|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
bade25 |
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08 Prispevkov: 75
|
nikolaj je napisal/a: | Oh, pred 15 ali 20 leti je bilo Tita i Šita.
Govorim o danes (januar 2011). |
Pred 20 leti..... ni bilo ne Tita, Šit (mesto) pa v eni drugi državi.......
Danes? Ja danes pa.....eh, pa saj je Miki že vse povedal....... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1773 Kraj: sun city
|
Šid in Šit ni isto.... Zanimivo miki, da si imel za njih leta 2006 same pohvale (ko sem jih jaz grajal), zdaj pa....eh, narobe svet.... BTW fantje, če je zima kolikor toliko OK z naravnim snegom in ne tako kot letos, ko jim že drugič odjuga jemlje sneg, so kr znali pripravit proge... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bade25 |
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Šid in Šit ni isto.... Zanimivo miki, da si imel za njih leta 2006 same pohvale (ko sem jih jaz grajal), zdaj pa....eh, narobe svet.... BTW fantje, če je zima kolikor toliko OK z naravnim snegom in ne tako kot letos, ko jim že drugič odjuga jemlje sneg, so kr znali pripravit proge...[/quote]
Sem samo skušal obrnit .....da ne bo admin brisal, češ da se o drogah pogovarjamo....
Kar se pa tiče prog in pripravljenosti: Mislim, da smo vsi skupaj malo preveč sitni letos, ko gledamo skozi okno samo tista dva bela mokra, mehka jezika, vse okoli pa blato..........ampak konec drugega tedna bo bolje, baje bo sneg.......  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Hotel sem samo povedati, da je bilo pred veliko leti vse drugače. Tudi jaz sem bil pripravljen stati v vrsti od govorilnice dalje že ob 6.00 zjutraj, da sem šel smučat. Pa v pancarjih na 6 itd.
Zdaj pa je drugače. Smučarija je posel, in vsi ki so v njem ga morajo tako vzeti. Tudi na Pohorju.
Žal pa imam občutek, da se "ta glavni" na Pohorju preveč ukvarjajo s "projekti" in premalo razmišljajo, da je njihova naloga ponuditi možnosti kvalitetnega, udobnega, varnega, zabavnega, ..., smučanja. (s tem mislim da je treba jasno poznati vzrok in posledico, torej, projekti zaradi smučarjev ne obratno)
Zato pa je treba:
1. Prisluhniti zaposlenim, ki izvajajo dejavnost na terenu
2. Prisluhniti strankam.
3. Prisluhe tudi slišati in razumeti.
Pa da se razumemo, marsikje drugje je enako (ali pa še slabše). Marsikje pa je boljše. In zakaj si ne bi vzeli vzgleda po boljših, namesto da smo samozadovoljni, ker smo boljši od slabših? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3703 Kraj: Maribor
|
Glede na to da za danes napovedujejo sneženje in bo pogled na Pohorje jutri (upam) že povsem drugačen, sem danes zjutraj na hitro skočil pod Pohorje pogledat situacijo:
Obe progi v dolino sta ne samo preživeli dvotedensko odjugo, ampak sta vsaj na pogled prav lepi, dobro speglani, rjavih mest praktično ni. Mimogrede, za drugo fotko sem seveda moral stopiti 50m navzgor, po robu proge (smuke na Čopki v tem času še ni bilo), pa je prismučal dol redar ki je pregledoval zaščitne ograje in me prosil če lahko stopim s proge, kar sem seveda tudi naredil. Ja, prosil me je in mi polepšal dan, nekaj let nazaj bi me nahrulili. Zgleda da se, sicer počasi, tudi na Pohorju spreminja mentaliteta ...
Če dodam še Webcam s Trikotne jase:
lahko potegnem nekaj zaključkov iz situacije preteklih 14 dni, predvsem v zvezi z debatami ki smo jih imeli tukaj na 21. in 22. strani:
- Lisica je res odpadla, žal, vendar ne zaradi pomanjkanja snega. Pomisleki da bi bilo treba tekmovalno progo še bolj zasneževati in zato žrtvovati ostalal smučišča niso bili upravičeni
- Habakuk, ki 'zagotovo ne bo preživel odjuge' jo je vendar preživel
- celo proga od Luke do Trikotne je preživela, sicer na enem mestu kar rjava. Če se spomnimo: to progo so začeli zasneževati v nedeljo, 2. 1, zvečer in jo zasneževali do četrtka, 6. 1. dopoldan, ko se je začela odjuga. Manj kot 4 cele dni torej, minus tistih nekaj ur ko je 'crknila' elektrika. Pa je vseeno zdržala 14 dni odjuge.
Kaj torej lahko zaključimo? Z vremenom za vikend je bila smola - od ponedeljka zjutraj spet strgam led s šipe, torej so temperature v MB vsaj zjutraj pod ničlo. S količino narejenega snega pa so me Pohorci tokrat pozitivno presenetili, in vse kar so naredili je odprto še danes. Predvsem da so v treh dnevih in pol zasnežili progo pod Luko da je zdržala dva tedna odjuge - vsaka čast, sam nisem povsem verjel. Torej je bila odločitev da se lotijo zasneževanja paralelne proge v dolino povsem pravilna, topov na Pohorju je zdaj že dovolj da si to lahko privoščijo. Res žalostno bi bilo če paralelne proge ne bi zasnežili, ves sneg namenili Mariborskemu slalomu in Stadionu, potem ko bi ti dve progi pred tekmo zaprli bi bilo Pohorje en teden brez proge v dolino, na koncu pa bi Lisica itak odpadla, tudi z metrom snega na Stadionu.
PS: ne, nihče s ŠCP me ni podkupil da zdaj to pišem, nobene brezplačne karte nisem dobil, niti čaja z rumom ne. Ampak kar je res je res! Ko mi pa kaj ne bo všeč, bom pa z veseljem spet 'šimfal' ! Trenutno pa je čas za optimizem, danes nekaj snega, od jutri pa (upam) spet topovi v akciji, najprej zgoraj, postopno pa tudi proti dolini ! Kot je nekdo že ugotavljal: ko bo Pohorje spet bolj belo, bomo tudi mi spet manj tečni. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1773 Kraj: sun city
|
Bravo....tudi sam se pridružujem vsemu napisanemu....Tak si bil hiter,da si na tretji sliki celo mene ujel... Skratka, danes do 10.30 je bil stadion, kar OK (še prej zjutraj od 7.30-9.00 je bil trd), kasneje se pa poznajo temp. v plusu.....ampak sem se nasmučal...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jama |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Feb 2005 20:51 Prispevkov: 80 Kraj: KK
|
Kakšno je pa kej stanje na arehu ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nana |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 22:14 Prispevkov: 67 Kraj: okolica MB
|
na arehu naj bi snežilo, pri -4°C. končno se bo začelo mesecu primerno vreme in s tem tudi sneegec pa zopet smučanje  _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taurus |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54 Prispevkov: 45
|
miki je napisal/a: | Glede na to da za danes napovedujejo sneženje in bo pogled na Pohorje jutri (upam) že povsem drugačen, sem danes zjutraj na hitro skočil pod Pohorje pogledat situacijo |
Že je drugače. Na Pohorju(vrh je okoli 15 cm novega snega (na oko preko webcama)V dolini še nič, na trikotni pa nekaj centimetrov,na Habakuku pa tudi 10 cm.
Morda kdo ve kje so topovi?Zasnežniti bi bilo potrebno Videc(obe progi), Bolfenk(obe progi;saj znajo eksprimentirati ), progo pod sedežnico Sleme in nekaj snega na obstoječih progah+Partizanko iz nekaj hidrantov, vsaj da bo prevozna povezava
 _________________ LP by Taurus |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3293
|
Videc, obe progi nikakor ne. Partizanke se definitivno ne da normalno zasnežiti, pod slemenom se ne zasnežuje, bolfenk če bodo druge proge ok. Topovi so se postavili po nekaterih progah, medtem ko kaj več bo pa čez noč. Brez skrbi. Naštete tvoje proge pa so bolj kot ne LUKSUZ, ki ga takšnega na pohorju ne boš videl. Bolfenk se da, fiska pač ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
na čopki je treba delat sneg na S-u saj so bili pred 4 dnevi fajn kamni razmetani po progi, pa tudi pod lukecom stanje ni najbolj rožnato |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bade25 |
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|

|
miki je napisal/a: | Glede na to da za danes napovedujejo sneženje in bo pogled na Pohorje jutri (upam) že povsem drugačen, sem danes zjutraj na hitro skočil pod Pohorje pogledat situacijo:
Obe progi v dolino sta ne samo preživeli dvotedensko odjugo, ampak sta vsaj na pogled prav lepi, dobro speglani, rjavih mest praktično ni. Mimogrede, za drugo fotko sem seveda moral stopiti 50m navzgor, po robu proge (smuke na Čopki v tem času še ni bilo), pa je prismučal dol redar ki je pregledoval zaščitne ograje in me prosil če lahko stopim s proge, kar sem seveda tudi naredil. Ja, prosil me je in mi polepšal dan, nekaj let nazaj bi me nahrulili. Zgleda da se, sicer počasi, tudi na Pohorju spreminja mentaliteta ...
Če dodam še Webcam s Trikotne jase:
lahko potegnem nekaj zaključkov iz situacije preteklih 14 dni, predvsem v zvezi z debatami ki smo jih imeli tukaj na 21. in 22. strani:
- Lisica je res odpadla, žal, vendar ne zaradi pomanjkanja snega. Pomisleki da bi bilo treba tekmovalno progo še bolj zasneževati in zato žrtvovati ostalal smučišča niso bili upravičeni
- Habakuk, ki 'zagotovo ne bo preživel odjuge' jo je vendar preživel
- celo proga od Luke do Trikotne je preživela, sicer na enem mestu kar rjava. Če se spomnimo: to progo so začeli zasneževati v nedeljo, 2. 1, zvečer in jo zasneževali do četrtka, 6. 1. dopoldan, ko se je začela odjuga. Manj kot 4 cele dni torej, minus tistih nekaj ur ko je 'crknila' elektrika. Pa je vseeno zdržala 14 dni odjuge.
Kaj torej lahko zaključimo? Z vremenom za vikend je bila smola - od ponedeljka zjutraj spet strgam led s šipe, torej so temperature v MB vsaj zjutraj pod ničlo. S količino narejenega snega pa so me Pohorci tokrat pozitivno presenetili, in vse kar so naredili je odprto še danes. Predvsem da so v treh dnevih in pol zasnežili progo pod Luko da je zdržala dva tedna odjuge - vsaka čast, sam nisem povsem verjel. Torej je bila odločitev da se lotijo zasneževanja paralelne proge v dolino povsem pravilna, topov na Pohorju je zdaj že dovolj da si to lahko privoščijo. Res žalostno bi bilo če paralelne proge ne bi zasnežili, ves sneg namenili Mariborskemu slalomu in Stadionu, potem ko bi ti dve progi pred tekmo zaprli bi bilo Pohorje en teden brez proge v dolino, na koncu pa bi Lisica itak odpadla, tudi z metrom snega na Stadionu.
PS: ne, nihče s ŠCP me ni podkupil da zdaj to pišem, nobene brezplačne karte nisem dobil, niti čaja z rumom ne. Ampak kar je res je res! Ko mi pa kaj ne bo všeč, bom pa z veseljem spet 'šimfal' ! Trenutno pa je čas za optimizem, danes nekaj snega, od jutri pa (upam) spet topovi v akciji, najprej zgoraj, postopno pa tudi proti dolini ! Kot je nekdo že ugotavljal: ko bo Pohorje spet bolj belo, bomo tudi mi spet manj tečni. |
Lep rezime dogajanja od novega leta......
Dodal bi samo to o redarju. Pohvalen je njegov odnos, vendar bo nekaj potrebno storiti glede pohodnikov na progah, kar nekaj problemov je že bilo s tem....sem imel slučaj prejšnji teden, ko je neka gospa pod trikotno na Čopovi sprehajala psa in ko sem prismučal mimo, me je nadrla, češ kaj ne morem bolj počasi mimo nje in kaj ne vidim, da sem psa prestrašil....hmmmm, mislim, da še tako začudenega obraza nisem imel v življenju.......Torej pohvale redarjem za odnos, pa pripomba na pohodnike na progi, ki jih je letos kar veliko (toplo vreme).....kljub temu, da poteka skoraj vzporedno s progo cesta (traktorca), ki je kopna in primernejša za pohodništvo.....
Drugače pa pohvala za zasneževanje, vse je bilo optimalno v teh pomladnih dnevih, razen razlite kanalizacije v torek na slemenu hehehe.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taurus |
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54 Prispevkov: 45
|
lenko je napisal/a: | Videc, obe progi nikakor ne. Partizanke se definitivno ne da normalno zasnežiti, pod slemenom se ne zasnežuje, bolfenk če bodo druge proge ok. Topovi so se postavili po nekaterih progah, medtem ko kaj več bo pa čez noč. Brez skrbi. Naštete tvoje proge pa so bolj kot ne LUKSUZ, ki ga takšnega na pohorju ne boš videl. Bolfenk se da, fiska pač ne. |
No, vem,da sem malo pretiraval, s količino prog pa, vendar.Lani smo sredi decembra smučali na NARAVNEM snegu na Partizanki in Videcu (če me spomin ne vara)
O LUKSUZU. Torej sektor Bolfenk LUKSUZ? tudi Stolp že nekaj časa ne obratuje....torej sredi zime nezasnežen Bolfenk LUKSUZ?,Ah pa ravno tam so (zame) najlepše proge...
In pa še dve prelepi sličici
Napaka na njej:na deluje žirafa
 _________________ LP by Taurus |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Čet Jan 20, 2011 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3293
|
Pa se ti zavedaš, kakšna razlika je med NARAVNIM snegom, in umetnim. Na povezavah je kar zelo težko zasnežiti progo, predvsem zaradi energetskih problemov. Partizanko sanjaj, z naravnim snegom, ki je sedaj zapadel, tudi če spodaj postaviš tope, ne boš nič naredil. Stolp je delno zasnežen. Vendar pa so povezave resno zelo slabo obiskane, napram drugim napravam. Če so tebi te proge lepe, tričert pohorja, ki smuča, pa ne, oz. jih sploh ne poznajo. Žal, ste tako razvajeni, da rajše smučate po gužvi, in se vozite z sedežnicami in gondolami, kot pa da smučate na dokaj praznih progah in dokaj praznih vlečnicah. Glede luksuza pa to, da je bolfenk luksuzen zaradi zasneževnja. Vlečnico bolfenk, se zasnežuje če je dovolj hladno, in so ostale proge porihtane. Pa če je vsaj malo naravnega snega. Preveč pričakuješ od zasneževanja na pohorju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|