Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 31, 32, 33  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
klemmo
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 20:34

če bo tako vreme naprej potem zlate lisice NE BO!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bade25
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

lenko je napisal/a:
Veter vleče do 60km/h :/

....in to ob "ugodnih" 10 stopinjah plusa........aleluja!!!
Nazaj na vrh
taurus
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54

Tako je stanje na Mariborskem Pohorju po DVEH dneh odjuge !!!!
Cojzarica

Bolfenk

Habakuk:

Kaj so pohorci delali ko je bil mraz?
Odgovor:zasneževali.Vendar pa so v tem zadnjem mrzlem obdobju na vseh progah izpustili vsaj 24ur zasneževanja!!!!!!!!!!!!!!!
(na Cojzarici so topovi delovali občasno)in mimogrede; Miki je prilepi sliko Vidca
miki je napisal/a:

Ne vem kako bi komentiral, je to dobra ali slaba novica? Parkirani ob robu proge ti topovi zagotovo ne bodo nikomur koristili , pa tudi do odjuge nikoli in nikdar ne bodo zasnežili smučišča. Vseeno pa lepo, da niso povsem pozabili na Videc ...

Zdaj vemo odgovor:slaba novica. S temi topovi bi lahko zasenžili bolj na debelo Habakuk......ah kaj se razburjam.
Tako na bo več šlo naprej Pohorci
Jap, za teke zime bodo morali pripraviti scenarije--in mimogrede, nujno morajo zasneževati Gradisovo progo(+Stari fis+Jonatanka(+izgradnje zasneževanja in akumulacije))na mesto Habakuka,saj kot smo vsi že ugutovili tam sneg ostane mnogo dlje.
Glede zlate lisice:te proge so še v najboljšem stanju

Nazadnje urejal/a taurus Sob Jan 08, 2011 1:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

To je vbistvu stanje po dveh dneh odjuge. Še dva dni nazaj je zjutraj bilo - 9°C.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tim
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

Kaj pa Golden fox? Bodo sploh uspeli speljati ali bo v Kranjski Gori?
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Če jim ne bo uspelo, so krivi sami. Bi pač Habahuk (ki itak ne bo preživel odjuge) ostal nezasnežen in bi se sneg dalje intenzivno delal na progi za lisico. Vsako noč bi ga lahko delali z 20 topovi, na koncu je na Stadionu delalo še samo 6 topov, pa še to ne vedno.

Odjuga naj bi še vztrajala kar nekaj časa, glede na napovedi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SiKT
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55
Kraj: Lokovica

Odjuga bo še vsaj 10 dni, tako da lisice pomoje zagotovo ne bo. Za odjugo se je že vedelo kakšen teden nazaj da bo, tako da bi lahko ustrezno poskrbeli z zadostnim zasneževanjem. Vendar niso.
2010/11: 20x
Nazaj na vrh
srecni
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 0:53
Kraj: Maribor

Se najbrž vsi lahko strinjamo s tem, da je bilo grozno opazovati pohorska smučišča v preteklem tednu, ko so bila naslednja dejstva:
- zelo nizke temperature,
- dovolj vode v zajetjih,
- vsepovsod na pretek snežnih topov,
- izjemno slaba napoved daljše odjuge z napovedanim zelo močnim jugozahodnikom (fenom, ali snegolizcem, kakor hočete),
a se tekmovalne proge za Zlato lisico ni dodatno zasneževalo. Čeprav je na njej bilo (zaenkrat še je!) precej snega.

Res, če bo na progi konec tedna premalo snega, je krivda na tehničnem delu prirediteljev.

Kar se pa vremena tiče, jugozahodnik-snegolizec, ki sedaj na severni strani Pohorja "hara" po tekmovalni progi pri temperaturi višji od 10 st.C se bo umiril danes zvečer, nato spet okrepil jutri zjutraj in preko dneva ter nato dokončno umiril jutri ponoči in v ponedeljek.

Tako da je za naslednji teden precej večja možnost, da bodo vsaj noči oz. jutra hladnejša (okoli 0 st.C), kar bi progo morebiti rešilo...
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Uf kako smo pa pametni....BTW Pohorje NI samo Zlata lisica....Pohorje je TUDI turizem in stacionarni gosti...muceki pa kje bi v smučali, če bi kompletni stadion in Poštelo zaprli, ga zasneževali, Habakuk pa pustili nezasnežen...dajte malo razmislit, da so enostavno morali poskušat zasenžit Habakuk in Čopko...Zakaj že? Zato,da se turisti imajo kje peljat, v dolino v času ko je tekmovalna proga zaprta...kar seveda bo, če ne prej pa od ponedeljka.....
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 1:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Tudi meni se zdi, da nekateri pretiravate: pa logiki nekaterih je najbolje da nehamo sanjat o zasneževanju Habakuka, Čopke, Bolfenka, Jonatanke, Videca in imamo celo sezono 50 topov od vrha Poštele do Stadiona, na ostalo pa pozabimo? Že prav da so se lotili tudi paralelne proge, drugo vprašanje pa je na kak način. Moja opažanja so podobna kot tista od Srečnega in taurusa: čeprav je dovolj vode in topov, vremenska napoved pa je cel teden obetala hudo odjugo, smo gledali nedelujoče topove. Torej ni vprašanje 'Habakuk ali Stadion', odgovor je: oboje! Ampak z delujočimi topovi, lepo prosim. Ne pa da sem v sredo zjutraj pri -10 stopinjah odprl Webcam in debelo gledal, ko niso zasneževali niti mariborskega Slaloma, niti Stadiona niti paralelne proge od Luke proti Trikotni Jasi . Na Cojzarici pa občasno z dvema topoma, občasno pa sploh ne ...
Citiram:
S temi topovi bi lahko zasenžili bolj na debelo Habakuk

Vse ni tako preprosto: kolikor sem videl je na Habakuku itak delalo enih 10 topov, ne vem če lahko kar tako priključiš še 4. Vsak sistem ima svoje omejitve glede pretoka in tlaka vode, moči električnega omrežja itd.

Vseeno pa mislim, da je lisica pod res vprašajem, ampak ne v prvi vrsti zaradi količine snega, ampak zaradi napovedanih visokih temperatur in s tem povezane kvalitete snega. Lisica je odpadla tudi že ko je Stadion bil brezhibno bel, ampak premehek. Če ti nekaj dni pred tekmo vleče jug in so temperature tudi ponoči tam okoli +10, ni možno pripravit trde proge, če se na glavo postaviš. In pri tem je vseeno ali imaš na progi 30 cm kompaktnega snega ali 2m, žal .

Sicer pa sem danes bil pod Pohorjem, pa sem se kmalu tudi obrnil: kabine, ki so že bile na 'zajli', so ravno pospravljali v garažo. Zaradi vetra seveda, iz istega razloga na mariborskem delu ni obratovalo nič, na Arehu pa samo vlečnice. Zjutraj je res precej vleklo, sploh na ravnini okoli Qulandije sem na volanu čutil, kako mi hoče prestavit avto. Zanimivo da je bilo pri spodnji postaji Vzpenjače bistveno bolj mirno. Trenutno pa se mi dozdeva da se je veter dokaj umiril, ampak ... seveda, varnost je na prvem mestu, itak! (kaj v resnici mislim pa bom zadržal zase ... )
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
taurus
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 1:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54

Sodeč po webcamu so se po mojem pohorci odločili ker prav in(vsaj po mojem) začnejo priprave na Golden fox

(Ratrakiranje in preusmerjanje na Čopko)
Mimogrede proge so zratrakirane nekako tako kot tekaške ali se samo meni zdi tako
Nana
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 22:14
Kraj: okolica MB

kaj nočna smuka na Pohorju te dni ni mogoča? v četrtek sem se peljala mimo pa je bila cela proga osvetljena, včeraj pa je spodnji del bil v temi. ve kdo? predvidevam da "šparajo" progo za Lisico?
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Kaj se je dogajalo včeraj ne vem, danes nočna obratuje, osvetljena je proga mimo Luke in dalje po Čopki. Mariborski slalom in Stadion očitno 'šparajo', že vedo zakaj ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Na progi za zlato lisico skorajda ni mesta, kjer bi bilo manj kot pol metra snega. Tudi po 3 tedenski odjugi bi se še nekako dalo presmučat progo. Edino kar nam sedaj lahko odvzame lisico je premehka proga. Glede zasneževanja, v teh pogojih se JE zasneževalo tekmovalno progo LE VI, ste tako leni in niste hoteli videt topov na progi. Drugače pa, kdaj naj bi šlo 24 ur zasneževanja v nič? Zasneževalo se je cel čas, ko je bilo možno, na cojzarici ponavadi čez noč, včasih tudi čez dan. Dovolj da imata obe progi dovolj snega.
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 11:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

Hmmmm, Lenko vse ravno ni tako kot praviš.....
Miki je dejal, da v sredo pri -10 niso zasneževali. Takrat sem bil na Pohorju in kot vsako jutro najprej v dolino in ko pridem do trikotne je bila najprej poseka zaprta (trening ženske reprezentance, CELOTNA poseka mora biti zaprta, da bo ga. Drev odlična 75-ta), no pa se obrnem na čopko in glej ga tudi ta je zaprta.....baje naj bi jo odprli okoli dvanajste....no še ob 13:30 ni bila odprta......
Seveda sem vstavil prvega pohorca in mu malo jeb....m at..... ker:
A - nisem mogel po poseki
B - nisem mogel po čopki
C - topovi niso delali
D - ko sem šel s sedežnico gor sem imel 2 cm snega pod ritjo na sedežu (ne vem od kod, ker topovi niso delali)
Torej staro, dobro Pohorje....
Rekel mi je, da niso zasneževali zato, ker ponoči ni bilo elektrike in tega ni nihče opazil, šele ko je zjutraj prišel v službo je videl, da topovi ne delajo. In potem naslednji problem - voda jim je v ceveh in topovih zmrznila in so jih morali odtajevati, kar je trajalo cel dopoldan in so jih potem postopno vključevali v sistem.......tako da, staro dobro Pohorje, nekaj delajo, kar je seveda za pohvalit, vendar delajo šlampasto in brez neke želje po napredku....mislim, da je to tisto kar moti obiskovalce....torej narejeno je, ker mora biti, kako je narejeno pa "jim je glih vseeno"....

lisica? - mora biti!!!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 31, 32, 33  Naslednja Stran 22 od 33

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net