|
Schladming |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Marvin |
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 389
|
Moj glas gre Hausu. Z busom sem se vozil samo od Hausa do Schladminga. _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gore |
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 7:06 Prispevkov: 91
|
Zadnjič sem se prvič peljal mimo Schladminga. Kolikor sem iz avta med vožnjo lahko opazil, so bile proge relativno strme (vsaj spodaj, kjer pridejo do ceste).
To verjetno pomeni, da se tisti deli zližejo do popolnosti in ob "primerni" gneči niso primerni za družinsko smuko?
Ali to velja za vse proge? Mogoče se motim, ker je bilo kar nekaj prometa in nisem preveč natančno opazoval. Bo pa mnenje izkušenih vseeno dobrodošlo. _________________ http://kacnje.blogspot.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
imaš prav, vendar samo delno, res strm je samo tisti zadnji del proge do spodnje postaje jajčkov, drugače pa so zgoraj vse modro-rdeče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Evo mala začetna reportaža iz dopustovanja v Schladmingu, natančneje sva z boljšo polovico nameščena v Gleimingu pod Reiteralm-om. Danes sva smučišče šele spoznavala, tako da do Schladminga/Panai in Huser-ja še nisva prišla. V glavnem sva smučala na Reiteralmu in naredila en obisk na Hochwurzen, da preveriva povezave.
Snega je dovolj (tudi naravnega), so pa akumulacijska jezera za zasneževanje kar prazna (na eni od slik je pogled na Schladming, z napol praznim akumulacijskim jezerem). Presenetila me je lega smučišča, ki je v glavnem cel dan v senci, a ima tudi to svoj pluse. V teh dneh odjuge, jo tu praktično ni, tako da tudi proge dobro držijo. Danes praktično nobene gneče, sva se samo vozila, nobenega čakanja nikjer, niti na godolah ne.
Prilagam nekaj današnjih slik z Reiteralm-a:
Kaj več pa, upam v prihodnjih dneh, še iz Panai-a in Hauser-ja, če le vreme ne po preslabo (takrat pustim fotoaparat na toplem). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Evo, ker se napoveduje nekoliko slabše vreme, sva danes prevozila vse 4 hribe (Reiteralm-Hochwurzen-Planai-Hauser Kaibling).
Start takoj zjutraj ob 8:20 z gondolo iz Gleiming-a na Reiteralm, nazaj do namestitve pa sva se vrnila malo pred 15:40, ko je že začelo snežiti in nižje tudi deževati in pa precej ubita...(kondicija je bolj slaba, proge pa so kar strme in zahtevne, tako da gre veliko energije). Reiteralm je že poslikan, zato prilagam nekaj ostalih slik. Najverjetnjeje se bova odslej drčala kar po Reiteralm-u, ki mu prav nič ne manjka, in še napetosti ne bo v zraku, češ ali bova pravi čas nazaj in na pravem hribu za spust do najine namestitve! Čakalnih dob ni bilo nikjer na nobeni napravi, teperature pa so se glibale med -3 do 5 st.C (odvisno od višine in lege).
Pogled na spust iz Hochwurzen-a
Spust na povezovalno progo in vzpon na Planai (pogled iz gondole nazaj na Hochwurzen)
Spust v Schladming
Zadnja strmina v Schladmingu (črna proga 3)
Transfer proti vrhu Planai-a (8-seda brez počival za noge!)
In spust na povezvo proti proti Hauser-ju (pod 6 sedo, ki jo oglašujejo z geslom "Welcom to Paradise", a ni nič posebnega in še snega ji primanjkuje)
Spust iz Hauser-ja do polovice in povratek s sedežnico Qattralpina (pojavljati se je pričela megla)
Pogled na najvišji vrh Hauser Kaibling-a (najvišja točka vseh 4 smučišč)
In spust z 2015m (malo me spominja na Šijo na Voglu )
Pogled v dolino in stolp na desni (deja vu na Krvavec )
Vrnitev iz spodnjega dela Panai-a (proga 6) nazaj proti Hochwurznu z gondolo na vmesni postaji le te (povezave s progo v dolino ni)
Vrnitev na vrh Hochwurzen-a z zanimivo Gipfelbahn gondolo (vozi jih 5 skupaj hkrati)
In spust s Hochwurzen-a v dolino na povezavo za Reiteralm, kjer sta naju je že lovila sneg in megla.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 1:53 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
tudi sam sem bil danes (že včeraj) v schladmingu, začel sem smučati šele po 12i uri, nekje ob 2h je že kar snežilo, vendar me ni motilo, navkljub posledično slabši vidljivosti, proge so ostale precej dobre tako, da je nekako šlo tudi brez 100% vida, na zaupanje, kupov zelo malo, zanemarljivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Evo po dnevu in pol deževja zaključujeva dopust. Snega je nekaj pobralo (dež in odjuga), vsaj na Reiteralm-u pa ni krize, je pa sem in tja ratrak na nekaterih mestih zakopal v zemljo. Na moje začudenje, na teh mestih (5-6 na celotnem področju Reiterarm-a) ni bilo nikakršnih oznak ali ograj. Če kdo prepogumno na takšnih mestih prevozi prelomnico, ga čaka neljubo presenečenje. Zjutraj je še deževalo in rosilo, potem pa se je končno spet prikazalo sonce, da smo zaključili smuko na najboljši možen način.
Sicer pa, kljub malo slabšem vremenu v zadnjih dneh, lep dopust in dobra, čeprav zahtevna, smuka v Schladmingu.
Evo še nekaj "poslovilnih" slik iz Reiteralm-a.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zviz |
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 8:42 Prispevkov: 10 Kraj: Mokronog
|
Jaz sem se tudi vrnil iz Schladminga, ampak razočaran. Tukaj moram napisati nekaj stvari, ker me zelo žulijo. Kritika je na račun smučišča, hotele ne ocenjujem (naš je bil odličen). Res da niso krivi za vreme in da glede tega ne morejo veliko narediti (razen da bi lahko dali nekaj popusta na karto, za boljši občutek). Preseneča pa, da nimajo nikakršnega odnosa do turistov, ampak nas zavajajo in lažejo!
1.: povsod reklamirajo, da so proge odprte od 8:00 do 17:00. Že res, ampak dejansko je resnica takšna: v Schladmingu na spodnji postaji odprejo blagajno ob 8:00, na gondolo pa spustijo ob 8:15, tako da na vrhu itak ne moreš biti pred 8:30. No popoldne pa spuščajo "v hrib" samo do 16:15. Rahlo zavajanje?
2.: "glavno" strmino Planai-a so zaprli že v soboto 15.1. zjutraj, ker jo verjetno šparajo za slalom, ki bo 25.1. OK, saj jih nekako razumem, da zaprejo, ampak mogoče bi pa vseeno pustili odprto vsaj še v soboto, kajti nakateri smo bili tam že v četrtek, ko je lilo kot iz škafa in so se nam sline cedile, pa v petek, ko je dopoldne tudi še padalo... AMPAK pazi tole: na vseh tablah je bila ta proga označena kot ODPRTA, tudi na PLANAI TV so objavljali "alle pisten in betrieb" - no to pa je LAŽ.
3.: v raznih reklamnih publikacijah, pa tudi v gondolah in kočah na hribu, je objavljeno, da je od 17:30 do 19:30 voden spust iz hriba po osvetljeni progi v dolino. Resnica je ta, da luči prižgejo na "ciljni strmini" (pomojem bolj za reklamo), ki pa je bila zaprta (glej točko 2). Tako smo se ob cca 17:45 spustili v dolino. Če si predstavljate, kakšna je proga v soboto popoldne, ko je dnevna temperatura +8stC (strelski jarki), si sedaj poskušajte predstavljati kako zgleda smučanje po takšnem terenu v popolni temi. Mi se sicer nismo poškodovali (se imamo za izkušene smučarje), je pa bilo slišati nekaj ječanja sem ter tja. Bog ne daj, da pa bi v takem imel otroke s seboj! Ali pa da bi spil eno pivo preveč - kar je mogoče tudi namen oglaševanja. Potem smo iz hotela spremljali spuste še do cca 19:30.
No pa še ena, ampak to je bila mogoče samo "nerodnost" ene same osebe: v petek smo se odločili za karto od 12h naprej. OK je pač ne moreš kupiti pred 12. uro. No ob 12:05, ko smo bili na vrsti, je bratu blagajničarka prodala celodnevne karte. Seveda smo bili čez 2 minuti spet na blagajni, kjer je gospa brez vprašanj vrnila razliko. Mogoče pa je bilo kaj več kot samo "nerodnost"?
Še dobro, da smo imeli vsaj hotel tako dober...
Lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomaž |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54 Prispevkov: 221 Kraj: moste
|
Priporočilo:
v prihodnje se odločite za zahodne sosede!! _________________ ,Sezona 2010/11, 6 dni na snegu!!Dolomiti so res zakon! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taurus |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54 Prispevkov: 45
|
Zanima me ena stvar glede 8-sede brez počival za noge.Ali je to, da ni počival moteče ali praktično, kajti na takšni napravi še nisem smučal in še kdo je proizvajalec te naprave? _________________ LP by Taurus |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Ni moteče. Pa tudi nobene prednosti ne vidim. Če bi smučal na takih napravah cel dan, bi si pa najbrž počivalo že zelo želel. Jepa res, da sem jaz smučal na eni taki dokaj kratki sedežnici. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stubai |
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40 Prispevkov: 370
|
Kar zadeva Maerchenwiesebahn (8seda brez počival za noge) sem lani se malce pozanimal kar pri žičkotih, pa so rekli, da ima ta naprava avtomatski sistem zapiranja varoval in da je zaradi tega brez naslonov za noge. Zapiralo se samo zapre in če kdo ni pazljiv, bi mu lahko nožni naslon potisnil smuči navzdol in, če ima ta oseba še bolj kratke noge, posledično na rob sedeža: lahko se zgodi kakšen padec.
Mislim, da je naprava Leitnerjeva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Jan 21, 2011 10:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Te naprave z avtomatskim zapiranjem se meni zdijo ena bolj neumnih pogruntavščin. Z eno tako (vendar precej starejšo) sem se peljal že pred leti na Seisser Almu, ki je bila menda namenjena bolj začetnikom in otrokom in naj bi jim zadevo olajšala. V resnici sem videl bolj panične poskuse na zgornji postaji, ko so hoteli odpreti varovalo mnogo prej, kot je to storila naprava sama. Avtomatsko (samo) odpiranje je bolj pogosto. V Alta badii sem ga videl na par napravah (mislim da so bile v glavnem Leitnerjeve??), rezultat (panika) pa je podoben. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Sicer smo že krepko OT, pa vendar: tudi moje ugotovitve so podobne markovim, sploh kar zadeva avtomatsko odpiranje in s tem povezano paniko: Citiram: | V resnici sem videl bolj panične poskuse na zgornji postaji, ko so hoteli odpreti varovalo mnogo prej, kot je to storila naprava sama. | To pa pride od tega, ker so ljudje vajeni na klasičnih sedežnicah, torej takih brez avtomatskega odpiranja, mnogo prezgodaj odpirati zapirala. Po Avstriji so sedaj namestili nekakšne semaforje, ki bi naj z rdečimi oz. zelenimi lučkami nakazale, kdaj naj se varovalo odpre. In to je nekaj metrov pred izstopom, praktično že v postaji! Pa vseeno bolj malo pomaga, sploh na kakšnih šestsedežnicah mi nestrpni sopotniki tiščijo varovalo navzgor ko jaz še udobno držim noge na naslonu. Enkrat me bodo z mojimi 70 kilami vred enostavno dvignili v zrak . Če je tudi med nami kaj takih: pa dajte se lepo prosim umirit, ljudje, nič prej ne boste na progah če boste varovalo tiščali v zrak 2 stebra pred postajo! Zapiralo se odpira praktično ob vhodu v postajo, nič prej. Bodite, ko boste naslednjič smučali v Avstriji, pozorni kdaj je 'semafor' res zelen. Potem pa se enako obnašajte tudi doma ali v Italiji, kjer ta pogruntavščina še ni obvezna. Pa brez zamere zaradi OT, ampak prezgodnje odpiranje in s tem 'pritisk' na smučke s spodnje strani recimo 50 m pred zgornjo postajo mi pa res lahko pokvari dan ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Pet Jan 21, 2011 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
No če še jaz komentiram tole avtomatsko zapiranje, Doppelmayr je letos uvedel avtomatska zapirala z nasloni za noge, zaenkrat vem za dve takšni napravi - Sunnaalmbahn v Pitztalu in Sattelbahn v Serfaus-Fiss-Ladisu. Naslonjala za noge so sicer novo oblikovana, tako da imaš železno palico med nogami, slike Sunnalmbahna:
Tale Doppelmayrova pogruntavščina mi je bolj všeč, kot Leitnerjeve brez naslonjal za noge, pa še vseeno je stari dobri ročni način odpiranja in zapiranja najboljši.
Kar se pa mikijevih komentarjev glede prezgodnjega odpiranja tiče, se mi zdi, da so sedaj s temi novimi semaforji v Avstriji ljudje postali malo bolj umirjeni kar se tiče odpiranja, pa še vseeno kdaj vidiš koga ki se pol vožnje pelje z odprtim varovalom.
Se opravičujem za nadaljevanje OT. _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|