Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Schladming

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Naslednja
 Schladming « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 6:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Kraj: NSK Staat Maribor

V ponedeljek sem bil v Hausu. Ni mi sicer jasno kako jim uspe tako dobro pripraviti proge, ampak ok tega smo v Hausu ze navajeni. Nad zgornjo postajo gondole so bile proge trde, obe progi v dolino pa sta bili poleg tega se ledeni kot vedno.

Ena slikca nove Gipfelbahn:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
streif
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 1:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40
Kraj: pod Strmcem

[BISI] je napisal/a:
V ponedeljek sem bil v Hausu. Ni mi sicer jasno kako jim uspe tako dobro pripraviti proge, ampak ok tega smo v Hausu ze navajeni.

Kot si verjetno že tam videl na transparentih: konec tedna (8. in 9. januarja) bosta dva smuka za svetovni pokal za ženske v Hausu, pa se je treba potruditi...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streif
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 1:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

aja, 10. pa še Super-G.
Nazaj na vrh
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 10:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah ne, proge so bile v popolnoma enakem stanju tudi konec lanskega marca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
streif
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 1:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ja super, potem pa klobuk dol !
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 9:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Na včerajšnji smuki v Hauser Kaiblingu je bilo kar solidno. Res, da je bilo vroče (zgoraj celo 10°C!), zato so pa temu primerne bile tudi proge. Bilo je tudi veliko ljudi, predvsem zaradi počitnic njihovih zahodnih sosedov. Zelo se mi dopadejo njihove naprave (same odklopne sedežnice Doppelmayr in Leitner, snežni topovi Techno Alpin). S smučarskim dnevom sem kar zadovoljen, perfektno bi pa bilo brez take gužve in z lepše steptanimi progami. Na Planaiu pa je bilo grozno. Kupi snega so bili ogromni, tako da se ni dalo smučat. Še dobro da iz Planaia nimam slik.

So pa tu slike Hausa:

Ob 9.30 pred postajo - sploh ne zgleda taka gužva ampak fora je v tem, da je še enkrat toliko ljudi kot jih vidite na sliki noter v postaji:

Prekrasen pogled :

Novost letošnje sozone - O4S Doppelmayr:

Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 9:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Od 20.2. do 27.2. smo bili na enotedenskem smučanju v Schladmingu in spet ni razočaral. Fantje res vedo, kako se v turizmu služijo denarci. Proge vsako jutro pripravljene po predpisih, naprave v veliki večini moderne in hitre, vsako leto nekaj novosti. Na veliko se pripravljajo na svetovno prvenstvo v smučanju in vlagajo velike denarje. Parkirna hiša ob vznožju Planaia je izgrajena, poleti bodo naredili novo spodnjo postajo gondole na Planai. Letošnje novosti so Gipfelbahn na Hauser Kaiblingu, Maerchenwiesenbahn na Planaiu in pa SunJet na Hochwurznu. Vreme je bilo do petka ravno prav, v petek pa je snežilo nekje do 900 m, v dolini deževalo, tako smo ta dan zaključili okoli enih. Prevozili vse štiri hribe, edina zadeva, ki ni uspela, je bil Dachstein, saj je bil zadnje tri dni v megli. V info: Edelgriesskar je odprt, Avstrijska nacionalna tura pa uradno ne.
Proizkusili smo tudi Tauernbahn, staro kabinko na Kaibling: NAPAKA!!!
Od konca proge je kake 100 m marša navzgor po asfaltni cesti do spodnje postaje, nato pa v kabini za 10 ljudi naprej in to s prestopanjem na srednji postaji. Je pa vseeno romantika!
Slikce!

Maerchenwiesenbahn:

Tauernbahn:

Gipfelbahn:

SunJet (kombinirana naprava):

Topništvo na Kaiblingu:

Parkirna hiša pod Planaiem:

Ena manj posrečenih zadev na Hochwurznu:

Najlepše se mi zdijo proge na Reiteralmu,

sploh pa Finale Grande!
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 01, 2010 11:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

Kako je bilo pa s snegom? Jaz sem bil en teden prej, pa ga je zadnje 3 dni kar konkretno pobralo, na nekaterih predelih je bilo že konkretno rjavo.
stubai
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 8:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Snega je bilo na progah dovolj. Kot kaže ga s stroji potisnejo in prekrijejo proge. Si lahko spustil brez skrbi.
Najslabše je bilo na povezovalni progi ob dvosedi z Reiteralma proti gondoli BasicJet, ki pelje na Hochwurzen; tu je bilo nekaj rjavih mest, vendar nobenega kamenja.
Se je pa zadnje dni v tednu otoplilo, pod 1200 m je bil sneg južen. Sneg v samem mestu je kar konkretno pobralo, na progah pa ni bilo večje škode.
Nazaj na vrh
Lenuh
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 2:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 21:51

tudi sam sem bil med počitnicah na tem smučišču vse dni lepo jutranje proge prfektne popolden se pa je sneg dosti razril govorim proti koncu tedna petek pa je biu najslabši saj je deževalo do sredne postaje jajčk na planai-u spodnja strmina pe je blia kot juha

Nazadnje urejal/a Lenuh Tor Mar 02, 2010 3:20 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 3:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Lepo poročilo, stubai! Ja, kar malo sentimentalen postanem, na Schladming me vežejo lepi spomini iz otroštva, to je bila naša standardna lokacija za zimski dopust. So pa res profiji kar zadeva pripravo prog, kapo dol.

Citiram:
Proizkusili smo tudi Tauernbahn, staro kabinko na Kaibling: NAPAKA!!!
Od konca proge je kake 100 m marša navzgor po asfaltni cesti do spodnje postaje

Imaš v mislih modro progo 1b?

V preteklih letih sem se dvakrat poleti peljal na Kaibling s staro nihalko in sem vedno zaman iskal iztek te proge, saj sem jo (naivno?) pričakoval nekje pri spodnji postaji žičnice, ne pa 100 m pod njo. No, zdaj vsaj vem, da ne bom ponovil tvoje napake !

Mali popravek: Sun Jet na Hochwurznu - za razliko od sedežnic na Kaiblingu in Planaiu - ni novost letošnje sezone, ampak lanske .

@Lenuh:
Citiram:
tudi sam sem bil med počitnicah na tem smučišču vse dni lepo jutranje proge prfektne popolden se pa je pa sneg dosti razrilo govorim proti koncu tedna petek pa je biu najslabši saj je deževalo do sredne postaje jajčk na planai-u spidnja strmina pe je blia kot juga
Daj, prosim preberi kaj napišeš, preden klikneš 'Pošlji'. Kdo pa bo to bral?
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
streif
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 21, 2010 11:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Včeraj je bil "plan za Planai". Pa ni bilo pogojev za realizacijo. Dostop po Planaistrasse - v zgornjem delu zasnežena in precej ledena, z nekaj zrnci peska za posipanje, je bil kar podvig...Ob devetih je bilo zgoraj avtov, kot pred kakšnim manjšim nakupovalnim centrom. Odprte pa tri proge. Ne, hvala - obrat in smer Dachstein, kjer sem domačinu omenil moje vtise. Pa je možak navedeno potrdil še z dostavkom, da je še v tem trenutku tudi situacija s snegom na Planaiu takšna, da kar se opreme tiče, uživajo privilegij bolj kakšne kamnožerke.
Nazaj na vrh
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 11:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vceraj sem bil v Hausu... Odprte proge so bile v kar solidnem stanju (mogoce za koga malo pretrde), pa tudi guzve ni bilo pretirane. Sicer pa je bilo vecji del dneva jasno in hladno. Imam par slik, ampak so slikane z mobitelom, tako da niso kaj prevec kvalitetne.

Zimske razmere na vrhu Quattralpine. Odprt je bil tudi Gipfelbahn, kjer pa se je bilo treba vracati po povezavi, saj ni obratovala ne Senderbahn, sploh pa ne nezasnezevana strma povezava z vrha Kaiblinga.

Bilo je temacno, kljub jasnemu vremenu.

Danes se je odprla tudi Kaibling 6er; zasnezujeta pa se tudi progi v dolino in povezava s Planai-jem. Verjetno bodo vse tri kmalu odprte, saj lezijo po progah ze veliki kupi snega.
Nazaj na vrh
Hobofob
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 3:05 pm    Naslov sporočila: Schladming 3.-5. 12. 2010 Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Nov 2006 20:53

Od prejšnjega petka do nedelje smo bili v Schladmingu, v hotelu Mitterhofer (www.mitterhofer.at), ki se nahaj na samem začetku mesta (ob Salzburgerstrasse) in cca 300 metrov hoje do Golden Jeta.

Hotel nudi odlično razmerje med ceno in kvaliteto, hrana dobra, vinska karta primerna , dober hotelski bar, zunanji ogrevan bazen (kuliso delajo snežni topovi, ki bruhajo 24/7), štiri savne itd.

V petek je bila pot iz Ljubljane do Schladminga zoprna, močno je snežilo, z avtoceste smo morali delati približno 20 kilometrski obvoz po lokalnih cestah v nemogočen sneženju, pred St. Michaelom smo morali čakati, da so gospodje v kamionih "nadeli" snežne verige. Res pestro, pot je trajala več kot štiri ure, hvala bogu za 4x4 pogon .

V petek zvečer je nato nehalo močno snežiti, je pa praktično celo soboto res na rahlo snežilo, kar pa ob solidni vidljivosti (visoka oblačnost) ni motilo smuke. V soboto so odprtli večino prog na Planaiu in Reiteralmu (14 naprav in 21 prog), kar je ob kar nekaj progah v Hausu zagotavljalo odlično smuko za vikend.

V soboto zvečer je bil velik koncert na snežnem stadionu Planai (ob na novo odprtem impresivnem Planetu Planai), igrali so jokavčki One Republic in neka Ke$ha (kdorkoli je to že), karte so bile po 50 EUR, ljudi pa kljub temperaturam okoli - 10 približno 8000 .

V nedeljo je bil krasen smučarski dan, večina ljudi je po koncertu spala, razjasnilo se je, popolnoma prenahalo snežiti, ljudi pa le za vzorec.

Snega imajo dosti, odprte skoraj vse proge v dolino

Skratka, super smučarski vikend!

Nadaljujemo v Saalbach-Hinterglemmu (19. - 26. 12. 2010)

Dve naključni fotki z blackberryja.
Nazaj na vrh
Cvajs
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 5:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02

Zdravo!
Jutri se odpravljamo na enodnevni obisk Schladminga, in glede na to, da gremo prvič imam nekaj vprašanj. In sicer katero področje(Haus, Reiteralm, Planai,...) najbolj priporočate za enodnevno smuko. V nekaterih starih poročilih sem zasledil, da vozijo skibusi med posameznimi kraji, da te v primeru če začneš v Hausu in končaš v Reiteralmu pripelje nazaj do avta. Ima kdo izkušnje s tem?

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Naslednja Stran 7 od 17

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Schladming
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net