|
Mölltal 2010/11 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
gorazd78 |
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 16:09 Prispevkov: 52 Kraj: Prevalje
|
v soboto nameravamo it smučat,pa je napoved na bergfexu zanimiva.je narisano sonce,oblak,snežinka,pa me zanima,ali se nam vseeno splača it prvič v novi sezoni na smuči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mdolzan |
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 23:13 Prispevkov: 95
|
malce off topic.
Gorazd,
predstavljaj si, da imaš varianto, da pelješ "frišno" punco na večerjo v petek zvečer. Ali bo po večerji še "kaj" kaj ali nič... vedo samo Bog in ciganke....isto je z vremenom v tvojem primeru
kdro reskira včasih profitira....
 _________________ s kante na kanto...:-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazd78 |
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 16:09 Prispevkov: 52 Kraj: Prevalje
|
hehe si mi pa dal odgovor.,s frišno punco ne bo kaj,sem bolj ali manj svoji zvest že 11 let,res se bo treba spravit pa it.mogoče nam pa rata... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazk |
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 8:16 Prispevkov: 4
|
Tako je bilo včeraj, torek
S kolegom sva smučala od 10h do 15h, bolj ali manj nonstop. Noro.
Zgoraj je najprej malo ledeno, potem pa super. Deli, kjer so se zjutraj zasnezevali, so pa bili sploh super.
Okoli 13h se je malce otoplilo, tako da so se tudi ledeni deli zmehčali, super se je dalo smučati tudi izven proge (pod sedežnico).
Guzve nobene. Do 12h je bilo sicer veliko tekmovalcev (ampak na žičnici nikoli nisem čakal več kot 15 sekund , ob 12h so se pa popokali in sva bila s kolegom skorajda sama.
http://www.youtube.com/watch?v=CsLhMa7htG8&feature=player_embedded
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Matjazk, odličen prvi prispevek , sem šel danes preverit, če je res tako .
In res je, edino glede 'malo' ledenega zgornjega dela se ne strinjam, zame (pa še koga) je bilo to POPOLNOMA ledeno. Šele ob enih je zgornja strmina začela popuščati, na položnejšem delu do prelomnice pa se je zmehčal samo vrhnji mimlimeter. Nižje od prelomnice pa je bil odličen umeten pršič in je tak ostal vse do konca.
Naslednja dva dneva bi se še izplačalo izkoristiti, vikend pa bo žal slab. Z najbolj prijetnimi vikendi smo tako na žalost zaključili, začenjajo se razni openingi, počitnice in invazija salzburžanov .
Lp, Tomi
|
 |
matjazk |
Objavljeno: Sre Okt 13, 2010 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 8:16 Prispevkov: 4
|
No, ok, odvisno od definicije ledenosti, se strinjam
Jaz sem zgoraj večinoma smučal izven proge, pod sedežnico, potem pa pred prelomnico šel na drugo stran in tam naprej po mehkem.
Kakorkoliže, super je bilo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nani |
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 19:16 Prispevkov: 9
|
Včeraj sem imel otvoritev sezone 10/11 na Moeltalu/Šarek. Zjutraj super razmere, 10 cm snega na trdo podlago. Popoldne pa zaradi sonca malce slabše. Ponekod se je zgornji sneg odrinil do trde ledeniške podlage. Gneče seveda ni bilo. Še klasična slika.
http://picasaweb.google.si/lh/photo/JhL_XSLaIQBbNYZw-Yshye7jfADFSpxsiqVe35GsFP0?feat=directlink _________________ Sezona 2011/12 25 dni smuke 16xMoelltal, 1xTurracher,1xOsojščica, 2xMokrine, 1xBjelašnica, 1xIgman, 1xJahorina, 1xPoden, 1xStariVrh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
halls |
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 23:23 Prispevkov: 5 Kraj: Koroška
|
Pozdravljeni!
Vaš forum prebiram že nekaj časa,vendar sem se šele sedaj registriral. Forum mi je všeč!
No,zdej pa k stvari: v soboto imamo namen s prijatelji obiskat to smučišče. Prvič!
Ker smo kondicijsko vsi bol slabo pripravljeni,bi smučali recimo 2 do 3 urce. Pač odvisno od utrujenosti. Pretiravat ne mislimo,ker se pač zavedamo svojih sposobnosti.
Kateri čas dneva mi priporočate za obisk?
So še kakšne "znamenitosti" tega smučišča,na katere bi morali bit pozorni,kot "frišni" obiskovalci?
Hvala za nasvete!
Saj se dajo karte kupit tudi za 2,3,4 ure? Je čelada obvezna? Kontrolirajo uporabo le te? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Exorcist |
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 19:35 Prispevkov: 22
|
Tudi sam se odpravljam v soboto gor.. Zanima me postopek nakupa otroške karte. Na skipass travel verjetno dobim voucher, s katerim nato prevzamem keycard na smuciscu? Uslužbenci tam nič ne kontrolirajo tega? Ker ne nameravam na koncu za dnevno karto odšteti 60eur... Prosim za pojasnilo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Čet Okt 21, 2010 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
ti bi mal goljufal ane?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Čet Okt 21, 2010 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
V soboto začne obratovati dvosedežnica Panoramabahn!
@halls: Glede časa, zjutraj bo gneča na vlakcu, zato predlagam kasnejši začetek. Ker nimajo urnih kart , boš na ta način lahko nekaj prihranil. Pretirane toplote ne bo, tako da se ni treba bati južnega snega, bodo pa zaradi novega snega proge malo bolj razrite, a mislim, da ne pretirano.
Čelada ni obvezna, vsaj za odrasle ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Exorcist |
Objavljeno: Čet Okt 21, 2010 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 19:35 Prispevkov: 22
|
elan je napisal/a: | ti bi mal goljufal ane?  |
Da, bi. In? V mislih sem imel mladinsko karto oz tisto za 20?... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
halls |
Objavljeno: Čet Okt 21, 2010 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 23:23 Prispevkov: 5 Kraj: Koroška
|
Tomi,hvala za odgovor! Sem imel v mislih prit tam po 10 uri! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiKT |
Objavljeno: Sob Okt 23, 2010 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55 Prispevkov: 264 Kraj: Lokovica
|
Napoved za naslednje dni: od 50 - 80 cm.... bo treba it gor po tem metežu... _________________ 2013/14: 1x Golte, 1x Obertauern
2012/13 : 20x
2011/12 : 28x
2010/11: 20x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Včerajšnji dan je bil definitivno nad pričakovanji, tako glede vremena kot situacije na smučišču:
Večji del dneva je bilo bolj ali manj sončno, šele ob treh je megla zagrnila večji del smučišča. Predvsem pa me je presenetilo da je bilo smučišče dokaj prazno, na žičnicah se je le občasno počakalo nekaj sedežev, v glavnem pa še to ne. Za soboto konec oktobra povsem netipično. Tipična situacija sredi dneva:
Danes so, kot je Tomi vedel že v četrtek, odprli tudi Panoramabahn z levo (strmo) progo:
Za moj okus (Tomi se ne bo strinjal ) dobro porihtana, trda, a ne ledena, nekaj malega grud, pa ni sile. Desno progo so dopoldan še zasneževali, v spodnjem delu tudi teptali, pomoje bo odprta kmalu:
Progo v dolino so zjutraj zasneževali v spodnjem delu, popoldan so na njo vozili še dodatne topove. Dosti snega še ni (ne naravnega ne nastreljanega), bodo se morali kar potruditi če jo želijo porihtat do praznikov:
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|