|
Osojščica 2010/11 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Leopold |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Iz njihove strani:
Citiram: |
Ab DO 2.12. täglicher Liftbetrieb mit folgenden Bahnen: Kanzelbahn, 4-er Gipfelbahn, 8-er Neugarten Carving Jet, 2-er Bergerbahn;
Ab SA 4.12. sind voraussichtlich folgende Bahnen zusätzlich für Sie in Betrieb: 4-er Klösterle obere Sektion, 4-er Klösterle untere Sektion, 2-er Moserbahn, Sonnenlift, Kinderland Kanzelhöhe;
| _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas |
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 12:26 Prispevkov: 197 Kraj: Jesenice
|
dan,..
glede na napoved jutri (občano z kakšno snežno nevihto) ali je iti gor za smučat? Bo moj prvi obisk tega smučišča  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
k.r.e.g.l |
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2010 20:07 Prispevkov: 31 Kraj: Slovenj Gradec
|
danes bilo na vrhu megleno, 100 višincev niže pa lepo sončno. proge prazne, sneg bolj mehak, vseeno super! _________________ 10/11: 42x
Moelltal 5x,Heiligenblut 2x,Peca: 3x,Gerlitzen 4x,Nassfeld 2x,Kope 15x,Turracher Hohe 2x,Rogla 1x,Puy st.Vincenc 3x,Les deux Alpes 1x,Alpe d'Huez 1x,Serre Chevaliere 1x,Koralpe 1x,Katschberg 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Čet Dec 09, 2010 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Bom pa jaz napisal kaj več .
Včeraj kljub dežju nisem mogel ostati doma, pa sem skočil na Osojščico, kjer ni deževalo sploh . Ob prihodu na Kancelhoehe okrog opoldneva je celo za par sekund posijalo sonce, no to je bilo pa tudi vse. Na vrhu je bila megla in močan veter, zato sem se spustil v dolino na drugi strani in potem smučal samo na spodnji progi Klosterle. Kljub popoldnevu in ne tako majhnem številu ljudi (praznik) je bila proga v dobrem stanju, podlaga iz umetnega snega je bila dokaj trda, kaj dosti napraskanega mehkejšega snega pa tudi ni bilo, prav tako ne kakšnih kamenčkov. Glede na vreme je bila smuka prav dobra, a za december neznačilno spomladanska.
Zdaj pa k novostim.
Nova proga mimo srednje postaje Klosterlov, dolga je slabih 500m, od tega je 100m strmine, ostalo pa čista ravnina. Naredili so še obvoznico nove strmine, ki pa se konča na vrhu prejšnje strmine in bo povzročila, da se bodo začetniki pobijali in delali gnečo še tu. Ne glede na to je zame prejšnja proga še vedno boljša.. Zdaj sicer povezava na spodnji del še ni zasnežena in je zaprta, po rjavini pa je lepo videti, da brez umetnega snega ne bi bilo s smuko na Osojščici nič.
Razširjen spodnji del, kjer morajo narediti še nekaj snega, zato je zaprt:
Hladilni stolpi. Opazil sem jih samo tukaj (zgornja proga Klosterle). In tale pleh naj bi stal celo premoženje .Sicer pa letos itak ni bilo potrebe po uporabi.
Juhu, zima se vrača. Tudi na Jesenicah že sneži
Lp, Tomi
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Dec 09, 2010 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Hvala za reportažo, Tomi. Sem bil kar radoveden kakšno je stanje, predvsem pa kako izgledajo novosti na progi Klosterle. No ja, bolje kot nič je vsekakor, sploh razširjen spodnji del je simpatičen. Ampak glede na to da so se hvalili s 5 km dolgo novo progo ...
Veseli me da jim je sneg dobro preživel odjugo, samo tu in tam se vidi kakšna rjava zaplata, pa še to zgleda da v glavnem na nezasneženih odsekih. Samo tako, ko bomo spet poslušali jamranje s katerega od naših smučišč, kako jim je v treh dnevih odjuge pobralo ves drago nastreljan sneg ! _________________ Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas |
Objavljeno: Čet Dec 09, 2010 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Danes sva se z boljšo polovico peljala na "izlet" na Osojščico Na netu je pisal da naj bi bil oblacno z kakšno nevihto ko sva pa prišla tja, je pa snežilo, pihal veter, šel dež , tako da sva se obrnila in šla domov
Karto pa jutri zamenjat za kakšen drugi dan  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
"gas" za razliko od tvojega izleta, je bil moj današnji vsaj delno uspešen, če se temu lahko tako reče. Zaradi napovedi močnega vetra sem bil skeptičen že včeraj in ostal do danes zjutraj, pa sem poklical gor in so rekli da je vse odprto, še vedno skeptičen sem se le odpravil. Ko sem z gondolo prispel prišel do vrha so mi 4sedo zaprli pred nosom in tako sem naredil nekih 15 fur s tisto počasno kratko dvosedo na skrajni desni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Mi pa smo danes pričeli na Klosterle I in II, nekajkrat po 8-sedi, potem pa je začelo pihati in snežiti in smo se odpravili v zavetje na Jagertee :-)
Nekje po 11 uri je posijalo sonce, smučali po Klosterle I+II, nov poizkus smučanja na progi ob 8-sede se je končal s peš potjo nazaj na Klosterle (8-sedo so zaradi vetra preprosto ugasnili).
Je pa bilo prejšnji teden kot kaže veliko odjuge, ker je kar nekaj ledenih zaplat pod povrhnjo plastjo snega sedaj ko je vse lepo spet zamrznilo.
Sicer pa je bilo po Klosterle prima, na koncu dneva pa je delovala samo še spodnja sedežnica Klosterle I. Kljub temu pa uspešen dan za začetek sezone, spremljali so nas pač pogoji čisto prave zime!
Evo še nekaj (zanalašč) lepših slik današnjega dne, da malo predramimo ostale smučarje!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Dec 12, 2010 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Za današnji dan na Osojščici lahko potrdim kar je Age napisal za Mokrine: zelo veliko smučarjev za ta čas, v preteklih letih se je pravi naval začel šele z začetkom božično - novoletnih praznikov. Predvsem na parkiriščih in progah se je poznal obisk, na žičnicah niti ne - na Gipfelbahn smo dvakrat čakali nekaj minut in na zgornji Klosterle tudi nekajkrat minuto ali dve. Bistvena razlika v primerjavo z Mokrinami je v tem, da so močno prevladovali domači smučarji s celovškimi in beljaškimi tablicami na avtomobilih, pa nekaj Slovencev. Južnih sosedov skoraj ni bilo, vzhodnih tudi ne.
Vreme: sončno z nekaj osamljenimi oblaki, niti ne premrzlo (na vrhu -5, na sp. postaji Klosterlov opoldan celo malo nad ničlo), precej vetrovno - ampak ne toliko da bi oviralo obratovanje. Pohvala za proge, seveda so precej trde, kar je po odjugi prejšnjega tedna razumljivo, ampak dobro porihtane. Kamna ali zemlje nisem srečal cel dan, to je glavno .
Na gondoli nisva čakala, nekaj minut se je stalo okoli 10:30 na Gipfelbahn (pol ure pozneje pa čudežno ne več). Ob tej sedežnici so odprte vse proge, torej obe varianti zgoraj in obe spodaj:
Potem pa na 'najino' Klosterle. Zgoraj je odprta samo leva proga pod sedežnico, kar ima za posledico precejšnjo gnečo. Desno zasnežujejo in ji po moje ne manjka več veliko:
Najbolj prijetno je bilo spodaj, nič vetra in prijetne temperature okoli ničle - to je za naju !
Novo razširjena zadnja strmina, še vedno ni odprta, kupi snega pa orjaški:
Direktna povezava z zgornje na spodnjo progo, tudi še zaprta, ampak že prevozna:
Na vrhu je kar precej vlekel severozahodnik, sicer pa kar kičasto vreme:
Po pavzi pa sva pogledala še na osemsedežnico, odprta je samo desna (široka) proga, popoldan je bila precej trda:
Za konec pa še malo na Gipfelbahn. To je meni ena največjih prednosti Osojščice - medtem ko so zdaj decembra proge na Pohorju, v Kranjski Gori, na Kaiserburgu ipd. ob štirih že povsem mračne, je tukaj sonček dobesedno do konca :
Skratka - fajn je bilo, do prihodnjega vikenda pa pričakujem da se bo ponudba še povečala, praktično vse še neodprte variante na Klosterle so 'tik pred zdajci', tudi črna proga na Pacheinerlift ima že orjaške kupe nastreljanega snega in bo pomoje vsak čas nared. _________________ Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Danes naodlicna smuka na Gerlitznu. Ljudi nic, proge trde in gladke cel dan, na vrhu sicer malo vetra ampak nic kriticnega. Sicer pa soncno cel dan, vmes kak oblacek sibal mimo, ampak dobesedno sibal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
hrošč je napisal/a: | Danes naodlicna smuka na Gerlitznu. Ljudi nic, proge trde in gladke cel dan, na vrhu sicer malo vetra ampak nic kriticnega. Sicer pa soncno cel dan, vmes kak oblacek sibal mimo, ampak dobesedno sibal. | Vem da je to stvar okusa, ampak 'odlična smuka' pa 'trde in gladke proge' mi nekako ne gre skupaj ...
Me pa zanima kaj vse je delalo: da je Pacheinerlift odprt se da prebrati na spletni strani, kako pa je s progami? So zdaj na Klosterleju odprte vse variante? Pa ob osemsedežnici - je poleg 'avtoceste' že odprta tudi leva proga? _________________ Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
S trdimi in gladkimi progami ne mislim ledu, da se razume. Samo lepo utrjena podlaga brez kupov in kucljev, ne pa da se ob vsakem zavoju vdres 10cm v sneg. Je pa res, da tudi ni bilo ljudi, da bi se zelo zdrsalo in unicilo proge. Je pa podlaga stvar okusa, da.
Pacheinerlift deluje, ampak je desna proga, ce gledas dol, se vedno zaprta. Ob osemsedi je bila odprta samo avtocesta, pa se ta ne po celotni sirini. Klosterle pa obratuje z vsemi varijantami, ce se ne motim.
Nekaj me pa zanima, ker sem bil po vec letih na tem smuciscu..a so bili na Klosterle I sedezi vedno tako narazen? Na dvojki so normalno skupaj, dol pa cakas in cakas da pride naslednji sedez. Garaza je pa izgledala prazna. Aja, pa zjutraj so imeli okvaro na Klosterle I, ki pa so jo nekje do pol 10 ze odpravili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas |
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Danes je bla pa fajn gužva. Ogromno ljudi, s tem pa tudi "slabe" proge. Proti koncu sem samo gledal da bom živ prišel do podna , da me ne bo kdo zbil.
Ni za iti gor v teh dneh  _________________ 2010/2011: 12x
2011/2012: 32x
2012/2013: 34x
2014/2015: 33
2015/2016 34x
2016/2017: 1x Moeltall, 1xKatchi, 1x Turrach, 2x Nassfeld |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
EWER |
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2010 20:41 Prispevkov: 13
|
Lp!
Nameravali smo iti na katschberg vendar smo sezjutraj odločili da zaradi napovedanega slabega vremena gremo na Gerlitze. prišli smo ob 8:40 do 4 sede gužve tam ni bilo tako da začetek obetaven proge zelo lepo speglane. Čez dan že kako uro kasneje se je gužva hitro nabirala a je bila skozi celoten dan v mejah normale edino 4 sedežnice so ble problematične, 8 sedežnica je bla vredu brez neke velike gužve pač počakaš 2-3min Je pa na progah bilo zelo veliko ljudi raznih šol otrok tako da je bilo zaradi varnosti sebe in drugih skoraj nemogoče spustiti smuči in si trenutke prazne proge prav iskal vendar za zmerno vožnjo nič tako groznega. Vreme čudovito ves dan sonce. So pa se čez dan pojavile grbine na8 sedi in na 2 sedi še ni bilo tako velikih problemov največ pa je bilo na4 sedi tam ko sem se spustil na koncu ob 4 popoldne so bile plošče res zelo vidne poleg tega pa zelo veliko grbin. Zjutraj si skoraj ne bi mogel predstvaljati da lahko tako lepo speglano progo sploh tako uničiš xD
Vsi ki se odpravljate tjaj utri, vreme bo zagoovo čudovito saj je bila današnja napoved še najbolj črnogleda pa je skozi sijalo sonce, tako da vreme ni problem. Edino kar vam lahko predtsvlja problem je gužva, ki pa mislm da v teh prazničnih dneh ni nikjer dosti manjša. Res pa da kaki nassfeld, ki ima kar dobro razkropljena smučišča se to kar dobro prerazporedi podobno morda tud katschberg za katerega bi dal jaz glas vsem ki se jutri odpravljate v avstrijo.
Opravičujem se za kakšne slovnične napake, ker pišem ves zmatran
Lahko noč! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
k.r.e.g.l |
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2010 20:07 Prispevkov: 31 Kraj: Slovenj Gradec
|
Danes je vreme bilo odlično (-3 do 0), jasno brez oblaka. Proga pa: trda, ledene plošče in veliiiiiiko folka  _________________ 10/11: 42x
Moelltal 5x,Heiligenblut 2x,Peca: 3x,Gerlitzen 4x,Nassfeld 2x,Kope 15x,Turracher Hohe 2x,Rogla 1x,Puy st.Vincenc 3x,Les deux Alpes 1x,Alpe d'Huez 1x,Serre Chevaliere 1x,Koralpe 1x,Katschberg 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|