Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » velik problem izbire smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 velik problem izbire smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
kolaricj
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 11:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 12:12

Ti maš pa resnično velik problem ker očitno še sam ne veš kaj hočeš od smučke (pa brez zamere), ampak ne moreš pričakovat da "zmečeš na kup" vse smučke kar si jih našel na netu v 5 minutah in nato pričakuješ da ti kdo svetuje kaj je zate. Če maš rad hiter ozek hodnik nevem kaj sploh razmišljaš o "allround", tak da .... spij dve pa premisli
linko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 6:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 18:42

Sem nov na forumu in tudi jaz rabim nasvet. Pred 14 dnevi sem testiral smučko salomon 24 hour race in mi je bla zelo všeč. Zanima me, če ima kdo izkušnje s to smučko in kje bi jo najceneje kupil. Zdaj vozim fisher slalomsko race smučko 4 leta staro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peky08
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 7:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 22:34

kolaricj je napisal/a:
Ti maš pa resnično velik problem ker očitno še sam ne veš kaj hočeš od smučke (pa brez zamere), ampak ne moreš pričakovat da "zmečeš na kup" vse smučke kar si jih našel na netu v 5 minutah in nato pričakuješ da ti kdo svetuje kaj je zate. Če maš rad hiter ozek hodnik nevem kaj sploh razmišljaš o "allround", tak da .... spij dve pa premisli

Jaz sem hotel samo še odgovor o trdoti smuči med Elan SL in WF 13?
Nazaj na vrh
kolaricj
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 10:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 12:12

peky08 je napisal/a:
kolaricj je napisal/a:

Jaz sem hotel samo še odgovor o trdoti smuči med Elan SL in WF 13?

predvidevam da je WF 13 (intersport varianta) podobna WF12. ker sem se odločal in testiral WF12 in SL ti lahko rečem, da je SL trša, kar ti koristi na trdi progi. vendar je treba s SL malo bolj delati in tudi bolj uživaš, medtem ko se mi je WF12 zdela precej nemirna pri agresivni vožnji, za bolj sproščeno vijuganje pa je bila kar ok
lp
19.marko
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Poskusi Atomic z D2 (double deck) tehnologijo in malo širšo osnovo pod pancarjem. Sam jih vozim 2. sezono, z njimi sem presmučal okoli 70 -80 dni in sem nad njimi navdušen. Smučka je pri vožnji naravnost in pri majhnih obremenitvah popolnoma mehka in se lepo prilagaja terenu, ko pa jo obremeniš na polno postane brezkompromisno trda. Skratka popoln užitek od jutra na ledu do popoldneva na južnem napluženem snegu. Nimam pa pojma, kje bi jih lahko testiral.
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 2:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Hmm, hvala vsem za odgovore.
@kolaricj - ja, saj to SL imam v ožjem izboru, tak da verjetno wf12 odpade. Eventuelno še wf14, ampak mislim, da bom kr pri elanu se odločil za SL.

@19.marko - kakšna je pa oznaka te atomikove smuči?

@(vsi ostali) - nekako sem v ožji izbor dal Elan SL, Rossignol radical 8sl ali 9sl, Salomon 24hours in Fischer progresor 9 ali 10.
Pa vas tako vprašam. Je kdo testiral te smuči in jih med sabo lahko primerja, da je videl razlike med smučkami?
Drugače pa sem jaz dober smučar(učitelj1), 90kg in imam rad ožje zavoje in dokaj veliko hitrost.
Nazaj na vrh
uros_
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 3:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37
Kraj: Maribor

peky08 je napisal/a:

@(vsi ostali) - nekako sem v ožji izbor dal Elan SL, Rossignol radical 8sl ali 9sl, Salomon 24hours in Fischer progresor 9 ali 10.
Pa vas tako vprašam. Je kdo testiral te smuči in jih med sabo lahko primerja, da je videl razlike med smučkami?
Drugače pa sem jaz dober smučar(učitelj1), 90kg in imam rad ožje zavoje in dokaj veliko hitrost.

če imaš rad ožje (slalomske) zavoje ti predlagam Elan SL ali pa SLX. Testiral sem obe in se res zelo dobro obneseta na vseh podlagah. Če si dober smučar razmisli tudi o Elan SLX.. res je da moraš več delat kot pri SL ampak zato bolj uživaš
19.marko
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Atomc D2 VF 75 (številka pove širino smučke pod pancarjem - 72 do 82 mm). No, 75 široka in 175 dolga ima radija 14 m, krajše pa imajo manjši radij.

http://www.atomicsnow.com/en/ProductFinder.aspx/#/alpine/alpine_ski/4
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 12:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Ta atomicova zeleno-črna je huda ja, ampak cena je tudi prava!
Kaj pa vem, bom zgleda res moral it na teste, ampak mi je Krvavec kr daleč, da bi lahko tam pri Strelu si smučke sposodil in stestiral. Kaj imajo na pri nas na Štajerskem tudi kaj takega????????(rogla, mariborsko pohorje,...)
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 11:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

peky08 je napisal/a:
Ta atomicova zeleno-črna je huda ja, ampak cena je tudi prava!
Kaj pa vem, bom zgleda res moral it na teste, ampak mi je Krvavec kr daleč, da bi lahko tam pri Strelu si smučke sposodil in stestiral. Kaj imajo na pri nas na Štajerskem tudi kaj takega????????(rogla, mariborsko pohorje,...)

???
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 9:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

sem bil danes na Rogli in mi je uspelo stestirat kr nekaj smuči! Pod pancarji sem imel Fischer progresor 800 in 1000 ter rc4wc rc, nordica spitfire in head ispeed. Morem rečt, da sta mi ble najboljše progr800 in head. Progr800 je bila full lahka, dobra igračka, je pa zdržala v zavojih mojih 90kg in moje pritiske, tak da me je kr prepričala. headova pa je bila izjemna; glede na to, da je bila kr trda, je bila smučka full odzivna, mirna in lepo se je prenašala iz robnika na robnik. Je pa res, da je bila težja od progr800 in ni bila toliko igriva. Mormo pa tudi vedet, da ima prog800 radija tam nekje 13, head pa je mela 14,6.
Prog1000 mi je bila drugače pretrda, rc4wc rc je veleslalomka in ni glih za naša smučišča in gužvo, je bla pa tudi ok, nordika pa me ni prepričala.

Konec koncev sem zelo vesel današnjega dne, sploh pa zato, da sem videl kakšna razlika je med smučmi, ki sem jih danes stestiral in pa mojimi elan magfire. Drug vikend probam še elan sl in slx, fida in pa mogoče še kak volkl, pa sem zmagal in drugo zimo pred sezono že kupim nove smučke.

lp
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 10:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Head ispeed
Ma je zakon ! Res...čeprav mam še Stoeckli Laser SC, k je tud kul...ampak Head... sam je razlika supershape ali pa worldcup ( večji radij...)...boljš je sicer worldcup...
peky08
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 10:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

s1 je napisal/a:
Head ispeed
Ma je zakon ! Res...čeprav mam še Stoeckli Laser SC, k je tud kul...ampak Head... sam je razlika supershape ali pa worldcup ( večji radij...)...boljš je sicer worldcup...

Ja, res so hude! Jaz sem mel to 'dvoživko' supershape pa sem lahko tudi kratke zavoje pelal. Kaj worldcup je slalomka? Kaj pa trdota itd. je ista?
Hmm, kaj pa cena, kje si jih ti kupil, kolko dal?

??????
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 7:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

No ja, saj ozki hodnik se da lepo peljati z vsem pod 16 - 17 m...

Čisto informativno - kaj je bilo narobe pri Nordici?

Nazadnje urejal/a bobo Pet Mar 18, 2011 9:00 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
peky08
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

bobo je napisal/a:
No ja, saj kratki hodnik se da lepo peljati z vsem pod 16 - 17 m...

Čisto informativno - kaj je bilo narobe pri Nordici?

Ne vem, niso mi dale dobrega občutka. Mogoče pa niso bile dobro poservisirane. Nekak mi niso dajale oprijema pa tudi vodljive niso bile tak kot ostale. Občutek je bil čisto drugačen na njih kot na ostalih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja Stran 2 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » velik problem izbire smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net