|
Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
andmer99 |
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
technoalpin56 je napisal/a: | A ima kdo informacije do kdaj bo sezona (pri njih je ponavadi "dok je sneg" ). |
Ni sicer uradna informacija, pa vendarle: zadnjih nekaj sezon se je praviloma končalo na velikonočni ponedeljek, tudi če je bilo še dovolj snega. Je pa res, da je takrat že vedno bilo več kot 100 dni, za letos pa nisem siguren, da bo tako (se mi pa ne da šteti..). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
Vceraj sem bil se tretjic v tej sezoni na nocni smuki na Pohorju. Glede nato, da je bila sobota, je bilo presenetljivo malo ljudi na smuciscu. Proge so perfektne, ledene in trde - copka je sicer ze malo zdelana na nocni, ampak mislim, da je v tako dobrem stanju se nisem letos dozivel na nocni smuki; prav tako prelomnica na stadionu ni imela nobenih vecjih nanosov snega ali kaj podobnega. Neverjetna smuka...
Ena slikca pred vstopom na sedeznico Radvanje...
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Bil danes na Arehu do 13h, potem z avtom iz Areha do Belvia in nekajkrat smuka do Stadiona. Areh je bil danes kot prava zimska pravljica. Pisker božanski, trd a ne leden, gneče nikakršne, ampak mrzlo kot 100 hudičev! Spodaj ni bilo toliko mraz, je bilo pa kar trdo in tudi ledeno. Ker sem že zgoraj porabil nakaj moči, se nisem preveč naprezal po stadionu...po 3 vožnjah na malico in domov.
Lepa nedelja, ni kaj, priporočam Areh za uživače in Stadion za norce (v pozitivnem smislu)! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alioth |
Objavljeno: Pon Mar 08, 2010 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02 Prispevkov: 131
|
Ta vikend je bil res zmagovalen. Splača se zgodaj nastaviti budilko.
Mikijevo navdušenje me je v nedeljo pognalo proti Vidcu. Tale vzpon me je malo strašil, ampak od te table do vrha ni 300 ampak največ 100m, ki se jih z lahkoto prepešači.
Na Vidcu pa nebesa!
Črna proga je bila odlična. Za oceno 10.
Vreme pa zimsko. Mrzlo, malo sonca, sem ter tja snežna ploha.
Zadnja postaja: Partizanka.
Po večurnem uživanju bi se prileglo kaj za pod zob, ampak "zaradi bogastva zaprto".
Zadnja vožnja z Belvija v dolino pa katastrofa. Proge zlizane do ledu, polno kamenja. Ni mi žal, da sem dan preživel drugje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iron_Horse |
Objavljeno: Pon Mar 15, 2010 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 15:38 Prispevkov: 78
|
A se jim še sploh splača nočno lavfat..men se zdi da je skos prazno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
bolše da laufa..ker če nebi bi se spet kregali zakaj ne dela nočna in bi to bilo po časopisih.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
Najbolše tak, da naredijo programe za ostarele, pozimi pa poleti, smučarijo in vse dejavnosti pa ukinejo. Pa bo mir! Vse se proda, le gondola ostane =) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Hja, hvalabogu da lavfa nočna...če drugega ne, so po moje to nekako "dolžni" tistim, ki imajo letne karte...kako bi pa drugače zgledalo - ko ni snega so prisiljeni zapret in štejejo dneve ob obratovanju ene ali dveh naprav, ko je sneg pa bi zaprli, ker ni smučarjev in se ne splača
No, pa tudi za ostale je fajn...meni recimo se je danes zaluštalo in sem šel malo na nočno...razmere pa žal niso bile najboljše, ker je čez dan ojužen sneg zvečer rahlo pomrznil in so se neravnine bolj čutle...vseeno pa ni bilo zelo slabo ali zanič.
Sem pa na začetku nočne šel eno rundo v temi po Jonatanki...na zadnji strmini je že bolj malo snega in je zunaj zemlja...previdno tudi, če na koncu stare fiske pelješ direktno dol in ne mimo spodnje postaje Bolfenka, ker je v oni jami proga prekinjena s potokom. Drugače pa razmere bolj težko točno ocenim, ker itak nisem kaj dosti vido  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
V takih razmerah ko se sneg topi in vse pa res ni za it na zaprto in neosvetljeno progo ponoči. Zamisli si da bi padel (kar maš ponoči zaradi ne slabe vidljivosti ampak nevidljivosti 50% več možnosti). Kaj pa potem?
Je pa zdaj iz dneva v dan topleje tako da se sneg zelo tali, bomo videli kako dolgo še bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3673 Kraj: Maribor
|
Fantje (in dekleta ), ne hodit na Pohorje. Ne splača se! Čakajo vas slabo pripravljene proge:
Gneča na žičnicah:
Najbolj zastarele naprave daleč naokoli:
Komaj prevozna proga v dolino:
Šalo na stran, smuka je danes zjutraj bila fenomenalna, sneg pomrznjen, obe progi v dolino (Stadion in Čopka) se še zelo dobro držita. Edino od vrha Habakuka do Trikotne jase je bilo zaprto zaradi neke mladinske tekme. So pa s ponedeljkom začeli s spomladanskim obratovalnim časom, gondola začne obratovati že ob 7:45, ostale naprave pa ob osmih. Splača se biti zgoden, do enajstih so bile razmere dobre, potem pa sem itak imel dovolj. Mislim da za prihajajoč vikend ni skrbi, kako pa bo dalje pa je vprašanje, tu in tam se na robovih že prikaže kaj čokoladnega, v glavnem samo rjav sneg, ampak kjer je sneg rjav navadno tudi zemlja ni daleč . Če bodo znali gospodarit s snegom, mislim da še lahko zdržijo dober teden (velja za proge v dolino) - je pa vprašanje če jim je to v interesu, spomnim se kako so lani sredi tedna (!) na silo zaprli proge v dolino, čim se je na stadionu pojavila prva kopnina velikosti nekaj kvadratnih metrov ...
Še to: na gondoli srečaš cel kup 'dobro informiranih' smučarjev, vsi 'koga poznajo' in imajo 'zanesljive informacije'. No, eden od teh je vedel povedati da Stolpa sploh ne bodo popravljali, ampak da pride nova naprava. Žal pa tudi ni vedel kakšna bo. Ima kdo kakšne 'insajderske' informacije? _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Na Piskru je danes šele okrog 11 ure začelo spuščat...zgoraj so fenomenalni pogoji...sploh od 08.00-10.00.. Uf me je že miki prehitel vmes....Ena insajderska: ko boste videli, da imajo teptalci plug obrnjen proti gozdu (tiščijo le tega v gozd), to baje zanesljivo pomeni konec sezone... 
Nazadnje urejal/a fischerpro3 Sre Mar 17, 2010 4:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
Zakaj se mi zdi, da se ponoči vidi boljše kot podnevi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
Miki, zelo lepe slike, kljub temu, da so posnete z mobitelom.
Dobro da si me spomnil, ker drugače bi pozabil vprašati. Vsako jutro že ob 7.10 vidim voziti gondolo. Zakaj jo imajo že takrat vklopljeno? Glede smuke pa verjamem da je ta teden ODLIČNA, saj če so proge pravočasno steptane, moker sneg ponoči zmrzne zjutraj ap res pravljica.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
če bi malo pomislil morejo tudi delavci priti na svoja delovna mesta na sedežnicah itd.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|