Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » fischer progressor

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 fischer progressor « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
kra
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 3:03 pm    Naslov sporočila: fischer progressor Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 17:46

Pozdravljeni!Imam namen kupiti smuči fischer progressor +9 ali 10ko!Ima kdo, kako se smučka odziva?Sedaj vozim rc 4 race sl in bi rad menjal za bolj vsestransko smučko saj imam rad tako kratke kot dolge zavoje!Prosim za nasvet!L.P
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 3:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Vozu obe, pa res nimam pripomb
obe imata dual titanium , tudi, ko jo spustiš na vsl, je pri miru...
Dobri dvoživki, če ti je to všeč, tako, da nakup sigurno ni slab!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kra
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 5:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Hvala s1,sigurno si že vozu tudi rc4 race sc,kakšna je razlika?!Malo sem v dvomih ker nisem med lahkimi smučarji 90+......Pa testi pri Fischerju so bolj tak ali pa jaz ne zaznam!
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 8:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

lani sem vozil progressor 9 in 10 na testu na Krvavcu. Pa tudi race SC in WC SC. Progresor se mi je zdel po trdoti nekje vmes med obema. Na ledeni strmini pri krajših zavojih je osupljivo podobna WC SC in se mi je zdela trša kot race SC...(meni je to všeč...res pa da imam 90 kg)
Resnično priporočam test, ker smo totalno ljudje vsak za svoje zagreti
Je forum že večkrat zašel v slepo ulico, ko vsak od nas trdi svoje...Probaj, pa ne predolge vzet. Vsemi 5 do 10 cm krajše, kot si sam pa boš videl...
Nazaj na vrh
kra
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 9:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Hvala ti za izčrpne informacije!Mislim ,da bom šel ker v akcijo za to smučko!Mogoče kdo ve kje bo kakšen test za Fischer?!
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 10:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Po mojih občutkih je bil race SL ena bolj vsestranskih smučk, čeprav po namenu (pussy slalom) naj ne bi bila.

Je pa tukaj precej zmede s temi imeni. Jaz zdaj že sploh več ne vem, katero sem vozil na testu (se mi zdi , da moj race ni imel luknje) oz. ali so lanski modeli drugače imenovani. Ti nazivi so sedaj (če sem prav prepisal iz interneta) taki:
Worldcup serija: RC4 WC GS, RC4 WC SL
Race serija:
RC4 WC RC PRO (pussy GS)
RC4 WC SC PRO (pussy SL)
RC4 WC superrace SC (pussy SL)

S1 ne vem kateri race SC si vozil ti, če si oba, prosim napiši svoje občutke o razliki. Jaz bi čisto samo po opisu smuči sodil, da je superrace SC bolj vsestranski, mehkejši in manj zahteven. Me tudi zanima, kako bi se obnesla luknja na SC PRO pri vožnji po celcu. Je kdo sprobal kaj takega? Saj vem, da smučka ni namenjena temu, ampak sam sodim med tiste smučarje, ki nimajo s seboj sportBilly torbice, iz katere lahko potegnejo druge smuči, če kje naletijo na kakšen košček celca.
Nazaj na vrh
borutz
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 10:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 18:45

jaz sem jih imel lani, letos sem za hec malo na waveflex prešaltal, ampak že zdaj vem da bom šel nazaj na progressor. Velik sem 180 in imam preko 100kg. Imel sem 175 in sem bil z njo izredno zadovoljen.
s1
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 12:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Marko, situacija je taka:

Lanske oznake so bile ( pa odmisli FIS tekmovalne ) , world cup SC ( slalom ) in wordcup RC ( veleslalom ) ter race SC in race RC. Po mojem feelingu je pa razlika nekaj takega kot worlcup SC/RC = elan SLX/GSX , ter race SC/RC = elan SL/GS.

Govorim pa vse o trgovinskih dilah , torej GS z radijem 17,18 m, da ne bo nesporazuma.

Worldcup ima luknjo, vendar je zaprta s pleksijem ( prozornim ) , medtem ko fis dile nimajo pleksija... ( se mse namatral, da sem tole prav spisal...)

Letos je pa , men se zdi namesto race superrace , pa še ta v SC izvedbi, brez RC , worldcup je pa ostal v obeh oblikah, pa dodano pro...

Tko, da mal so čudni, če mene vprašaš, ker je vsako leto nekaj drugač
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Aha, se je meni zdelo, da sem jaz lani vozil race SC (brez luknje). Letošnje oznake so take, kot sem jih napisal. Pri race seriji v imenu ne piše race, ampak tudi worldcup (tudi na smučki). Razlika je le v črkah SC namesto SL. Na tretji pa namesto worldcup piše super race, ki pa je na njihovem ski selektorju namenjena stopnjo slabši smučarjem (7-9 na 10-stoenjski estvici).

Pa predlagam, da nehamo mešat ta izraz trgovinske, saj je tudi WC serija trgovinska (GS z radijem 27 metrov), netrgovinske so pa tiste, s katerimi smučajo tekmovalci in se jih ne da kupiti v trgovini (dodatno ojačane, prilagojene individualnim potrebam). Pred leti so sicer tekmovalci smučali s serijskimi smučmi, morda to pri kakšnem proizvajalcu še vedno počnejo?
Nazaj na vrh
kra
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 4:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Dobil Fischer progressor +9 nove za 380 ?!?
Nazaj na vrh
Thazz
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 8:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2005 21:19

marko je napisal/a:

Pa predlagam, da nehamo mešat ta izraz trgovinske, saj je tudi WC serija trgovinska (GS z radijem 27 metrov), netrgovinske so pa tiste, s katerimi smučajo tekmovalci in se jih ne da kupiti v trgovini (dodatno ojačane, prilagojene individualnim potrebam).

V kateri trgovini jih lahko kupiš WC serijo?
Nazaj na vrh
kra
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 8:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Fischer RC4 worldcup SC 2010/2011,na bolhi maš nove za 400evrov!
Nazaj na vrh
Thazz
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 8:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2005 21:19

Zanima me za Worldcup GS.
Vprašanje je bolj provokativne narave , saj sam trdim da teh smuči v trgovini ne moreš kupit.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 1:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

http://cgi.ebay.de/Fischer-RC4-Worldcup-GS-Rennski-183cm-/360339122119?pt=Sport_Skisport_Skier&hash=item53e5e2a7c7#ht_2758wt_905
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 8:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Thazz je napisal/a:
marko je napisal/a:

Pa predlagam, da nehamo mešat ta izraz trgovinske, saj je tudi WC serija trgovinska (GS z radijem 27 metrov), netrgovinske so pa tiste, s katerimi smučajo tekmovalci in se jih ne da kupiti v trgovini (dodatno ojačane, prilagojene individualnim potrebam).

V kateri trgovini jih lahko kupiš WC serijo?

Na tejle strani http://www.fischerskis.com/en/ pod service izbereš dealer locator ali pa sales worldwide. Pri nas dobiš samo Vita marketing, prepričan pa sem, da je med prodajalci tudi kakšen z internetno prodajo. Pri vita marketing (sem preveril) jih lahko kupiš (da ne bo spet kakšne dileme in razpravljanja o trgovskih in netrgovskih, govorim o RC4 WC GS, 27 m radija), je rekel, da morajo preveriti, če so na zalogi, drugače jih naročijo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » fischer progressor
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net