Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Dolomite Pro Z 130 HPP in Fischer RC4 Race 120

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Dolomite Pro Z 130 HPP in Fischer RC4 Race 120 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
agerg
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 11:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16

Eno hitro vprašanje.

Malce gledam rabljene smučarske čevlje.

Odločam se med Dolomite Pro Z 130 HPP in Fischer RC4 Race 120.

Če ima kdo izkušnje s katerimi izmed omenjenih čevljev mi jih prosim zaupajte.

Hvala.

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silver
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 11:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2006 0:18

Jaz imam Dolomite Pro Z 130 HPP. Najboljši pancar, ki sem ga kadarkoli imel. Ker je trd, sile prenaša zelo direktno na smuči zato si lahko privoščim neverjetno natančne zavoje.
Meni paše kot ulit. Nikoli nobenih težav z bolečimi nogami in ko ga enkrat zapnem lahko smučam cel dan, ne da bi enkrat odpenjal (le po parih furah še malo bolj zapnem). Seveda to velja za mojo nogo, kdo drug bi lahko imel ogromne težave.
Vendar pa, previdno...Dolomite Pro Z 130 HPP je zelo blizu tekmovalnemu čevlju. Je ožji ( last 98 ) in zelo trd. Jaz nisem slab smučar ampak pri nižjih temperaturah (pod -10) imam že težave. Obvezno mora bit v kombinaciji s tršimi smučmi, ker pri mehkejših sploh ne počepne, krivi se samo smučka pancar pa ostane pokonci (super recept za telebnt na hrbet).
Dolomite Pro Z 130 HPP je super pancar, zahteva pa že kar nekaj smučarskega znanja.
Pametno izberi
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2010 11:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Osebno rabljenih cevljev ne bi kupoval, ne glede na to, za kaksno ceno jih dobis. Cevelj se ti scasoma uleze po nogi in glede na to, da je verjetnost, da je tvoja noga enaka nogi prejsnega lastnika enaka 0, to pomeni, da lahko pozabis da bo cevelj kadarkoli (zate) normalno deloval.... razen ce menjas notranji cevelj, kar pa je ponavadi ze pol cene novih (skupaj s tem kar si dal za rabljene, si pa ze blizu cene novih).
Drugace pa uporabljam dokaj podobne (Fischer RC4 Worldcup 130) kot delovne cevlje. Cevlji so presenetljivo topli, prav tako pa dovolj dobri za tisto smucanje, kar ga potrebujem, da pridem na progo. Za resno smucanje, so pa vsaj zame premehki (za smucanje imam Worldcup Pro95 130) pa za povrh se presiroki. Z Dolomite nimam nobenih izkusenj, tako da ne morem reci nic o primerjavi. Ampak tudi ce bi jih imel, je ta stvar hudo relativna. Nekaj kar pase meni, ni receno da bo ustrezalo tudi tebi... Moje noge so drugacne, prav tako pa tudi nacin smucanja. Tako da je za te stvari zelo tezko karkoli pametnega povedati oz. predlagati... sploh za nekoga, ki ga ne poznas
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2010 5:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Jaz imam tudi tega Dolomita in tudi meni je to najboljši pancer, kar sem jih imel. Prej sem imel 110, je bil tudi odličen, ampak sem si kupil prevelikega. Ta je številko manjši in tudi drugače boljši. V njem res čutim smučko in sneg. pancer tako lepo drži nogo, da sem enkrat šele po eni uri opazil, da sem si pozabil zapeti vse klipsne. Edini očitek, pa ne vem, če so krivi pancerji ali se mi je kaj spremenilo v obtoku, nekajkrat me je kar precej zeblo. Pancer pa seveda ni za vsakega. čevelj je dokaj ozek, se ga kot vsak dober pancar težko obuva in gotovo ni za švoh smučarje.
Nazaj na vrh
agerg
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 12:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16

Hvala za mnenja.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Dolomite Pro Z 130 HPP in Fischer RC4 Race 120
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net