Avtor |
Sporočilo
|
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 7:18 pm Naslov sporočila: Prosim za malo pomoči (težek smučar) |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 19:06 Prispevkov: 18
|
Pozdravljeni vsi skupaj, sem nov tukaj.
Imam eno vprašanje, gre se za dokaj dobrega smučarja, ki vozi z normalno hitrostjo in ne "divja", torej bolj kratki zavoji. Problem je ker je teža 130kg, višina 195. Znano je, da se rabijo bolj trde smuči, kakšen speedwave 14 (176), SLX (170) in podobne.
Rabim pa info glede smučk Rossignol zenith ZR3 (oz. ZR3.5), evo slikica: http://www.fplus.si/uploads/tx_formaizdelki/RA9IG05_Zenith_ZR3_RC9B027_AXIUM_110S_TPI2_459.95EUR.jpg
Torej, če se da na te dilce vezi 12 oz. 14, so dovolj trde zanj? Kako se kaj vozijo? Baje so nekaj vmes med slalomskimi in veleslalomskimi, nekakšna speedwave varijanta če z elanom primerjam. Višina bi se vzela 176 (maximum) za (kot rečeno za tipa visokega 195, težkega 130kg +, dober smučar, ampak ne glih Herman Maier). Mere dilce so 100-72-121
Mnenja? Katero smučo še priporočate, pa da ni ravno preveč draga? Do sedaj je imel Elan Stilleto (SCX se mi zdi da je) in je bil zadovoljen, zdaj pa bi kaj bolj intermediate - slalomskega. Je elan stilleto bolj trda smuča napram drugim?
Najlepše se vam zahvaljujem za kakršnokoli pomoč.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
A res nihče ne ve?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
mislim , da bi moral pogledat prej zenith 9 ali 11 . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Hvala za odgovor, ampak zakaj potem že pri ZR1 (Z1, še vedno nimam pojma kaj pomeni tisti R) piše da so za dobre smučarje? Pri mislim da 5 ali 6 pa da so za average? Ker po logiki tiste cifre nimajo kaj veze s trdoto, vsaj kolikor gledam po internetu. Se motim?
Torej zenith zr 3.5 niso OK za opisanega smučarja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Pomoje je r samo "desegn" na smuči.
Mislim , da fischer daje RX8 ven iz proizvodnje in bi se splačalo mal okrog pogledat(če ti smuča seveda ustreza). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Bom se pozanimal glede fischer. Ampak one rossignolke zr 3.5 dobim po ugodni ceni, pa bi jih rad vzel, samo se bojim da so premehke...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
junche je napisal/a: | Pomoje je r samo "desegn" na smuči.
Mislim , da fischer daje RX8 ven iz proizvodnje in bi se splačalo mal okrog pogledat(če ti smuča seveda ustreza). |
Jaz bi rekel, da bodo RX8 premehke zanj?
Meni recimo zelo ustrezajo RX6 in imam 180cm/80kg, pa se nimam za prav posebno dobrega smucarja... za dokaj dobrega smucarja s 50 kg vec je pomojem en razred visji premalo. No, pa ce je ze subjektivno kaj je za nekoga "srednje dobro", "ne prav dobro", "dokaj dobro", 50 kil ni prav nic subjektivnih...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Sepravi potem so ZR 3.5 premehke zanj? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Tukaj: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=20703
Pise, da je Zenith Z3.0 sele tretja v seriji Zenith, zato bi po prebranem rekel da ja. Ne vem pa kam naj bi sbadala ZR 3.5 in nimam nobenih izkusenj s to serijo, zato se lahko tudi motim in naj me kdo popravi v tem primeru, jaz pa se bom sel posut s pepelom...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 3:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Nekako sem zdaj pokapiral da je ST mehkejša od Ti. Pa je Ti vseeno dovolj "močna"? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
SpidiGonzalez je napisal/a: | Nekako sem zdaj pokapiral da je ST mehkejša od Ti. Pa je Ti vseeno dovolj "močna"? | dvomim , da ga je tolk v nogah , da slalomira kot za šalo.(vsak zavoj izpelje do konca in takoj juriša naprej v hrib). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
Najde naj en dan, ko bodo nekje testiranja smuči (kar res ni problem najti, res pa da povečini med vikendom), naj gre tja in preizkusi nekaj parov. Mogoče trdota smuči sploh ne bo glavni problem, ampak bo ugotovil da ga moti vse kaj drugega. Za začetek bi bila pri njegovi višini in teži (upal si bom trditi, da ob tej teži verjetno ni ravno najbolj gibalno spreten - kar zna vplivati tudi na ravnotežje) lahko problematična dolžina slalomk. Pa bi mogoče za začetek lahko gledal kaj daljšega z večjim radijem. Ali pa tudi ne - naj gre in sproba.
Res je drugače, da čim 130 kg pritisne na robnike, rabiš kar dobro ojačano dilo, da se le-ta ne začne preveč zvijati. A je potrebno tudi znati pritisniti.
Glede Atomica - letošnji modeli iz Race serije naj bi ponovno bili v špici ponudbe na trgu (kar za par modelov iz zadnjih sezon ni ravno povsem držalo). ST je odlična zadeva za boljše rekreativce, ki bi radi izboljšali tehniko. Res je relativno mehka, a ravno zaradi tega omogoča učenje tehnike pri manjših hitrostih in naklonih, kar je dostikrat velik plus. Jo pa "premagajo" velike hitrosti in strmejši tereni.
TI bi morala biti dovolj. Poglej pa še malo med GS modeli.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SpidiGonzalez |
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Hvala za nasvete. Hec je v tem da se vse med sabo nekako izključuje. Če kupim race trde dile, so prezahtevne, če kupim premehke so pa...premehke. Kaj potem sploh nabavit? Res preostane potem samo speedwave 14 oz. GS varijanta?
Drugače smučam solidno, ne divjam, nisem hiter smučar, raje bolj počasi pa z užitkom. Veleslalomke so mi nekako prehitre in niso moj stil.
Evo primer kaki zavoji so meni všeč:
http://www.youtube.com/watch?v=z0eSifKmyMc
Pomojem je so to kratki zavoji, za kar rabim slalomsko dilo, ali pa se morda motim? Sicer pa saj naredim tudi kak daljši zavoj, pa se je treba kdaj kakemu umaknit pa pač potegneš malo daljši zavoj, ampak...kaj menite? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|