|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
taurus |
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54 Prispevkov: 45
|
Mislil, sem na progo pod poštelo, kjer bi se lahko spomladi smučali malce dlje, in na kak kritični odsek(od podvoza do spodnje postaje Slemena(ne vem, če tam zasnežujejo), vendar je ta odsek vsako leto "dobro" zasnežen, na njem pa so spomladi in ob oddjugah razmere najslabše, medtem, ko je ostala proga v redu) in še kaj drugega... _________________ LP by Taurus |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
S tem ko bi podaljšali za par dni smuko, nebi nič naredli, ker tak nebi bilo obiskov. Pa tudi če bi bilo 3m snega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
Heh, mogoce bo pa naslednje leto obratovala le se bejbika na nocni. Jaz sem se nameraval smucat v nedeljo na nocni, pa sem se pravocasno opazil na spletni strani, da so priceli z varcevalnimi ukrepi, ki jih poznamo iz prejsnje sezone - s tem da prejsnjo sezono niso nikoli zaprli Postele na nocni, ampak le Radvanje. Vse naprave pa so obratovale v petek, soboto in nedeljo. Upam, da se bodo drzali tega, drugace me bodo tezko prepricali v nocno smuko letos (2 evra visja cena napram prejsnjemu letu, Postela ne obratuje, pa se cez vikend varcujejo). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mikijudo |
Objavljeno: Sre Jan 26, 2011 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 12:03 Prispevkov: 7 Kraj: duplek
|
kaj na nočni smuki dela poštela ker zaj 2 dni ni delala zaj pa nevem če bo danes delala? _________________ ćeh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Sre Jan 26, 2011 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
Na spletni strani pise, da spet obratuje na nocni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Sre Jan 26, 2011 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
Danes je Poštela delala. Včeraj sem videl, da so zvečer prestavljeli sedeže po zajli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan18 |
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 19:04 Prispevkov: 67
|
zanima me če sezda ko so ugodne temperature zasnežujejo tudi gradisovo progo?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
danes sem smučal na Pohorju. Poštela in proga mimo Lukeja sta odlično pripravljeni.. na Čopki sem srečal nekaj kamnov.. Stadion pa me je razočaral - veliki kupi mehkega snega, drugod pa ledene plošče.
Na Arehu je bila Ruška spet odlično pripravljena.. na Cojzerici in Piskru pa nisem veliko smučal ker je bila vidljivost zelo zelo slaba.. megla :/
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
uros_ je napisal/a: | danes sem smučal na Pohorju. Poštela in proga mimo Lukeja sta odlično pripravljeni.. na Čopki sem srečal nekaj kamnov.. Stadion pa me je razočaral - veliki kupi mehkega snega, drugod pa ledene plošče. (...) | Se Čopka in Stadion zadnje dni kaj zasnežujeta? Na tvojih slikah in na Webcamu na Stadionu nekako ne vidim topov ?
PS: če bi bil 'žleht' - kar seveda nisem - bi še pomislil da je opisano stanje na Stadionu posledica obupnih poskusov preparacije proge v dnevih pred Lisico (saj se spomnimo: voda, pa sol (!!!), pa verjetno snežni cement ...). Na tako obdelani progi bi po moje pomagalo samo eno, to je ponovno zasneževanje po celi širini in dolžini. Časa za to pa, glede na vremenske napovedi, ni več na pretek ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
miki je napisal/a: | uros_ je napisal/a: | danes sem smučal na Pohorju. Poštela in proga mimo Lukeja sta odlično pripravljeni.. na Čopki sem srečal nekaj kamnov.. Stadion pa me je razočaral - veliki kupi mehkega snega, drugod pa ledene plošče. (...) | Se Čopka in Stadion zadnje dni kaj zasnežujeta? Na tvojih slikah in na Webcamu na Stadionu nekako ne vidim topov ?
PS: če bi bil 'žleht' - kar seveda nisem - bi še pomislil da je opisano stanje na Stadionu posledica obupnih poskusov preparacije proge v dnevih pred Lisico (saj se spomnimo: voda, pa sol (!!!), pa verjetno snežni cement ...). Na tako obdelani progi bi po moje pomagalo samo eno, to je ponovno zasneževanje po celi širini in dolžini. Časa za to pa, glede na vremenske napovedi, ni več na pretek ... |
Stadion in Čopka se nista zasneževali z nobenim topom.. niti postavljeni niso bili. So pa topi stali po celotni Pošteli, nekaj pa jih je bilo mimo Lukeja.
Zdi se mi brezveze da zasnežujejo Poštelo še dalje ker imajo že dovolj snega.. se strinjam s tabo miki da bi raje začeli zasneževati Stadion, ker stanje včeraj je bilo res slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Tudi na čopki je stanje podobno (zrnast sneg), in sami dobro vedo zakaj ne zasnežujejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dardo |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 7:53 pm Naslov sporočila: h |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:15 Prispevkov: 152
|
dons bil gor še kr dobr če odmislimo ledene plošče pa na piskru so postaval big air jumpo z blazino |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
lenko je napisal/a: | Tudi na čopki je stanje podobno (zrnast sneg), in sami dobro vedo zakaj ne zasnežujejo. | No, potem pa še nam zaupaj to skrivnost . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
srecni |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 0:53 Prispevkov: 39 Kraj: Maribor
|
Citiram: | Tudi na čopki je stanje podobno (zrnast sneg), |
Ne stanje na čopki ni niti primerljivo s Stadionom (izkušnje včeraj in danes) - čopka bi sicer potrbovala še nekaj zasneževanja - predvsem na dvojnem ovinku - a Stadion je povsem druga liga.
Kot da bi se peljal po zdrobljenem ledu, sneg nima nobene konsistence - zame (in glede na prazno smuščiče še za mnoge) neprimerne, morda celo nevarne razmere na progi. Gotovo pa brez pravih smučarskih užitkov.
Res pa je da čez dan najbrž ni šlo učinkovito zasneževati. Najnižji delujoči top je bil med Trikotno jaso in Špelcinim logom (nad 600 m) in bruhal sneg pri okoli -4 st.C. V Mb pa je bilo pod, a blizu ničle. A očitno nimajo niti namena urediti Stadiona; če je na Čopki še kar nekaj topov, ni na Stadionu niti enega!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
srecni je napisal/a: | Citiram: | Tudi na čopki je stanje podobno (zrnast sneg), |
Ne stanje na čopki ni niti primerljivo s Stadionom (izkušnje včeraj in danes) - čopka bi sicer potrbovala še nekaj zasneževanja - predvsem na dvojnem ovinku - a Stadion je povsem druga liga.
Kot da bi se peljal po zdrobljenem ledu, sneg nima nobene konsistence - zame (in glede na prazno smuščiče še za mnoge) neprimerne, morda celo nevarne razmere na progi. Gotovo pa brez pravih smučarskih užitkov.
Res pa je da čez dan najbrž ni šlo učinkovito zasneževati. Najnižji delujoči top je bil med Trikotno jaso in Špelcinim logom (nad 600 m) in bruhal sneg pri okoli -4 st.C. V Mb pa je bilo pod, a blizu ničle. A očitno nimajo niti namena urediti Stadiona; če je na Čopki še kar nekaj topov, ni na Stadionu niti enega!  |
To je bilo tvoje mnenje...pa še moje.....danes je bila od 9.00-13.30 povsem spodobna smuka, gužve nobene (govorim za Stadion)....skratka povsem OK dan.....je pa res, da je sneg mrtev....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|