|
 |
|
Fischer Progressor 9+ VS Fischer RX8 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Amater:) |
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 9:14 pm Naslov sporočila: Fischer Progressor 9+ VS Fischer RX8 |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Smuči za zelo dobrega rekreativca (ne sprašujem zase) - RX8 je bila, če me spomin ne vara, včasih vrh allround ponudbe pri Fischerju, v letošnjem katalogu je pa ni.
Recimo, da je možno dobiti obe smučki za podoben denar - RX8 09/10 in Progressor 9+ 10/11, kaj je boljša izbira? Oziroma, če so RX8 50 EUR cenejše, se splača ta razlika ali je Progressor 9+ občutno boljša.
Bi bila opcija tudi kakšen osnovni model (imajo toliko oznak, da se izgubim) serije RC4? Tudi za enak denar...
Vem, najbolje iti na test in sprobati, ampak recimo da ni te možnosti. Znanje ni vprašanje, kilogrami pa tudi ne (okrog 90).  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
*bump
Kakšno mnenje?  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Celski |
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 19:45 Prispevkov: 37
|
Progressor je zagotovo odlična vsestranska smučka za teptane proge. Sam sem jo uporabljal dobri dve leti in me je ponovno navdušila za smučanje. Toplo priporočam!
Če jo bi kupoval letos bi se najbrž stegnil do novega modela 10+. Po oceni "neodvisnega" testa z realskiers.com - smučka leta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trpo |
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 20:26 Prispevkov: 3
|
Sam smučam že zdaj nekaj let na RX8. Moram priznat, da super smučka. Zelo odzivna, relativno lahka za vodenje, predvsem pa je "zelo živahna". Njena odlika je ravno njena živahnost v zavojih - smuk ni možnost.
Pa tudi jaz počasi iščem zamenjavo in ravno progresor 9+ ali pa 10+ mislim, da se ponujata možnosti. Tako, da bi bil tudi sam vesel kakšne primerjave teh smučk. Sem pa malo skeptičen, kako se obnese dual radijus sistem. Bi bilo potrebno testirat
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tjlw |
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 9:59 Prispevkov: 7
|
Različne radije med sprednjim in zadnjim delom smuči uporablja veliko proizvajalcev v "sport carver" kategoriji:
Fischer v Progressor seriji,
Elan v waveflex seriji,
Blizzard v G-force seriji,
Nordica v Spitfire seriji,
Salomon v X wing seriji,
Stocli v cross seriji....
Vsak proizvajalec ta sistem imenuje in označije drugače.
Fischer z dual radijus, Elan z 10-16m, kar je pravzaprav min radij pri smučeh dolžine 152cm in max radij pri smučeh dolžine 176cm, nekateri proizvajalci pa te lastnosti sploh ne navajajo.
Pri teh sistemih boš opazil predvsem lažji vstop v zavoj v primerjavi s smučmi s podobnim "povprečnim" a konstantnim radijem.
Navedbe na vseh testih in tudi moje izkušnje so takšne, da se obnese zelo dobro.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|