|
"Prevleka - rokavice" za pancarje |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
pj |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Milko je napisal/a: | če bi bilo nekaj učinka naj bi bi bil 3-4mm neopren pa bolj dodelan dizajn. |
Tiste, katere sem videl jaz so iz par mm neoprena. Ni pa ravno nek designerski presezek. Ampak za eno pokrivalo za pancerje ne rabis ravno ne vem kaksnega hudega designerja, da oblikuje to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
a vas velikokrat zebe na smučišču?
recimo ta vikend je bilo v val gardeni -15 in še manj...pa me ni zeblo. na srečo.
od česa je odvisno? napačne nogavice, premajhen-prevelik čevelj?,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan-doc |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31 Prispevkov: 370
|
Pri meni je zadnja stvar, da me zebe v noge.Nos je ponavadi najbolj na udaru, ki zleze izpod podkape.(Pa še kaj, če je treba kje nujno odtočit)
Uporabljam kvalitetne termo štumfe, ledvični pas, podkapo, dober kombinezon, rokavice.
Je pa res, da je odvisno od človeka do človeka, kako prenaša mraz, osebno, bolj je hladno bolje se počutim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Ce smucam ne, pri delu pa dokaj pogosto. Ce verjames ali ne, na vikend, kot je bil ta v Gardeni in Badiji ni pretirano prijetno biti na hribu 5 ur pri -18c in po moznosti se vetru... pa za povrhu se se prav veliko ne premikas. Je pa res, da te prevleke pri tem ne pomagajo prav veliko.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moby d*** |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 18:50 Prispevkov: 18
|
pj je napisal/a: | In zakaj bi moral biti pancer zapet, ce hoces dat to cez? Malo logike pa gre to cez tudi cez odpete. Sicer ne vem, ali so imeli odpete ali zapete, ampak vsaj 10 ali 15 tekmovalcev v Gardeni, jih je uporabljalo. |
problem je pri odpenjanju po smuki, poglej sliko, 2 zaponka je pod prevleko, torej bi moral vsakič odpeti prevleko da si odpneš pancarje
in ja, pred vsako žičnico si jih odpnem
zato tudi zebe, ker čevelj preveč stisne
po izkušnjah so še najbolje grelci... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
moby d*** je napisal/a: | pj je napisal/a: | In zakaj bi moral biti pancer zapet, ce hoces dat to cez? Malo logike pa gre to cez tudi cez odpete. Sicer ne vem, ali so imeli odpete ali zapete, ampak vsaj 10 ali 15 tekmovalcev v Gardeni, jih je uporabljalo. |
problem je pri odpenjanju po smuki, poglej sliko, 2 zaponka je pod prevleko, torej bi moral vsakič odpeti prevleko da si odpneš pancarje
in ja, pred vsako žičnico si jih odpnem
zato tudi zebe, ker čevelj preveč stisne
po izkušnjah so še najbolje grelci... | ne ga napadat , pod -10 pride vsaka cuna prav, lohk so sponje stare gate okrog pancarjev ovite pa se pozna. pa če skrenem mal iz teme. kaj pa recimo spaceloft izolacije v pancarjih? http://en.wikipedia.org/wiki/Aerogel se že kaj prakticira? sam imam sicer predvsem porbleme prve dni ko si prezategnem pancarje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
moby d*** kot sem napisal, to ni namenjeno celodnevnemu smucanju, ker glede na tisto kar sem imel priloznost videti, zelo verjetno niti ne bi zdrzali do konca dneva pri malo bolj trdi progi. Pri ogledu proge ne rabis odpenjat in zapenjat cevljev, tako da te to ne ovira, prav tako te ne ovira pri testiranjih maz in smuci. In v prvi vrsti so narejene za to, ne pa za nedeljske smucarje. Konec koncev... rekreativni pancarji so ponavadi vec kot dovolj topli za taksne stvari, v najslabsem primeru pa gre notri se grelec. Tekmovalni pancerji pa so nekaj cisto drugega.
Milko je napisal/a: | Že na pogled mi deluje hudo ceneno, izdelano iz nekega velurja ,če bi bilo nekaj učinka naj bi bi bil 3-4mm neopren pa bolj dodelan dizajn. |
Pa se en komentrar na tole, ker sem sel ravno gledat link iz prvega posta... Na linku pise:
Rokavice / prevleka iz neoprena za smučarske čevlje
...
material: 4,5mm N2S neopren
Po tem sodec ni ravno velur in so taksne, kot tiste katere sem videl tudi sam, tako da bi bilo vcasih ok prebrati vsaj naslov in ne samo pogledati sliko  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Dec 24, 2010 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2899 Kraj: Ljubljana
|
Še nekaj je potrebno dodati. Človeški organizem deluje tako, da bo varčeval energijo in najprej začel ohlajati konce okončin. Premrlih nog torej ne rešimo samo z dodatnimi nogavicami, če smučamo brez čelade (kape) in s pretanko bundo. Meni naprimer pri -20 sedejo poleg dolgih gat še kolesarke. Na faci imam masko zapognjeno navzdol, tako da prekriva samo brado in spodnji del ustnice. Čez usta in nos jo dam samo takrat, ko smučam nad recimo 60/uro, oz. je hud veter ali kakšne ostre snežinke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|