Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Ischgl

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Naslednja
 Ischgl « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lucifer
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 5:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:27
Kraj: Planina pad Golico

temu se pa reče sodobno in ultra super smučišče karta pa le pol dražja kot pri nas !! sam kaj, ko je tako daleč

super slike
2012/13 1*mokrine, 3*turacher, 5*kranjska gora
2013/14 2*molltal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hrošč
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 6:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43

Rajcas s temi slikami. Mimogrede, a sta Pardatschgratbahn in Fimbabahn se vedno stari ali je namesto njiju ze kaj novega? Pred parimi leti ko sem bil nazadnje tam je bila Fimba se tipa stara pohorska vzpenjaca oz. nekaj njej podobnega.
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 6:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

Fimbabahn je od 2007 nova Doppelmayrova osemsedežna kabinka z ogrevanimi sedeži, eno sliko sem izbrskal izpred dveh let.

Padratschgratbahn bodo pa naslednje leto zamenjali s 3S kabinko, informacije in možna arhitektura postaj na spodnjem linku:
http://baubericht.ischgl.com/baukunstlerischer-wettbewerb-neubau-pardatschgratbahn
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 2:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Budiš lepe spomine. Mimogrede, februarja je tudi Zeblasbahn lep čas na soncu, žal je temu primerno tam nekaj več ljudi, ampak na progah pod sedežnicama nikoli pretirano.

Meni se zdi zamenjava Padratschgratbahna čisto brezvezno stran metanje denarja. Saj je res na tej žičnici ob konicah nekaj čakanja, ampak naj raje naredijo že dolgo obljubljeno žičnico na Piz Val Gronda, da bo na smučišču manj drena ini da dobimo nekaj krasnih novih smučišč (menda dve iz Gronde in eno po Fimbatalu) Tisti, ki mu je težko počakati 10 minut na gondolo, naj pač zjutraj ne pride na smučanje med 9.30 in 10. uro, ali pa naj gre na eno od sosednjih gondol.
Nazaj na vrh
smitko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 4:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Kraj: mb

metanje denarja stran to ni ,ta gondola je stara in ozko grlo,denar je zato je prav da jo zamenjajo,o tem kar ti govoriš je projekt star precej let vendar težko izvedljiv- problem z okoljevarstveniki vendar upam da ga jim bo nekoč uspelo realizirati ker proge tu z Piz Val Gronda so super,so nas peljali z ratrakom do tja ,res nepozabno
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 10:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

Lep pozdrav,

v soboto, 15.01.2011 sva se z mojo boljšo polovico vrnila iz Tirolske, kjer sva preživela čudovit smučarski dopust.
Teden dni prej, torej v soboto, 8.1. sva se nekaj minut čez tretjo uro zjutraj odpravila iz Maribora ter prispela na smučišče okoli 9.30. ure. S 15 minutno pavzo torej traja vožnja slabih 6 ur in pol. Izbrala sva pot čez Schladming kot je predlagal Tomek in moram reči, da mi nikakor ni žal za to izbiro. Magistralka mimo Schladminga je namreč zelo v redu in mislim, da se da voziti s povprečno hitrostjo kar okoli 90km/h. Ostalo pa tako ali tako avtocesta.

Namesčena sva bila v Kapplu iz katerega sva z avtom obiskala naslednja smučišča:
4 x Ischgl ? slabih 10 min vožnje, parking 50 m od gondole Silverettabahn (brezplačen)
1 x Serfaus Fiss Ladis - dobrih 20 min vožnje, po Milkovem nasvetu parkiral pri gondoli Waldbahn (brezplačno)
1 x Sankt Anton ? okoli 40 min vožnje, parkiral pri gondoli Nassereinbahn (cena parkiranja 7 ? saj to je rop!!!)
1 x Kappl ? seveda brez avta, saj sva imela progo 30 m od vhoda v apartma

Plani prog:
Ischgl:
http://www.ischgl.com/maps/?type=flash&language=de

St. Anton:
http://ski.intermaps.com/skiarlberg/skimap.asp?map=ost&startdata=lifte&lang=de

Serfaus:
http://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/winter/winter-panorama/

Kappl:
http://www.kappl.com/

No, pa k smučanju...
Prvi dan sva obdelala Serfaus, ki je, kot je že marsikdo napisal, super moderno, visokogorsko smučišče, namenjeno predvsem družinam. Verjetno spada med top 5 v Avstriji, a mene, verjetno predvsem zaradi pomanjkanja snega, nekako ni popolnoma prepričal. Verjetno pa je razlog tudi v tem, da sta me kasneje očarala Ischgl in Sankt Anton. Okolje je sicer super, lepo, ampak proge so bile, vsaj za moje zdaj že Italije razvajene noge in robnike, precej slabo pripravljene. Temu je verjetno botrovala tudi mila zima, ki z naravnim snegom pač ni bila ravno radodarna, svoje pa je dodalo tudi nihanje med temperaturami nad in pod ničlo, čemur po navadi sledi led, ki ga pač ne maram.
Drugače pa proge zelo v redu, naprave super moderne, pa tudi gneče ni bilo pretirane...

4 dni sva pa presmučala na Ischglu...
Kaj naj rečem, super in še enkrat super. Doživela sva vse, od sonca, oblakov, dežja do 2000 višine, do snežnega viharja. Ampak tudi to spada k smučanju in kakorkoli že, kot je že nekdo napisal, Alpe so resnično čudovite... Belina, kamor seže oko... Kar se tiče lepote narave, visokogorja in panorame mislim, da me je Ischgl, skupaj s Sankt Antonom, še precej bolj navdušil kot npr. okolica Sellaronde v Italiji. Smučaš tako rekoč kjerkoli se ti zahoče, le na plazove je potrebno pošteno paziti. Nekaj off piste sem izvajal tudi sam, saj je eno noč zapadlo cca 15 cm pršiča in mi včasih že kar ?rata?. Fantastični občutki! Škoda edino, da ni bilo snega še več...
Kar se modernosti tiče pa tako ali tako mislim, da jim ni para. Sedežnice odklopne, po večini s ščiti za veter, nekatere celo ogrevane... Gneča? No ja, lahko bi bila manjša, a se je dalo preživet. Verjamem pa, da je v marcu kot na mravljišču...

Glede Sankt Antona sem bil kar malo skeptičen, glede na to, da sem na forumu prebral kar nekaj kritik na njihov račun. Ampak mene je vseeno navdušil (razen 7? za parkiranje!!). Glede panorame mislim, da celo prekaša Ischgl in ga lahko proglasim za najlepše smučišče, ki sem ga do zdaj obiskal. Morda je temu prispevalo tudi vreme, ki je bilo večji del dneva brez oblačka, pa vendar... Res je, da imajo nekaj še fiksnih sedežnic, ki bi jih počasi lahko zamenjali, predvsem imam v mislih trosedo Schindlergratbahn, vendar je veliko tudi modernih odklopnih. Smučišče je znano kot raj za off piste in resnično, ob 12 uri, čeprav je ponoči snežilo, se, zaradi obilice freeraider-jev, ki so kar čakali na celc, ?sveže špure? več ni dalo vleči.

Za Kappl sva se odločila na dan, ko je snežilo, tako da si o njem nekega posebnega vtisa nisva ustvarila. Tudi megla je nekoliko pokvarila dan. Ampak proge ob treh sedežnicah so se nama vtisnile v spomin kot ene boljših, ki sva jih v tem tednu obdelala. Pač, kot je že Miki opisal, manjše smučišče za kak dan sprostitve.

Veliko sva regijo poskušala primerjati z Italijo in Dolomiti, pa se nikakor ne moreva odločiti, kaj nama je bolj všeč. Alpe, moderne naprave, panorama, off piste boljši v Avstriji, Sellaronda pa premore npr. spust iz Portavescova, iz Marmolade ali Secede, ki sem jih letos malo pogrešal... Tudi preparacija prog je bila v Italiji (o tem je bilo na forumu govora že večkrat) resnično boljša, k čemur so tokrat, vsaj po mojem mnenju, veliko prispevali snežni pogoji in topel januar.

Torej regijo vsekakor priporočam, sam se gotovo še vrnem! Ampak Francija, Švica, Kanada in Rusija že kar kličejo na nove dogodivščine...

Lep pozdrav in veliko užitka ob gledanju slik. Slike sneženja, dežja in megle so mi ukradli, tako bodite zadovoljni s sledečimi...

(čeprav sva obiskala 4 različna smučišča, sem vse slike nalepil pod to temo, torej Ischgl, saj je le-ta bil najin primarni cilj)

ISCHGL:

[img]http://www.shrani.si/f/1/TY/fASklzx/dsc03257.jpg[/img

SERFAUS - FISS - LADIS

ST. Anton

Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

@iga10, a si imel prste zalepljene na fotoaparatu, hehe, super poročilo, čudovite slike, dejansko se take fotke da naredit samo v tej belini in plavini alpskega visokogorja. Lahko sem ti kar mal 'fouš' za tole doživetje.

LP
Nazaj na vrh
kra
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 22, 2011 4:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 17:46

Ja Iga fotomontaža?!Ne zabavam ful dobre slike!Bom še letos šel malo pogledat!
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 22, 2011 5:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

ta je pa celo kartico kr na forum skopiral??

Too much, ene 5 al pa 10 bi jih blo dost...
Nazaj na vrh
taurus
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 22, 2011 6:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54

Ja bi bilo zadosti manj slik pa vendar, odlična predstavitev bo treba tudi na kak dopust v Ischgl
iga10
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 5:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

kra je napisal/a:
Ja Iga fotomontaža?!Ne zabavam ful dobre slike!Bom še letos šel malo pogledat!

OOOOO, Piško!
Javi, ko greš, grem zraven... Dam za

s1 je napisal/a:
ta je pa celo kartico kr na forum skopiral??

Too much, ene 5 al pa 10 bi jih blo dost...

Ne vem, v čem je problem... Poglej prvih 5 al pa 10, kolikor ti pač paše, pol pa stran izklopi...
Nazaj na vrh
moped
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 10:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09

Zdravo
Super reportaža! Sam se tudi močno zanimam za to območje. Zadnje 3 leta sicer smučarski dopust preživljamo v Dolomitih, vendar bi spoznali tud še kaj drugega. Bi pa rad, da bi bilo območje vsaj malo primerljivo z veličino in povezanostjo Dolomitov.
Zanima me predvsem ali obstaja kakšna skupna karta za smučišča ki so navedena in pa kakšne ugodne variante namestitve (apartma za 4). Če se da dobiti kakšne linke od nekih preverjenih veriant...se bom pa tudi sam potrudil, da najdem kaj. Bodo pa to informacije za naslednjo sezono...letos padejo padejo še 1x Dolomiti v začetku marca .

Hvala za info
Nazaj na vrh
pelican
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 8:00

Kar nekaj apartmajev sem našla v Ischglu za 4 - za Prešernov termin. Če bi te zanimalo, pošlji zs, cene so dokaj ugodne. So pa oddaljeni od smučišča ca. 3 do 7 km.

Sezona 2010/2011 - 2x Krvavec, 1xKranjska Gora, 1xNassfeld, 3xStari vrh, 4xIschgl, 1xGerlitzen

Sezona 2011/2012 - 1x Mölltal
Nazaj na vrh
pelican
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 2:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 8:00

4 dni v Ischglu brez oblačka, brez minusa... Idila.
Proge so bile ponekod kar ledene, na splošno so proge kar ozke v primerjavi z Dolomiti, na več predelih sploh niso zavarovane z ograjami, da je kar mal "scary"...
Na švicarski strani so velik boljše in tudi širše proge.
Naprave so pa ultra moderne povsod.
Apres Kuhstall - super!

Sezona 2010/2011 - 2x Krvavec, 1xKranjska Gora, 1xNassfeld, 3xStari vrh, 4xIschgl, 1xGerlitzen

Sezona 2011/2012 - 1x Mölltal
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2011 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

da ti prilepiš toliko slik je totalna bedarija...
mislim da bi tudi s petimi slikami lahko sporočil da je blo fajn
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Naslednja Stran 8 od 13

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Ischgl
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net