|
Osojščica 2010/11 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
gorenc2 |
Objavljeno: Sob Nov 13, 2010 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41 Prispevkov: 413 Kraj: Gozd Martuljek
|
Samo za vikend! _________________ 2009/10 Kranjska Gora 13X, Flachau 1X, Zauchensee 1X, Obertauern 1X, Kanin 1X, Mokrine 1X, Katcberg 1X
2010/2011 Mollta 2x Kr. Gora 30X, Katschberg 1X
2011/2012 Alta Badija 4xKr. Gora 12X,Bad Kleinkirchheim 2X
2012/2013 Kranjska Gora8x, Bad Kleinkirchheim 1X, Großeck - Speiereck 1x
2013/2014 Alta Badija 4x, Kranjska Gora30X, Mokrine 1X
2014/2015 Kranjska Gora 22X, Katchberg 1X, Molltal 1X
2015/2016 Kranjska Gora 6x Alta Badija 4X
2016/2017 Alta Badija 4X Kranjska Gora 28X Mojstrana 1X |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Sob Nov 13, 2010 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Danes relativno lep smučarski dan na Osojščici. Prišli smo kar zgodaj, nekaj pred deveto uro zjutraj. Cesta do sedežnice se je v zgornjem delu ravno odmrzovala, smučarji ki so se pripeljali pozneje pa so vozili že v blatu. Zjutraj že precej smučarjev, predvsem kar nekaj tekmovalcev, ki so delali največjo gnečo na progi. Na srečo se je že ob 10 uri gneča razkadila, po dvanajsti pa nas je smučalo mogoče 30. Danes je delala sedežnica na polno, tako da ni bilo nikoli vrste. Vremensko spremenjiv dan, dopoldne oblačno z dobro vidljivostjo, popoldan pa je le prišel sonček, ki nas je fino ogrel. Sneg že zjutraj precej moker, čez dan pa vedno boljši, mogoče zaradi malo vetra, ki ga je hladil. Definitvno, je po moji oceni bil sneg veliko boljši na Mölltalu, že zaradi višine, samo kaj, ko se mi ne da vozit skoraj 2 uri, pa še pričakoval sem novembrsko gnečo. Danes je bilo precej manj smučarjev/bordarjev kot pred 14 dnevi, več domačinov, precej manj pa Slovencev, samo zjutraj tekmovalci. Karte so se danes lahko kupile kar v hišici na spodnji postaji. Delala je samo osemseda. Če povzamem, ne preveč kvalitetna smuka v primerjavi z zimo, samo paše pa....
Še nekaj slikovnega materiala:
Zjutraj prvi dve furi slaba vidljivost, potem je pa sonce nekako prebilo oblake in se vidljivost močno izboljšala. Gneča samo na progi.
Tudi nekaj 'ceuca' se je našlo
Takole je sonce prebijalo oblake in nas rešilo.
Leva proga zaprta in cela rjava, po progi se je našel tudi kakšen kos zemlje(trave), vsako uro več, pa ni bilo preveč moteče.
Gneča na sedežnici, hehe.
Po dvanajsti se je zjasnilo, smučarjev vedno manj.
Pogled 'ob pirčku' na prazne sedeže.
Klosterle, precej mularije na progah in malem snežnem parku, pa tudi po grapah okoli so precej vozili, z mojim mulcem vred
Cesta v dolino, popoldan, samo blato, sem pa na parkiršču srečal pravega gorskega Porcha s 4WD pogonom, zlate barve, iz totih koncev.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boštl |
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41 Prispevkov: 129
|
Danes lep sončen dan na Osojščici,vendar je osemseda delala samo eno uro,potem so jo pa ugasnili zaradi vetra.Tako smo naredili samo par fur,potem smo se pa še malo martinčkali.Sneg je bil pa tisto urico,ko je sedežnica obratovala v redu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 9:10 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Ja, takoj zjutraj je bilo še v redu, a je bil veter vsako vožnjo močnejši. Ko je žičnica začela voziti zelo počasi, sem vedel, da je konec.
O moči vetra priča tudi tole: spodaj na jezeru se je popoldne zaradi močnega vetra zgodila nesreča, pogrešajo mladega jadralca:
http://kaernten.orf.at/stories/481637/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rupa |
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 19:14 Prispevkov: 59
|
Koliko stane dnevna karta trenutnO?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Trenutno nič, ker je noč .
Pa tudi sicer ne, ker je pobralo skoraj ves sneg . Ponoči in jutri naj bi spet snežilo, mogoče ga bo dovolj za smuko ob 8 sedežnici, kjer je vseeno ostalo nekaj podlage. Prejšnji vikend je bila karta 10 evrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joze88 |
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2009 18:51 Prispevkov: 19
|
Pozdravljeni
Razmišljam, da bi mogoče za 3, 4 dni, kje v januarju skočil mal pogledat na Osojščico. Ker bi bilo to prvič me zanima kak je kaj z gužvo med tednom in pa kake so kaj proge, s tem mislim nakloni (nisem našel na njihovi strani), ker sem sam še bolj začetnik oz. se še učim in mi posledično ugajajo bolj položni tereni (ala Orlove glave na Voglu ). Bi se kaj našlo?
Hvala za informacije!
Aja še to, do kdaj majo avstrijci novoletne počitnice? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matko8 |
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2010 17:46 Prispevkov: 31
|
Mislim da čez teden ni panike glede gužve... _________________ Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boštl |
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Brez strahu,tereni niso ne vem kako strmi,prevladujejo rdeče proge,je pa tudi nekaj lahkih,kar mi je pa všeč so kar široke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3686 Kraj: Maribor
|
Ne vem kaj čakajo, temperatura je -4.1, topništvo pa miruje :
Koliko je naravnega snega, se lepo vidi na rjavi barvi proge po teptanju. Upam da bodo vsaj zvečer zagnali artilerijo, za vikend rahlo računam na smuko ob osemsedežnici, Bergerbahn, Klosterle 2 in z nekaj sreče na Gipfelbahn, ampak z nedelujočimi topovi bo težka ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Verjetno termometer na spletni strani laže, ali pa je kaj narobe. Trenutno kaže -4,8 in topi stojijo... mogoče pa čakajo nočno tarifo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1050
|
Že prižigajo topove...
 _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boštl |
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Upam,da so mikijeve napovedi točne,da bomo šli gor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3686 Kraj: Maribor
|
Ja, jaz sem tudi upal - dokler nisem prebral sledečega teksta :
Citiram: | Wir nützen den massiven Kälteeinbruch für Beschneiungsarbeiten auch über das Wochenende hinaus im gesamten Skigebiet - daher am SA 27. + SO 28.11. noch kein Liftbetrieb - der genaue Eröffnungstermin wird demnächst bekanntgegeben! | Po eni strani jih razumem da želijo optimalno izkoristiti mraz in streljati 24 ur na dan, kar je prav gotovo lažje če na progah ni smučarjev. Vseeno pa sem nekoliko razočaran, recimo vsi hribi nad Schladmingom so tudi šele danes (spet) vklopili topove, pa bodo za vikend vseeno odprti. Škoda, zgleda da bom moral v polarnem mrazu spet na Moelltal ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Pon Nov 29, 2010 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
ma kdo kakšne info. kdaj naj bi štartal naprave? _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|