|
Mölltal 2010/11 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
polh |
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
miki je napisal/a: | Citiram: | Vendar je proga uradno že odprta? V sredo še ni bila |
Ja, je odprta, stanje pa po pričakovanju: v 'ravninskih' predelih OK, na strminah pa je kar nekaj kamenja, tako na edinem malo bolj strmem delu na sredi proge kot na zadnjem pobočju proti spodnji postaji (Tomi: z novimi smučkami tudi jaz ne bi tvegal, ti dam povsem prav ). Ni sicer zelo hudo, oktobra so včasih odpirali že z manj snega, glede na dolgo mrzlo obdobje ki so ga imeli pa sem vseeno malo razočaran ...
|
bergfex obljublja enormne količine padavin v naslednjih parih dnevih, upam, da se napoved uresniči, bi spravilo v pogon celotno smučišče, no za čisto spodnjo 4-sedo mi je precej vseeno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sirena |
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 1:43 Prispevkov: 2
|
@miki: hvala.
Zdaj gledamo še eno varianto za Katschberg, bom še tam malo prebrskala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Nov 01, 2010 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Moje fotke od sobote najdete na Alpinforumu.
Citiram: | bergfex obljublja enormne količine padavin v naslednjih parih dnevih |
Tista huda fronta se je žal zavrtela slabih 100 km preveč jugozahodno, medtem ko v Ziljski dolini plavajo, je do Sonnblicka prišlo padavin le za vzorec ... škoda! _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Sre Nov 03, 2010 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Vremenoslovci sicer za danes niso imeli prav vzpodbudnih besed, a že zjutraj je bilo jasno. Malo pred poldnevom, ko sem začel, je bilo malenkost oblakov in meglic, ki pa so se .hitro spet razkadili. Novi sneg je poskrbel za zelo lepo idilo, bil pa je tudi dobro utrjen, na zgornjem delu proge ob Panoramabahnu je bilo za moj okus celo pretrdo. Sneg se je rahlo ojužil le čisto spodaj, drugje je do konca ostal suh. Celec pa zgleda lep le na slikah, povrhu je bila skorja, ki se je kasneje sicer omehčala, spodaj pa se je udiralo, en smučar se je polomil. Popoldne je bilo zelo malo ljudi, na Panoramabahnu in progi ob njej me je bilo skoraj strah, tako prazno je bilo. A to je bilo najbrž le zatišje pred jutrišnjo invazijo tekmovalcev, na veliko so namreč pripravljali, oz. z vodo preparirali proge. Obetata se namreč še dva krasna dneva, ki bi ju veljalo izkoristiti, no vremensko tudi tretji, a opening?
Lp, Tomi
|
 |
polh |
Objavljeno: Sre Nov 03, 2010 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
živjo tomi
lepe slike, spet, moram reči kar hvala za report o neidealnem celem snegu, ko me je zjutraj presenetili sonce, žal le na webcamu, sem bil kar malo razočaran, da me ni bilo gor....je vožnja do dol že optimalna, brez kamnov?
hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Sre Nov 03, 2010 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Proge do dol še nisem preizkusil, od daleč sicer zgleda lepo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zanm |
Objavljeno: Sre Nov 03, 2010 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 0:44 Prispevkov: 91
|
Zjutraj je vredu, vendar popoldne rata totaln drek.
Veliko kamnov se pokaze k rata vodeno.
Tomi zamerim ti k se mi cist prevec zdej sline cedijo in bi su jutr gor  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lukke |
Objavljeno: Ned Nov 07, 2010 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 16:20 Prispevkov: 91
|
Zdravo! Danes je bil Mölltal bolj kot ne ovit v meglo, dvakrat se je zjasnilo po cca. 1 uro tako da sem lahko naredil vsaj par konkretnih voženj Proge so bile ok, ljudi je bilo malo kljub Gigasport openingu in ceni karte 30?....Slabo vreme je naredilo svoje.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hostjek |
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 17:22 Prispevkov: 4
|
Bila je sobota 6 novembra in sicer moje prvo smučanje na Molltalerju in lahka rečem, da je blo super! Brez veterčka, oblčaka in mogoče za spoznanje tople temperature, kar pomeni da je bila proga v dolino po 11 uri skorajda neprevozna, drugače pa so zgornje proge bile super pripravljene in res je bilo užitek otvoriti letošnjo sezono. Prilagam še nekaj slik.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
No končno eden, ki je bil v soboto gor. Zanima me koliko je bilo kaj čakanja na žičnice, tamle nad jezerom je videti kar nekaj glav  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
H2o |
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 22:18 Prispevkov: 411
|
tomi je napisal/a: | .. tamle nad jezerom je videti kar nekaj glav  |
Ob taki vrsti človeka skoraj prime, da bi se zapeljal kar naprej - na visokogorsko kopanje.
Da ne bom povsem offtopic. Glede na to, da so ponekod v zahodni Sloveniji kar visoke komulative padavin, pa je situacija na Molltalu kot kaže povsem drugačna. Po podatkih iz sosednjega Sonnblicka je padlo zelo malo padavin (mogoče milimeter, dva). _________________ 24/25: 37x
23/24: 19x
22/23: 9x
21/22: 49x
20/21: 11x
19/20: 36x (čista jeeeba)
18/19: 59x
17/18: 50x
16/17: 49x
15/16: 56x
14/15: 51x
13/14: 28x (žled)
12/13: 55x
11/12: 56x
10/11: 50x
09/10: 82x
08/09: 45x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hostjek |
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 17:22 Prispevkov: 4
|
tomi je napisal/a: | No končno eden, ki je bil v soboto gor. Zanima me koliko je bilo kaj čakanja na žičnice, tamle nad jezerom je videti kar nekaj glav  |
Na tej progi je bila do 1 gužva, dokler se niso vsi spravl jest in pa tekmovalci pospravl svoje količke, se je čakalo tudi po 20 min:) Sam sem se peljal enkrat dol in mi ni bilo več do čakanja, zatem sem se spustil po progi do vlaka, ki je bila do okoli 12 ure še vredu, kasneje na strmini nemogoča ker je bilo pač pretoplo gužve nobene. Drugače na drugih progah gužve ni bilo, po 1 uri se je ta žičnica pri jezeru sprostila in se je čakalo minutko in si že bil na vrsti. Tko da je bila smučarija super:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
...mmm...ob teh fotkah se mi sline cedijo...malo manj ob gneči oz. čakanju pol ure(!)...
padavin do vikenda ni na vidiku, sonca pretiranega tudi ne...upam, da se naslednji teden zbistri... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sven |
Objavljeno: Sre Nov 10, 2010 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 16:41 Prispevkov: 16
|
se da dobit pr teh avstrijskih klukcih tut kako študentsko karto? al je pač treba odštet tistih 40 eur? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Nov 10, 2010 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
sven je napisal/a: | se da dobit pr teh avstrijskih klukcih tut kako študentsko karto? al je pač treba odštet tistih 40 eur? |
Kekec...ne da se.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|