Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
nakamichi
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 6:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 9:55

Jaz 2 dni nsiem mogel hodit za tem, ko sem dodal zadaj povišavo za pancer, sicer je noga bila kot prišraufana v pancer ampak bolečina v mečih je bila neznosna. Kasneje sem ugotovil da se s spravo tehniko narediti več kot z preveč zategnjenim pancerjem. Še posebej je problem, če je v mečih previsok saj ne dovoljuje normalnega krčenja meč. Ta mišica sicer ni glavna tako kot kvadriceps a je pri ravnožeju ključna in je vedno aktivna.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cimbalca
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 6:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 1:40

Jaz kupujem pancer Salomon impact 10CS, flex 120. Ima kdo kakšne izkušnje s temi pancerji?
Sicer so mi v trgovini ponujali imact GT, flex 100 vedar ene bolj mehke že imam. Ko sem jih probal v intersportu so mi bili kot uliti, vendar v dolžino malo preveliki tako da sem si omislil številko manjše in jih po potrebi malenkost razširiti v kakšnem punktu kjer bi me čez nekaj smučarskih dni morebiti tiščal. Oprijem okoli meč pa je bil fantastičen. smučam pa z Elan speedwave 12.
zanccek
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 12:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 15:05

Zanima me kolikšen flex bi potreboval jaz! Sem dober smučar, visok sem 185cm in težek 93 kg!

Kakšen se vam zdi tale pancer, ki ga imajo v hervisu kot pancer leta?
http://www.hervis.si/index.cfm?CFID=3440419&CFTOKEN=68197070&fuseaction=Sportwelten.detail&hauptgruppe_id=547&gruppe_id=887&untergruppe_id=1391

7 pancer po vrsti, Salomon bele barve!

Hvala za odgovor in LP
Nazaj na vrh
kuscar
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 3:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 15:28

Pozdravljeni!

Zanima me kaksen flex priporočate ... sem (zelo) dober rekreativec, visok 180cm, težek 75kg, vozim Atomic sl9 (naslednje bodo stopnjo trše).

Glede na to, da pravite, da se noga popoldne razširi, me zanima še, kdaj je pametneje probavati pancarje - zjutraj ali popoldne?
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 3:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

kot že neštetokrat rečeno je o številkah pri flexu škoda izgubljati besed ker je pri vsaki znamki drugače obravnavan. Za (zelo) dobrega rekreativca bi ti samo priporočal, da glej čevlje z 100 in več fleksa
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
ozi
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 4:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 20:36
Kraj: Ljubljana

šel do koala sporta v ivančno gorico.
tako prijetne in poizivne izkušnje pa že dolgo ne. tip obvlada in me je totalno prevzel.

v pancerjih sem stal skor 3 ure in imel vmes priložnost videt postopek ulivanja čevlja za enga ljubljanskega yapija.

šalo na stran; če modela citiram:
"jest ti ne bom povedal, kater čevelj kupi, jest sem tu zato da ti odgovorim na vsa možna vprašanja, potem boš vedel sam kaj kupit".

na koncu sem se odločil za izbiro, ki je precej dlje od tistega, kar bi kupile oči. in sicer: fischer soma viron 110. ko si na tej stopnji izbire (ko daš skozi velikost, širino noge,...) tud flex ni več pomemben.
mimogrede sem ugotovil, da mam zelo široko stopalo (nikoli si ne bi mislil) in da imam levo stopalo širše za skorej centimeter. hahah, defekt.

in še; ob pravilni izbiri pancerja se le-ta ne zapenja s pajserjem (na silo, ko se moraš včasih obest na klipsno) ampak lahkotno pri čemer te mora čevelj stisnt tako kot že vrabci čivkajo - peta stoji na mestu!
nenazadnje tako ugotovim tudi, da imam trenutne pancerje absolutno prevelike. aja, in dečko ima ubijalske gotovinske popuste. jasno vam uredi tudi gretje pancerja oziroma ostale "priredbe in popravke".

jaz sem svojga majstra našel. priporočam!

p.s.
prepričal me je še z eno luštno modrostjo, ko je med vsesplošno čvekarijo izjavil, da mu ljubljana iz naslova trgovine ne predstavlja nobenega gušta, ravno nasprotno - veliko oviro, saj bi s precej povišano frekvenco folka izgubil osebni pristop in dragocen čas za svetovanje. pazi, pri njem sem stal skorej 3 ure v pancerjih!

no, nekaj reklame sem naredu. si zasluži.
pa pameten nakup želim!
Nazaj na vrh
cayzi
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 2:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 12:09

Ali kdo uporablja čevlje ATOMIC HAWX 100? Komentar na ta čevelj.

Je recimo zmagal na testu med testerji ZPS 2009/2010.
Nazaj na vrh
Klemen72
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 2:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:27
Kraj: Medvode

a se sploh še kje dobi Lange?

jaz imam ene stare x9 (pojma nimam kaj je to, naj bi bili precej trdi) in so mi super, sam zdej so pa že malo zdelani in bi nove.
Nazaj na vrh
markxx
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 2:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29

Lange pancerje uvaza Matias (http://www.matias2.si/). Jih pa dobis v Celju v Rossi Sportu. Za drugje pa lahko se kdo drug kaj doda.
mcsebi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 11:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46

Klemen72 je napisal/a:
a se sploh še kje dobi Lange?

jaz imam ene stare x9 (pojma nimam kaj je to, naj bi bili precej trdi) in so mi super, sam zdej so pa že malo zdelani in bi nove.

Lange pancarje prodaja tudi v športni trgovini zraven DIF-a (športna dvorana Kodeljevo), žal pa se imena ne spomnim. Odprto pa ima šele od 16 ure naprej (mislim da do 19).
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 11:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

Trgovina je surfshop. Rečeš, da si difovc in bi mogli dat še neki popusta!

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
kuscar
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 8:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 15:28

Imam še eno vprašanje ... ali naj v trgovini probam pancarje, ki so mi ravno prav in nato vzamem cca. pol številke manjše ali naj že v štartu probam manjše?
Nazaj na vrh
moped
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 8:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09

Zdravo
Eno vprašanje za strokovnjake glede sm. čevljev. Kupil se nove pancarej...ni važen model in firma. Problem je v moji nogi. Namreč leva noga ima v gležnju na notranji strani malo bolj izpostavljeno kost (sklep), kot desna. Po 2 do 3 urah smučanja je to zelo moteč, ker se pojavi bolečina v sklepu...čevelj preveč pritiska na kost, desni čevelj je pa kot ulit in se ne čuti prav nobenih bolečin. Zanima me, če je že kdo imel podobne izkušnje z izpostavljenim sklepom (bunkico) gležnja. Kako bi se dalo rešiti težavo? Mogoče z gretjem notranjega čevlja, da se uleže po nogi? Kakšen drug način? Mogoče kdo ve za koga, ki bi izvajal boot fitting...ker sam si jih ravno ne bu upal pečti v pečici, kot berem na te forumu od nekega uporabnika.
Vsaka informacija dobrodošla.
Hvala
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 11:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Ponavadi samo oblikovanje notranjega cevlja ne bo dovolj. Termicna obdelava notranjega cevlja samo pospesi proces prilagajanja, ki se drugace naredi sam od sebe z dovolj velikim stevilom ur prebitih v cevlju, to pa je tud vse. V problemih podobnim tvojim, je potrebna obdelava skoljke, ki pa se ne dela v domaci pecici, tako da bos vseeno verjetno moral do kaksnega serviserja, ker tega ti pa po pravici povedano ne priporocam poceti doma.... ceprav tudi ni neka znanost. Ampak ce nic drugega rabis nekaj orodja.
Nazaj na vrh
Klemen72
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 11:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:27
Kraj: Medvode

Hvala, kupil lange rs 110 v surfshopu.
Lep popust! Imajo pa meni eno tooolk hudo celado od bode milerja da sem kar malo zalosten ker sem kupil eno drugo dva tedna pred tem...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 33 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net