Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Zlata Lisica

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 43, 44, 45  Naslednja
 Zlata Lisica « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 1:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Tudi v tujini bi odpadlo, ker pri teh temp. je vse skupaj preveč nevarno in neregularno....Prvih pet na GS-u je še imelo pogojno OK progo, ostale pa so se prebijale iz luknje v luknjo...še enkrat se je pokazalo, da je Pohorje z kakšnih 1000 m prenizko...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 2:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

fischerpro3, dodaj še kakšnih 1000m za ziher
Nazaj na vrh
alenn
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36

fischerpro : kolko pa je wengen visok? tam ni lukn? edina prednost wengna je ta, da je bila temp. ponoči malo pod nič tak da ta teden odjuge je bil res ubijalski
Nazaj na vrh
Nana
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 4:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 22:14
Kraj: okolica MB

Kaj hočemo. Res škoda, da je bila odpoved tekem. Jezi me, da je ravno zdaj morala biti ta odjuga, naslednji teden pa naj bi bile že bistvene ohladitve. Organizatorji so se sicer potrudili, dodajali kemikalije, ampak proti naravi pač žal ne moremo nič. Po drugi strani pa smo vseeno lahko pričakovali takšen razplet glede na 10-dnevno odjugo, čeprav sem optimist in sem tudi sama imela upanje, da pa mogoče Lisica le bo, ampak razpletlo se je pač drugače, kot je bilo načrtovano.
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 5:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

alenn je napisal/a:
fischerpro : kolko pa je wengen visok? tam ni lukn? edina prednost wengna je ta, da je bila temp. ponoči malo pod nič tak da ta teden odjuge je bil res ubijalski

Bistveno manjše kot so bile na Lisici, pa so vozili moški, tako da ne nekaj na pamet....In Wengen je bistveno višje in ja bile so temp. malo POD nič, ne pa 5-6 nad nič....
Nazaj na vrh
gapi202
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 7:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08

Sem mislil da bo vsaj slalom uspel
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Meni nekaj ni povsem jasno, verjetno mi bo kdo lahko razložil. Predstavljam si, da v svetovnem pokalu smučajo smučarji in smučarke, ki obvladajo smučanje v vseh pogojih in na vseh vrstah snega. Če malo pretiravam, bi lahko tekmo izvedel tudi tako, da bi kole postavil v celc. Razlike v pogojih so sicer občutne, ampak saj je na mnogih tekmah že bilo tako, da je bila razlika med 1. in 30. 5 sekund, razlika med pogoji, ki bi jo imela npr. 20. in 30. smučarka pa ni tako velika. Sam se spomnim cele vrste smukov, ki so jih odločili predvsem pogoji na progi. Tudi glede varnosti po moje slalom na taki progi ne more biti nevarnejše kot cela vrsta smukov, kim so bili izvedeni v zelo gosti megli, vetru in sneženju. Se mi zdi tudi zelo verjetno, da če bi bile na veleslalomu v vodstvu prave smučarke, bi spustili še tistih par tekmovalk, kolikor je potrebno za veljavnost tekme in razglasili zmagovalko.

Tretja stvar, ki mi ni povsem jasna je priprava proge s soljo. Po mojih izkušnjah, če na sneg natrosiš sol, dobiš plundro, oziroma se sneg stopi. Slana voda zmrzne pri nižji temperaturi. Včasih so v primerih otoplitev potresali z umetnimi gnojili. Amonijev nitrat ima namreč to lastnost, da pri njegovem topljenju v vodi temperatura niža. To je vedel že Ivan Rožman, ki je na prvi tekmi že davno pred 2. sv. vojno v Planici na skaklnici, ki jo je skonstruiral in s svojim podjetjem zgradil (kar večina zmotno pripisuje Bloudku, kaj vse izveš na internetu) zaradi mehkeha snega prvi na svetu uporabil snežni cement. To so redno počeli tudi v Podkornu. Trava na Podkornu in alge v Zelencih so rasli kot hudič.
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

Ob tem ko govorijo sol najbrž mislijo na umetna gnojila... Progo se da sicer kar solidno utrditi, je pa tudi odvisno od same strukture snega. Problem pri tem pa je, da do se proga prebije je spodaj bistveno mehkeje ni nastane zelo oster rob, ki predstavlja največjo težavo. S tako luknjo pa potem nič nemoreš narediti več, le čakaš kdaj bodo prišli do trave.

Se pa je res gnojilo travo na pOdkorenu kar nekajkrat, do Zelencev pa ni prav dosti te vode prišlo.
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Špik je napisal/a:
Ob tem ko govorijo sol najbrž mislijo na umetna gnojila... Progo se da sicer kar solidno utrditi, je pa tudi odvisno od same strukture snega. Problem pri tem pa je, da do se proga prebije je spodaj bistveno mehkeje ni nastane zelo oster rob, ki predstavlja največjo težavo. S tako luknjo pa potem nič nemoreš narediti več, le čakaš kdaj bodo prišli do trave.

Se pa je res gnojilo travo na pOdkorenu kar nekajkrat, do Zelencev pa ni prav dosti te vode prišlo.

He, he, he...Le zakaj je bila včasih glavni sponzor Lisice Tovarna dušika Ruše??? Drugače pa ja, točno te luknje so problem, ko to prebiješ si pri startni številki 50 do kolen v jami.... Včeraj sem se na nočni na koncu peljal po Stadionu v temi in je bila skorja totalnega ledu debela cca 7 cm, pod tem je pa bil zdrizast (gnil) sneg...zdaj si pa predstavljajte kako bi bilo, ko pri polni hitrosti priletiš v tako jamo....naredili so vse, kar so lahko, ampak tokrat se preko visokih temp. enostavno ni dalo (ko bi vsaj noči bile tam okrog -5)...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 1:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Torej če prav razumem je bil problem ne samo v mehkem snegu, ampak mogoče še bolj v skorji, ki je bila nevarna. Saj luknje same po sebi niso nevarne. Starejši smučarji se spomnimo časov, ko so bile skoraj metrske luknje pri štartnih številkah blizu 100 stalnica svetovnega pokala in to z navadnimi smučmi. Spomnimo se tudi smučarjev, ki so znali take pogoje izrabiti celo sebi v korist. Eden takih je bil tudi Petrovič, ki se je po luknjah vozil kot po bob stezi in prve vidnejše uvrstitve dosegal ravno na takih stezah. (če me spomin ne vara)
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 1:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

marko je napisal/a:
Torej če prav razumem je bil problem ne samo v mehkem snegu, ampak mogoče še bolj v skorji, ki je bila nevarna. Saj luknje same po sebi niso nevarne. Starejši smučarji se spomnimo časov, ko so bile skoraj metrske luknje pri štartnih številkah blizu 100 stalnica svetovnega pokala in to z navadnimi smučmi. Spomnimo se tudi smučarjev, ki so znali take pogoje izrabiti celo sebi v korist. Eden takih je bil tudi Petrovič, ki se je po luknjah vozil kot po bob stezi in prve vidnejše uvrstitve dosegal ravno na takih stezah. (če me spomin ne vara)

....pa ne pri takih hitrostih kot jih dosegajo danes in nikakor ne pri smučeh s poudarjenm stranskim lokom ...eno in drugo primerjat je malo tako. ..Kako da luknje niso nevarne? No ja, kakor za koga...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 2:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Z današnjimi smučkami je bistveno lažje voziti po neravninah kot s tistimi izpred 20 let, vsaj zame. Razlike v hitrostih pa tudi niso velike. Časi na istih progah so dokaj podobni, čeprav je res postavitev sedaj drugačna.

Mi je pa zanimivo, da se pod Pohorjem nihče ni pritoževal: niti smučarke oz. trenerji, ki so morali voziti po neprimerni progi, niti tisti, ki so ostali brez dobre uvrstitve, niti organizatorji. Še gledalci so vse mirno sprejeli. Sem imel občutek, da je bilo že davno vsem jasno, da tekme ne bo, pa so izvedli le nekakšno ekshibicijsko vožnjo.
Nazaj na vrh
streif
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 4:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

marko je napisal/a:

Tretja stvar, ki mi ni povsem jasna je priprava proge s soljo. Po mojih izkušnjah, če na sneg natrosiš sol, dobiš plundro, oziroma se sneg stopi. Slana voda zmrzne pri nižji temperaturi. Včasih so v primerih otoplitev potresali z umetnimi gnojili. Amonijev nitrat ima namreč to lastnost, da pri njegovem topljenju v vodi temperatura niža. To je vedel že Ivan Rožman, ki je na prvi tekmi že davno pred 2. sv. vojno v Planici na skaklnici, ki jo je skonstruiral in s svojim podjetjem zgradil (kar večina zmotno pripisuje Bloudku, kaj vse izveš na internetu) zaradi mehkeha snega prvi na svetu uporabil snežni cement. To so redno počeli tudi v Podkornu. Trava na Podkornu in alge v Zelencih so rasli kot hudič.

Običajna sredstva za utrjevanje prog so:

- (čisto navadna) sol,
- mineralna gnojila z manjšo vsebnostjo dušika (okrog 10%); npr. NPK,
- mineralna gnojila z večjo vsebnostjo dušika (okrog 30%); npr. Urea...
- sodobne novotarije, ki naj bi jih uporabljali predvsem v Ameriki...

Časi nastopa željenega učinka v odvisnosti od uporabe posameznega sredstva pa se močno razlikujejo. Npr. utrjevanje z uporabo soli je treba pričeti vsaj tri dni pred tekmo, medtem ko uporaba Uree kaže rezlutate že nekaj minutah.
Nazaj na vrh
hrošč
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43

Kako pol kaze sploh letos? Prestavitev v Kranjsko ali kaj? Al bo ratal do takrat sneg narest?
Nazaj na vrh
NKMARIBOR
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 18:09

Ni več šans, da bi bila lisica v mb!!! Torej se seli v KG
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 43, 44, 45  Naslednja Stran 13 od 45

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Zlata Lisica
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net