Avtor |
Sporočilo
|
mdolzan |
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 23:13 Prispevkov: 95
|
še sreča, da smo letos še po starem parkirali pred .
V glavnem včeraj prišli domov. Snega dovolj povsod. Delajo vse proge+naprave. Na skalnih odsekih se najde kakšna "skalca" vendar nič nepredvidljivega. Vreme ta teden je bilo odlično. V nedeljo do poldneva padal sneg cca 20 frišnega tako, da off piste je bila poezija nato pa vreme skoraj kičasto (sonce do -10st. C, brez vetra, speglane proge,....). Razen srede ko se je tekom dneva navlekla oblačnost ter difuzna svetloba. Smo pa malce "po"P-Č"ivali! ta dan.
Slike oz. mix filmček sledi kose malce umirim (danes brojim prehod na 3-ko pa...)  _________________ s kante na kanto...:-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
skoraj identično smo imeli 9.1.-16.1.
Le sreda je bila dan za počitek, ostalo pa idealno vreme(-8 do -13 na vrhu). 25-30cm friškega celca smo imeli 3X: prvi dan(nedelja), v četrtek(po sredinem sneženju) in v petek(po sneženju čez noč). Poezija, ni druge. Seveda se je treba izogniti izpostavljenim konicam, kjer prakrično ves sneg spiha.
Espace Killy območje (Tignes + Val d'Isere) smo skoraj v celoti predihali (95%). Proge so daleč ponavadi v lepšem stanju na koncu dneva, kot kje drugje na začetku(če malo karikiram), celo ratrakove špure smo uničevali pozno popoldan visoko nad Val d'Isereom. Poleg dnevne zabave na snegu se lahko počne marsikaj tudi, ko pade noč.
Naslednje leto bo treba ponoviti!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiKT |
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55 Prispevkov: 264 Kraj: Lokovica
|
Marca se odpravljamo v Tignes pa me zanima za doplačilo Espace Killy kako je. Prek ski funa nameravamo iti, za naš termin je doplačilo 32? pa me zanima a je to za en dan al za cel teden. _________________ 2013/14: 1x Golte, 1x Obertauern
2012/13 : 20x
2011/12 : 28x
2010/11: 20x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
Za cel teden, seveda.
Doplačilo je več kot vredno tistih nekaj EUR...tudi časovno stvar znese, saj si iz Tignesa do skrajne točke Val D'Iserea v cca 3urah...
Nazaj grede lahko smučaš ali se pelješ z busom (krožni bus iz LE FORNETa do centra Val d'Iserea)... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiKT |
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
mdolzan je napisal/a: | še sreča, da smo letos še po starem parkirali pred .
V glavnem včeraj prišli domov. Snega dovolj povsod. Delajo vse proge+naprave. Na skalnih odsekih se najde kakšna "skalca" vendar nič nepredvidljivega. Vreme ta teden je bilo odlično. V nedeljo do poldneva padal sneg cca 20 frišnega tako, da off piste je bila poezija nato pa vreme skoraj kičasto (sonce do -10st. C, brez vetra, speglane proge,....). Razen srede ko se je tekom dneva navlekla oblačnost ter difuzna svetloba. Smo pa malce "po"P-Č"ivali! ta dan.
Slike oz. mix filmček sledi kose malce umirim (danes brojim prehod na 3-ko pa...)  |
kdaj boš kj slikovnega materiala prlimu  _________________ 2013/14: 1x Golte, 1x Obertauern
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sosedoufrancl |
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 20:53 Prispevkov: 6
|
Pozdravljeni!
13.03. gremo smučat v Tignes. Imamo pa eno dilemo ali doplačati 32? za karto Espace Killy(300km) ali je za en teden dovolj karta Tignes(180km)? Prosim če mi lahko navedete čim več prednosti ene in druge karte oz. razlike med njima. Ali bomo lahko večinoma(vsaj 80% prog) presmučali karto Espace Killy v enem tednu? Ali se vam doplačilo 32? zdi visoko glede na to kar pridobimo? Ali so na tistem delu Val d' Isera, ki ga lahko vozimo z karto Espace Killy boljše ali slabše proge v primerjavi z Tignesom? Če ste že imeli karto Espace Killy ali ste več časa smučali na progah Val d' Isera ali Tignesa? Še nekaj za konec sam sem smučal v Franciji le na Les 2 Alpes, zanima me primerjava med Les 2 Alpes, Tignes(180km) in Tignes+Val(300km)?
Prosim nekoga, ki je že bil tam, da mi odgovori na te vprašanja. Prosim če jih čim manj izpusti, ker moram prijateljem čim bolj podrobno opisati prednost ene karte pred drugo. Prosim tudi če nekdo to lahko naredi do torka, ker se moramo kmalu odločiti glede kart.
HVALA vsem že v naprej in če bo kdo od vas, ki mi boste odgovorili od 13.03. do 20.03. na Tignesu dobi za pir.
LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiKT |
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Preber si celo temo in dobil boš odgovore. _________________ 2013/14: 1x Golte, 1x Obertauern
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sosedoufrancl |
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
SiKT je napisal/a: | Preber si celo temo in dobil boš odgovore. |
Sej men je približno jasno samo morm prijatlom pokazat oz. jih prepričat, da doplačamo še tistih 32?. Zato bi pa rad, da mi nekdo bolj podrobno odgovori na ta vprašanja, da jim lahko pokažem črno na belem.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
A teh pet strani teme si že prebral? Veliko uporabnikov je napisalo cele potopise, ti bi pa sedaj rad še točne odgovore? Zelo komot si si zastavil tole...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sosedoufrancl |
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Amater:) je napisal/a: | A teh pet strani teme si že prebral? Veliko uporabnikov je napisalo cele potopise, ti bi pa sedaj rad še točne odgovore? Zelo komot si si zastavil tole...  |
Sem prebral in tudi meni je jasno kaj je bolje za nas. Samo prijatelji s katerimi grem smučat so gorenjci in jim je vsakega evra škoda zato bi prosil, da mi nekdo odgovori na ta vprašanja, ker drugače jih ne bom uspel prepričati v to, da vzamemo dražjo karto. Res je, da sem imel jaz manj dela ko sem sestavljal vprašanja kot pa nekdo, ki mi bo upam napisal odgovore. V prihodnje upam, da bom lahko s svojim nasvetom pomagal nekomu tako kot bi nekdo sedaj meni.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Ja, potem pa srečno.
Jaz v Tignesu še nisem bil in sem tud Gorenc, pa bil verjetno takoj plačal še 32 EUR zraven... že samo zato, da imam možnosti iti še tja, če bi se mi slučajno tako zazdelo. Itak je to manj kot ena dnevna karta na avstrijskih smučiščih, recimo.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Borut |
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 15:49 Prispevkov: 25
|
Jest ti priporocam taveliko karto. Meni je prisla zelo prov, sem biv 60% v Val d'Is?ru, ostali so bli pa vecinoma v Tignesu. V Val d'Is?ru so mi bile zelo vsec tri proge, so strme in dolge. Imas pa tudi v Tignesu zelo dobre proge. Samo da gres tako dalec mors vidit celotno obmocje espace killy, ker 32? ni veliko denarja za tako smucisce. Drugac pa nisem presmucal celotnega obmocja. Pri taveliki karti imas se zastonj bazen in drsalisce, ce je kdej slabo vreme da se gres mal namakat.
Tuki mas pa mojo reportazo s smucisca ce te zanima.
http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=2233 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sosedoufrancl |
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Borut je napisal/a: | Jest ti priporocam taveliko karto. Meni je prisla zelo prov, sem biv 60% v Val d'Is?ru, ostali so bli pa vecinoma v Tignesu. V Val d'Is?ru so mi bile zelo vsec tri proge, so strme in dolge. Imas pa tudi v Tignesu zelo dobre proge. Samo da gres tako dalec mors vidit celotno obmocje espace killy, ker 32? ni veliko denarja za tako smucisce. Drugac pa nisem presmucal celotnega obmocja. Pri taveliki karti imas se zastonj bazen in drsalisce, ce je kdej slabo vreme da se gres mal namakat.
Tuki mas pa mojo reportazo s smucisca ce te zanima.
http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=2233 |
Borut najlepša hvala za koristne informacije. Zdaj imam že skoraj odgovorjeno na vsa vprašanja.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_swift_ |
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:48 Prispevkov: 30
|
Zelo na kratko: se splača. 32?, to je praktično zastonj, prog je pa skoraj 2krat več. S tem da je po moji oceni v tignesu več folka na progi, zato so tudi prej uničene. Pa tudi proge so mi bile celo nekoliko bolj všeč kot v tignesu. Še posebej na solaisu Če že greš v francijo, ne vem zakaj potem problem v 32?. To je isto k da bi šparu pri skret papirju.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Sre Mar 31, 2010 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Gre kdo 24.4. v Tignes?