Avtor |
Sporočilo
|
rokxy |
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 5:43 pm Naslov sporočila: Nakup testnih smuči |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42 Prispevkov: 383 Kraj: Zreče
|
Pozdravljeni,
kako je kaj z nakupom testnih smuči. Ima kdo kaj izkušenj s tem, kje se kaj da dobiti, itd. Prosim razpišite se.
Pišem pa zato, ker sem zadnjič testiral atomica gs ti in ko sem vprašal po ceni je reku, da tam okoli 600? oz. mogoče malo manj na razprodajah.
Sedaj me pa zanima, če se lahko dobi kar testne...recimo te ki sem jih jaz mel so letošnji model in so od Igor sport servisa. Mogoče se to da dobit po koncu sezone ali kako. Najbolje da kar grem tja in vprašam. Seveda pa me zanimajo vaše izkušnje s tem...predvsem kako se take smuči obnesejo, načeloma bi morale biti ok. _________________ 22/23: 6x Kronplatz, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cviček |
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Okt 2009 15:50 Prispevkov: 137
|
Lani vem, da je testne smuči prodajala Fida. Mislim, da je bil tudi oglas tu na forumu. Cene so bile kar privlačne, v kakšnem stanju pa smučke pa ne vem. Verjetno pa vsi po sezoni prodajajo svoje tesne smuči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matko8 |
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2010 17:46 Prispevkov: 31
|
Jaz testnih smuči ne bi kupoval.... _________________ Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Testne smuči<rabljene smuči. Testne smuči, imajo kar več kilometrov za seboj, kot pa rabljene (povprečne), vendar pa bolj vzdrževane. Kot vemo popvrečen slovenski smučar, pelje smuči na servis ravno enkrat na 3 leta. Ravno toliko da je. Premium sport v Mariboru, je odprodajal testne smuči, se mi zdi.
http://www.premiumsport.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Oj. Jaz imam npr svoje elanke že 5 al pa 6 sezono, ne spomnem se točno, in na leto natolčem 30-40 smučarskih dni. NPr. Te testne so letošnji model, tako da bolj uničene kot moje verjetno po koncu sezone ne morejo biti. Ali se motim??? _________________ 22/23: 6x Kronplatz, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slowinter |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 3:56 Prispevkov: 70 Kraj: Kamnik
|
Testne smuči so (praviloma) zgonjene, še preden jih trgovina "odproda", tko da mislim, da se ne splača. Imaš pa dober okus za dile, čestitam
30 - 40 dni na sezono? Popravi si podpis  _________________ Na kanto! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moby d*** |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 18:50 Prispevkov: 18
|
Povečinoma se testne (kar se tiče servisov) vsakič servisirajo in to na mašini.
Po koncu leta, vidiš kakšna je smuča, kolko je zgonjena, koliko še ima robnik, ter kakšna je zgornja plast, ponavad če so povrh uničene so najbrž spodaj tudi.
Torej če smuči dobro zgledajo, če je dovolj robnika, če so testne 1 leto, prav veliko z njimi ne more biti narobe.
Drugače pa prašaj v igorsportu kdaj oz. če se bodo odprodajale te smuči.
Ti bo še najbolj znal on povedat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
ja valda bi pred nakupom prečekiral kolko je še robnika in kolikokrat bi še zdržale servis, da bi blo kaj od njih in seveda bi to primerjal s ceno, za katero se lahko to dobi.
moje skije so naprimer 2 krat na sezono na servisu, je pa res, da so pri mojstru, ki je mel poba v reprezentanci in ima doma vse na handgetrieb, tako da robniki so še kar debeli.
ta podpis je tko, sej vedno se ne spomnem it popravlat, kakor kdaj...čeprav sm mogoče mal preteral, je bolj 30 kot 40
sm razmišljal ja, da po koncu sezone grem direkt tja in vprašam kako in kaj. na netu sm dotično skijo najdu za 500? plus 15 poštnine...če mi jo da za pol cene  _________________ 22/23: 6x Kronplatz, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
kaj si se pa tok zapičil prav v testne?
kakor gledam sploh niso tolk poceni...pa še lepo ohranjene boš zelo težko dobil
rajši na poglej na bolhi, itd |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
sj nočem pod mus testne, ampak če dobim za pol cene leto stare skije,potem semi zdi ok. seveda morem najprej videt koliko sploh hočejo zanje.
je pa res da hočem atomic in točno ta model. tako da to omeji izbiro. rabljenih iz tujine ne bi kupoval (samo nove), na bolhi pa nimam glih viška tega...mogoče bo konc leta...
je pa tako, da če ne dobim poceni,pač nem kupil _________________ 22/23: 6x Kronplatz, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stockl |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 22:39 Prispevkov: 3
|
Jaz nevem kaj bi blo narobe s testnimi smučmi... Sam sem pred sezono na sejmu kupil elan sl 2010/2011, ki so ble lani testne! Drsna ploskev kot nova, robniki nabrušeni, zgoraj pa malo podrsane(vsaj ne gledaš potem za vsako prasko:)). Dobil sem jih za slabih 300?, služijo pa toliko kot tiste, ki bi jih u trgovini kupil nove za 550?(450??). Pa še pripravljene so bile na sezono... Meni se je to zdel Jackpot:) Pa še ceno bodo držale en čas . In se mi u primerjavi z novimi lanskimi slx(ki sem jih probalpred kratkim) ne zdijo prav nič zgonjene ali precej slabše vozne... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
rokxy je napisal/a: | sj nočem pod mus testne, ampak če dobim za pol cene leto stare skije,potem semi zdi ok. |
Ob koncu sezone/pred začetkom nove sezone, dobiš nove smučke vsaj 30% ceneje, če se malo potrudiš celo 40%. Preko raznih preprodajalcev dobiš za določene firme, ki imajo "prijazno" zastopstvo tudi med sezono take ponudbe.
Pa recimo, da imajo testne vsaj ene 40 dni na snegu, to pomeni, da so podobno rabljene kot recimo 4 sezone enega povprečnega slovenskega rekreativca...
Ne vem, no... sigurno je za premislit, če dobiš res ohranjene, ni pa da bi se ravno zaganjal za take smučke.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cresh |
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59 Prispevkov: 172
|
Jst sem kupil 3 leta nazaj testne Rossignol Radical 9s. Jih dobil za 350?. Ne bom pa več kupoval testnih, ker mi sedaj nočejo uveljavljat garancijo, ker so mi smuče razpadle.
Drugače pa če te zanima Atomic, pokliči direkt k uvozniku. Novembra so imeli testne smuče za 70% znižane. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
torej je najbolje klicat direkt uvoznika...
sicer pa razmišljam: ali je mogoče, da dajo za testne tiste smuči, ki imajo mogoče kak feler in niso za prodajo???
koliko let pa je garancija na smuči, mislim da po 3,4 letih ne moreš več uveljavljat garancije...lahko pa da se motim _________________ 22/23: 6x Kronplatz, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|