazaj na vrh
agi_m
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 10:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2011 1:56

StarGazer je napisal/a:
rajši pazi da ti bo noga padla v pancer, ne pa pancer v oči.

Sem probal že kar nekaj modelov različnih proizvajalcev, Fischerja pa še ne, zato me zanima, če je morda to to.

Nazadnje urejal/a agi_m Pet Jan 21, 2011 10:48 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 10:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

morda OT, morda pa tudi ne.
kje v slo bi se dalo dobit custom liner (torej po meri notranji čevelj). sam sem sicer border in mam thermofit liner sam ni to to. pisal sem tudi alpini ki ima tist custom liner s peno pa so rekli da ti ga nardijo sam če kupiš njihov pancar.
torej, ima kdo kako info?
lp
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

Mazyk je napisal/a:
morda OT, morda pa tudi ne.
kje v slo bi se dalo dobit custom liner (torej po meri notranji čevelj). sam sem sicer border in mam thermofit liner sam ni to to. pisal sem tudi alpini ki ima tist custom liner s peno pa so rekli da ti ga nardijo sam če kupiš njihov pancar.
torej, ima kdo kako info?
lp

tle ti ga naredijo
http://www.koala.si/
Nazaj na vrh
fantasistykke
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 1:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 13:55

mene pa zanima če kdo ve kje se (lj) da kupiti ženske pancerje atomic hawx 90?
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 3:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 13:40

Lep pozdrav.

Prebiram vaše prispevke, ki ma navdajajo z upanjem, da bom tudi sam dobil uporaben odgovor.
Nekako mi je jasno, da je trdota pancarja odvisna od teže, trdote smuči in načina smučanje. Tako da mi mojih sto kil zadovoljivo krivi elanke SLX (generacija pred waveom) postavljene in vožene po kanti.
Do sedaj sem bil superzadovoljen z Nordico gran prix staro precej let (trdo kot kamen), pa je šel notranji čevel adijo. (Mogoče so ga en del miške porabile za gnezdo). Kot prva in skoraj edina možnost se mi do sedaj pojavljala Nordica speedmachine 130, pa mi je, glede na to da sem v družinskem proračunu pri zadnjih v vrsti, pač precej draga. Pa še kupiti moram za mnogo let.
Pa sem zasledil Alpino ONE 12F,
[url]http://www.alpina.si/si/izdelki/sport_10_11/downhill/high/?v=one12f[/url]
Poleg cene 300 -40%, se mi dopade tudi smučarju prilagojen notranji čevelj.
Ima mogoče kdo kakšne iskušnje z to peno za prilagodljivost?
Poizkusil sem zadnjič ONE 12, pa imam kar problem z premikajočo se peto. Gor pa dol. Mi lahko ta pena pomaga pri tem? objame tudi gleženj, ali samo stopalo?
Kakšna je po izkušnjah trodota v primerjavi za ostalimi?

Bom hvaležen vsakih informacij...

LP[/url]
Nazaj na vrh
moped
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 4:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09

ozi je napisal/a:
moped je napisal/a:
Zdravo
Eno vprašanje za strokovnjake glede sm. čevljev. Kupil se nove pancarej...ni važen model in firma. Problem je v moji nogi. Namreč leva noga ima v gležnju na notranji strani malo bolj izpostavljeno kost (sklep), kot desna. Po 2 do 3 urah smučanja je to zelo moteč, ker se pojavi bolečina v sklepu...čevelj preveč pritiska na kost, desni čevelj je pa kot ulit in se ne čuti prav nobenih bolečin. Zanima me, če je že kdo imel podobne izkušnje z izpostavljenim sklepom (bunkico) gležnja. Kako bi se dalo rešiti težavo? Mogoče z gretjem notranjega čevlja, da se uleže po nogi? Kakšen drug način? Mogoče kdo ve za koga, ki bi izvajal boot fitting...ker sam si jih ravno ne bu upal pečti v pečici, kot berem na te forumu od nekega uporabnika.
Vsaka informacija dobrodošla.
Hvala

tkole pravijo; če imaš veliko smučarskih dni (da se cenovno izplača) oziroma si to mimogrede lahko privoščiš potem pojdi in si naredi notranji čevelj po meri. nekaj postov višje sem pisal o mojstru iz ivančne, ki izvaja reč.

sem imel priložnost videt na lastne oči razliko med "uležanim" tovarniških čevljem in čevljem, ki je narejen po meri. tip za katerega je zadevo delal sicer ni omenjal kakšnih defektov na gležnju ampak naravna asimetrija dela svoje. men so skor oči padle ven, ko sem otipal (in videl) razliko v širini čevlja (na ulitku je nastala izboklina) okoli gležnja za dober centimeter!

tako da... če noga res trpi, zlasti zaradi poškodb, potem osebno ne bi nikoli več odlašal.

Odpravil problem. K sreči mi je en strokovnjak, ki ga pozna vesoljna SLO po delovanju v smučariji, in se spozna na te zadeva, skoraj sosed. Ne bom delal reklamo zanj, ker se s tem ne ubada več profesionalno, temveč samo še za kakšnega prijatelja....je namreč že v "penzionu".
V glavnem...označila sva, kje na čevlju je problem, potem sem dal nogo še v prazno školjko, tako, da sva lahko natančno ugotovila, kje se kost dotika stene školjke. Ta del je potem malo pobrusil, nato je pa z neko homemade pripravo in pa B&D fenom plastiko na tem delu čevlja segrel in razširil školjko. Nato sva školjko ohladila pod vod in postopek razširitve še 1x ponovila. Ko sem na koncu dal ponovno nogo v ćevelj, nism čutil niti malo pritiska na kost.
Homade priprava pa zgleda nekako tako kot valj z 2 batoma. Eden je fiksen, drugi pa gibljiv in se ga nekako napumpa, da leze iz valja ven. Ta valj je pa s cevko povezan z nekim drugim valjem v katerem se z vzvodom ustvarja pritisk, ki potiska ven giblijvi bat.
Čez 2 dni se sprobal čevlje tudi v praksi na FIS-u v Kr. Gori. 4 ure intenzivnega smučanja brez postanka, pa enkrat nisem začutil bolečine oz . kakšnega neprijetnega občutka.
Nazaj na vrh
cresh
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 9:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

Moj bivši sodelovc, ki je svoje cajte treniral skupaj z Križajem, mel svoj notranji čevelj čisto porezan in ga je skupaj držal samo salotejp. Pravi, da če te kje kaj tišči ali zebe v noge, samo vzemi nož v roke in samo začni rezat čevelj. Sam še nism mel jajc, da bi to naredu . Mam pa jst tud velike probleme z bolečinami v podplatih.
Nazaj na vrh
ss02
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 4:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:12
Kraj: Ptuj

Imam te pancarje http://www.sportsprofi.com/product_info.php/language/en/info/p675_HERREN-SKISCHUH-SALOMON-XWAVE-ROT.html, zanima me kako mora biti nastavljen canting, v čem je poanta tistih 2 stopinj naklona? Trenutno imam zgornji del nagnjen do konca naprej.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 4:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

cresh je napisal/a:
Pravi, da če te kje kaj tišči ali zebe v noge, samo vzemi nož v roke in samo začni rezat čevelj. Sam še nism mel jajc, da bi to naredu

Z danasnjimi materiali ti niti ne priporocam, da to delas Pred 30 leti so bile stvari drugacne, danes pa se te tezave resuje z brusenjem in in toplotnim preoblikovanjem skoljke, notranji cevelj (vsaj tekmovalen) pa je tako ali tako, tako tanek, da nimas prav veliko za rezat... pa se kaksna pluta se ti potem zna vsuti ven
Nazaj na vrh
velenjčan
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 5:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 0:58
Kraj: read my name

Sam imam pancer porezan na roko, sem se navadil da vsak nov pancer lepo na primež in z orodjem oblikujem na svojo nogo.

Za SSO2: Skoraj vsak pancer ima danes nastavitve za par stopinj naprej in nazaj - vijak je nekje ob strani pancerja - ponavadi. Canting vijak je namenjen nastavitvi nagiba čevlja prečno - pomaga pri smučarjih ki imajo izrazito noge na "x" ali pa noge na "o", ponavadi se nahaja na zadnjem delu čevlja. lp
cresh
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

pj je napisal/a:
cresh je napisal/a:
Pravi, da če te kje kaj tišči ali zebe v noge, samo vzemi nož v roke in samo začni rezat čevelj. Sam še nism mel jajc, da bi to naredu

Z danasnjimi materiali ti niti ne priporocam, da to delas Pred 30 leti so bile stvari drugacne, danes pa se te tezave resuje z brusenjem in in toplotnim preoblikovanjem skoljke, notranji cevelj (vsaj tekmovalen) pa je tako ali tako, tako tanek, da nimas prav veliko za rezat... pa se kaksna pluta se ti potem zna vsuti ven

to še dan danes počne, tko da...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 34 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net