Avtor |
Sporočilo
|
DeX |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Tudi jaz imam ta problem..
Pri meni ne vem če je problem v pancarjih, ker je bilo tako pri prejšnjih, pri zdajšnjih in pri kolegovih.. Stanje se malo izboljša ko naredim kakšnih 5 smučarskih dni in se zgleda noga malo utrdi.. Ampak kljub temu pač pancar odpnem preden grem na sedežnico in zgoraj zapnem. Pa probam se pač izogibat pretirani uporabi sider, ker je pač mučno
Imam pa letos ponovno v planu menjat pancarje, vendar ne zaradi tega. Upam le, da pri novih ne bo stanje slabše kar se tiče tega  _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vetrolovec |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 13:31 Prispevkov: 8 Kraj: Od Ljubljane do Lucije
|
Hvala za tako hitre odgovore, res je, da mi drugače pancarji zelo ustrezajo in bom probal predlagano rešitev.
LP!
BAJS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
duleman |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 19:03 Prispevkov: 12
|
lep pozdrav, sem nov na forumu. V petek dobim naročene Volkl sensor 3 smuči, in bom šel v Celje in kupil tudi pancarje? Sedaj me pa zanima, ker je že kar 5 let odkar sem kupoval pancarje, na kaj moram biti pozoren pri nakupu, sem rekreativni smučar, drugače tudi bordam. V torek ne jutri pa grem v Francijo zato nekaj veliko časa nimam. Bom pa še prebral tole temo, ker je res zanimiva. Hvala! Pozabil sem omeniti da bi naj bila cena okoli 250,-eur. 178cm ter 78 kg
Nazadnje urejal/a duleman Pon Nov 29, 2010 10:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
DeX je napisal/a: | Pa probam se pač izogibat pretirani uporabi sider, ker je pač mučno
|
Jest jih tudi na sidrih odpnem, saj ni noben problem peljati se z odpetimi? Na tistih črnih krogcih v KG (Ruteče?) gre brez problem...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Citiram: | Jest jih tudi na sidrih odpnem, saj ni noben problem peljati se z odpetimi? Na tistih črnih krogcih v KG (Ruteče?) gre brez problem...  |
Jaja, tudi jaz odpnem na sidrih ponavadi. Samo mene vseeno precej boli podplat po spustu, če je obremenjen z vso težo. Pri meni najbolj pomaga to, da je noga na sedežnici, poleg tega da je pancar odpet, razbremenjena teže in se do vrha malo "odpočije".
Med smučanjem pa ni takega problema, ker itak nimaš časa posvečati pozornosti bolečini v podplatu med aktivno vožnjo Medtem ko se na sidrih gor pot vleče in samo o tem tuhtam. _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
d0m3n |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 21:34 Prispevkov: 9
|
Pozdravljeni.
Lani sem imel probleme z bolečinami v podplatih. Prvi dan smuke sem imel takšne bolečine, da sem imel naslednji dan malce otečene podplate. Namreč lani sem kupil nove smuči, ki so dokaj trše od prejšnjih. Pancerje pa mam Alpina Discovery (poceni pancer). O mojih problemih z podplati sem govoril tudi z smučarskim učiteljem, ki mi je rekel, da je problem zgolj v pancerjih. Zdaj mene zanima koliko resnice je na tem?
Sicer se je po nekaj dneh smuke bolečina zmanjšala.
Lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
DeX je napisal/a: |
Jaja, tudi jaz odpnem na sidrih ponavadi. Samo mene vseeno precej boli podplat po spustu, če je obremenjen z vso težo. Pri meni najbolj pomaga to, da je noga na sedežnici, poleg tega da je pancar odpet, razbremenjena teže in se do vrha malo "odpočije".
Med smučanjem pa ni takega problema, ker itak nimaš časa posvečati pozornosti bolečini v podplatu med aktivno vožnjo Medtem ko se na sidrih gor pot vleče in samo o tem tuhtam. |
Imaš prav, najbolje je na sedežnici... še bolje pa v gondoli. Mene sicer tudi med smučanjem daje in takrat najraje počivam na sedežnicah.
@domen: kaj pa vem... o tem je bilo sicer že kar precej predebatirano na forumu. Jaz sem lani sicer tudi kupil nove pancerje, ki so trši, ampak imam med smučanjem precej boljši občutek. Pomojem je delno krivo pomanjkanje kondicije, nepopolna tehnika in zmanjšan pretok krvi, če imaš orenk zategnjen pancer. Sem pa tudi pri sebi opazil, da se po nekaj dneh stanje izboljša...  _________________ 10/11: 21x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Ce imas probleme s podplati je najlazja in najcenejsa resitev, da vrzes ven originalne vlozke ter das notri ene iz leto ali dveh starih adidask, ki so ze lepo uhojeni.
Malo manj poceni resitev pa so vlozki oblikovani po nogi. Ampak vsaj za zacetek prva verzija cisto lepo dela  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vetrolovec |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 13:31 Prispevkov: 8 Kraj: Od Ljubljane do Lucije
|
Med smučanjem tudi mene niso nič bolele, ko sem se pa ustavil pa... Ko sem šel na sidro ali na krožnike sem običajno malo dvigoval noge, enkrat eno drugič drugo za nekaj časa pa je bilo bolje. Upam, da bo z odpenjanjem sedaj še bolje. Če bo po sreči, bom testiral že v soboto v Kranjski gori.
LP!
BAJS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
georgeslo |
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Nov 2010 11:11 Prispevkov: 8
|
Trenutno imam tri sezone vožen pancer (atomic), ki je pol cm (mondo) krajši od moje dejanske dolžine noge. Notranji vložek je seveda že lepo "poseden" in prstov v smučarski preži spredaj ne čutim (mi ne nabija), medtem ko v vzravnani drži palec lepo "razteguje" vložek, kar je vidno, če ga odstranim iz školjke.
Predvsem imam naslednjo dilemo, ker letos kupujem nove pancerje, ki bodo trši.....ali spet kupim pol cm krašje ali kupim točno tako dolžino kot je dolžina noge? Sprašujem, ker si od probe v trgovini lahko bolj malo pomagaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Verjetno vsi proizvajalci pancarjev uporabljajo več enakih školjk za različne številke, vstavijo samo drugačen notranji čevelj. Na primer, pri moji stari Atomic so bili številka 27.5 (notranji čevelj), školjka pa je bila za številke 27.5-28.5. Potem sem pa letos probal Nordico 27.5 pa mi je bil prekratek, Salomon pa ravno prav, tako da so tudi razlike med proizvajalci. Imaš pa tukaj navodila za izbiro prave številke. _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Objavljeno: Tor Nov 30, 2010 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Ja, en pancer je v bistvu za dve velikosti. Imho je najbolje, da vzameš tako velikost v kateri se najbolje počutiš in se ne obremenjuješ preveč s številko. Že pri trdoti (flex) ni univerzalnega merila, prav tako ne pri dolžini, širini in višini (različne firme imajo različne modele). Saj tudi pri navadnih čevljih vidiš, da so razlike med proizvajalci. Jaz imam recimo načeloma številko 43, za Adidas 44, imel sem pa tudi že čevlje z nazivno velikostjo 45...  _________________ 10/11: 21x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
duleman |
Objavljeno: Sre Dec 01, 2010 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 19:03 Prispevkov: 12
|
Me pa zanima, kje kupitii pancarje. So v trgovinah kot so maxi rossi,intersport dovolj podkovani. Drugače pa sem iz Celja, sem pa pripravljen za dober nasvet in ponudbo iti po Sloveniji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anzii |
Objavljeno: Sre Dec 01, 2010 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 19:29 Prispevkov: 6
|
pojdi pogledat v Formo,v LJ  |